پرسش و پاسخ

با درود فراوان به بازدید کنندگان این تاربرگ اینترنتی. در اینجا به پرسش های مهمی که هم میهنان گرامی تا چندی پیش در باب بیماریهای آمیزشی داشته اند پاسخ داده ام.

هم میهنان و پارسی زبانان گرامی, شما می توانید با مطالعه مقالات وبسایت و بخش های جداگانه آن از جمله بخش مدارک و آدرس ها  …. و دفترچه ای که من چندی پیش در باره بیماریهای آمیزشی تدوین کر ده ام بسیاری از پاسخ پرسشهای تان را دریابید.

خواهشمندم بر روی لینک های زیر کلیک کرده و آنرا بخوانید و یا  دانلود کنید. در واقع اگر این بخش ها و همچنین مقالات جداگانه ای را که بطور مرتب در وبسایت می گذارم خوب مطالعه کنید می توانید بیش از 90 درصد پاسخ پرسش های تان را پیدا کنید. 

این چند لینک ویژه ای که من در قسمت پایین به رنگ آبی افزوده ام را نیز مطالعه کنید. با مهر کیومرث سراج الهی

1. دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما
2. زگیلهای تناسلی
3. زگیلهای تناسلی
4. هپاتیتها و درمان آنها


در اینجا همچنین می توانید نمونه های بسیاری از پاسخ پرسش هایتان را پیدا کنید.

پرسش: سلام آقای دکتر. ضمن عرض خسته نباشید و با آرزوی موفقیت متاسفانه چند وقتیه که مشکلی برام پیش اومده و حسابی باعث نگرانیم شده. خانمی چهل ساله هستم که چندوقت پیش رفته بودم دستشویی عمومی و وقتی رفتم چفت در و جا بندازم دستم با چفت در برید. خیلی استرس گرفتم که مبادا کسی قبلاز من تو اون دستشویی بوده باشه که مبتلا به ایدز بوده ، عادت ماهانه بوده و دستش خونی بوده به اونجا دست زده باشه یا دستش با همون جا بریده باشه و منم مبتلا شده باشم. به نظر شما امکان ابتلا از این راه وجود داره؟ نیازی هست آزمایش بدم؟
ضمنا یک بار دیگه هم توی دستشویی عمومی آب با شدت پاشید کف دستشویی و برگشت ریخت رو من. من یه خانم هستم و خیلی نگرانم. خواهش میکنم جوابم و بدید. خواهشا راهنماییم کنید. شب و روزم شده پر از نگرانی. با تشکر

پاسخ: توجه کنید دوست عزیز شما از هوشتون واقعا استفاده خوبی نمی کنید

دست بریده شما خون تازه داشته این در دستشویی معلوم نیست که قبلا خونی بوده یا نه
چند دقیقه پیش این در خونی شده بوده کسی نمی دونه. حالا با موضوعاتی مانند فرضیات هم
روبرو میشیم.
حال باید دانست که آیا خون این شخص دارای ویروس اچ آی وی بوده است یا نه با فرضیات که نمیشه چیزی را دقیق تعیین کرد و مشاوره داد

در مورد آبی هم که از درون دستشویی بر فرض هم بر روی آلت تناسلی شما پاشیده باشد که نمیشه دارای ویروس اچ آی وی باشه.
خودتون بر طبق مطالعه دفترچه من و آگاهی از راههای انتقال اچ آی وی می دونید که آبی که از درون دستشویی بیرون می آید  که از راههای انتقال ویروس اچ آی وی نیست. برای همین میگم از ذهنتون و مطالعه دقیق دفترچه بدرستی استفاده نمی کنید

شما بدلیل ترستون که مثل 70 درصد مراجعین وبسایت من که وضعیتی مشابه شما را دارند بیهوده
دارید به خودتون استرس می دهید.

بهتر نیست که یک تست الایزا بدهید و خیال خودتون را سبکتر کنید؟ اگر هم مثبت باشید که دنیا
به آخر نمیاد . میتونید درمان کنید. برای رفتن تست با این فرضیاتی که شما توضیح دادید. به عقیده
من نیازی به تست نیست ولی برای آرامش روحی شما میگم انجام بدین

 بتازگی برای همین پرسش های تکراری و مشابه در بخش پرسش و پاسخ برای شما هم میهنان نوشته ام که از دادن پاسخ بدلیل تنگی زمان و وقت گیری بیهوده برخی دوستان دیگر پاسخگوی پرسش ها نخواهم بود. بلکه از مقالات وبسایت وبخش های دیگر آن به مانند بخش پرسش و پاسخ و مدارک و آدرس ها مراجعه و برای یافتن حل مشکلاتتان استفاده کنید. من برای بیش از 95 درصد پرسش های شما با مقالات و بخش های گوناگونی که در این وبسایت افزوده ام آگاهی رسانی کافی کرده ام. فقط شما زحمت جستجو و مطالعه آنها را بکشید. پاسخ تون را دریافت خواهید کرد.

**************************************************************************************************

پرسش: سلام ممنون از راهنماییهای فراوانتان خسته نباشید من بعد 100 روز از رابطه آزمایش ایدز دادم و منفی بود. ولی نمیدانم الایزای نسل چندم بود. خیلی استرس دارم لطفا راهنمایی کنید آیا باز لازم است تست بدم یا نه باز هم تشکر فراوان

پاسخ: این مهم نیست که تست شما الایزای نسل سوم یا چهارم باشه. مهم اینست که شما جای مورد
مطمئنی این تست را انجام داده باشید. بله اگر اطمینان به آن مکان دارید همین یکبار تست هم کافیست

***************************************************************************************************

پرسش: سلام اقاي دكتر اول از همه تشكر ميكنم بابت خدمتي كه ميكنيد، اقاي دكتر من فوبياي انواع بيماريها رو دارم و هميشه احساس ميكنم يا خودم يا پسرم مريض هستيم. سالها قبل فكر ميكردم سرطان خون گرفتم صرفا واسه خاطر دو قطره خون كن از دماغم اومد بعدش گفتم إيدز دارم با اينكه اصلا اهل رابطه نيستم. حالا هم حدود سه هفته پيش رفتم تاتو كردم بدنم رو همه وسايل يك بار مصرف بود و اونجا هم تو شهر منچستر شناخته شده و بالاي ٣٠ ساله كه كار تاتو انجام ميدن اما زير بدن حوله ميزاشت يا مثلا زماني كه پشت گردنم رو تاتو ميكرد حوله گذاشت پشتم كه همچين تميز نبود اما خشك بود، بعدشم انگار ديدم سوزن رو فرو كرد تو دستش تاتو كاره نميدونم يا دستمال كاغذي بهر حال دستكش دستش بود و من شك دارم ، اما چهار روز بعدش تو خواب خارش پوست گرفتم كه قبلا هم دچارش ميشدم بعد از چند سينوزاي پيشونيم درد گرفت كه البته من سابقه ميگرن و سينوس دارم دقيقا دو هفته كه رفته بوديم با دوستام اسپا كه البته پر از كلر بود و چشم رو اذيت ميكرد از فرداش من گلودرد چركي گرفتم كه بازم گفتم حتما سينوزام دوباره عفوني شده،اما اصلا تب نداشتم دقيقا ٤ روز من گلودردم كم بود اما پر از چرك حالا هم احساس ميكنم زير بغلم دو تا غده لنفاوي زيادي بزرگ شده هر چند انگولك هم ميكنم ، بله دكتر جان اينم از ما و اينكه بنده يك هفته هست خواب ندارم به زود قرص خواب ميخوابم، يعني امكان داره تاتو كار بيمار بوده اومده به منم سرايت بده؟ مسيج دادم به خودشون كه اينجا امن هست ميگن بالاي ٣٠ ساله كار ما اينه و تا حالا همچين موردي نداشتم. يا اينكه نه اون حوله ميتونه به بدن كسي خورده باشه و بعد از البته ٦ ساعت به بدن من بخوره من بيمار بشم، آدمي هم نيستم از ترسم برم ازمايش بدم ، حالا به نظر شما با اين همه شرح شما چي فكر ميكنيد يه دنيا ممنون و سپاس گذارتون ميشم و دعاتون ميكنم جواب من رو دونه به دونه بدين، كايينات حافظ و نگهدار شما

پاسخ: دوست گرامی
شما وسواس فکری دارید و این خارش پوست شما میتونه بدلیل نداشتن بهداشت درست و یا
آغشته بودن حوله تاتو کار به یک باکتری بوده باشد. علت گلو درد شما هم میتونه یک سرماخوردگی خفیف
و یا عفونت سینوس های شما و یا یک بیماری باکتریایی دیگر هست. چون شما وسواس دارید
برای هر اتفاقی کوچک همه چیز را به هم ربط می دهید
وسواس بیماری روحی است که باید آنرا جدی گرفت
بسیاری از ایرانیان به آن اهمیت درستی نمی دهند. این موجب میشه
که در تمام مسائل زندگیتون با اضطراب زندگی کنیدو هیچگاه آرامش نداشته باشید
خواهشمندم به یک مشاور روانکاو مراجعه کنید

***************************************************************************************************

پرسش: سلام من دختر 19 ساله ای هستم که متاسفانه حدود دوسال پیش مورد تجاوز قرار گرفتم،به کسی هم راجب این موضوع چیزی نگفتم چون از عکس العمل بقیه خیلی میترسیدم،و این رابطه محافظت نشده و بدون کاندوم بود،الان خیلی نگرانم که نکنه ایدز گرفته باشم،میخوام طوری که کسی مطلع نشه آزمایش بدم،فقط از این موضوع میترسم که اگه جواب آزمایشم مثبت باشه عوامل آزمایشگاه به خانوادم اطلاع بدن آیا اینطوره؟و اطلاع میدن؟

پاسخ: درود بر شما
پیش از هر چیز خیلی متاسفم برای اتفاق بسیار ناگواری که براتون پیش اومده
خیر دوست گرامی هیچ مرکز مشاوره و آزمایشگاه یا پزشکی بدلیل حق سکوت اسرار بیمار
اجازه ای ندارد که بدون توافق بیمار به کسی دیگر حتی به خانواده یا همسر او اسرار بیمارش
را فاش کند. مگر در مورد کودکان خردسال بدلیل حفاظت و پشتیبانی روحی و جسمی او
در مورد شما هیچ امکان افشای اسرار وجو ندارد. اگر برای کسی چنین پیش امد می بایست
آن شخص پزشک یا آن مرکز یا ازمایشگاه یا شخص را شکایت و دادرسی سپرد. بعقیده من شما حتما
این ازمایش رابدهید در صورت جواب مثبت می توانید درمان هم انجام دهید و در ضمن هر چه زودتر
مشاور روان درمانی بدون هزینه بگیرید یا با مرکز مشاوره رفتار تماس گرفته و در عین حال که برای
انجام تست کمک می گیرید از آنها بخواهید که به شما مرکز روان درمانی رایگان معرفی کنند
تجاوز جنسی اثرات روحی خیلی زیادی برای شما در آینده خواهد داشت. شما حتما با یک مشاور صحبت کنید

***********************************************************************************************

پرسش: در مورد اینکه آیا ایدز با هپاتیت یا سوزاک ارتباط داره توضیح بدهید و اگر کسی از راه ارتباط جنسی دچار ویروس ایدز شده میتواند هپاتیت و سوزاک نگیرد.

پاسخ: دوست گرامی. خواهشمندم برای دریافت پاسختان به لینک های آبی رنگ بالا مراجعه کنید.


پرسش: سلام. من یه رابطه واژینال داشتم اما دخول کامل انجام نگرفت. فقط سر آلتم در حد ۵ ثانیه بردم داخل(بازم میگم فقط سر آلتم اونم در حد ۵ ثانیه). من نمیدونم‌ طرفم سالم هست یا نه. با این تفاسیر و با توجه به اینکه دخول کامل انجام نگرفته، ممکنه که منم آلوده شده باشم؟ احتمالش چقده؟ اخه تو بعضی سایتا خونده بودم که حتی اگه طرف ایدز داشته باشه، با یکبار رابطه محافظت نشده احتمال سرایت خیلی کمه. نوشته بود احتمال سرایت از زن بیمار به مرد سالم ۴ در ده هزار است.

پاسخ: دوست گرامی
روابط جنسی بدون پوشش کاندوم و ابتلا به هر نوع بیماری جنسی در مجموع به زمان کوتاه وبلند ربطی نداره
ولی طبیعتا اگر کسی یکبار رابطه محافظت شده داشته باشه تا کسی که اغلب بدون محافظت آمیزش داره
احتمال مبتلا شدنش به باکتریها و ویروسها کمتره. این رقم های درصدی هیچ کدوم سندیت درست و دقیقی نداره و به این رقمها اکتفا و اعتماد نداشته باشید. شما به هر صورت می بایست تست اچ آی وی بدهید.


پرسش: من 1 ماه پیش با آقایی بوسه عمیق داشتم ، توی دهنم هیچ زخمی وجود نداره، شاید چنتا خراش باشه اونم بخاطر گاز گرفتن ولی اصلا خونریزی ندارم. ،مرکز مشاوره بیماری رفتاری رفتم گفتن هیچ نیازی به آزمایش ندارم …
الان بعد 1 ماه زیر بغلم کمی احساس تورم میکنم یعنی همون غدد لنفاوی. البته از روی وسواس کمی دستکاریش کردم  خیلی نگرانم ، چیکار کنم ؟ آیا این تورم ربطی به ایدز داره ؟

پاسخ: نه شما کاملا سالم هستید. خراش در دهان ربطی به اچ آی وی نداره و ورم غدد لنفاوی هزار و یک دلیل داره که مورد شما هیچ ربطی به اچ آی وی نداره. شما وسواس دارید . این را درمان کنید.


پرسش: با سلام. اقای کیومرث بهترینها را برایتان ارزومندم. شما با رهنماییهای خوبتان لطف بزرگی به هزاران بیمار انجام میدهید. لطفا پاسخ مرا نیز بدهید. سال گذشته ویروس زگیل  16 داشتم در ازمایش امسال که از طریق پاپ اسمیر انجام شد جواب منفی بور. با توجه به اینکه قبلا رابطه اورال داشتم ایا هنوز جای نگرانی در مورد وجود ویروس در دهان هست؟چه باید انجام بدهم.

پاسخ: با درود. نه اگر جواب پاپ اسمیر منفی هست دیگر جای نگرانی نیست ولی هر ساله یک الی دوبار آزمایش پاپ اسمیر بدهید تا اگر ویروس روزی خطرناک و سرطانی شود فوری آغاز به درمان کنید.


پرسش:

Mishe khahesh konam j in soalo bedin  man bade dosal az rabeteye porkhatar daryek azmayeshgahe khososi test dadam va fardaye on roz j tezt ro be man dadan va to barge neveshte shode bod hivab1.2 aya in test motmaene az che noi ast va in zod j dadaneshon doroste torokhoda j bedin.

پاسخ: دوست گرامی تست الایزا معمولا در اروپا هم با این همه سالها پیشرفت جوابش یک روزه نمیاد. بلکه 4 یا 5 روز طول میکشه. به نظر من این تست نوع فوری بوده است. اگر از سر انگشت شما خون گرفته باشند تست فوری بوده و اگر خون بطور آمپول یا سرنگی گرفته باشند نوع تست آن را نمی شناسم که یک روزه جوابش بیاد. به یکی از مراکز مشاوره رجوع کنید که آدرس این مراکز را در بخش آدرس ها در وبسایت می توانید پیدا کنید. به هر آزمایشگاهی رجوع نکنید. در ایران بسیاری از این آزمایشگاههای خصوصی قابل اعتماد نیستند.


پرسش: با عرض سلام و خسته نباشید. من چند ماه پیش زگیل تناسلی گرفتم رفتم دکتر خیلی منو ترسوند که سرطان میگیری و غیره در حالیکه یک آزمایش هم نگفت انجام بدم. فقط میخواست همون لحظه لیزر کنه و پول زیادی ازم بگیره من اجازه ندادم و از ترسم دیگه دکتر نرفتم. بعد از مدتی بدون انجام هیچ کاری زگیل ها خود به خود کاملا ناپدید شدن به جز 2 تا که اندازه سرسوزن هستن که رنگ پوستن و بسختی دیده میشن. رفتم طب سنتی گفتن با سرکه سیب خودتو بشور چیزی نیستش خوب میشن بنظر شما چیکار کنم.

پاسخ: بنظر من شما تا اینجا کار درست و منطقی کردید. البته من با لیزر و منجمد کردن زگیل ها مخالف نیستم. چون می دونم بسیاری از مردم از نظر ظاهری دوست ندارند زگیلی روی پوست یا بدنشون بمونه ولی چون سیستم ایمنی بدن شما با زگیلها خوب مقاومت کرده است جای خرسندی است. اما من اگر جای شما باشم به پزشک متخصص پوست دیگری مراجعه می کردم و نوع ویروس را می گذاشتم مشخص کنند. یعنی نمونه برداری از زگیل می کنند و به آزمایشگاه فرستاده می شود تا نوع ویروس معلوم شود. اگر زمانی دوباره زگیلها رشد کردن این بار اینکار را انجام دهید تا معلوم شود آیا از نوع خطرناک هستند یا بی خطر چون اگر از نوع سرطانی باشند می تونید هر شش ماه یکبار تست پاپ اسمیر بدهید تا زود سرطان را درمان کنید.


پرسش: من آزمایش خون دادم هپاتیت و سوزاک ندارم ولی ایدزم مشکوکه درصورتی که اصلا علائم ایدز ندارم 5 ساله پاکی از مواد مخدر تزریقی دارم وکلا پاک پاکم

پاسخ: دوست گرامی. در کل آزمایشی بنام آزمایش یا تست ایدز وجود ندارد بلکه آزمایش یا تست اچ آی وی. چون ایدز مرحله بیماری ناشی از ویروس اچ آی وی است. بنابرین فقط از نظر علمی تست اچ آی وی وجود دارد. مورد دوم این واژه یا اصطلاح تست مشکوک فقط محصول غیر قابل مفهوم بسیاری از آزمایشگاه ها و پزشکان در ایران است. از نظر علمی هم ما در اروپا و یا سایر نقاط جهان چیزی به نام تست اچ آی وی مشکوک هم نداریم. تست ها جوابشون یا مثبت هستند و یا منفی. چرا شما و سایر دوستانی که بهتون میگن تست شما مشکوک است همانجا از آنها نمی پرسید که تست مشکوک یعنی چی؟ لطفا برام توضیح بدین.

چرا از حقوق تون به عنوان یک بیمار یا مراجعه کننده استفاده نمی کنید. هر آزمایشگاه و یا پزشکی موظف است بیمارش را توجیه کند. من چون نمی دونم چه چیزی در مغز این افراد می گذره که به شما اینطوری پاسخ می دهند. ولی یک چیز را میدونم که اینگونه پاسخ دادن به مراجعین بی مسئولیتی آنان را نشان می دهند که بیمار یا مراجعه کننده را در نگرانی و اضطراب تنها رها می کنند. شاید دلیلش اینست که تست کسی که در وهله اول مثبت است را نباید فوری به بیمار بگویند و باید پس از تائید تست دوم که معمولا برای افرادی است که جواب اولشون مثبت هست باید به مراجعه کننده یا بیمار اطلاع دهند. در هر صورت این روش اشتباه است. چون به هرحال شما و هر مراجعه کننده دیگر تا نتیجه تست دوم نگران و مضطرب خواهید بود. بنابرین فرقی نمی کند که در همان تست اول به شما راهنمایی و مشاوره داده شود یا در تست در دوم.


پرسش: با سلام و عرض خسته نباشید
من از اواسط مرداد متوجه وجود زگیل در ناحیه تناسلیم شدم. با آزمایش پی سی آر متوجه شدم که به نوع 6 ان مبتلا هستم. از اون زمان حدود 2 یا 3 بار دیگه زگیل زدم که مرتب با پدوفلین زگیل ها رو از بین می برم. از اون زمان تا الان یه شریک جنسی جدید دارم که از همون ابتدا بهشون گفتم که من به این ویروس مبتلا هستم. ولی با مسیولیت خودشون از کاندوم استفاده نمیکردن. الان 1 ماه هست که به اصرار من واکسن گارداسیل رو تزریق کردند. ولی خوب باید اضافه کنم که قبل از واکسن هم رابطه بدون کاندوم داشتیم. ولی الان به 2 تا دکتر مراجعه کردند و معاینه شدند. هیچ علامت ظاهری زگیل در ایشون وجود ندارد. متاسفانه در ایران آزمایش خون اچ پی وی نیست. خواستم خدمتتون عرض کنم که دوباری که بعد از سری اول زگیل زدم بعد از رابطه بدون کاندوم با ایشون بوده است.خواستم بپرسم ممکن هست که ایشون هم از من گرفته باشند و الان به خودم انتفال میدن؟ با توجه به اینکه ایشون زگیل ندارند. اینکه سوال دوومم این هست که با توجه به اینکه بعد از اولین ابتلا دو بار دیگر هم زگیل زدم ایا باز هم امکان داره زگیل بعد از 18 ماه از بدن من بره و جواب اچ پی وی من منفی باشه؟در ضمن من قرص ایموننس برای ایمنی بدن عم استفاده میکنم ولی گارداسیل رو تزریق نکردم چون پزشکم خیلی تاکید میکنند که این یک محصول کاملا تجاری هست و اثر زیادی ندارد و برای سن های پایین به مدت چند ماه اثر جلوگیری دارد. بنده 31 سال دارم. ممنونم از زحماتتون ممنونم از زحماتتون

پاسخ: دوست گرامی توضیحات شما را کاملا مطالعه کردم. در باره پرسش اولتون باید بگم که بله این امکان وجود دارد در زمانیکه شما با شریک جنسی تان بدون پوشش یا کاندوم آمیزش جنسی داشتید ویروس از نوع 6 اچ پی وی را گرفته باشند ولی چون زگیل ندارند دلیل برا این نیست که به ویروس مبتلا نشده باشند چون سیستم ایمنی بدن هر شخص طوری دیگر به ویروس و با کتریها عکس العمل نشان می دهد ولی اینکه ویروس از بدن شما بعد از مدتی بیرون رفته باشد و ایشون دوباره همان ویروس را برگرداند وجود ندارد. زگیل های تناسلی که هر چند گاهی در همان نقطه و یا نقاط دیگر بدن دوباره نمایان می شوند نشانه این هستند که ویروس در بدن شما وجود دارد و هنوز از بدن بطور خود بخود یعنی با سیستم ایمنی بدنتان بیرون یا دفع نشده است.

در مورد پرسش دومتون اینگونه است که تا 18 ماه از زمان ابتلای شما به ویروس اچ پی وی امکان دفع این ویروس در بدن وجود دارد و جواب آزمایشگاه شما هم میتونه منفی بشود. در مورد آپول گارداسیل در اروپا مدت 2 سال است که به دلیل تجربه پزشکان نشان داده شده است که این واکسن برای کسانی که مبتلا هستند از وجود سرطان پیشگیری می کند. در ضمن افراد زیر 30 سال و حتی مسن هم در اروپا استفاده می کنند بدلیل پیشگیری از ویروس اچ پی وی ولی در اروپا هم افراد مبتلا شده استفاده می کنند برای پیشگیری از سرطان. اطلاعات پزشک شما هم متاسفانه مانند بسیاری از پزشکان ایرانی ضعیف و یا سرخود است. حالا اگر این واکسن را تزریق کنید که ضرری ندارد حداقل میتواند سودی برای شما داشته باشد. باز هم تصمیم با خود شماست زیرا این بدن و سلامتی مال شماست.


پرسش: سلام خسته نباشید.
آقای سراج الهی من قبلا هم بهتون گفتم دقیقا روز 52 از آخرین ارتباطم آزمایش اچ آی وی الایزای نسل چهارم ( آنتی بادی- آنتی ژن ) دادم که منفی بود. شما گفتین دیگه نیاز به آزمایش نیست ولی به خاطر استرس خیلی زیادم بعد 105 روز از همون ارتباط باز یه آزمایش فقط آنتی بادی دادم که منفی بود.
ازتون خواهش می کنم بگین واقعا این آزمایشها کافیه. باور کنید الان دارم قرص آرام بخش می خورم.
در ضمن من زگیل تناسلی از نوع 6 دارم که خود اینم داره روانیم می کنه. ممنون می شم جواب بدین

پاسخ: بله این دو آزمایش کافی هستند و ویروس اچ پی وی از نوع 6 هم کم خطرست


پرسش: سلام اگرخون حاوی اچ ای وی به زخمی که لخته بسته برخورد کند ایا ویروس از لخته زخم عبورمیکند؟ لخته را فشار میدادم خون نمی امد. اما اگر میکندم خون می امد.یعنی همون به لایه زیرین چسبیده بود. ایا این چنین زخمی ویروس را ازخود عبورمیدهد؟؟؟

پاسخ: خیر. ویروس از زیر یا روی لایه زخم بسته نمی تواند به داخل پوست بدن عبور کند. زخم بسته به مانند پوست سالم اجازه عبور خون به درون بدن را نمی دهد.


پرسش
من 34 سالمه و مبتلا به زگیل تناسلی از نوع 45 و 39 هستم. می خواستم بدونم ایا ممکنه این ویروس بعد از 2 سال از بدنم دفع شود؟ چون به یکی از کاربران گفتین بعد از 12 ماه ممکنه دفع شود. یا نوع پرخطر اون دفع نمیشه؟ ضمنا من نامزد هستم و تست من شامل مالیدن بورس در بیرون واژن بود. و امکان دخول به دلیل باکره بودن نبود. واینکه ایا من سرطان میگیرم و چقدر طول میکشه سرطانی شدن اینا؟

پاسخ: با درود. دوست گرامی زگیل های تناسلی از این دو نوعی که شما مبتلا هستید بی خطر هستند. ویروس اچ پی وی چه از نوع خطرناک و یا بی خطر حداکثر پس از 18 ماه اگر از بدن دفع نشود در بدن می ماند. در مورد شما امکان سرطانی وجود ندارد.


پرسش: سلام آقای کیومرث. من یک فرزند 1 ساله دارم دیشب که به مهمانی خانه یکی از دوستان رفتیم که اچ ای وی مثبت است ازشانس ما امشب دستش به میز پذیرایی برخورد کرد که گوشه میزشکسته بود. دست ان فرد با شیشه بریده شد. حواسش نبود گفت دستم به چی خورد خون اومد؟؟گفتم
این قسمت ازمیز با دستم روی ان ناحیه گذاشتم…بلافاصله بچه ام گریه کرد. رفتم برایش شیر اماده کردم شیشه شیروسر پستانک رابااب شستم وشیر رااماده کردم ( لب بچه ام ازشب قبل ب جایی برخوردکرده بود وخون امده بود ویعنی لبش زخم بود) به بچه شیر دادم.
من لعنتی بعدا یادم امد ک دست به همان قسمت شیشه ک دست ان فرد رابرید زدم. بعد شیشه ودستم را با اب فقط شستم وشیراماده کردم. سوالی که دارم این است ایا ممکنه که ویروس ازخون روی شیشه شکسته به دست من وبه شیشه شیر وسرپستانک منتقل شده وازطریق لب زخمی بچه ام به او منتقل شده باشد؟؟؟ دارم دیوانه میشوم این دوستمان دارو هم استفاده نمیکند. من الان چکار باید انجام دهم تورو خداکمکم کنید.

پاسخ: دوست گرامی
خیر اینطور که شما ماجرا را توضیح دادید نه شما و نه فرزند شما امکان ابتلا به ویروس اچ آی وی را دارید.
دستی که پوستش سالم است و با خون آغشته به ویروس هم تماس مستقیم داشته باشد هیچگونه ویروسی نمی تواند وارد بدن یا انگشت شود. پوست سالم مانع ورود ویروس می شود. فرزند شما هم اگر لبش زخمی باز نداشته باشه و فقط زخم بسته داشته باشد این خون خشکیده و سفت بسته هم نمی گذارد که ویروسی وارد داخل لب شود و با خون تماس داشته باشد. ترس و اضطراب شما در اینجا بیهوده است. نگران نباشید.


پرسش : سلام و عرض ادب به شما و تشکر فراوان بابت رهنمودهای مفیدتان

بنده متآهل و 35 سال دارم. سال گذشته مبتلا به زگیل تناسلی از نوع 16 شدم . در این یکسال از شدت استرس کارم را کنار گذاشتم. بنده مدرس دانشگاه بودم و هیچ رابطه خارج از خانواده نیز نداشتم. پس از یکسال به روش گوباس دوباره آزمایش دادم که جواب منفی بود. در ضمن واکسن را هم زده ام. سوال بنده این هست که من رابطه دهانی داشته ام ایا امکان ویروس در دهان هنوز با توجه به این تست هست یا آزمایش دیگری باید بدهم؟در ضمن ایا امکان بارداری برای بنده هنوز هست یا لازم است همسرم هم تست بدهند. ایا از راه بزاق هم این ویروس منتقل میشود؟ ممنون از لطف شما

پاسخ: دوست گرامی روش گوباس رو نمی شناسم و یا حداقل نامش در اروپا فرق می کنه. به هرجهت اگر این روش آزمایش از طریق دهان انجام می گیرد. خیر این روش برای کل بدن درست نیست. چون ویروس حال هر نوع ویروس در خون و غدد لنفاوی بدن وجود دارد. در مورد ویروس اچ پی وی که موجب زگیل تناسلی می شود موضوع در کل فرق می کند. این ویروس برحسب تجربه اگر بشکل زگیل پس از 18 ماه بطور مرتب در نقاط تناسلی و آمیزشی ادامه یا رشد جدید داشته باشد نشانه این است که ویروس از بدن شما بواسطه سیستم ایمنی بدن دفع نشده و شفا نیافته اید ولی اگر پس از این مدت زگیلی رشد نکرد با آزمایش خون می توان مشخص کرد که آیا شما هنوز به این ویروس مبتلا هستید یا نه. جدای از این توضیحات بله همسر شما هر چه زودتر برای پیشگیری از ابتلای احتمالی خودش میبایست این 3 نوبت واکسن را هم بزند و بهتر است برای پیشگیری از ویروس برای فرزند یا فرزندان آینده تان پیش از نطفه بندی حداقل همسرتان این واکسن را بزند. در ضمن ضمانتی نیست که اگر شما و یا هر دو والدین به زگیل تناسلی یا ویروس اچ پی وی مبتلا باشند حتما و صد در صد فرزندانشان هم این ویروس را مبتلا بشوند. ولی این احتمال ابتلا به آنان طبیعتا بالاتر از افرادی هست که مبتلا نیستند. 


پرسش: با درود دکترها می گویند اگر اچ پی وی دارید می توانید باسزارین حامله شوید بدون اینکه به بچه منتقل بشه. ولی شما به دوست قبلی گفتید احتمال خطر برای بچه نسبت به جمعیت عادی هست؟

پاسخ: درود بر شما دوست گرامی

کاملا درسته. این گفته پزشکان در ایران را تائید می کنم ولی یک مورد شرط اینجا باقی می ماند. با انجام عمل سزارین می توان بچه را از خطر ابتلا به اچ پی وی پیشگیری داد. اما بشرطی که کیسه آب در شکم مادر قبل از عمل زایمان به روش سزارین سالم و پاره نشده باشد. یعنی این کیسه محتوی آب که در آن ویروس هم وجود دارد هنگام عمل سزارین باید سالم باشد. به همین دلیل با عمل سزارین هم نمی توان گفت که صد در صد بچه را از ابتلا به ویروس اچ پی وی محافظت کرد. این مورد نیز در باره ویروس اچ آی وی به همین شکل صدق می کند.

زایمان طبیعی هم برای مبتلایان به ویروس اچ پی وی, امکان ابتلا و خطر بیشتری را در بر دارد.
 در مورد ویروس اچ آی وی اگر مادر در دوران بارداری تحت درمان باشد در حال زایمان طبیعی احتمال سرایت
این نوع ویروس به بچه کمتر از یک درصد است.


پرسش: با سلام
دوست من حدود یک سال است که ازدواج کرده و از چهار ماه پیش عفونت معده داشت که تحت درمان است. الان حدود یک ماه است که به عفونت شدید واژن مبتلا شده است. بعد از مراجعه به پزشک تشخیص زگیل تناسلی داده شده است و چندین ازمایش از جمله ایدز در حالی که خودش و همسرش هر دو پایبند هستند و گویا هنگام سکس برای خیس کردن واژن  از آب دهان استفاده کرده اند که یکی از طرفین سرما خورده دگی داشته است. ممکنه که این دلیل زگیل باشه یا حتما رابطه پر خطری وجود داشته؟

پاسخ شما
خواهشمندم این دو مقاله مرا در مورد زگیلهای تناسلی نیز مطالعه کنید. 1. زگیلهای تناسلی 2. زگیلهای تناسلی  


  پرسش: سلام وقتتون بخیر من از ایران مزاحم میشم
چند وقت پیش به همراه 2 تا از دوستانم پیپ میکشیدیم ، که بلافاصله پیپ بین من و اونها ردوبدل شد و کشیده شد ،،، میخواستم ببینم در صورت وجود اج آی وی چقدر احتمال سرایت هست ؟ آیا لازمه آزمایش بدم ؟
در مورد شرایط انتقال در بوسه عمیق هم اگه امکان داره کمی توضیح بدی با سپاس

پاسخ: دوست گرامی
راههای انتقال اچ آی وی از چهار طریق امکان پذیرست. خون و اسپرم و مایعات درون رحم و مقعد چون با خون همراهند و چهارمین راه از طریق شیر مادر . از طریق بوسه دهانی و آب دهان و  پیپ و قلیون.. امکانپذیر نیست.

پرسش بعدی. آقای کیومرث عزیز دوباره سلام ،
همه این چیزایی که گفتیت درست اما من از وضیعیت داخل دهانی اونها خبر نداشتم ، نمیدونم خونی شده سر پیپ یا خیر ، دهن خودم زخم داشته یا نه ، واسه همین دارم روانی میشم، من هیچ رابطه ای نداشتم ، همش فک میکنم نکنه مبتلا شدم … چه راهی برای تفکرات منفی من پیشنهاد میکنید ؟ … پیشاپیش ممنون

پاسخ: دوست عزیز من راههای درست انتقال اچ آی وی را براتون گفتم. و شرح شما را هم مطالعه کردم. و بوضوح میبایست متوجه شوید که شما از این طریق نمی تونین مبتلا شده باشین. برای وسواس فکری تون باید بامشاور روان درمانی برای وسواس و نگرانیها و اضطرابهاتون کار کنید. شما اگر در بخش پرسش و پاسخ وبسایت مراجعه کنید. نمونه های مشکل شما فراوانند. این هم دلیلش اینه که بیش از 90 درصد مردم ایران از پیشگیری و درمان و آموزش در باره مسائل جنسی ندارند و به وسواس فکری که کاملا طبیعیست و از نا آگاهی سرچشمه می گیرد بوجود میاد. فقط مشاوره مطالعه و یادگیری وسواس شما رو درمان می کند.

پرسش سوم: من یک سوال دیگه داشتم که ذهنمو مشغول کرده ، شما و بقیه همکارانتون چه اینجا و چه خارج کشور همگی اتفاق نظر دارین که راهی که من نگرانشم و بوسه عمیق نمیتونه راه انتقال باشه …
حالا سوال من اینه ، اگر این اتفاق نظر شما بر اساس شواهد علمی هستش که هیچ بحثی ندارم ، اما اگر بر اساس شواهد آماری باشه (یعنی انتقال از این راه ها گزارش نشده ) چقدر میتونم اطمینان داشته باشم ؟ میدونید چرا میپرسم این سوال رو ؟ بخاطر اینکه مثلا مسولین بهداشت و درمان ایران میگن که مثلا 70000 هزار نفر شناسایی شدن که مبتلا هستن اما تقریبا مثلا 30000 هزار نفر هنوز شناسایی نشدن یعنی خودشون هنوز نمیدونن که مبتلا هستن ، حالا سوالی که اینجا پیش میاد اینه که از این 30000 نفر از کجا معلوم از راه هایی که من نگرانشم مبتلا نشده باشن و به هوای حرفای کارشناسان با خیال راحت دارن زندگی میکنن ؟ من واقعا شرمنده از این همه سوال هستم ، سپاس از این که وقت میزارید.

پاسخ: استدلال شما کاملا اشتباه است. موضوع ایدز داره در تمام دنیا 35 ساله که روی اون بررسی میشه و تجربه کاملا از همون سالهای اول این چها رراه رو ثابت کرده است. بله درسته بیش از 100 هزار نفر در ایران مبتلا به اچ آی وی هستند. ولی آمار اداره بهداشت بیش از 30 هزار نفر را رسمی ثبت کرده است. این به این معناست که این تعداد خودشون رو معرفی و تست کرده و این تعداد مثبت هستند. بقیه از طریق آمیزش و اعتیاد تزریقی مبتلا هستند که  تست نکردند. بدلیل اینکه بی خیالند و  سلامتی شون راجدی نمی گیرند و بقیه هم ترس دارند تست کنند. چون نمیدونند چطوری با این موضوع و انگ و تبعیض در جامعه برخورد کنند. موضوع اصلی مردم ما تابوهای اجتماعی و نا آگاهی است.

سلام ببخشید من دوباره مزاحم شدم
من خیلی از پرسشهارو خوندم ، یکم دچار تناقض شدم ، شما به من گفتین که از راه بوسه دهانی منتقل نمیشه ، اما تو بقیه پاسخ ها یسری شرایط رو برای انتقال گفتین ، مثلا گفتین باید خون باشه ، زخم باشه
خب سوال من اینه که چرا جواب قطعی دادین به من ؟ چرا این شرایط رو واسه من در نظر نگرفتین؟ اگه واقعا با وجود زخم و خون منتقل میشه پس چرا من نباید نگران باشم ؟ یه سوال دیگه هم داشتم و اون اینه که چه مقدار خون باید باشه ؟ خونی که دهن رو کاملا بگیره یا یک مقدار خون هم واسه انتقال کافیه ؟
سوال بعد اینکه تا بحال تو خارج از کشور و ایران گزارش انتقال از این راه ها (بوسه و پیپ مشترک ) شده ؟

سلام. دوست عزیز من واقعا نمیدونم چطور شما اطلاعات کاملا واضحی رو که در اختیارتون می گذارم از جمله در
همین بخش پرسش و پاسخ را که  برای اطلاع عموم می گذارم متوجه نمی شوید.
در مورد پیپ کشیدن و آب دهان و بوسه های دهانی توضیح دادم که اینها راههای انتقال اچ آی وی نیستند.
بلکه خون و 3 مورد دیگر که برای خودتون هم یکبار هم جداگانه نوشتم. مسلما اگر بوسه دهانی عمیق با شخصی
که اگر مبتلا به اچ آی وی باشه و دهان لب و یا لثه هایش خونی باشند که هرکس هنگام چنین بوسه هایی از
طعم خون متوجه خواهد شد می تونه مبتلا بشه. مقدار خون هم زیاد مهم نیست بلکه مقدار ویروسی که در همان یک یا چند قطره خونی است که وارد بدن انسان میشه. حالا این راه میتونه از طریق دهان باشه یا راههای دیگه از جمله راههای آمیزشی. و اینکه هر فرد مبتلا به اچ آی وی اگر در حال درمان نباشه مقدار ویروس در بدنش متفاوته و باید
آزمایش بده. درصد احتمال مبتلا شدن فرد سالم هم بستگی به تعداد کم و زیاد بودن ویروس درخون فرد مبتلا دارد.
یعنی هر چه تعداد ویروس بیشتر باشه احتمال ابتلا هم بیشتره. چون شما پیپ کشیدی و مطمئنا بوسه های عمیق با آن شخص آنطور هم مزاحمت نشده که مزه یا طعم خون را متوجه بشی, به همین خاطر حدس زدم که دهان شما در هنگام بوسه عمیق با خون فرد مقابل در تماس نبوده است.
دوست عزیزاین اطلاعات یعنی راههای انتقال ویروس بین المللی است . اینجا و اونجا یعنی ایران و خارج از کشور این تجربیات علمی با هم فرقی نمی کنه. شما حالا بنظرم باز هم به دلیل وسواس زیادی و آگاهی کمی که دارید به دنبال یک راه یا سوژه جدید برای ساختن راههای انتقال اچ آی وی می گردی. وگرنه من همین پرسش شما را بارها به گونه های متفاوتی هم به شما و هم در پرسش های دیگر هم میهنان عزیز توضیح یا پاسخ داده ام.


پرسش: با سلام بنده چهار ماه قبل با یه زن خیابونی سکس اورال داشتم و بیرون دهانش ارضا شدم اما چند جوش مولوسکوم روی مثانه من زده که اندازشون کوچیک هست از اچ ای وی ترس داشتم ولی هفته قبل یعنی بعد از بیش از سه ماه تست الایزا و رپید دادم که منفی بود و خواستم بدونم ایا با وجود این جوشها. باسد به اچ ای وی مشکوک باشم؟ ایا با تماس الت به الت و بوسه هم اچ ای پی منتقل میشه؟ خیلی ذهنم داغونه واقعا زندگیم به هم ریخته.

پاسخ: دوست گرامی
اگر جوش مولوسکوم که ویروس هست و بشکل جوش آبکی وی پوست بوجود میاد باشد که خودبخود از بین میره. ولی ویروس اچ پی وی که بصورت زگیل تناسلی بوجود میاد شکل قارچ مانند سفید می باشد که اینهم از طریق تماس پوست با پوست و ترشحات مایعی دهان به دهان یا دهان با مقعد یا واژن هم میتونه بوجود بیاد. این مایعات ترشحی آبکی حامل ویروس اچ پی وی از واژن و یا مقعد به این شرط سرایت می کنند که تماس مستقیم پوست زخمی باز یا دهان به آلت تناسلی و یا با نقاط جنسی فرد مبتلا تماس داشته باشد. بهترست که به دکتر پوست مراجعه کنید تا مطمئن شوید. چون اینگونه زگیلها و جوشها گوناگون هستند و نمیشه با حدس و گمان پاسخ داد.


پرسش: سلام من 18 ماه پیش اچ پی وی نوع 18 داشتم و کوتر کردم الان آزمایش دادم. بعد از 18 ماه جوابم آمد ازمایش اچ پی وی بطور دی ان ا دادام و این بار نوع 16 مشخص شد. چراهمون موقع آزمایش نشون نداد ؟       دکترم گفت آون موقع نوع 16 ضعیف بوده و در عمل و آزمایش دیده نشده و یه قرص به اسم آسپیریوت داد. برای تقویت سیستم ایمنی الان دیگه نمی دونم چه کنم. خسته شدم. گفت اگر زگیل زدی بیا و عملت کنم. الان استرس دارم پیشنهاد شما چیست ؟

 دکترم صفری نژاد بود آدرسش خیابان قائم مقام کوچه 6 ساختمان رازی است. الان نمی دونم چه کنم دکترم میگن وعده 16 کم بود و آن موقع نشون نداد و در عمل مشخص نشد. الان از بدشانسی نمی دونم چه کنم. یعنی ویروس تا آخر عمر در بدنم می مونه؟

پاسخ: دوست گرامی نمی دونم چرا همان بار اولی که پزشک شما از زگیل شما نمونه برداری کردند و برای ازمایشگاه فرستادند نتونستند نوع 16 را تشخیص بدهند.  آیا این که در آن زمان نوع 16 ویروس واقعا ضعیف بوده است را شک دارم. اول از اینکه ویروس تناسلی عملی ندارد مگر جراحی و در آوردن زگیل بطور ریشه ای باشد.                     بعد از این نوع عمل جراحی معمولا پزشکان مربوطه از جمله پزشک پوست موظفند برای نمونه برداری و شناخت نوع ویروس قسمتی از این زگیل را به آزمایشگاه بفرستند و در همان تست اول می بایست نوع آن معلوم شود. حال بگذریم در حال حاضر پس از گذشت مدت زمان بیش از 18 ماه می توان بطور مطمئن گفت که شما مبتلا به ویروس تناسلی از نوع 16 و یا 18 شاید هم به هر دو نوع آن مبتلا هستید و ویروس در خون شماست. در حال حاضر تنها کاری که میتونید بکنید از پزشکتون یا پزشک دیگر مطمئنی که با این بیماری آشنایی درستی دارد واکسن 3 مرحله ای اچ پی وی را به شما بزند و این واکسن باوجود اینکه شما به یکی از انواع ویروسش مبتلا شده اید حداقل می تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان رحم یا مقعد کمک زیادی به شما بکند. سیستم ایمنی خود را مرتب با مواد غذایی و ورزش سبک  و برای تقویت روحی تان که با سیستم ایمنی بدن نقش مهمی را ایفا می کند بویژه با یوگا و پیاده روی در هوای سالم تقویت کنید. در حال حاضر درمان کاملا قطعی وجود ندارد. ابتلا به سرطان هم فوری صورت نمی گیرد و در ضمن اینطور نیست که هر کس به زگیل تناسلی مبتلا شد سرطان می گیرد بلکه به عوامل گوناگونی بستگی دارد. از جمله رشد کند یا سریع ویروس ها در بدن و ضعف سیستم ایمنی بدن و تغدیه ناسالم همچنین اضطرابها و ترس های زیاد که در سیستم ایمنی بدن هم اختلال ایجاد می کند  و….. می توانند عامل بروز سرطان باشند. در ضمن هر طوری که می توانید پزشک را متقاعد کنید تا واکسن اچ پی وی  “گارداسیل” یا  “سر واریکس” را به شما بزند. واکسن گارداسیل نشان داده است که تا 25 درصد برای پیشگیری از سرطان های تناسلی  زنان استرالیایی را که مبتلا به ویروس اچ پی بوده و یا هستند محفوظ نگه دارد.


پرسش: با سلام و‌خسته نباشید. من یه حدود یک ماه قبل سوالی از شما پرسیدم. مبنی براینکه شش هفت سال قبل رابطه جنسی مشکوک داشتم که بعد از اون رابطه من ازدواج کردم. حتی بچه پنج ساله ای هم دارم و در طول این مدت علائم خاصی هیچکدام از اعضای خانواده نداشتیم….شما فرموده بودید احتمالا آلوده نشده باشید….من این موضوع رو با همسرم درمیان گذاشتم. اون رفت آزمون اچ آی وی الایزا نسل ۴ داد و خوشبختانه جوابش منفی بود. حال سوال من اینجاست که آیا این آزمون میتونه دلیلی برعدم آلودگی من هم باشد؟ چون در طول زمان بعد از ازدواج روابط خارج از خانواده نداشتم و در روابطمون هم با همسرم از کاندوم استفاده نمیکردیم….سوال دوم اینجانب در مورد فرزندم هست با توجه به عدم آلودگی همسرم فرزند من هم سالم هستند؟

پاسخ: معمولا هر شخصی حتی اگر در رابطه زوجی یا همسر داری زندگی می کند و این رابطه سالم و بدون شرکای جنسی دیگراز هر دو طرف باشد شاید بتوان گفت برحسب تجربه که اگر یکی از آنان یعنی همسر شما بعد از این همه سال جواب تست اچ آی وی شان منفی باشد تقریبا غیر خیلی نادر اتفاق می افتد که زوج دیگری که بطور مثال خود شما باشید اچ آی وی مثبت باشد.
ولی سوال من از شما اینست که چرا شما این تست را انجام نمی دهید و بقولی لقمه را بر می گردانید و به دهان می گذارید؟ اول از شوهرتون می خواهید که تست بدهد. چون اینطوری نتیجه می گیریم که با وجود اینکه همسر شما تست شون منفی بوده هنوز همین موضوع ذهن شما را مشغول کرده است و این خود کاملا طبیعی است. چون شما در مورد خودتون مطمئن نیستید. در مورد فرزندتون هم باید اضافه کنم که من یک مشاورم و نه غیبگو. برحسب دانشی که آموختم می تونم فقط حدس بزنم که فرزند شما هم به احتمال خیلی اچ آی وی منفی باشند بشرطی که  اگر شما تست دادید و منفی بود بنابرین می توان نتیجه گرفت که فرزند تون هم منفی است و نیازی به تست ندارد.


پرسش: از روبوسی کردن هپاتیت منتقل میشه با وجود زخم روی لب ؟

پاسخ: دوست گرامی هپاتیت بی وسی از طریق تماس مستقیم با خون منتقل می شوند و زخم بسته روی پوست امکان انتقال این دو هپاتیت را ندارد.


پرسش: سلام من باردار هستم وبرای انجام ازمایش هپاتیت به ازمایشگاه رفتم که مسئول ازمایشگاه که از من خون گرفت گفت که خودش مبتلا به هپاتیت و از بیمارههای ازمایشگاه گرفته حالا استرس گرفتم که مبادا سرنگ را الوده به خون خودش کرده و بعد از من خون گرفته از این طریق امکان داره؟

پاسخ: دوست گرامی شما چرا به دلیل اضطراب و شکاک بودن خودتون کسی که با صداقت به شما از زندگیش و مشکلش گفته مورد تفتیش و تهمت قرار می دهید؟ مگر سرنگ نو را جلوی چشم شما از کاغذش در نیاورده بود؟
 اگر نگران هستید بعد از 6 هفته تست هپاتیت بی وسی بدین. پناه برخدا که صداقت مردم رو زیر سوال قرار می دهید.


پرسش: سلام. ببخشید این که میگن اگه ویروس زود تشخیص داده بشه بهتر درمان میشه منظور دقیقا چه زمانیه..6 ماه بعد از ابتلا یا یک سال بعد یا بیشتر. میشه توضیح بدید..ممنون.

پاسخ: با درود. پس از اینکه شخص  متوجه ابتلا و تست مثبت خود به اچ آی وی شد خیلی بهتر است که فوری برای درمان اقدام کند. علتش اینستکه ویروس اچ آی وی از  زمان ورود به بدن انسان شروع به از بین بردن سیستم دفاعی یا ایمنی بدن می کند. اگر هر چه دیر تر شروع روزی خواهد رسید که انسان تمام یا بسیاری از سیستم دفاعی اش برای مبارزه با بیماریها را از دست می دهد و آنوقت ایدز شروع می شود. پس زمان درمان پس از گرفتن جواب تست می باشد.

یک مورد اینکه اگر مطمئن باشین که با شخصی که آمیزش یا رفتار پر خطر داشتین اچ آی وی مثبت است اگر از همان روز تا 3 روز قرص های ضد ویروس که در مراکز مشاوره و بیمارستانهای مخصوص وجود دارد استفاده کنید تا بالای 99 درصد می توان از ابتلای دائم به ویروس جلوگیری کرد و در نتیجه درمان کامل کرد.


پرسش: سلام . من چند روز پیش به دندانپزشکی رفتم که خودشون میگفتن وسایل ما برای هر مریض جداست. استریل مرکز معتبری هم بود و برای پر کردن دندون عصب کشی شده رفتم. ولی در حین کار دکتررفت و بی حسی مریض دیگر زد. حین عصب کشی سوزن کج شد چون کانال دندون بسته بود یه لحظه خیلی کوتاه سوزن در دست دکتر رفت از روی دستکش خونی ندیدم. حال اگر با ان سوزن و با شرحی که دادم آیا احتمال انتقال ویروس هپاتیت و ایدز هست؟ الان چند روز به حد مرگ نگرانم اگه با تست الیزا بخوام برای هپاتیت برم آزمایشگاه کی باید برم ؟ چه مدت بعد ازمراجعه به دندانپزشکی میتوان برای آزمایش هپاتیت اقدام کرد؟

پاسخ: دوست گرامی امکان ابتلا به هپاتیت ها کمی متفاوتند. ابتلا به هپاتیت سی معمولا چون حساس تر و بیشتر هم فعال هست سریعتر هم صورت میگیره تا هپاتیت آ و بی. ولی تست هر گونه هپاتیت و از هر زیر مجموعه آن برای شناخت آنتی بادی معمولا زمانی به مدت 6 هفته پس از رفتار پر خطر حال به هر نوع آن چه از طریق تزریقی به مانند مورد شما بطور اتفاقی سوزن به انگشت پزشک فروررفته باشد و یا تزریق به روش بیماران به اعتیاد مواد مخدر باشد یا به شکل اهدای خون و یا اینکه از طریق آمیزشی باشد می بایست تحمل کرد. پس از این 6 هفته می توان برای تست هپاتیتها به آزمایشگاه مراجعه کرد.

در مورد پرسش دومتون که فراموش کردم بنویسم. با وجود دستکش و ژل تمیز که از محلوله جلوی چشم شما بیرون آمده چطور میشه ویروسهای هپاتیت و اچ آی وی و سیفلیس وارد بدن شما بشه؟ مگه شما بیهوش بودین؟
دوست عزیز با آخرین ایمیلی که فرستادین و نوشتید که اصلا سوزن تو انگشت پزشک نرفته و قبلش خم شده است در کل نتیجه می گیرم: البته بدون این توهینی به شما بخواهم بکنم این را بطور جدی به شما میگم که شما را جزو دوستانی که مشکل وسواس دارند باید اضافه کنم. البته تقریبا 80 درصد ایرانیان در داخل ایران وقتی که برای من در مورد مسائل آمیزشی و بیماریهای جنسی حتی اگر آمیزشی هم نداشته باشند ایمیل می فرستند، در آن ها مرتب واژه های ترس، اضطراب، خودکشی و افسردگی را می خوانم.با تاسف بسیار با کوچکترین مورد و یا بیماری جنسی که برایشان تازگی پیدا می کند، فوری ترس و اضطراب شدید تا حد افسردگی و خودکشی وجودشون را فرا می گیرد.
یکی از دلایل آن فقدان یا ضعف بسیار در نقش آموزش و رسانه ها در شناخت اعضای تناسلی و جنسی بدن، جنسیت و بیماریهای جنسی غیرآمیزشی از جمله کلامیدیا و همچنین از نوع آمیزشی آنها می باشد. نقش مهم دیگر چاره اندیشی در زدودن تابو های اجتماعی که در میان فرهنگ ما ریشه دوانده است را می توان نام برد. ناآگاهی و ترس از برخورد با پدید های ناشناخته موجب نگرانی جدی سلامتی و بهداشت جامعه را فراهم آورده است. ترس و نگرانی نشان خصلت انسان های نا آگاه از پدیده های طبیعی است.


پرسش: سلام. خسته نباشید. ببخشید. من تازه متوجه شدم که یکساله به اچ آی وی مبتلا شدم. الان میتونم لوزه هامو عمل کنم که چند ساله مرا اذیت میکنند یا نه؟ اگر عمل کنم چه اتفاقی می افته؟

پاسخ: درود بر شما. دوست گرامی با توجه به ابتلای شما به اچ آی وی, حتی با عمل کردن لوزه ها یتان در شرایطی که موجب اذیت و آزار شما می شود نه تنها هیچ تغییر بدی یا نامناسب به اچ آی وی مثبت بودن شما نخواهدداشت,  بلکه از وجود فشار درد جسمی و آزار روحی شما را سبک کرده و همچنین آسایش بیشتری برای سیستم ایمنی شما و در نتیجه  بهبود شما خواهد داشت. هیچ سدی جلوی درمان یا عمل لوزه های شما وجود ندارد. شاد و تندرست باشید.


پرسش: با عرض سلام جناب اقای دکتر..سوال من طولانی نیست. فقط میخواستم بدانم من که17سالم هست و نقص مادرزادی و….ندارم..جواب الایزا نسل 3  بعد از 3 ماه و یک روز چند در صد مطمئن است؟
اینم بگم که من در روز 53 ازمایش دادم و منفی بود و از من قند خون و نوار قلب گرفتند. ایا ممکن است از این طریق منتقل بشند؟ چون بیمارستان شلوغ بود.

پاسخ: دوست گرامی متاسفانه پرسش های شما نشان می دهند که اطلاعاتتون ذر باره ویروس اچ آی وی و راههای انتقال آن بسیار کم است. نقص مادرزادی و آزمایش 53 روزه و همچنین آزمایش قند خون البته آزمایش خونی که مربوط به خون خود شما باشد و دادن آزمایش نوار قلب ربطی به انتقال اچ آی وی ندارد. آزمایش اچ آی وی از نوع نسل 4 بالای 6 هفته کاملا مطمئن است. آزمایش تست الایزای از نوع نسل سوم پس از 12 هفته یا 3 ماه کاملا مطمئن است ولی بین 8 هفته تا 12 هفته 90 درصد مطمئن است و همین تست بین 6 هفته تا 8 هفته 60 درصد مورد اطمینان است.


پرسش: سلام من بیست و دوسال دارم و نه ماه ازدواج کردم.  از رابطه های پر خطرم ده ماه میگذره. امروز رفتم مشاوره رفتاری تست دادم منفی بود. یعنی شیش ماه رابطه هم پر بود رفتم. باز هم نیاز هست که تست بدم یا نه؟ آخه استرس دارم. همش خود مشاوره گفت سالمی ولی سه ماه دیگه بیا. سر همین استرس دارم. من ده ماه از رابطه های پر خطرم میگذره.  نه 9 ماه شوهر دارم اگه اچ ای وی داشتم صدرصد معلوم میشد تو یه نوبت دیگه؟

پاسخ: دوست گرامی معمولا پس از گذشت 3 ماه از رفتار پر خطر تست اچ آی وی اگر از نوع فوری هم باشد نتیجه اش هر چه باشد درست است. شما 6 ماه پس از آن ماجرا یا ماجراهای قبلی تان تست دادید و جواب تست شما منفی بود. بنابرین همین یک تست کافی است و شما نیاز به تست دیگری ندارید.


پرسش: شما دکتری در شیراز جهت رفع و مشاوره زگیل تناسلی میتوانید معرفی کنید؟ خانوم باشد….با تشکر.

پاسخ: با درود. خیر من پزشکی در شیراز بطور مستقیم نمی شناسم. اما آدرس و شماره تماس یک مرکز مشاوره را در پایین قید کرده ام. شما می توانید خودتان به آنجا مراجعه کنید و یا آدرس پزشک زنی را که آشنایی با زگیل تناسلی و درمان آن  دارد را تلفنی بپرسید. دوستان لیست آدرس های مراکز مشاوره برای تست در صفحه نخست وبسایت در کادر سیاه رنگ بزبان فارسی وجود دارد. بر روی آدرس ها کلیک کنید و آدرس مرکز شهر خود را پید کنید یا همچنین بر روی لینک آبی رنگ کلیک کنید. لینک: آدرس ها

بطور نمونه: شیراز- مرکز مشاوره فلکه خاتون – بولوار دلاوران بسیج – خیابان لاوان – مرکز بهداشت حسین ابن علی ع – شماره تماس  7363001- 0711

سلام مجدد. بسیار سپاسگذارم بابت پاسخ….آیا بعد از برداشتن و عدم وجود زگیل میشود آزمایش داد؟ اسم آزمایش چیست؟

دوست گرامی آزمایش نوع زگیل تناسلی فقط زمانی که زگیل وجود دارد انجام می گیرد. به این معنا که از ناحیه زگیل نمونه برداری می شود و در آزمایشگاه ویژه روی آن آزمایش می شود تا نوع آن مشخص شود. آزمایش ویروس اچ پی وی که همان موجب زگیل های تناسلی می باشد از طریق خون در حال حاضر در همه کشورها و در ایران امکان پذیر نیست. زیرا زگیل های تناسلی بیش از 100 نوع هستند و شناخت انواع آن از طریق خون در حال حاضر امکان پذیر نیست. ولی امکان آزمایش ویروس اچ پی وی در خون انسان چندی است که در کشورهای پیشرفته میسر شده ولی هنوز چراغ سبز برای گرفتن این آزمایش از طریق خون به پزشکان داده نشده است.

ایمیل ارسال شده از یک هم میهن دلسوز از ایران. با سلام. این را برای دختر 28 ساله ای که می ترسه نوع ویروس زگیل تناسلی اش را بداند می نویسم. دکترمن صفری نژاد می تونه عملش کنه بدون اینکه بداند ویروس این خانم از چه نوعی بوده. ولی  من قبل از عمل آزمایش دادم و نوعش را فهمیدند. خیلی استرس دارم. بره دکتر من میشه آدرس دکتر من را بهش بدید؟

پاسخ : دوست گرامی
من آدرس دکتر صفری نژاد را ندارم. چندی پیش بخش پرسش و پاسخ وبسایت ناگهان تنظمیاتش بهم ریخت
من مجبور شدم بسختی بسیار از قسمتها را که از بین رفته بود دوباره بازسازی و مرتب کنم. آدرس دکتر را
هم از دست دادم. شما لطف کنید آدرس ایشون را بفرستید و من برای این خانوم میفرستم. ولی یک چیز را هم به شما بگم. عمل جراحی یا لیزر زگیل تناسلی به این معنا نیست که فرد کاملا درمان شده باشد. بیشتر اوقات زگیلها دوباره رشد می کنند و گاهی هم نقاط دیگر بدن که اصلا زگیلی در آنجا نبوده است. چون ویروس زگیل تناسلی اگر تا 18 ماه خودبخود از بدن رفع نشه برای همیشه در بدن باقی میماند. اگر از نوع خطرناک باشد و کسی نوعش را نداند و دائم زگیلها را درمان کند خودش را در واقع گول زده است. بنابرین من پیشنهاد میکنم به همه که برای شناخت نوعش از پزشک شون حتی اگر با اصرار هم شده بخواهند  که نمونه گیری شود. چون بسیاری از پزشکان پوست در ایران به آزمایش و به آن اهمییت نمی دهند و همینطوری درمان سطحی می کنند.  این خود بی مسئولیتی آنان را در برابر حقوق و تندرستی بیماران را نشان می دهد. پس بهتر است پس از آزمایش اگر از نوع خطرناک بود حداقل واکسن بزنند و من با رها تاکید کرده ام که ما در اروپا به مبتلایان اچ پی وی هم واکسن 3 نوبته می دهیم تا حداقل جلوگیری از نوع خطرنکک که همان نوع سرطانی است شود. درصورت امکان اون قسمت سرطانی را جراحی کنند تا شانس زنده ماندن داشته باشند. شما شاید شانس آوردید و نوع بی خطر گرفته بودین اما این شامل حال همه کس نمیشه. باز هم ممنون و منتظر آدرس دکتر صفری نژاد هستم.


پرسش: سلام. سال پیش زگیل تناسلی گرفتم. ۲۸ساله هستم و ویروس هنوز از بدنم نرفته. سوالم اینستکه آیا میتونم امیدوار باشم ویروس بره!! نوعشو مشخص نکردم و تست هم ندادم. چون باکره هستم دکتر گفت چون زیر سی سالی ممکنه ویروس بره و با مشخص کردن نوعش فقط استرس میگیری. ممکنه بعد از بدنت بره. آیا باید واکسن بزنم؟ تو مقاله نوشتید ویروس اچ پی وی تا ۹۰ درصد بعد از دو سال میره. آیا ویروس زگیل هم شامل۹۰ درصد میشه؟ لطفا پاسخ همه سوالاتم و بدید. یشاپیش از گذاشتن وقت برای پاسخم بسیار بسیار سپاسگذارم. سالم و تندرست باشید.

پاسخ: با درود. دوست گرامی ویروس زگیل تناسلی در واقع همان ویروس اچ پی وی می باشد. اگر در طول 6 ماه آینده یعنی 18 ماه در مجموع از آغاز ابتلای شما این ویروس هنوز در بدن شما وجود دارد بنابرین شما به این ویروس مبتلا خواهید بود و ویروس از بدن شما دفع نخواهد شد. شما اگر هم باکره هستید اگر امکان تست یا نمونه برداری برای شناخت نوع ویروس دارید حتما اینکار را انجام دهید. اینکه آقای پزشک شما می فرمایند شاید بره شاید نره کاملا نشانه ناآگاهی پزشک را نشان میدهد. زیرا اگر این نوع ویروس از نوع خطرناک باشد بهتر است که قبلا شناخته شود. متاسفانه درمان یا شفای کامل برای ویروس اچ پی وی وجود ندارد. آنچکه می توان انجام داد از نظر ظاهری میتوان زگیل را با لیزر و انجماد کردن و پماد زگیا را از بین برد ولی نه ویروس اچ پی وی را که موجب زگیلهای تناسلی می شوند. بله شما چه ازنوع بیخطر مبتلا باشید و چه اینکه این ویروس خودبخود با نیروی سیستم ایمنی بدن شما دفع شود و چه نشود زدن واکسن سه مرحله ای اچ پی وی برای شما مفید است. برای اینکه اگر از نوع خطرناک داشته باشید و دفع نشود حداقل جلوگیری از بوجود آمدن سرطان یا به تاخیر انداختن سرطان رحم می شود. اگر هم ویروس خود بخود دفع شود حداقل با زدن این واکسن برای آمیزش شما با همسرتان یا شریک جنسی بعدی موجب خواهد شد که شما از ابتلا دوباره به ویروس اچ پی وی در امان باشید. در هر صورت برای هر دوشیزه و یا بانوی واکسن اچ پی وی در در سراسر اروپا و کشورهای غربی و شرقی پیشنهاد می شود. شما بفکر تندرستی خودتان باشید و از پزشک خواست خود را درخواست کنید.


پرسش: با درود. من اچ پی وی نوع 18 داشتم و کوتر کردم نگران از برگشت هستم بعضی از دکترها می گویند استرس باعث برگشت بیماری می شود چند روز پیش یک لکه سیاه زیر پوست دیدم که کندم خون اومد کلا اگر درمان بشود امکان سرطان هست و یا دارویی برای تقویت سیستم ایمنی است بعد 18 ماه شنیدم اگر پی سی آر منفی باشد احتمال درمان قطعی زیاد درست است؟

پاسخ: با درود. دوست گرامی ویروس اچ پی وی یا زگیل تناسلی نوع 18 همانطوریکه می دانید از انواع خطرناک و سرطانی هم می تواند باشد. ویروس اچ پی بطور کلی درمانی ندارد و مگر اینکه سیستم ایمنی بدن بطور خود بخود در عرض 18 ماه اول این ویروس را از بدن یا خون دفع کند که با همان تست پی سی آر امکان پذیرست. اگر منفی شد یعنی سیستم ایمنی بدن توانایی درمان آن را داشته و لی اگر هنوز پس از 2 سال مثبت بود و به مرور زگیلهایی که درمان شده بودند دوباره همانجا و یا در نقاط دیگر بدن رشد کردند متاسفانه نشانه خوبی ندارد. یعنی می تواند سرطانی هم بشوند ولی نه همیشه یعنی میتوانند تمام عمر فرد را با رشد و ادامه پی در پی با زگیل اذیت کنند. شما بخودتون استرس ندهید. البته دلیل اصلی رشد این زگیلها استرس نیستند بلکه همان ویرو.سی است که در بدن وجود دارد. اما استرس زیاد موجب اختلال و ضعف در سیستم ایمنی بدن می شود. شما می توانید برای پیشگیری از امکان سرطان و یا بسیار بتعویق انداختن سرطان
از واکسن سه مرحله ای که برای پیشگیری از این ویروس انجام می شود هم استفاده کنید. متاسفانه این مورد آخر یعنی استفاده از واکسن اچ پی وی را برای پیشگیری از سرطانهای تناسلی را بسیاری از پزشکان پوست و… نمی دانند. بطور کلی در ایران مشاورین رفتار پر خطر و پزشکان پوست آگاهی کم و یا اشتباهی در باره زگیل های تناسلی دارند و واکسن این ویروس را فقط برای پیشگیری از این ویروس آنهم به درخواست مراجعین استفاده می کنند. در صورتیکه در اروپا واکسن آن برای دختران از 9 سال تا 18 سال و برای پسران از 12 تا 18 سال رایگان و پیشنهاد جدی میشود.
در ضمن داروی خاصی برای . تقویت سیستم ایمنی بدن برای این منظور هیچ پزشکی تجویز نمی کند. زیرا تعداد این نوع دارو ها بسیار کم و از نظر قیمت بسیار گران هستند. ولی برای تقویت سیستم ایمنی بدن بطور کلی ورزشهای سنگین زیاد خوب نیستند. فعالیتهای بدنی و هم از نظ روحی مانند یوگا و شنا بسیار خوب هستند. تغذیه سالم سبزیجات و صیفی جات و میوه و ماهی و گوشت قرمز کم و اجتناب از افراد و شرایط استرس آور.


پرسش:
من در حدود چهل روز پیش با یک زن تن فروش رابطه با کاندوم داشتم. الان یک وسواسی در من افتاده که نکنه به اچ ای وی دچار شده بدلیل اینکه ان شخص خود کاندوم داشته و درموقعی که از پلمپ درآورد یک انگشتی به داخل آن زد.
البته من دیدم که کاندم خونی نیست. در موقع استفاده از کاندوم یک سوزش موقت در محل احساس کردم حال این وسواس در من بوجود امده که نکنه ان شخص کاندوم را مبتلا به ویروسی کرده باشد . لطفا مرا یاری کنید.

پاسخ: با درود. دوست گرامی شما می بایست برای ابتلای خود بیماری وسواس که ریشه مشکل روح و روان شما را دارد اقدام جدی کنید. شما خود می نویسید که این خانم جلوی چشم شما کاندوم پلمپ یا بسته شده را در آورده است. پس چگونه انتظار دارید حال اگر انگشتی هم داخل کاندوم کرده باشد تا هوای کاندوم را خارج کند بتواند با خونی یا ویروسی آغشته شود. اصولا چگونه می توان با انگشتی که نه با خون تازه و نه با اسپرم تازه آغشته نباشد بتوان ویروسی را با انگشت وارد کاندوم کرد. شما وسواس فکری داری و با روانکاوی درمان کنید. به زنان روسپی هم انگ نزنید.


پرسش: آقای دکتر نامزد من در کشاله رانشون ماه پیش زیگیل دیدن.متأسفانه دکترشون بدون تشخیص نوعش با دارو درمانشون کردن،الان سوأل من اینه با توجه ب اینکه من دوشیزه هستم،آیا تستی هست ک بتونه نشون بده من مبتلا به زگیل هستم؟؟ چون هیچ علائمی هم ندارم..نگرانی دوم من اینکه نامزدم سکس داره با کس دیگه؟؟؟ یعنی تمام زگیل های ناحیه تناسلی ۱۰۰درصد از راه سکس منتقل میشه؟؟؟

پاسخ: بله تمام زگیلهای تناسلی حتی اگر مادرزادی یعنی (از مادر به کودک هم منتقل شده باشند) از طریق آمیزش جنسی اتفاق می افتند. در مورد کودکان و نوزادن هم از طریق ابتلای پدر یا مادر شان می باشد.
هنوز تست استانداری در ایران وجود ندارد که معلوم شود که شما به این ویروس مبتلا شده اید یا نه.
در بسیاری از کشورهای پیشرفته از طریق خون می توانند این تست را انجام دهند.
شما می توانید برای پیشگیری از این ویروس و حتی اگر تاکنون هم مبتلا شده اید واکسن 3 مرحله ای آن را انجام دهید.
اول اینکه اگر مبتلا نبوده باشید بنابرین واکسن آن موجب پیشگیری می شود. دوم اینکه اگر هم کسی مبتلا شده باشد
چه مرد و چه زن اگر از نوع سرطانی این زگیل مبتلا شده باشد برای پیشگیری از سرطان زودرس این واکسن را انجام دهند.


پرسش: با سلام و‌خسته نباشید. تشکر از مطالب شما.من شش سال قبل رابطه جنسی مشکوک داشتم بعد از اون تاریخ ازدواج کردم و‌حتی صاحب فرزند پنج ساله ای هم هستم بعد از شش سال از طریق اینترنت با ایدز و‌اچ آی وی و سیر پیشروی ویروس در بدن آشنا شدم و از رابطه شش هفت سال قبل خودم نگران شدم.لازم به ذکر است طی این مدت نه خودم نه همسرم نه فرزندم کوچکترین علامتهای غیرعادی توی بدنمون نداشتیم در مورد خودم که صددرصد مطمئن هستم که توی این هفت سال شاید یه بار سرماخوردگی داشتم….برای رفع نگرانیم من چهار عدد کیت رپید تست با مارک آبون خریدم و طی چهار تست در چهار هفته مختلف به طور کلی جواب منفی گرفتم خواستم اولا دقت این کیتها بعد از شش هفت سال از رابطه قابل اطمینان هست؟دوم من چقدر باید نگران خودم و‌خانوادم از نظر آلودگی باشم؟yسلام و‌خسته نباشید.و تشکر از مطالب شما.من شش سال قبل رابطه جنسی مشکوک داشتم بعد از اون تاریخ ازدواج کردم و‌حتی صاحب فرزند پنج ساله ای هم هستم بعد از شش سال از طریق اینترنت با ایدز و‌اچ آی وی و سیر پیشروی ویروس در بدن آشنا شدم و از رابطه شش هفت سال قبل خودم نگران شدم.لازم به ذکر است طی این مدت نه خودم نه همسرم نه فرزندم کوچکترین علامتهای غیرعادی توی بدنمون نداشتیم در مورد خودم که صددرصد مطمئن هستم که توی این هفت سال شاید یه بار سرماخوردگی داشتم….برای رفع نگرانیم من چهار عدد کیت رپید تست با مارک آبون خریدم و طی چهار تست در چهار هفته مختلف به طور کلی جواب منفی گرفتم خواستم اولا دقت این کیتها بعد از شش هفت سال از رابطه قابل اطمینان هست؟ دوم من چقدر باید نگران خودم و‌خانوادم از نظر آلودگی باشم.

پاسخ: ما در اروپا زیاد به کیتهای اچ آی وی اعتماد نداریم و کیت آبون هم اگر استاندارد باشه حدود 90 درصد مطمئنه. من فکر میکنم که برای آرامش فکری شما برای خودت و خانواده یک تست الایزا یا نسل چهارم که از طریق خون انجام میشه انجام بدهید خیلی بهتره. من همینطور حدس میزنم که شما سالم هستید اگر هیچ بیماری دیگری در این مدت ندارید. ولی یک تست استاندارد که در بالا نوشتم همه چیز را کاملا دقیق مشخص میکنه. با سپاس از شما


پرسش: سلام خواهش میکنم کمکم کنید. من دارم ازنگرانی واضطراب میمیرم. من 27 اردیبهشت برای ازمایش مربوط به تخمدان به ازمایشگاه رفتم وقتی ازمن خون گرفتند. دیدم آستین پرستار3 تا لکه خون بود ودست من هم زخم کوچکی داشت جای جوشی بود که قبلا کنده بودم. نمیدانم این جز زخم باز محسوب میشود یابسته. زخم من اگرفشارش میدادم خون نمیامد. ولی اگرلخته را میکندم خون می آمد. لخته قهوه ای رنگ بود.
1) ایااین لخته میتواند سدی دربرابرویروس اچ آی وی باشد یا میتواند ازان عبورکند؟
2) آنروزازمایشگاه ب شدت شلوغ بود واستین پرستاربه زخم دست من برخوردکرد. اما چیزی ک یادم هست انروزبا خودم گفتم خون روی استین خشک شده بود پس نبایدنگران باشم. اما وقتی درسایت هاخواندم ک ویروس تا 6 روزدرخون خشک شده فعال میماند ترسیدم…اگر ان3 لکه خون روی استین مربوط ب فرد اچ ای وی مثبت باشدایا امکان انتقال ازطریق زخم دست من وجوددارد؟

من 76 روزبعد از ان ماجرا درست روزقبل از کهیر زدن فهمیدم باردارهستم. خیلی خیلی نگران فرزندم هستم چون بیگناه است نمیخواهم بخاطرکوتاهی من مشکلی برایش پیش بیایدالان تقریباهفته 20 بارداری هستم. ایا باید ازمایش اچ ای وی بدهم؟؟ دقیقا 2 سال پیش من وهمسرم ازمایش دادیم وهردو منفی بودب. جزان ماجراکه برایتان گفتم حتی دندانپزشکی هم نرفتم فقط یک موردسزارین 1سال پیش داشتم که بیمارستان معتبری بود.
ایاان اتفاق میتواندباعث ابتلامن ب اچ ای وی باشد؟؟؟اگرخدایی نکرده ازمایش مثبت شودبایدچکارکردراهی هست ک بچه سالم بدنیابیاید؟؟؟ یابایدسقط شود؟؟؟ باتوجه ب اینکه 5 ماه باردارهستم…خواهش میکنم واقعیت رابمن بگویید دارم ازنگرانی میمیرم.

پاسخ: دوست گرامی
خیر شما به اچ آی وی مبتلا نیسنید و این علائم بیماری دیگریست که باید متخصص داخلی آزمایشاتب براتون بنویسد
خون خشک و بسته با خون آستین پزشک اگر تازه نباشد یعنی بلافاصله بعد از عملی که کرده با خون باز در تماس نباشد هیچ ریسکی ندارد
در آلمان طبق قوانین بین المللی آزمایشگاهی و پزشکان اتحادیه اروپا و سازمان بسیار پژوهیده و کاملا معتبر امداد ایدز آلمان ویروس اچ آی وی در خون و منی حداکثر بیش از یک دقیقه زنده و فعال و مسری نیست. ورم غدد لنفاوی شما نشانه عفونت دیگری در بدن که این ورم طبیعی است چون بدن شما در مقابل یک نوع عفونت یا باکتری دارد مبارزه یا مقابله می کند. در مورد بارداری شما. اگر مایلید که خیالتون راحت بشه
یک آزمایش تست اچ آی وی بدهید که من همین الان با این تشریحاتی که کردین براتون میگم که اچ آی وی ندارید. ولی برای خاطر اطمینان و آسایش روحی خودتون اینکارو بکنید. در ضمن اگر به اچ آی وی هم مبتلا باشید چرا باید سقط جنین کنید؟ این افکار 20 یا 30 سال پیش هست. یک انسان مبتلا به اچ آی وی حق درمان داره و حق یک زندگی عادی داره. حق بچه دارشدن داره. الان سالهاست که دیگر اچ آی وی درمان داره. البته فعلا تا دارویی که برای درمان قطعی آن باشد وجود ندارد ولی مثل یک بیماری قند و مزمن فعلا تا آخر عمرش باید قرص مصرف کند. اگر این فرد مبتلا زن باشد و باردار این زن در حین درمان اچ ای وی در دوران بارداری ویروسی در خون نداره که بخواهد به بچه ای که داخل کیسه شکم مادر زندگی میکنه بدهد. فقط در مورد زایمان که کیسه پاره میشه و ممکنه با خون مادرآغشته بشه کمی میتونه ریسک داشته باشه که نوزاد بلافاصله بعد از زایمان هم داروی ضد اچ آی وی برای پیشگیری میخوره. تا خطری براش پیش نیاد.
معلوم است که شما متاسفانه اطلاعاتتون در باره اچ آی وی کمه. بطور مثال وقتی میگویم ویروس اچ آی وی
در محیط آزاد یعنی در معرض هوا قرار بگیرد بدلیل اکسیژن هواست که اچ آی وی دیگر زنده نمی ماند و این ربطی
به گرمی و سردی هوا ندارد
نداشتن اطلاعات و آگاه نبودن از مسائلی که ما شناخت کافی نداریم دلیل طبیعی ترس و نگرانی های ماست
دوم اینکه اتفاقا ما در اروپا از ماه ششم بارداری به بعد دارو برای زنان باردار مبتلا به اچ آی وی توصیه و تجویز دارو میکنیم. نه برای شما هنوز تست اچ آی وی و دارو بشرطی که به اچ آی وی مبتلا باشید دیر نشده
ولی جریان خون آستین پرستار و اینها و همچنین برخورد با زخم بسته و زخمی که باز بوده باشد اصلا ریسکی محسوب نمیشه. فقط اگر خو.ن تازه از بدن یا انگشت پرستار جریان داشته باشه و زخم کسی یا بیماری باز باشه آنوقت میتونه ریسک خطرناکی باشه. تازه این هم معلوم نیست که این پرستار اصلا به اچ آی وی مبتلا باشد. معمولا پرستاران و پزشکان تعلیم دیده اند که چگونه از خود و بیمار برای ابتلا به بیماریهای ویروسی و باکتریایی در مطب و بیمارستان پیشگیری کنند
به نظر من شما کاملا سالم هستید . ترس شما یکی بخاطر نداشتن معلومات کافی در باره اچ آی ویست و دوم تغییر هورمون استرس و هیجان در دوران باری است که کاملا طبیعیست. خونسرد باشید تا پایان بارداری تا به سلامتی نوزاد سالمی بدنیا بیاورید. با مهر کیومرث سراج الهی


پرسش: با سلام. کاش هر چه زودتر سوال منو جواب بدین .اگر من چند شب پیش رابطه ای در حد مالیده شدن آلتم با دست یه زن که تو خیابان آشنا شدم که قبلش حدودا ۱۰-۱۵ دقیقه قبل با یه مرد دیگه بوده داشته باشم و مالیدن بین ناف و مهبل زن که انگشتم زخم خاصی نداره فقط کمی پوستش رفته. البته خون روانی نداره و یه تماس ۲ ثانیه ای با لب خانم با لبم که کمی لب خانمه خیس بود حالا نمیدونم آب دهانش بوده یا منی نفر قبلی که فکر کنم احتمالش خیلی کم بود که منی نفر قبلی بوده باشه آخه بوی خاصی نداد و فورا با آستینم پاکش کردم .۱- اگه با همون دست خانم که اونم نمیدونم منی نفر قبلی بوده یا عرق دستش آخه فقط بین شیارای کف دستش بود و بازم میگم چون بوی خاصی نمیداد بعید میدونم منی نفر قبلی باشه ارضا بشم و منی بیرون بیاد و قبلش خانمه دستش رو از آلتم برداره و فقط دستمال به من بده آیا احتمال انتقال ایدز هست؟
۲- اگه 5 دقیقه بعد ناحیه آلت رو با آب و صابون چند نوبت بشورم و من فردای اون روز به حموم برم و خودم رو با آب داغ و صابون بشورم و کل حموم رو با آب داغ بشورم و کسی نصف روز بعد حموم بره احتمال داره ایدز به او سرایت کنه؟ ۳ – آیا اون قرص و کپسولایی که میگن بعد از یه هفته دیگه فایده ای داره یا نیازی نیست؟ ممنون دیگه نه رابطه از پشت و نه از جلو نداشتم فقط در همین حد بوده به خدا یه کاری کنین آروم بشم البته نه آرامش کاذب دارم دیونه میشم اینقدر من بد شانسم که در دفعه اول و آخرم مبتلا بشم؟

پاسخ: تمام ماجرای شما رو خواندم . خیر ابتلای اچ آی وی به این راحتی ها هم نیست. با لب گرفتن خیس و حال اگر منی برلبشون بوده یا نبوده. دستمالی هم که به منی آغشته به ویروس اچ آی وی هم که بوده باشه و به شما بده پاک کنید و این حرفها …. اچ آی وی منتقل نمیشه. خواهش میکنم بروید به صفحه نخست سایت من در قسمت مدارک روی عکس دفترچه راهنمای تندرستی و حقوق شما کلیک کنید و جزوه را بخوانید. راههای انتقال اچ آی وی (خون با خون در ارتباط مستقیم و خون با منی) یعنی ارتباط مستقیم خون کسی با منی کسی دیگر که در داخل بدن منتقل بشه. حال با تزریق یا خون دادن یا آمیزشی که خون بیاد و… انجام می پذیرد
با این توضیحاتی که دادید کاملا در وضعیت بدون خطر هستید و سعی کنید بپذیرید که سالم هستید و اضطراب نداشته باشید. با مهر


پرسش: سلام و خسته نباشید من 4 ماه پیش با یه زن که فکر میکردم سالمه رابطه داشتم. سه اتفاق افتاد 1 سکس دهانی بدون کاندوم 2 انگشتم که دو سه روز پیش زخمی شده بود و همون روز پوستشو کندم رو داخل واژنش کردم 3 قبل اینک میخواستم واژینال سکس کنم به اشتباه کاندوم رو برعکس گذاشتم که درستش کردم ولی ممکنه ترشحاتش روی کاندوم داخلش مونده باشه؟ بعد از 2 روز اسهال شدم که هنوز بعد از 4 ماه ادامه داره بعد از 3 روز تب و لرز یه روزه داشتم درد مفاصل و سردرد داشتم متاسفانه خانمم هم تمام این علایمو داره الان گردنم درد میکنه و زیر شکمم یعنی غدد لنفاوی هفته 4 و 8 و 14 آزمایش الایزا انتقال خون دادم که نمیدونم نسل چنده ولی گفتن جدیده یه تست پی سی آر دادم که فرستادن تهران آزمایشگاه کیوان که منفی شد همشون ولی من همچنان علایم دارم و دسست و پاهام سوزن سوزن میشه و شدیدا بیخوابم پیش دکترم رفتم که گفت تو اضطراب داری پس این علتیم چیه دارم دیوونه میشم میخوام خودکشی کنم آخه آبروم میره لطفا راهنماییم کنید ممنون

پاسخ: دوست عزیز
اگر جواب دو آزمایش اچ آی وی شما منفی بوده که باید بگم میشه کاملا آسوده باشی از این نظر. اما چه نوع بیماریی دیگری شما دارید را من پزشک نیستم و حتی یک پزشک داخلی متخصص هم شابید درست نداند. شما باید پیش یک متخصص داخلی آزمایشاتی که پزشک لازم میدونه یکی یکی انجام بدهید تا مشخص شود. البته شما استرس زیادی دارید و این اسهال میتونه جدی به همین خاطر باشه . اما آفت دهان شما هم میتونه همراه با اسهال یک نوع بیماری باکتریایی باشه که حدس من روی همینه که با آنتی بیوتیک میشه کمکتون کرد. اول باید دلیل بیماری مشخص بشه و این ربطی به اچ آی وی نداره. دوبار یا سه بار تست منفی واقعا قابل اطمینان هست.


پرسش: با سلام ممنون ازتوجهتون به ایمیلم
ببینید من یک خانم اچ ای وی مثبت هستم واقا یک فردسالم هست و لی مطلع بود که من بیمارم.
ولی کاندوم وسط ارتباط خارج شده بود وارضا هم انجام شده بود. هردوطرف ارضا شدیم بعد فهمیدیم کاندوم خارج شده.

پاسخ: سپاس از شهامت شما برای اینکه مشکلتون رو نوشتید. چون اینطوری بهتر میشه به مشکل شما کمک کرد. پیش از هر چیز باید دو مفهوم مهم را از هم تفکیک کرد. شما بیمار به اچ آی وی نیستید بلکه مبتلا به ویروس اچ آی وی هستید. اگر در حال درمان هستید که ویروس اچ آی وی معمولا بعد از 6 ماه درمان در خون بیمار در آزمایشگاه قابل شمارش یا مشاهده نیست. برای همین در این شرایط بدون کاندوم اینکه شریک جنسی خود را مبتلا کرده باشید بسیار بسیار ضعیف است. بیمار کسی می شود که درمان نکند و به بیماری ایدز مبتلا شود.

حال این آقا یا شریک جنسی شما می بایست به مدت 6 هفته از اون تاریخی یا روزی که با شما آمیزش داشتند صبر کنند و سپس بعد از 42 روز برای تست اچ آی وی از نسل چهارم به پزشک یا آزمایشگاه برای انجام تست مراجعه کنند. از این تاریخ زودتر این تست نسل چهارم اچ آی وی و یا هر نوع تست دیگر اچ آی وی فایده ای ندارد. برای اینکه قبل از این تاریخ تست های ایشون دقیق نیست.
امیدوارم که ایشان اینبار شانس خوبی داشته باشند و براشون مشکلی پیش نیاد. ممنون میشم بعد از تست اچ آی وی نتیجه اش رو برام بنویسید. البته یکی مبتلا می شود و دیگری نه. چون فاکتها و امکانات زیادی در این نوع آمیزش نقش دارند. تنها بشرطی که شما حداقل 6 ماه و هنوز بطور مداوم تحت درمان باشید امکان مبتلا شدن شریک جنسی شما بسیار ضعیف خواهد بود.


پرسش: من واقعا گیج گیجم و فک میکنم که کاملا هم حق دارم چون ضد نقیض زیادی بینحرف مشاورین و پزشکان هست شما میگید اچ ای وی یک دقیقه زندس بعد میگید لوازم دندان پزشکی در صورتی که بیست دقیقه از استفاده بگزره خطر نداره این اختلاف بیست برابر هست مرکز ملی پیشگیری از ایدز میگه ویروس چند ثانیه تا چند دقیقه زنده هست بعد یکی پرسیده یه چاقویی که یک ساعت پیش دست کسی رو بریده حالا دست من رو بریده و متخصصین بهش گفتن بره برا ازمایش !!!…واقعا کسی نمیدونه اچ ای وی چقدر تو محیط فعاله؟

پاسخ:
تا یک قسمتی از نگرانی و سرگیجی شما را بدلیل تناقص آگاهی دادن سایتها و مراکز مشاوره و یا پزشکان در ایران میتونم به شما حق بدم و من بارها درهمین بخش پرسش و پاسخ در برخی پاسخها هم قبه این تفاوتها اشاره کرده ام در مورد آموزشهای ایران در مراکز مشاوره رفتاری و همینطور سایت مرکز پیشگیری از ایدز متاسفانه همگی در مورد این نکته که ویروس اچ ای وی حداکثر بیش از یک دقیقه زنده و فعال نیست بنظر من بدلیل عدم آگاهی دقیق و پراکندگی اطلاعات متخصصین و پزشکان و در نتیجه آموزش نادرست در ایران مربوط میباشد. خود من حدود 2 سال پیش برای مرکز پیشگیری از ایدز بعد از اینکه پاسخ برخی از پرسشهای مردم را در این سایت خواندم یکبار بطور مفصل ایمیلی برای کارکنان این وبسایت به دلیل پاسخهای نادرست و توضیحات غیر استاندارد علمی از نظر بین المللی را فرستادم و برای آنها نمونه هایی از سایتهای علمی آموزشی در باره اچ آی وی خودمان در اروپا را که تعدادی از آنها به زبان انگلیسی و برخی به زبان آلمانی بودند را نیز فرستادم. متاسفانه پس از مدت کوتاهی به من پاسخ داده شده که بخش متخصصین و پزشکان این سایت انتقادات من به پاسخهای نادرست را بررسی کردند و تاکید کردند که متخصصین خود همانطور که خود آموزش یافته اند را هم به مردم آموزش می دهند. حال این متخصصین و پزشکان تحت نظر چه کسانی و کجا آموزش دیده اند و فاکتهای علمی شان مربوط به چه زمانی می شود و تا چه اندازه قدیمی هستند را برای من توضیح ندادند و ننوشتند. ولی ما در آلمان آنچه را که در باره بیماریهای آمیزشی آموزش می یابیم کاملا از مقالات و تحقیقات استاندارد بین المللی است و خود متخصصینی هستند که دائم در کنفرانسهای بین المللی شرکت دارند و تجربیات بدست یافته و معتبر شان را به پزشکان و همچنین مشاورین می آموزند. در مورد ابزار آلات پزشک و دندانپزشک که می بایست به مدت 20 دقیقه در آب جوشانده شود. موضوع دیگریست که شما با مدت زنده بودن ویروس نا آگاهانه ارتباط می دهید. جوشاندن ابزار آلات جراحی وابزار پزشکی که مستقیما با خون انسان در ارتباط است به دلیل ضدعفونی کامل از ویروسها و باکتری دیگری هم هست که باید 20 دقیقه جوشانده شود. برای اینکه ابزار پزشک برای درمان بیماران کاملا پاک و تمیز و از همه مهمتر از تمامی ویروسها و باکتریها ضدعفونی یا استرلیزه شود به این مدت زمان 20 دقیقه نیازمندست. ویروس هپاتیت سی بدلیل مقاوم و یا فعال و مسری بودنش که ساعتها در هوای آزاد زنده می ماند به همین دلیل بطور استاندار و متوسط پزشکان آلمانی و مرکز امداد رسانی ایدز در آلمان معتقدند که این ابزار و آلات به مانندکارد جراحی و سوزن سرنگهای آمپول یا سرم ها پس از بیست دقیقه جوشاندن میشود برای بیمار دیگر استفاده کرد. البته سالیان سالست که در سراسر دنیا پزشکان و آزمایشگاهها سوزن سرنگ و سرم را برای هرکس جداگانه و تازه استفاده می کنند. این توصیه بیشتر ضدعفونی 20 دقیقه برای بیماران معتاد است که بدلیل نداشتن سرنگ بیشتر که بطور گروهی از یک سرنگ برای تزریق مواد اعتیاد آور استفاده می کنند می باشد. به هر جهت حال چه اشکالی داره که شما به جای اینکه به گفته های گوناگون به اصطلاح علمی سایتها و مراکز مشاوره به دلیل نداشتن اطمینان و سر درگم کننده ای که قابل درک هم هست شما خودتان حداقل یک تست اچ آی وی بدهید!؟ همانطوریکه بارها نوشته ام مدت زمان فعال یا زنده بودن و همچنین مسری بودن ویروس اچ آی وی به توصیه پزشکان و مرکز امداد رسانی ایدز آلمان حداکثر تا یک دقیقه می باشد. برای آموزشهای نادرست و سردرگم کننده مراجعین در ایران من مسئولیتی ندارم.


پرسش: ترجمه شما در باره درمان تزریقی یک ماه یا سه ماه درمان ایدز مال چه تاریخیه..آیا در آلمان عملی میشه؟

میدونید به دلایل مختلف اطلاعات و آگاهی مردم از ایدز خیلی کمه..یکی میگه 3 سال یکی میگه 10 سال بدون دارو عمر میکنی.یکی میگه اگه دارو مصرف کنی عمر طبیعی خواهی داشت.نظر شما چیه؟در ضمن آیا عوارض داروها با پیشرفتهای حاصله در اروپا هم مثل ایرانه؟

امید به زندگی کودکان زیر پنج سال با درمان و بدون درمان چند سال هست.آیا این زمان در ایران و آلمان فرق میکنه.منظورم اینه که آلمان برا درمان خوبه یا ایران.

نظر شما در باره افق درمان ایدز چیه؟با این همه پیشرفت احتمال کشف در مان قطعی ایدز کی میتونه باشه..خیلی ممنون..خیلی آقایید..پیشاپیش ممنون ازپاسخهاتون..خدا عمرتون بده.

با درود. پاسخ های شما:

خیر دوست گرامی همچنین تجربه ای در سابقه کاری خود ندارم. چون در اروپا مراجعین درست و اصولی مشاوره میشوند. در اروپا بطور نمونه در مراکز مشاوره آلمان به مانند بسیاری از مراکز مشاوره در ایران نیست که بعد از آزمایش و جواب منفی تست اول به مراجعین بگویند اولیش که منفی بود حالا سه ماهه یا دیگه هم برای تست بیایین. در ضمن در اروپا و سراسر جهان تست از نوع نسل چهارم 3 ماهه بود ولی امسال یعنی در ماه خرداد سال 1394 برحسب تجربیات چند ساله اخیر این تست بطور رسمی ازسوی ارگانها و مراکز تست اچ آی وی جهان از 3 ماه به 6 هفته کاهش یافت. در آلمان پس از جواب منفی اول از نسل چهارم هیچگاه به 6 ماه برای تست مجدد به مراجعین توصیه و آموزش داده نمی شود. این تستهای منفی پشت سرهم زیاد و بیهوده فقط در ایران انجام و گفته میشه. چون یا مشاورین آگاهی درستی ندارند و یا تستهای آزمایشگاهی دقیقی ندارند

من پاسخ پرسشهای شما را در یک جا پاسخ میدهم. بدلیل زیادی کارم نمیتونم یک به یک پاسخ ایمیلهای شما را دهم.
من یقینا هرگز ننوشته ام که اچ آی وی با تزریق درمان میشه حالا یک ماهه یا سه ماهه. شما با درمان هپاتیت سی اشتباه گرفتین. البته جالب اینجاست که درمان اچ آی وی با داروی تزریقی در حال تست است و امکان دارد تا 2 سال دیگر این نوع درمان امکان پذیر باشد.

کسی که به اچ آی وی مبتلاست و درمان هم می کنه میتونه عمر کاملا طبیعی داشته باشد. 5 سال و 10 سال مربوط به کسانی هست که درمان نمی کنند. داروهایی که در اروپا و کشورهای پیشرفته وجود دارد بهتره تا داروهایی که از هند و تایلند به ایران وارد میشود. و آنهم فقط از این نظر بهتره چون عوارض جانبی کمتری برای بیمار دارند ولی داروهایی که در ایران هم هست برای درمان اچ آی وی خوب هست و موجب تکثیر ویروس می شود ولی چون از کشورهای دیگری چون هند خریده یا آورده میشود تولید این داروها چون ارزان هستند و مشابه به همین دلیل عوارض بیشتری برای مبتلایان دارند. داروهایی که ما در اروپا در دسترس داریم کیفیت زندگی بیماران را چند برابر می کند.

امید به ادامه زندگی کودکان با درمان میتونه مثل آدمهای بزرگسال کامنلا طولانی و عمر طبیعی باشد و لی بدون درمان چون سیستم ایمنی کودکان ضعیفتره بنابرین میتونه کمتر از انسانهای بزرگسالی باشه که درمان نمی کنند. ولی ماه و سال و مدت نمیشه برای انسانها گذاشت. بستگی به شرایط زندگی و سیستم ایمنی هر یک انسان بطور جداگانه دارد.

درمان قطعی ایدز هم هنوز معلوم نیست و داره قدم به قدم پیشرفت میکنه. مثلا همینکه بزودی در چند سال آینده ممکنه کاملا قطعی بشه و یا حداقل داروی تزریقی بیاد که شخص هر یکماه یا سه ماه یکبار برای ذرمان استفاده کند.


پرسش: سلام تو جواب يه سوالي خوندم كه گفته بوديد اچ اي وي از طريق خراش كوچك و سطحي منتقل نميشه يعني مثلا اگر يه تيغ به صورت سطحي روي دست ما كشيده بشه و خون نياد ايا خطرناك هست ؟ ممنون

پاسخ: دوست گرامی خراش سطحی با تیغ به صورت سطحی بنظر شما چه فرقی با هم دارند؟ یکی از مهمترین راههای انتقال اچ آی وی خون می باشد. تنها لازمست که بر روی لینک زیر کلیک کنید یا پی دی اف دفترچه ای که تهیه کرده ام را دانلود کنید وآن را بخوانید. تنها لازمست که بر روی لینک زیر کلیک کنید یا پی دی اف دفترچه ای که تهیه کرده ام را دانلود کنید وآن را بخوانید. با مهر
دفترچه راهنمای تندرستی شما


پرسش: سلام با تشکر بخاطر این همه اطلاعات خوبی که می دین
می خواستم ازتون بپرسم آیا ویروس اچ آی وی می تونه از طریق ارتباط غیر واژنیال هم سرایت کنه؟ معذرت می خوام که می پرسم منظورم اینه که اگه تو ارتباط مرد آلوده منی خودشو رو بدن زن بریزه بدون دخول این احتمال وجود داره؟
در مورد کسی که داری زگیل تناسلی نوع 6 هست و 37 سال دارد آیا استفاده از واکسن گارداسیل مفید است؟ با سپاس

بله. واکسن گارداسیل حتی برای کسی که دارای ویروس اچ پی وی هست هر نوع آن هم که باشه حداقل
برای پیشگیری از سرطانهای تانسلی مفید است. در مورد اچ آی وی و راههای انتقال آن خواهشمندم بر روی لینک زیر کلیک کنید یا پی دی اف دفترچه ای که تهیه کرده ام را دانلود کنید وآن را بخوانید. با مهر دفترچه راهنمای تندرستی شما


پرسش: سلام وقتتون بخیر.یه سوال داشتم. ممنون میشم به طور کامل برام توضیح بدید. اگه خون یا اسپرم یا هر مایعی که حاوی ویروس اچ ای وی باشه از بدن خارج بشه ولی یه طوری نگهداری بشه که خشک نشه یا هوا بهش نرسه مثل حالت وکیوم کردن. تو یه بازه زمانی دو هفته تو دمای معمولی میتونه ویروس زنده بمونه و فعال باشه؟ یا طبق گفته شما ویروس تا حداکثر یک دقیقه فعال و زنده است. ممنون واسه راهنماییتون

پاسخ: دوست گرامی ویروس اچ آی وی در هوای آزاد حداکثر یک دقیقه زنده می ماند و نه در محیط بسته. اینکه در یک محیط وکیوم شده ویروس چقدر میتونه زنده باشه میتونه چند ساعت تا چند روز فعال و زنده باشد چون در دمای معمولی این خون و منی و محیویات آن شامل ویروسها هم فاسد می شوند و می میرند. . در محیط منجمد یا در کیسه های پلاستیکی خون که در یخچالهای آزمایشگاه و بیمارستانها نگهداری می شوند مسلما اگر حاوی ویروس ها و باکتریها باشند میتوانند ماهها و سالها زنده و مسری باشند. مانند کسانی که اهدای خون می کنند و خون را برای کسانیکه برای نجات جان بیماران در بیمارستانها استفاده می کنند می باشد.


پرسش: سلام . ازتون بخاطر اطلاعات خوبی که می دین واقعا ممنونم
من یه دختر 37 ساله هستم که حدود 5 ماه پیش نامزد کردم دقیقا 2 هفته بعد از اولین ارتباطم با نامزدم متوجه جوشهای خیلی ریزی تو لبهای واژنم شدم پیش پزشک متخصص زنان رفتم که اول گفتن شاید بخاطر استرس باشه چون آدم فوق العاده استرسی هستم ولی بعد واسه اطمینان از همان ضایعات کوچک و ریز تست پی سی ار دادم که معلوم شد اچ پی وی نوع 6 هستش که گفتن اصلا چیز مهمی نیست و نیاز به درمان نداره چون خیلی ریزن اولش خیلی می ترسیدم به نامزدم بگم چون مطالبی که تو اینترنت خوندم خیلی نگرانم کرد بعد از حدود 1 ماه متوجه 2 تا زگیل به رنگ سیاه تو آلت همسرم دیدم قسمت بالای آلتش بعد متوجه شدم به احتمال قوی این زگیلو از خود نامزدم گرفتم البته من قبل از ایشونم دوست پسر داشتم به خاطر نگرانی زیاد پیش متخصص زنان دیگه ای رفتم که بر عکس پزشک اولم خیلی نگرانم کردن و گفتن احتمال اینکه نوع پرخطر این ویروسم گرفته باشم هست و سریع ازم تست پاپ اسمیر گرفتن که هنوز جوابش نیومده اونقدر این موضوع اعصاب و روحیه منو به هم ریخت که یکماه پیش از نامزدم که عقد کرده بویم جدا شدم دو بار هم آزمایش ایدز به روش الیزا دادم که منفی بود حالم خیلی بد همه چیزو احساس می کنم باختم قرص آرام بخش می خورم خواهش می کنم بهم بگین احتمال اینکه نوع پرخطرم داشته باشم هست>؟
واقعا ازتون ممنونم

پاسخ: با درود. خیر نوع ویروس تناسلی شما از نوع خطرناک نیست. در حال حاضر تنها درمان این زگیلها با فریز کردن یا منجمد کردن و استفاده از کرمهای مخصوص هستند. در پایین دو لینک براتون می فرستم لطفا کامل مطالعه کنید. به خودتون استرس راه ندهید.

زگیل تناسلی شایع‌ترین بیماری آمیزشی است که در تشخیص پزشکی شناسایی می‌شود. تقریبا تمام موارد زگیل تناسلی را گونه‌های ۶ و ۱۱ ایجاد می‌کنند که عامل سرطان دهانه رحم نیستند. گونه‌های ۱۶ و ۱۸ بیشترین نقش را ایجاد سرطان دهانه رحم دارند.


پرسش: سلام وقت بخیر. اگه ممکنه برام توضیح بدید که ویروس اچ ای وی یا هپاتیت در خوراکی های سرد مثل بستنی چقد میتونه فعال باشه.منظورم مدت زنده موندن ویروس هست.سوال بعدیم هم اینه که ایا حتما باید برای انتقال اچ ای وی خون قابل مشاهده وجود داشته باشه یا خون ی که قابل مشاهده نیست هم ویروس را منتقل میکند.ممنون میشم کامل برام توضیح بدید.

پاسخ: دوست گرامی. زنده بودن و فعال بودن ویروس هپاتیت سی در محیط آزاد بستگی به شرایط محیطی دارد. طبق تجربیات گوناگون مسری بودن ویروس هپاتیت سی می تواند 20 دقیقه باشد تا یکساعت و در برخی مواقع در محیط خشک خون لخته شده حتی تا چند روز. در مورد بستنی نمی توان دقیق گفت. بستگی به نوع ویروس یعنی زیر مجموعه ویروس و مقدار خون و ویروس دارد. بنابرین نمیتوان دقیق گفت. برای آزمایش یا تست هپاتیت سی باید حداقل 6 هفته از آخرین رفتار پر خطر یا هر نوعی که ویروس به بدن منتقل شده باشد می بایست گذشته باشد. تست فوری هپاتیت سی پیش از گذشت این 6 هفته نادرست است. حتی می توان تا سه ماه یا 6 ماه بعد از آن ماجرا انتقال هپاتیت را در خون نشان دهد.

مدت زنده بودن ویروسهای اچ آی وی و هپاتیت بی وسی در محیط خارج از بدن چه در محیط یا هوای خشک و چه در محیط مرطوب یکی است. اما مدت زنده بودن ویروس اچ آی وی همانطوریکه بارها نوشته ام حداکثر یک دقیقه است و پس از این مدت نه فعال است و نه توانایی مبتلا کردن را دارد. در مورد مدت زمان فعالیت و قابلیت ابتلا به هپاتیت بی خیلی فرق میکند یعنی امکان مبتلا شدن به خونی که حاوی هپاتیت بی است 100 برابر آسانتر از ابتلا به ویروس اچ آی وی است. امکان ابتلا به هپاتیت سی سخت تر از هپاتیت بی هست. امکان ابتلا به هپاتیت سی 10 برابر آسانتر از ابتلا به ویروس اچ آی وی است. بنابرین نتیجه می گیریم که امکان ابتلا به ویروس اچ آی وی بسیار مشکل تر از ابتلا به هپاتیتها هستند.

در مورد اچ آی وی از طریق خون و منی بیشترین راه انتقال این ویروس می باشد. ممکنست خون را با چشم دید و یا ندانسته همان خون بنوعی دیگر وارد بدن شود. بستگی به راه انتقال و چگونگی آن اتفاق دارد. بطور مثال از طریق گرفتن خون پیش بیاید. شما نباید حتما خونی را ببینید تا اچ آی وی منتقل شده باشد. اگر منظورتون اینست که خون مقدارش آنقدر کم باشد تا باچشم ندید پس باید گفت که این مقدار ضعیف و بسیار ناچیز احتمال سرایت را هم بسیار بسیار ضعیف می کند. بنابرین چه برای مطمئن شدن ابتلا به ویروس های هپاتیت بی و سی و یا ویروس اچ آی وی تنها راهش تست آنها می باشد. بشرطی که برای هر دو نوع ویروس حداقل 6 هفته گذشته باشد.


پرسش: سلام دختری 32 ساله هستم من از سال 84 یا 85 با افراد متعدد رابطه مقعدی محافظت نشده داشتم. اخرین ارتباطم اذر 87 که این اخری با کاندوم بود. بهار 89 در یک مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در تهران ازمایش hiv دادم منفی بود دیگه ارتباط نداشتم از سال 90 به بعد با افراد متعدد دیگری بوسه باز داشتم. 29 تیر ماه امسال یعنی سال 94 یه نفر دیگه از رو شلوارم پشت و جلومو مالید و دست به باسنم بدون شلوارم زد البته رو باسنم مقداری جوش داره بر اثر تیغ زدن معمولا ایجاد میشه و با هم دست دادیم و 6 روز بعدش من گلو درد و اب ریزش بینی گرفتم ایا مبتلا به اچ ای وی هستم؟ من سال 89 کنار مقعدم یه زایده ای سفید رنگ به صورت اویزان وجود داره البته درد خارش اصلا ندارم. البته من از سال 89 این را دیدم. نمیدونم دقیقا کی ایجاد شده ایا این زگیله خطرناکه با وجود اچ ای وی منفی ایا این خطرناکه؟ و کلا من دوباره با وجود رابطه از سال 90 به بعد به شدت قبل نبوده باید ازمایش بدم؟ تورو خدا کمکم کنید ادبیاتمو ببخشید ممنونم.

پاسخ: دوست گرامی. من فکر نمی کنم که ازمایشات شما در باره اچ آی وی اشتباه بوده باشد و شما اچ آی وی منفی هستید. این کیسه سفید در مقعد یا بیرون از آن می تواند یک نوع کیسه عفونی باشد که باید حتما به دکتر مراجعه کنید و معاینه شود. چون می تونه بیماری دیگری باشد و اصلا نباید همیشه به زگیل تناسلی ربط داد. از نوشته های شما نتیجه می گیرم که این کیسه سفید زگیل نیست. زیرا زگیل معمولا با خارش و گاه باسوزش همراه است. شما حتما برای معاینه به دکتر پوست مراجعه کنید . البته گاهی اورولوژی ها هم آشنایی و تجربه دارند. برای تست اچ ای وی اگر رابطه جنسی بدون کانوم یا پوشش نداشتید بنظر من لازم نیست. ولی اگر رابطه محافظت نشده از طریق مقعد داشتید حتما دوباره آزمایش اچ آی وی بدهید.

پرسش:2 با عرض سلام مجدد خدمت شما مشاور محترم پاسخ ایمیله منو ندادید خواستم بگم این زایده رو مقعدم همرنگه پوستمه در واقع انگار خوده پوستمه وقتی مقعدمو جمع میکنم معلوم میشه و امروز وقتی دیدم فکر کنم به خاطر حساسیتم خارش داشت ولی زیاد نبود ایا این زگیله؟ و در کل ایا دست کردن در واژن و مقعد باعث انتقال ویروس اچ ای وی و همان زگیل تناسلی میشه؟ و سوالم اینه ازمایش زگیل تناسلی چه جوریه؟ تو مقالتون خوندم ویروس زگیل تناسلی تو بعضیا علامت نداره پس چه موقع معلوم میشه فقط با ازمایش مشخص میشه؟ خیلی نگرانم تورو خدا جوابمو زودتر بدین

پاسخ: با درود. پیش از هر چیز باید برای شما و سایر دوستانی که برای من ایمیل می فرستند و پرسش دارند باید توضیح بدهم که من در اینجا تنها به پرسشهای شما در باره بیماریهای آمیرشی و اعتیاد پاسخ می دهم و بدلیل اخلاقی لازم نمی بینم که تمامی مسایل و مراحل و نوع آمیزش جنسی شما و دیگران را که موضوعاتی شخصی هستند برای همه درج کنم. بنابرین اگر شما یا دوستان دیگر در ایمیلهایتان تمامی مراحل آمیزشتان را برای من با اعتماد می نویسید تا راهنمایی تان کنم برخی از این نوشته ها می بایست بدلیل اخلاقی و یا محرمانه بودن آنها این قسمتها را حذف می کنم.

آخرین توضیح واضحتری که در باره پوست مقعد دادید معلوم شد که شما بطور کل زگیل در مقعد ندارید و این پوست اضافی است که معمولا در اثر آمیزش مقعدی متعدد بوجود می اید. این از نظر علمی بیماری نیست بلکه پوست مقعد شما شل شده و مقداری از این پوست بدلیل کش آمدن به بسمت بیرون آویزان شده است. متخصصین پروکتولژ معمولا بدلیل از دست دادن فرم طبیعی پوست مقعد بدلیل آمیزش زیاد می توانند آن قسمت یا پوست اضافی را جراحی کنند. یعنی آن قسمت که پوست اضافی آورده را می برند و پس از آنکه جای بریدگی و زخم آن خوب شد دوباره پوست مقعد به حالت اولیه خود برمی گردد.

این نوع جراحی خطری ندارد ولی پس از جراحی به مانند پوست بدن کمی خونریزی دارد که با پانسمان و شستشوی معمولی و پماد های مخصوص زخم خوب خواهد شد. درمان آن زخم بریدگی هم به زمان احتیاج دارد. معمولا تا زخم و پوست مقعد خوب شود ممکن است 3 تا 5 هفته طول بکشد. خارش شما در این ناحیه هم بدلیل عرق حفره مقعد است یا گاهی پس از دستشویی کردن میتونه بدلیل ساییدگی و یا بیرون روی متورم هم بشود. پیشنهاد من اینست که جراحی کنید. کسانیکه عمل کرده اند می گویند که گرچه کمی اذیت میشوند ولی بعد از چند هفته از نظر روحی و جسمی راحت و سبک شده اند. این مشکل برای کسانیکه آمیزش متعدد مقعد دارند پیش میاید. ولی نگران نباشید شما بیمار نیستید.
با انگشت کردن در مقعد و واژن امکان انتقال اچ آی وی وجود ندارد. زگیل تناسلی نشانه اش همان زگیل هست. یعنی می توان با چشم دید. ولی ویروس زگیل تناسلی که اچ پی وی باشد در مراحل اول و گاهی تا سالها نشانه ای ندارد. فقط موقعی که ویروس زگیل تناسلی زیاد شود علامتش رشد زگیل است ولی ابتلا به خود ویروس نشانه ای ندارد. معمولا کسی متوجه نمی شود که این ویروس را گرفته است . آزمایش یا تست این ویروس از طریق خون دادن نیز هنوز در اروپا و کشورهای پیشرفته کاملا تایید نشده است. در حال حاضر ازمایشهای زیادی دارد انجام می شود. نظریات پزشکان متفاوت است. زمانیکه شخصی زگیل تناسلی در جایی از اندام تناسلی اش در آمد آنوقت میشود با نمونه برداری از آن زگیل مشخص کرد که این زگیل تناسلی از نوع خطرناک و سرطانی است یا یک زگیل زائد ولی بی خطرست.
در مورد شما با توضیحاتتون کاملا روشن است که شما بر اثر کشیده شدن و آمیزش مقعدی زیاد پوست اضافی آورده اید و زگیل نیست.

پرسش: 3 سلام بر شما ممنون که به سوالم پاسخ دادین سواله اخرم اینه ایا من بدون جراحییه این پوست اضافه میتونم ازدواج کنم؟ و اینکه تماس سطحیه دست از رو شلوار به واژن وهم چنین تماس پوست سالم با پوست زخمی باعث انتقال ویروس اچ ای وی میشود؟ اخه 6 روز بعدش اونم تو تابستان من گلودرد و سرما خوردگی گرفتم ممنونم از شما به این سوالمم سریعتر جواب دهید

پاسخ: با درود. در مورد پرسش آخر شما باید در واقع از خودتون بپرسید که آیا این پوست اضافی از نظر زیبایی مزاحم خودتون نمیشه؟ اگر نه پس نیازی هم نیست که جراحی کنید. چون همانطوریکه قبلا هم اشاره کردم این پوست اضافی بیماری به شمار نمی آید. و در مورد تماس پوست سالم با دست با پوست زخمی هم ربطی به اچ آی وی ندارد. چون که شما اچ ای وی ندارید. این سرماخوردگی ها و گلو درد هم نباید فوری به اچ آی وی ربط داد. حال ممکنست بطور اتفاقی چند روز بعد از تماس جنسی سرما هم خورده باشیید همراه با گلو درد. حالا خواهش من از شما ایتست که برای اینکه بطور کل با بیماریهای آمیزشی بهتر آشنا بشوید زحمت بکشید این لینک جزوه من را کلیک کنید و بخوانید.

دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما
خواهشمندم این دو مقاله مرا در مورد زگیلهای تناسلی نیز مطالعه کنید.1. زگیلهای تناسلی 2. زگیلهای تناسلی


پرسش: سلام آقا. ببخشید سوال من اینکه همسایه ما یک پسر 1 ساله داره تازه ه به اچ آی وی مبتلا شده از مادرش گرفته. چقدر زنده میمونه؟ آیا زندگی با او خطرناکه ایدز رو انتقال میده؟

پاسخ: با درود. دوست گرامی پیش از هر چیز باید این نکته را حتما بدانید که کسی که به ویروس اچ آی وی مبتلا میشود.
همسایه شما و یا فرزند یکساله ایشان این دو به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند و نه به ایدز
شما فرق اچ آی وی و بیماری ایدز را نمی دانید. ایدز مرحله نهایی ویروس اچ آی وی است. اگر ویروس
اچ آی وی درمان نشود می تواند شخص مبتلا را به ایدز بیمار کند و در نهایت شخص فوت کند

زندگی با اشخاصی که به ویروس اچ آی وی و یا حتی بیماری ایدز مبتلا هستند به هیچ عنوان خطرناک نیست
و بسادگی هم مسری نیست. یعنی با همدیگر غذا خوردن و دست دادن و…. این چیزها کسی مبتلا نمیشه
مگر از راه خون به خون و منی یا اسپرم مرد در واژن و یا مقعد و یا استفاده از سرنگ یا آمپول تزریقی مشترک
که بیشتر معتادین به مواد مخدر استعمال می کنند و یا با اهدای خون بدون آزمایش و گرفتن می تونه انتقال پیدا کنه.

من 2 سال پیش دفترچه ای در این باره نوشته ام بطور کامل همه چیز را توضیح داده ام.
این لینک زیر را کلیک کنید و مطالعه کنید. شما باید در مورد راههای انتقال و یا سرایت اچ آی وی بیشتر بدانید.

اچ آی وی درمان دارد و کسی که به آن مبتلا شود چه نوزاد و بچه و یا بزرگسال اگر از این داروهای
ترکیبی که در برخی بیمارستانها و مراکز مشاوره رفتاری هستند استفاده کنند. شخص مبتلا می تواند
سالهای بسیار و مانند انسانهای سالم زندگی طولانی کند و یا عمر طبیعی کند.
در هر شهری مراکزی وجود دارد که برای درمان مبتلایان کمک و راهنمایی می کنند. اسم شهر را بنویسید
شاید بتونم کمکشون کنم و اسم اون مرکز یا محل درمان را معرفی کنم.

خواهشمندم لینک زیر راکلیک کنید و یا دانلود کنید و بخوانید.
دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما


سلام و عرض ادب
خواستم تشکر کنم بابت تمام سوالهایی که تو این مدت ازتون پرسیدم و شما زحمت کشیدید و همه را پاسخ دادید.
حدود یک ماه است که کاملا فکرم آزاد شده به زندگیم برگشتم ان شاالله زودتر درمان قطعی برای این بیماری پیدا بشه و هیچ کس درگیر این مسائل نشه.
آخرین بار در روز 102 آزمایش الایزای نسل چهارم در سازمان انتقال خون دادم که منفی بود همچنین آزمایش هپاتیت سی و بی نیز دادم که جفتشون منفی بودن خدارو شکر.
جدیدا مشاوران ایرانی نیز میگن آزمایش الایزای نسل چهارم بعد از سه ماه کفایت میکنه. اینو هم مشاوران بیمارستان امام خمینی میگن و هم اکثر مشاوران تحت نظر وزارت بهداشت.
بازم تشکر میکنم و پیگیر مطالب خوب سایتان نیز هستم.


ممنون دوست عزیز. خوشحالم از اینکه تونستم کمکی باشم برای شما و از اینکه از نظر روحی هم حالتون بهتر شده است
همینطور سپاسگزارم از تقدیر و مهر شما به اینجانب
یک نکته را دوباره براتون تاکید میکنم که آزمایش الایزا از نوع نسل چهارم را هم اکنون بطور رسمی
میتوان پس از 6 هفته یا 42 روز پس از زمان آخرین رفتار پر خطر چه آمیزشی و غیر آمیزشی
گذشته باشد انجام داد و نتیجه آن کاملا درست است. ولی برای انجام آزمایش الایزا ی قدیمی یا معمولی
آن تاریخ پر خطر گذشته باشد
در مورد شما تست مجدد پس از 102 روز عالیه و نشان می دهد که خوشبختانه احتمال انتقال به شما کاملا منتفی است
در ضمن خیلی خوشحال میشم از اینکه این وبلاگ مرا به همه دوستان و آشنایان و بویژه اشخاصی که
نیازمند هستند معرفی کنید.
دلیل این توصیه از سوی من برای تبلیغ شخصی نیست و برای این وبلاگ هم کمک مالی دریافت نمی کنم. زیرا کارهای من در وبلاگ افتخاری و جهت کمک و آموزش درست و سالم به هم میهنانست. در واقع این وبلاگ علاوه بر شغل من می باشد. اهمیت خواهش من و توصیه شما به دیگران برای مطالعه این تارنگار یا این سایت اینترنتی من در این جاست که متاسفانه بسیاری از گزارشات و آگاهی ها و حتی آموزشهای سایتهای اینترنتی در باره بیماریهای آمیزشی
و بویژه اچ آی وی و ایدز کم یا نادرست است (نشان و مدارک این موضوع ایمیل ها و پرسشهای شما خوانندگان و یا علاقمندانی است که برای من می فرستید). علاوه بر این آموزش ها در اینجا من برای برداشتن انگ و تبعیض و تلاش برای دست یافتن به حقوق و ارزش نهادن به کرامت انسانی تمامی بیمارانست. اما همانطور که در سر تیتر این وبلاگ قید کرده ام بخش بنیادی آن مربوط به بیماران اچ آی وی و ایدز و همچنین تلاش برای دادگری و پشتیبانی از بیمارانی است که اعتیاد به مواد مخدر دارند و یا در حال درمان و ترک آن هستند. با سپاس از مهر شما


پرسش: سلام اقای سراج الهی. مرضیه هستم از ایران. سوالم اینه که مدت زنده موندن ویروس اچ ای وی و ویروس هپاتیت بی و سی در محیط مرطوب ولی خارج از بدن چقدره؟ سوال دومم اینه که مرحله عفونت اولیه اچ ای وی چند هفته بعد از سرایت ویروس ممکنه اتفاق بیفته و علایمی که اچ ای وی مثبتا تجربه کردن چه بوده؟ چقد طول میکشه تا خوب شن؟ سوال اخرم اینه که من دفترچه راهنمای شما رو خوندم خیلی با چیزایی که تو ایران مراکز بهداشتی ومشاوره های رفتاری میگن تفاوت داشت. به نظرم کاملتر و بهتر و علمی تر هست.اطلاعات شما به روزه ولی اطلاعات اینجا انگار واسه بیست سال قبله. درست میگم؟
سوالم رو به این خاطر پرسیدم چون چند وقت پیش تو خیابون بودم یه اقایی اب دهنشو داشت بیرون مینداخت از شانس بد من همون لحظه از اونجا رد شدم و احساس کردم یکی دو ذره به مقدار خیلی کم وارد چشمم شد. میدونم بزاق الوده کننده نیست ولی اگه بزاقش حاوی خون حتی خیلی کم باشه ممکنه اچ ای وی منتقل بشه؟ ممنون واسه وقتی که برامون میزارید. چه میزان خون اگه تو چشم پاشیده بشه اچ ای وی منتقل میشه. خواهش میکنم جوابمو بدید.استرس دارم

پاسخ: دوست گرامی مدت زنده بودن ویروسهای اچ آی وی و هپاتیت بی وسی در محیط خارج از بدن چه در محیط یا هوای خشک و چه در محیط مرطوب یکی است. اما مدت زنده بودن ویروس اچ آی وی همانطوریکه بارها نوشته ام حداکثر یک دقیقه است و پس از این مدت نه فعال است و نه توانایی مبتلا کردن را دارد. در مورد مدت زمان فعالیت و قابلیت ابتلا به هپاتیت بی خیلی فرق میکند یعنی امکان مبتلا شدن به خونی که حاوی هپاتیت بی است 100 برابر آسانتر از ابتلا به ویروس اچ آی وی است. امکان ابتلا به هپاتیت سی سخت تر از هپاتیت بی هست. امکان ابتلا به هپاتیت سی 10 برابر آسانتر از ابتلا به ویروس اچ آی وی است. بنابرین نتیجه می گیریم که امکان ابتلا به ویروس اچ آی وی بسیار مشکل تر از ابتلا به هپاتیتها هستند. در مورد خون یا منی و بزاق دهانی که به یکی از این ویروسهای نامبرده آغشته باشد و بر روی چشم یا دهان فردی که سالم بپاشد در لیست ریسک و خطر مبتلا شدن وجود دارد ولی درصد آن ضعیف است. حال این درصد یا میزان چقدر یا چگونه اندازه گیری میشود بدین شکل است اول از همه و مهمتر بستگی به تعداد ویروس در خون آغشته بستگی دارد و به همان مراتب هر چه مقدار یا میزان خون بیشتر باشد طبیعتا امکان سرایت و یا ابتلا به آن هم بیشترست. این که مقدار خون یا آب دهان خونی چقدر باید باشد تا شخص سالم را مبتلا کند آنچنان نقش عمده ای را تعیین نمی کند و حتی متخصصین هم بطور دقیق نمی دانند و تعیین هم نکرده اند ولی همانطور که در سطر بالا نوشتم این تعداد ویروسها بطور مثال در یک قطره خون است که نقش عمده و اصلی را برای ابتلا تعیین می کند.

پرسش بعدی شما اینست که مرحله عفونت اچ آی وی چند هفته پس از ابتلا به اچ آی وی است می تونه اتفاق بیفته.

پاسخ: دوست گرامی هم زمان با ورود ویروسها به بدن و یا خون انسان در واقع مرحله عفونت آغاز شده است و شخص به آن نوع ویروس عفونی می شود. در ضمن علائم آن هم در افراد تازه مبتلا نسبتا یک گونه است. برخی بیشتر عوارضهای بیشتری از این عفونت در بدن خود نشان می دهند و برخی انسانها کمتر. این عوارض را هم شما در دفترچه راهنمای تندرستی که من نوشته ام خواهید دید. عوارض آن به مانند سرماخوردگی و تب و لرز و گلو درد و گاه همراه با اسهال و استفراغ همچنین همراه با درد های مفصلی و استخوانی و سردرد می باشد. برخی تمام این عوارض را در بدنشان نشان می دهند و برخی چند نمونه آن را و شروع این عوارض معمولا پس از 3 روز بعد از عفونت تازه شروع میشود و تا یک الی دو و بسیار بندرت هم 3 هفته این عوارض را با خود حمل می کنند. بعد از این بدن که با این ویروس آشنا شد و خود را بقول معروف جا انداخت در خون و بدن مبتلا از اینجا سیستم ایمنی بدن که هنوز توانایی و قوت خود را دارد با این عوارض و هم زمان با ویروسهای تکثیر شده شروع به مبارزه می کند و بدن سلامتی اولیه خود را ظاهرا بدست می آورد تا زمانیکه تعداد ویروسها روز به روز بیشتر شده بطور مثال تا 2 الی 3 ماه و از این به بعد تعداد ویروسها بطور نسبتا راکد فعالیت زیان آور خود را به سیستم ایمنی بدن و سلولهای کمکی یا دفاعی بدن را ادامه می دهند تا زمانیکه شخص روزی به بیماریهای اپورتونیستی ناشی از آن که همانا بیماری ایدز نامیده می شود مبتلا شود. اگر این بیماران درمان نشوند ممکنست پس از چند سال و یا چندین سال بدلیل نقض کامل سیستم دفاعی بدن “ایدز” جان خود را از دست بدهند. در گذشته طبق تجربیات کم آن زمان گفته می شد که می توان برای درمان مبتلایان به اچ آی وی قدری صبر کرد تا زمانیکه سلولهای کمکی شخص مبتلا به مرز 350 عدد در هر میلی لیتر خون رسیده و سپس درمان کنند. چون داروهای آن زمان هم عوارض جانبی بسیار سخت و طاقت فرسایی برای مبتلایان داشت. اما اینک طبق آزمایشات و تجربیات بسیار و طولانی مدت پزشکان و متخصصین به این نتیجه رسیده اند که مبتلا هر چه زودتر درمان را شروع کند کیفیت بهتری را از زندگی برخوردار میشود. از سویی داروهای جدید بسیار کم عارضه و یا بی عارضه هستند و از سوی دیگر نباید منتظر ماند که سیستم ایمنی بدن شخص مبتلا آنقدر ضعیف شود و آزار ببیند تا درمان شود. برخی از مبتلایان هم آرزو دارند به کار و درس و تحصیل و حتی بوجود آوردن فرزندان آنهم فرزندانی سالم داشته باشند تا بطور نسبتا طبیعی به زندگی روزمره خود ادامه دهند. بنابرین در این دو سه سال اخیر تقریبا تمامی متخصصین و پزشکان خارج از کشور پیشنهاد می کنند تا مبتلایان به اچ آی وی هر چه زودتر پس از اطلاع و اطمینان به عفونت خود شروع به درمان کنند. بله من هم سایتهای آموزشی در ایران که مربوط به اچ آی وی و ایدز هستند را مطالعه می کنم و هم ایمیلهای زیاد نگران کننده و افسردگی آور شما هم میهنان را دریافت میکنم و می خوانم که اطلاعات و آموزشهای آنان بویژه در مورد تستهای اچ آی وی متفرقه هستند یعنی بیشتر با یکدیگر هم خوانی ندارند و بسیاری از مطالب آنها یا بسیار کهنه و یا کاملا اشتباه هستند و همین چیزها موجب شده تا بسیاری که به مراکز مطمئن و متخصصین بیماریهای عفونی دسترسی ندارند دچار سر درگمی شده ترس و وسواس و حتی بیماریهای شدید روحی بر آنها افزوده شود. البته ناگفته نماند در این دو سال اخیر به تعداد مراکز و سایتهای معتبر افزوده شده و فعالیتهای خوب و امیدوار کننده ای را نشان می دهند. گرچه هنوز کارهای بسیاری مانده است.


پرسش: سلام وقتتون بخیر. من دو هفته پیش دندون پزشکی بودم شک دارم که مته های تراش دندون و سر ساکشن رو برام عوض کردن. شش هفت روز بعد از دندون پزشکی انتهای گلوم احساس سوزش کردم و اب دهنمو که قورت میدادم خلط هم داشتم. بعد از چهار روز خوب شدم. این میتونه علایم اولیه اچ ای وی باشه. کلا چند روز بعد از مواجه با ویروس علایم حاد شروع میشن. سوال بعدیم هم اینه ویروس میتونه رو مته یا تو سر ساکشن بعد از ده دقیقه فعال باشه و سرایت کنه. اخه از مریض قبلی تا نوبت من ده دقیقه زمان برد. اینجا با هر مرکز مشاوره ایی تماس میگیرم هر کودوم یه چیزی میگن. توروخدا جوابمو بدید. زندگیم بهم ریخته. استرس زیاد حتی نمیتونم کارای روزمره رو هم انجام بدم. ممنون
شرمنده یک سوال دیگه هم داشتم. من پرسش هایی که ازتون شده رو خوندم. تو جواب یکی گفته بودین یک قطره خون حاوی اچ ای وی نمیتونه ادم رو مریض کنه. چون بدن توانایی مبارزه با اون مقدار ویروس رو داره. در حالی که اینجا میگن حتی یه سر سوزن خون حتی خونی که به چشم قابل مشاهده نباشه ویروس رو منتقل میکنه. از مشاوره های رفتاری هم پرسیدم چقد تو محیط ویروس فعاله؟ یکی میگفت ربع ساعت یکی میگفت سه تا پنج دقیقه. یکی میگفت دو تا هشت ساعت. یکی دیگه میگفت تا یک روز هم ویروس زندس. خیلی نگرانم. شما دلیلتون چی هست که میگید یک دقیقه بیشتر ویروس زنده نیست. اینجا میگن تا زمانی که خون یا مایع جنسی کاملا خشک نشده ویروس منتقل میشه. حتی گاهی تو خون خشک شده هم ممکنه منتقل بشه. البته ببخشید چون نگرانم پرسیدم. ممنون میشم خیلی زود جوابمو بدید. خیلی استرس دارم.

پاسخ: با درود. دوست گرامی در مورد پرسش اولتون برای درمان دندان نزد دندانپزشک باید بگم که اگر یکی از دستگاههای و لوازمی که مستقیما برای درمان دندان استفاده میشه به خون تازه ای که به اچ آی وی آمیخته باشد و آن لوازم استرلیزه و یا با الکل ضد عفونی نشده باشند آنوقت است که طبیعتا امکان سرایت وجود دارد ولی اگر آن مته یا لوازم پیش از درمان شما از نظر بهداشت و از سوی پزشک رعایت شده باشد جای نگرانی نیست. علایمی چون خلط و گلو دردی که بعدا براتون پیش اومده نمی تونه مستقیم ربطی به ابتلا شما داشته باشد. تنها این دو علایمی که نوشتید دلایل کافی برای ابتلا به اچ آی وی نیستند. ولی اگر نگران هستید تنها راه اطمینان تست اچ آی وی می باشد و آنهم باید 12 هفته و برای آزمایش از نوع نسل چهارم باید حداقل 6 هفته گذشته باشد. به عقیده من خلط گلو و گلو درد شما ربطی به اچ آی وی ندارد بلکه بیماری سرماخوردگی و …. میتونه باشه
در مورد پرسش دومتون باید از شما تقدیر کنم که پرسش شما موجب شد که تغییر کوچک یا کاملی در مورد یکی از پاسخهایم در گذشته انجام دهم. یک قطره خون یا یک سر سوزن خون آلوده به اچ آی وی بشرطی میتونه کسی را مبتلا کند که تعداد ویروس اچ آی وی آن زیاد باشند. بطور مثال کسی که به مرحله بیماری ایدز رسیده باشد و درمان هم نکرده باشد خون این شخص حتی یک قطره یا یک سر سوزن میتونه خطر بزرگی برای ابتلا شخص دیگری که در تماس مستقیم خون به خون یا ورود خون به داخل بدن بشود. مورد بعدی دلیل اینکه من بارها تاکید کرده ام که خون تازه آمیخته به اچ آی وی حداکثر تا یک دقیقه زنده و فعال و همچنین سرایت کننده است و نه بیش از این زمان به دلیل آموزشها و شرکت من در سمینارهای پی در پی از سوی اداره بهداشت و همچنین آموزش سالانه و اطلاعات دقیق و جدیدی که اداره امداد ایدز آلمان برای ما در باره اچ آی وی راههای انتقال و روشهای جدید برای درمان اچ آی وی می گذارند می باشد. در ضمن اگر بخواهید لینکهای آن را که به زبان آلمانی می باشد و سایتهای معتبر و تائید شده از سوی سازمان کل امداد رسانی ایدز در آلمان هستند را براتون می فرستم. اینکه متاسفانه در ایران اخبار و گزارشها و اطلاعات متفاوت و بی اندازه سر در گم کننده از سوی بسیاری از مراکز مشاوره و حتی پزشکان به مراجعه کنندگان می دهند برای من جدید نیست. امثال ایمیلهای شما و گزارشاتی که هموطنان برای من روزانه چند تا می فرستند و در آنها بخصوص در مورد تست اچ آی وی و هر آنچه که حول و حوش تست اچ آی وی است واقعا برای ناراحت کننده است. من تاکنون دوست نداشتم در باره کار همکاران و مشاورت آنان دخالتی کنم. اما متاسفانه همانطوریکه در همین بخش پرسش و پاسخ در پرسشهای بعدی به مراتب زیاد می بینید موجب شد که خواهش و انتقادی به اینگونه مراکز مشاوره و یا پزشکانی بکنم.
از همه آنان درهمین جا درخواست می کنم که مقدار بیشتری مسئولیت پذیر باشند و اگر اطلاعات دقیقی ندارند حداقل از مسئولین با تجربه و متخصص پرسش کنند و یا در کنار آنانی که شناخت کافی دارند آموزش ببینند. زیرا اطلاعات غلط مراجعین را نه تنها هوشیار نمی سازد بلکه از نظر روحی و روانی هم میتواند برای بساری از انسانها ضعیف خطرناک هم باشد. با مهر


پرسش: سلام. لطفا بفرمایید فردی که یکسال است که مبتلا به اچ آی وی است و تازه فهمیده اگه درمان رو تازه شروع کنه چقدر زنده میمونه؟ این امکان (زنده ماندن) در ایران یا کشور دیگه فرق میکنه؟ خیلی لطف دارید با تشکر

پاسخ: اشخاصی که به اچ آی وی مبتلا هستند اگر هر چه زودتر شروع به درمان کنند می توانند سالهای طولانی به مانند انسانهای معمولی عمر کنند. درمان آن در ایران و یا خارج از کشور مهم نیست. مهم اینست که داروهای معتبر و استاندارد ویژه ضد ویروس اچ آی وی در دسترس باشد. شخص مبتلا از آنها برای درمان استفده کند. در گذشته گفته میشد که سلولهای کمکی فرد مبتلا اگر به زیر 350 عدد در هر میلی لیتر خون برسد باید شروع کنند. اما طبق تجربیات این 35 سال گذشته در این سالهای آخر مشخص شد که بالای 500 هم شروع کنند بهترست. چون درمانشان آسانتر و عوارض جانبی داروها کمترست و شخص از ایدز در امان می ماند. در آلمان توصیه میشود هر زمانی که شخص مطلع به ابتلای خود شد بهتر است همان زمان آغاز کند. یکسال هم خوبست ولی زمان مطرح نیست. فقط وضعیت سیستم ایمنی و قوی بودن بدن مطرح است. حال یکماه پس از ابتلا یا یکسال یا 3 سال و یا 5 سال از مدت ابتلا گذشته باشد. در هر حال هر چه زودتر شانس بیشتر برای عمر طبیعی. افرادی که در حال درمان هستند حتی می توانند بطور عادی ازدواج کنند و بچه دار شوند بچ هایی سالم و همچنین کار کنند و به زندگی معمولی خود به مانند افراد سالم ادامه دهند. ابتلا به اچ آی وی سالهاست که به عنوان یک بیماری عفونی مزمن شناخته شده و حکم فوری مرگ افراد نیست.


پرسش:

Ba salam…hodode 9 mahe pish be hav mobtala shodam va pas az azmayesh taze motovajeh shodam..ham zighel tanasoli daram va ham barfake zabsn..aya 9 mah hav adse meshe..age na..pas in alaem az chie..man alan chekar konam..mamnon

پاسخ: دوست گرامی
شما اگر دوست دارید فقط اسم شهرتون را برام بنویسید و بهتون آدرس بدم بروید یکی از مراکز برای درمان. برفک دهانتون هم اگر قارچ باشه براش دارو هست. ولی بعد از چند ماه تا دوسال حداکثر که با درمان داروهای ضد اچ آی وی شروع کنید برفک دهانتون هم از بین میره. اصلا نگران نباش. ولی برای اچ پی وی یا زگیل تناسلی درمان خاصی نیست بجز کرم و منجمد یا لیزر کردن زگیلها. از همه مهمتر بروید دکتر متخصص پوست و از ناحیه زگیل تناسلی شما نمونه برداری کنند و بفرستند آزمایشگاههای مخصوص تا مشخص شود از چه نوعی هست. البته از صد نوع زگیل تناسلی فقط 3 نوع آن می توانند خطرناک باشند. و لی روحیه خودتون رو گم نکنید و قوی باشید. مشکلتون زیاده ولی آروم آروم قابل حله. تا اونجایی که در حد توانم باشه همیاری تون خواهم کرد.


پرسش: سلام
آقا کیومرث یه سوال که خیلی ذهن منو درگیر کرده اینکه یک سری موارد هستن که راه ابتلاشون مشخص نیست. اینا شاید از طریق همین مواردی که میگن اچ ای وی انتقال پیدا نمیکنه مبتلا شدن. مثلا از طریق بوسیدن خشک یا استخر رفتن و یا…
یه سوال دیگه ایا حجم خون و مدت زمان تماس با خون تاثیری بر الوده شدن داره. ممنون

پاسخ: دوست گرامی راههای ابتلا به ویروس اچ آی وی فقط چهار گونه می باشد. تماسهای مستقیم خون با زخمی باز یا آمیزش جنسی بطوریکه این نوع تماس با خون درارتباط باشد و همچنین راه دوم ورود مایع منی به بدن شخص دیگرو راه سوم شیر مادر مبتلا به نوزاد و راه چهارم تماس در هنگام آمیزش جنسی با مایعات رحم یا مقعد که این راه معمولا با خون یا خونابه آمیخته می باشد. تنها از این راهها امکان ابتلا به ویروس اچ آی وی امکان پذیرست و نه هیج راه دیگری از قبیل بوسه خشک و استخر. در ضمن بوسه دهانی یا تر هم تنها بشرطیکه دهان و لثه یک یا هر دو شخص خونی باشد امکانپذیرست ولی بسیار ضعیف.
حجم خون تاثیر بسزایی در ابتلا به اچ آی وی نیز دارد. زیرا بدن هر فرد سالم توانایی یا سیستم ایمنی قوی یا کافی را دارد که بتواند بطور نمونه با یک سر سوزن خونی که تعداد ویروس اچ آی وی آن بسیار کم باشد مبارزه کند و شخص را مبتلا نکند. در واقع هر چه ویروس اچ آی وی در بدن شخص مبتلا بیشتر باشد, به همان اندازه خطر یا ریسک بزرگتری برای ابتلا به فرد سالمی که در معرض آن خون یا منی آمیخته به ویروس قرار می گیرد بیشترست. همچنین مدت زمان تماس خون هم کاملا تاثیر بسزایی دارد. بطور نمونه ویروس اچ آی وی در خارج از بدن انسان حداکثر یک دقیقه زنده می ماند و قابلیت ابتلاپذیری را دارد و مدت زمان بالای یک دقیقه این ویروس در خارج بدن انسان چه بصورت خون و یا منی و مایعات رحم یا مقعد هم باشد مبتلا نمی کند.

پرسش2: سلام. لطفا بفرمایید ماندگاری ویروس اچ آی وی در خون لخته چقدر است و این که اگر خون لخته به دهان بپاشد یا به چشم موجب آلودگی میشود؟ ممنون.

پاسخ: ماندگاری ویروس اچ آی وی در خون لخته شده هم در خارج از بدن بیش از یک دقیقه ابتلا نمی کند. زیرا ویروس پس از یک دقیقه زنده نیست و بنابرین فعال هم نیست که بتواند کسی را به اچ آی وی کند. ولی اگر در همان یک دقیقه اول ویروس آمیخته به خون لخته شده وارد دهان و سرانجام معده شود, امکان ابتلا بسیار زیاد است . در ضمن اگر خون یا منی شخص مبتلا به ویروس بر روی چشم شخصی دیگر یا داخل چشم او بپاشد, امکان ابتلا وجود دارد ولی این امکان ضعیف یا بسیار ضعیف می باشد. بستگی به حجم یا مقدار خون و یا منی دارد.


پرسش: سلام وقت بخیر..این که میگن درمان ایدز در آلمان پیدا شده صحت داره؟

پاسخ: با درود. دوست گرامی اگر منظورتون از “درمان” شفای کامل از ویروس اچ آی وی هست, باید بگویم خیر داروی قطعی هنوز بوجود یا کشف نشده است. ولی مبتلایان به اچ آی وی وبیماران به ایدز سالهاست که در سراسر دنیا همچنین در ایران درمان نسبی میشوند. بدین معنا که داروهای موجود جلوگیری از تکثیر ویروسها می شوند و از طرفی برای مبتلایان به اچ آی وی موجب پیشگیری از بیماری ایدز می شود و برای بیماران به ایدز موجب بازگشت سلامتی نسبی و عمر طولانی یا معمولی آنها به مانند انسانهای سالم می شود.

داروی یا درمان شفای کامل از ویروس اچ آی وی هنوز کشف نشده است وگرنه اینگونه اخبار موثق را فوری از طریق اخبار و روزنامه های معتبر به اطلاع همگان رسانده می شود. این گونه واژه ها مانند “میگن” را از گوش تان بی وقفه بیرون کنید و باور نکنید.


پرسش: سلام. خسته نباشید..ممنون از لطفتون..1.ایدز و سرطانهای وابسته به آن چه مدت پس از ورود ویروس اچ آی وی بروز میکند.2..درمان برفک زبان در اچ آی وی چیست..با تشکر

پاسخ: دوست گرامی بیماری های ناشی یا اپورتونیستی از ویروس اچ آی وی که به این بیماریها ایدز گفته می شود از جمله سرطانها و قارچها زمانی بروز می کنند که سیستم ایمنی شخص مبتلا به اچ آی وی بسیار ضعیف شده باشد و این زمان در هر شخصی متفاوت می باشد و مربوط به سیتم ایمنی قوی یا ضعیف بودن آن شخص و همچنین شیوه زندگی آن شخص می ششود. بطور نمونه چگونه این شخص تغذیه میشود؟ ورزش و فعالیتهای بدنی او بویژه شرایط روحی او و…. اینها تاثیر بسزایی در بروز زمان ایدز دارند. درمان برفک زبان اگر قارچ باشد با داروها یعنی ضد قارچ از جمله دیفلوکان استفاده میشود و اگر هار لویکو پلاکی باشد. داروهای دیگر. ولی برای پیشگیری از بروز ایدز و همچنین درمان ایدز که موجب قوی شدن دوباره سیستم ایمنی بدن که بیشتر اوقات موجب سرکش کردن این بیماریها میشود استفاده از داروهای آنتی رتروویرال یا داروهای ضد اچ آی وی می باشد. به بیانی دیگر با استفاده از داروهای ضد اچ آی وی بسیاری از بیناریهای ایدز هم از بین می رود و بدن شخص مبتلا دوباره تا اندازه قابل توجهی سلامتی خود را باز از سر می گیرد.


پرسش: سلام. بعد از 28 روز، 65 روز و 93 روز تست ترکیبی اچ آی وی با جواب منفی در یک آزمایشگاه خصوصی چقدر دقت دارد؟

پاسخ: با درود. تست اول خیلی زد بوده. تست دوم تقریبا میشه گفت قابل اطمینانه تا 90 درصد و تست سوم کاملا از نظر زمانی مطمئن بوده یعنی 99 ممیز 9 درصد. و دیگه کافیه. تست صد در صد وجود نداره . چون در علم پزشکی هیچ چیز و هیچ تستی صدر درصد نیست. بنابرین تست آخری کاملا درسته. موفق و تندرست باشید


پرسش: سلام اقا کیومرث
من لب های دختری رو به شکل رو بوسی, به سرعت و با دهان بسته بوسیدم…چون لبام یک مقدار,خشک شده بود و من با دندون پوستش رو کنده بودم احساس میکردم زخمه اون روز …اون دختر قبل من در حد پانزده ثانبه کسی لب داده بود حالا من نگرانم که در اثر,لب دادن لبای اون زخم شده باشه و با لب من برخورد کرده باشه میدونم خیلی ساده و مسخره هست اما منو خیلی اذیت میکنه اقا کیومرث این درد بی درمون وسواس….تو ایران بهم گفتن از این راه سرایت نمیکنه ولی کسی نگفت چرا من فکر میکنم شاید به خاطر اینکه مدت زمانش یک ثانیه بوده فرصت کافی برا جذب ویروس وجود نداره درست میگم اقا کیومرث
لطفا کمکم کنید ممنونم

پاسخ: دوست گرامی
شما جواب تون خودتون در واقع دادید. کسی از لب گرفتن و بوسه های دهانی اچ آی وی نمیگیره. مگر اینکه لب یا دهانی کاملا خونی باشند. در ضمن شما از کجا میدونید بر فرض اگر لب این دختر خانوم زخمی و با خون هم آغشته باشه ایشون اصلا اچ آی وی مثبت باشه. نگرانی و وسواس شما مشکل روحی و در روان شما از جایی در گذشته ریشه گرفته و برای ترس و وسواس باید بطور جدی اقدام کنید. یعنی با یک روانکاو مشورت کرده و وسواس و ترس هایتان را درمان کنید. این بیماریهای روحی خیلی مهم هستند و بسیاری از ما ایرانیان به این چیزها اهمییت کمی میدهیم و یا نادیده میگیریم. چون این چیزها نه تنها روح و روان ما را نابود میکنند بلکه به جسم هم زیان میرسانند. حال انتخاب با شماست. موفق باشید
دوستان و هم میهنان گرامی در اینجا توجه شما را به یک ایمیل که از ایران برای من ارسال شده است جلب می کنم. مطالب آن بسیار لازم برای آگاهی یکایک شما عزیزان می باشد. دوست گرامی مان سمیه در ایمیل زیر چنین نوشته:

درود. امیدوارم لحظات خوبی داشته باشین. من این ایمیل برای کسانی می زارم که مثل من دچار وسواس فکری در مورد ایدز شدن و هر چقدر آزمایش میدن خیالشون راحت نمیشه . من مختصری از وسواس فکری خودم براتون مینویسم که هر وقت این ایمیل میخونین خیالتون راحت بشه» امیدوارم« من یک سال و یک ماه خودمو داغون کردم بخاطر اینکه به کیت های آزمایشگاه ایران مطمئن نبودم و ترس از رفتن به انتقال خون و کلینیک مثلثی و آزمایش دادن در اونجا البته اینم بگم که تو این کلینیک ها حرفا شون با هم یکی نیست واطلاعات زیادی ندارن فقط بلدن بگن آزمایش 3 ماه بعد و 6 ماه بعد از رفتار پر خطر. من به نوبه خودم از آقا کیومرث و دکتر کیوان تشکر میکنم که اطلاعات خوبی در اختیار من گذاشتن حدودی خیالم راحت شده بود ولی بازم استرس کیتهای آزمایشگاهی رو داشتم و ترس از رفتن به انتقال خون که من تو این یک سال و یک ماه تو 10 جای مختلف و آزمایش دادم هم به روش ای سی ال و هم الیزا و هی رفتن پیش دکتر عفونی و دکتر دیگه و علامت های مثل آفت دهان و آکنه و… که همه اینها مال استرس بوده و پیش هر دکتری میرفتم من به ی دکتر روانشناس معرفی میکردن ولی من میدونم چطور آرامش اعصاب میگیرم با رفتن به انتقال خون آزمایش دادن چون همه می گفتن اونجا معتبرترین جا در ایرانه ولی می ترسیدم آخر تونستم با خودم به جنگم و به خودم گفتم مرگ ی بار شیون ی بار می رم انتقال خون آزمایش میدم ی بار رفتم از دم در برگشتم ولی دوباره خودمو راضی کردم رفتم آزمایش دادم جوابشو گرفتم خدا رو شکر جواب منفی بود مثل اون ده تا آزمایش دیگه من امروز به زندگی عادی بعد از یک سال برگشتم تونستم با خودم کنار بیام ودر یک مراکز معتبر آزمایش بدم . ولی کاش من وامثال من تو ایران اینقدر بخاطر آزمایش و شک به کیت های آزمایشگاه اینقدر عذاب نکشن کاش اطلاعات مردم در مورد بهداشت بالا بره کاش وزارت بهداشت کشور اعلام کنه تو همه آزمایشگا های ایران برای آزمایش اچ آی وی معتبر است و مهمتر از این آموزش پیشگیری قبل درمان «به امید آن روز»


پرسش: سلام آقا کیومرث. امیدوارم حالتون خوب باشه.
ممکنه راجب دوره پنجره ای یک مقدار توضیح بدهید؟ چرا هم اکنون CDC دوره پنجره را 6 ماه در نظر می گیرد؟

پاسخ: با درود

دوست گرامی ازهنگام ورود ویروس اچ آی وی به بدن کسی، تا زمان تشخیص آن در نتایج آزمایش،یکماه تا 3 ماه ممکن است طول بکشد که به آن دوره پنجره گفته می‌شود. همان‌طور که دوره پنجره یا ظهور علائم در افراد متفاوت است، ممکن است به سبب تفاوت مقدار و سرعت تولید پادتن در هر شخص، علائم بالینی نیز در برخی افراد دیده نشود یا در نتایج آزمایش دیرتر ظاهر شود. معمولا پس از یکماه وجود پادتن اچ آی وی در خون به طور کاملا مطمئن به مرز خود رسیده و ابتلا به اچ آی وی را مشخص می نماید ولی همانطور که گفته شد بدلیل تفاوت مقدار و سرعت تولید پادتن برای اطمینان صد درصد تست برای اچ آی وی در اروپا و سراسر جهان پس از 12 هفته یا 3 ماه توصیه می شود. تست الیزا دقیق ترین نوع تست اچ آی وی است که از طریق گرفتن خون و در آزمایشگاه انجام می شود می باشد. سی دی سی دوره پنجره را 6 ماه در نظر نمی گیرد بلکه توصیه می کند که هرکس که در معرض خطر ابتلا به ویروس اچ آی وی را دارد بطور مثال مصرف کنندگان مواد مخدر و بویژه از طریق تزریقی و زنان و مردان روسپی و کسانی که بدون پوشش کاندوم آمیزش دارند و همچنین همجنسگرایان به این گروهها پیشنهاد می کند که هر 3 ماه یکبار و یا حداقل 6 ماه یکبار خود را در معرض تست اچ آی وی قرار دهند. دوران پنجره هرگز نیازی به 6 ماه ندارد ولی متاسفانه در ایران پزشکان و مشاورینی که اطلاعات ضعیفی دارند و یا متخصص بیماریهای عفونی نمی باشند به اشتباه نیز دوران پنجره و حتی تست اچ آی وی را به 6 ماه توضیح می دهند و حتی تست الیزا رادو بار یکی پس از 3 ماه و تست بعدی را به 6 ماه تاکید بیهوده می کنند. فقط دومین تست اچ آی وی برای کسانی لازمست که نتیجه اولین تست آنان مثبت بوده باشد که البته در اینصورت بلافاصله پس از نتیجه تست اول برای تشدید یا تائید شدن تست اول تست دوم را برای اطمینان کامل انجام می دهند و نه پس از 6 ماه.

آزمایش الیزا، آزمونی کمابیش دقیق و ارزان است. پس از دَوَرانِ نمونه خون فرد در دور بالا، ماده معرف الیزا را به سرم خون جدا شده اضافه می‌کنند، اگر طی آزمایش محلول رنگی شود نشانه وجود پادتن اچ‌آی‌وی و ابتلا به ویروس اچ ای وی است.

مکاتبه بعدی > سلام امیدوارم حالتان خوب باشد
امروز زنگ زدم بیمارستان امام خمینی گفت ما چند تا مورد داشتیم که طرف تو سه ماه منفی بوده ولی تو شش ماه مثبت شده. کلی به استرسم زیاد شد.
اگه بعد از رابطه با کاندوم هنگام درآوردن کاندوم ترشحات به سر آلت بخوره چقدر احتمال آلودگی هست؟ با توجه به اینکه ترشحات به سر آلت بخوره.

در مورد پرسش شما
یعنی با توجه به اینکه ترشحات واژینال یا مقعد یا از درون کاندوم اگر به سر آلت تماس داشته باشد احتمال ابتلا به اچ آی وی برابر صفرست
این چند نفری هم که از سوی مسئولین بیمارستان امام خمینی به شما گفته شده که در شش ماه دوم نتیجه تست شان مثبت بوده است, میتواند دو علت داشته باشد. یکی اینکه برخی از آزمایشگاههای ایران هم آزمایشاتشون استاندارد و از را ه درست این تستها انجام نمیشود. از ایران برای من این گزارشات بارها و بارها و یا میتوان گفت هفته ای چند بار بطور ایمیل فرستاده میشود که تست اولشان چیزی دیگری ست تا تست دوم. برخی از مراجعه کنندگان هم تست اولشان را بدلیل بی صبری و ترس بعد از مدت کوتاه چند روزه یا زیر سه ماه پس از آخرین رفتارپرخطرشان این تستها را انجام میدهند.
دلیل دوم اینکه چرا تست اول منفی هست ولی در تست دوم شش ماهه نتیجه تست مثبت میشه اینست که اگر در آزمایشگاه هم بار اول تست درست انجام شده باشه, پس بنابرین این شخص مابین تست اول و یا گاهی دوم دوباره یا به تکرار آمیزش جنسی بدون کاندوم داشته است. وگرنه همانطوریکه بیش از 30 سال است که این تست الایزا در دنیا انجام میشود بطور استاندارد کاملا ثابت شده که در همان سه تا حداکثر 8 هفته اول ویروس اچ آی وی آنتی بادی خود را در خون ساخته و وضعییت ابتلا و یا نبودن ابتلا به اچ آی وی مشخص میشود.


پرسش: با سلام خدمت دکتر عزیز
من پسر 19 ساله هستم. حدود چند روز پیش با دوست دختر میخواستم از طریق مقعدش نزدیکی کنم ولی همین که یک بار دخول انجام گرفت. از شدت درد و خونی که از اطراف مقعدش اومد دست نگه داشتم کل دخول به پنج ثانیه ام نرسید و هرگز سکس دهانی با اون نداشتم. حالا خیلی میترسم که ایا به یبماری hiv دچار شده ام یا نه شب و روز ندارم. رفتم ازمایش بدم گفتن فعلا نمیشه ایا ممکنه از همین طریقم به بیماری ایدز دچار شده باشم؟؟خیلی ممنون بی صبرانه منتظر جوابم با تشکر

پاسخ: دوست گرامی
بله آمیزش جنسی بدون پوشش و آنهم همراه با تماس با خون بسیار پر ریسک و خطرناک ست . چه بدلیل ابتلا به ویروس اچ آی وی و چه امکان ابتلا به هپاتیت بی و سی. ولی اگر ایشان تاکنون بدلیل تنگی مجرای مقعد و همچنین نداشتن هیچگونه تجربه آمیزش جنسی از طریق مقعد برای اولین بار انجام گرفته باشد, معمولا خطر ابتلا را خیلی ضعیف می کند. ولی شما به هر جهت برای تست اچ آی وی می بایست پس از آن روز تا 12 هفته کامل یا 90 روز صبر کنید و این آزمایش را انجام دهید. آزمایش تست الایزا یا الیزا دقیق ترین تست اچ آی وی است. پیش از این مدت تست اچ آی وی دقیق نیست و بیخودی پول و انرژی صرف نکنید. امیدوارم که ایشان سلامت بوده باشند و شما هم زیاد به خودتون استرس ندهید. چون کاری دیگری در حال حاضر بجز تحمل این 3 ماه مدت از شما برنمی آید.


پرسش: سلام دکتر خسته نباشید
جوانی 22 ساله هستم من 2 سال است بدلیل نگرانی و ترس شدید امید من به زندگی 0 است. دانشجوی ممتاز دانشگاه هم هستم اما هیچ هیچ امیدی به اینده ندارم. سال پیش سه بار رابطه ی مقعدی محافظت شده داشتم و یادت است که چند شب بعد تکرر ادرار پیدا کردم. از همان موقع احساس کردم که بیماری دارم.
موضوع را بیخیال شدم تا پارسال که مقداری احساس میکردم ادرار من کمی با حالت طبیعی خارج نمیشود(اهسته تر) سونو دادم کلیه مشکلی نداشت ولی برای مثانه نوشته بود دارای ذرات اکوژن فراوان که دکتر برایم قرص نوشت. حال الان روی سر الت تناسلی من یک لکه ی قهوه ای کوچک مربعی ایجاد شده و روی تنه ی التم از ختنه گاه به بالا گوشت اضافی در امده و در قسمتی گوشت الت سیاه شده(در قسمتی دیگر نقطه ی سیاه) و درد مقعد هم دارم و در سمت مقعدم هم گوشت اضافی سفید بصورت خطی در امده و قسمتی هم گوشت قرمز. اما من به 3 دکتر ارولوژ مراجعه کردم معاینه هم کردند (اما الت وقتی که شل باشد خود تجمع گوشتی پیدا میکند که گوشت اضافی مشخص نمیشود) بنابر این دکتر گفت که گوشت اضافی نیست اما گفت چون به فواصل طولانی ترشح مجرا داری احتمالا تنگی مجرا باشد. که عکس هم از مجرا گرفتم که هیچ گونه تنگی را نشان نداد. تست ار پی ار.اچ ای وی.هپاتیت. هم دادم که همگی منفی بودن.
واقعا الان دارم دیونه میشم. من به شدت احساس میکنم که ویروس اچ پی وی وارده بدن من شده و بد خیم است و باعث گوشت اضافی شده و … من سرطان الت دارم.(گوشت الت من به شدت تغییر کرده)
به خدا دکتر دیگه دیونه شدم. هیچ دکتری حرفم رو نمیفهمه بخدا التم گوشت اضافه زده و یک قسمت از گوشت اضافه سیاه شده.کمکم کن

پاسخ: دوست گرامی
پیش از هر چیز سپاس از لطفت. من پزشک نیستم بلکه مشاور سیستم بهداشت ودرمان در آلمان واز سوی دیگر مشاور بیماریهای آمیزشی. چند بار ایمیل شما را خواندم. متاسفانه چون تصویر یا تصاویری از ناحیه بیماری یا گوشت اضافی روی آلت تناسلی و ختنه گاه شما را ندارم خوب نمیتونم مشاوره بدهم. به هر حال نمیخوام شما را نگرانتر از آنچکه در حال حاضر هستید کرده باشم. بنابرین طبق نوشته های شما بخصوص که این گوشت اضافی در ناحیه مقعد هم دارید مرا مشکوک به همان زگیل های تناسلی و یروس اچ پی وی در شما میکنه البته میتونه هرپس تناسلی باشه که با زگیل تناسلی اشتباهی گرفته میشود. من تعجب میکنم که چرا شما به سه پزشک اورولوژی مراجعه کرده اید ولی به دکتر پوست خیر. شما به هر صورت باید به یک متخصص پوست و بهتر است به یک بیمارستان جهت معاینه و نمونه برداری مراجعه کنید. متاسفانه ابتلا به ویروس اچ پی وی را نمیتوان از طریق آزمایش خون انجام داد ولی نمونه برداری در مورد شما بسیار مهم است. اگر این واقعه یعنی زگیل تناسلی و نوع یا زیر مجموعه ویروس آن مشخص و کاملا تائید شد آنوقت متوجه میشویم که آیا این ویروس از نوع خطرناک یا سرطانی است یا خیر. نوع خطرناک و سرطانی ویروس اچ پی وی گروه 16 و 18 هستند که با جراحی و در صورت کوچک بودن آن میتوان از بین برد. اگر هم هرپس باشد که گوشت اضافی آورده میتوان با پماد و دارو درمان کرد. ولی اگر از نوع سرطانی نباشد باز هم میتوان با همان عمل جراحی و لیزر یا انجماد کردن و گاهی هم با پماد میتوان نقاط زائد را برطرف کرد و از بین برد . بنابرین از نوع بی خطر فقط زگیل زائد محسوب میشود که از نظر زیبایی آلت مردانه را تاثیر می گذارد و نه چیز دیگری. همانطوریکه گفتم از راه دور آنهم بدون عکس و بدون معاینه هیچ دیاگنوزی یا تشخیصی نمیتونم براتون تعیین کنم. شما هر چه زودتر به یک متخصص دکتر پوست مراجعه کنید و از او بخواهید که نمونه برداری کند و به آزمایشگاه بفرستد. حتما روی نمونه برداری پافشاری کنید. چون این سلامتی شماست که در خطرست و هدف تنها از دست رفتن فرم آلت تناسلی نیست.

ادامه مکاتبات بعدی> سلام مشاور عزیز.به متخصص پوست مراجعه کردم وعکس های زیر رو نشونش دادم و خودش هم مقعد و الت منو معاینه کرد و گفتند چیزی نیست و یک قرص و یک پوماد برام نوشتد و برای نمونه برداری هم گفتد اصلا نیازی نیست.اما من مقعد وپوست التم درد دارد و هم چنان از سرطان میترسم دکتر.(دو لکه ی قهوه ای هم روی سر التم هست)(دکتر به نقطه ی سیاه مقعد توجه کنید). ایا من واقعا بیخود نگرانم و میترسم ب نظر شما؟؟

دوست گرامی
نه نگرانی شما بیهوده نیست. مشکل شما تنها لکه سیاه روی آلت و دور مقعد نیست. اگرچه من عکسهای واضح و روشنی که شما فرستادید مشاهده کردم. ظاهرا چیز خطرناکی را نشان نمی دهد اما تنها به ظاهر پوست هم نمیشه اکتفا کرد. من فکر کنم همون تغییرات سلولی پوست است. که این اتفاق گاهی بعد از آمیزش رخ می دهد. ولی بیشتر آنان خطرناک نیستند. مورد دوم مهمه چونکه به گفته خود شما مقعد و پوست آلت تون هم درد داره. بنظر من اگر این پماد و قرص به شما کمک کرد که درد مقعد و سر آلت خوب شود پس میشه به گفته دکتر پوستتون اکتفا کرد و نیازی هم به نمونه برداری نیست. اما اگر چنین نبود و دردتون برطرف نشد, بنابرین به شما پیشنهاد میکنم به دکتر دوم متخصص پوست مراجعه کرده و نظر شخص دوم را با ایشان مقایسه کنید. پس از اینها میتونید تصمیم بهتری بگیرید. ممنونم از اینکه مرا هم در جریان گذاشتی. خواهشمندم مرا در ادامه جریان مشکلتون بگذارید تا ببینیم به چه نتیجه میرسیم. امیدوارم که هر چه زودتر نگرانی و مشکلت برطرف بشه. موفق باشید


پرسش: سکس با افرادی که سرطان رحم دارند خطرناک هست؟

پاسخ: اگر دلیل سرطان رحم یکی از ویروسهای اچ پی وی باشد بله آمیزش جنسی با چنین اشخاصی بدون پوشش یا کاندوم برای شریک جنسی یا همسر مرد ریسک و خطر بزرگی را به همراه دارد. زیرا مرد نیز می تواند به این ویروس مبتلا شده و بعدها نیز به سرطان پنیس یا آلت مردانه مبتلا شود


پرسش: با سپاس از شما برادر بزگوار که به خودتان اجازه دادید که به سوالات ما پاسخ دهید. پیرو سوال اول مبنی بر رابطه محافظت شده با جنس مونث و انجام آزمایش بعد از 22 روز و جواب منفی بوده است
1) 43 روز بعداز رابطه دانه های ریزی در انتهای زبانم شکل گرفته این موضوع خیلی منو نگران کرده آیا وجود دانه ها وآفت زبان میتونه از علایم اولیه باشه.
2) سه مرحله آزمایش دادم. اولی بعد از 74 روز تست رپید دادم. دومی الایزا بعد از 98 روز وسومی بازهم تست رپید بعداز 155 روز در رابطه با رابطه اورال قابل اعتماد است برای شخصی که فاعل بوده
یکی از مراکز رفتاری اظهار داشته که تا یکسال احتمال داره دوره پنجره باشد. لطفا نظرتون رابفرمایید.

پاسخ: دوست گرامی گرامی آفت دهان می تواند دلایل گوناکونی دیگر داشته باشد و نمی توان همیشه آن را به آمیزش جنسی ربط داد. اگر پاسخ تمامی این 3 دوره تست اچ آی وی که شما انجام دادید هر 3 تست به فاصله های متفاوتی که نوشته اید همگی منفی بوده اند, بنابرین شما به ویروس اچ آی وی مبتلا نیستید. دلیل آفت دهان شما می تواند آمیزش دهانی شما و پاکیزه نبودن و یا داشتن آفت در همان محیط آلت تناسلی شریک جنسی شما باشد

دوران پنجره ابتلا به ویروس اچ آی وی بین یک ماه تا سه ماه بیشتر نیست. اگر واقعا اینطور که شما می فرمایید یکی از مراکز رفتاری و مشاوره اظهار داشته اند که دوره پنجره تا یکسال هم احتمالا می تواند به طول بیانجامد. بهتر اینست که این مرکز را خوب مطلع بفرمایید که آگاهی درستی ندارند و اگر دقیق آشنایی ندارند خواهشمندم مشاورت اشتباهی و نادرست به مراجعین نفرمایند
دوران پنجره پس از آخرین رفتار پر خطر چه از راه آمیزش و یا استعمال مواد مخدر بویژه از نوع تزریقی حدود ٣-١ ماه طول مي‌كشد تا بدن شخص مبتلا پادتن بسازد و بتوان آن را به وسيله آزمايش تشخيص داد. در اين فرايند گاهي فرد هنوز علايم بيماري را پيدا نكرده و ظاهر كاملاً سالم دارد. از موقعي كه ويروس وارد بدن مي شود تا موقعي كه بتوان پادتن وي را از نظر آزمايشگاهي تشخيص داد دوره‌ي پنجره می نامند.


پرسش: باسلام انشالله که خداوند به شما طول عمر باعزت عنایت بفرمایید که بدین سرعت به سوالهای هموطنان خود پاسخ میدهید. جناب کیومرث بنده دوسوال متفاوت دارم اگه جواب بدید ممنون میشم.سوال اول ) بعدازمدت 3 ماه ازرابطه دهانی که یک خانم ناشناس برای من سکس دهانی انجام داد آزمایش تست رپید دادم جواب منفی بود وبخاطر مشاورههایی که بمن داده شده بخاطر وسواس تامرز خودکشی پیش رفتم و 22 روزبعد از آزمایش اول آزمایش الایزا رادادم بازهم منفی بود موقعی که با یکی ازمرکز مشاوره تهران صحبت کردم گفتن شما ماه ششم بازهم باید انجام بدید نگرانی و وسواس من چند برابر شد و دوماه بعداز آزمایش الایزا دوباره تست رپیددادم که
بازهم منفی بود خواستم نظرتون را مطلع شوم.سوال دوم ) بعداز یک رابطه محافظت شده که شریک جنسی بعداز مدت 22 روز آزمایش داده ومنفی بوده آیا بازهم امکان سرایت ویروس به بدن هست مراکز مشاوره درتهران اظهار داشته که نمیتوانی به جواب آزمایش طرف مقابل بسنده کنی. چرا که آزمایش شش ماه قبل را نشان می دهد آیا امکان ردشدن ویروس از طریق کاندوم وجود دارد.

پاسخ: دوست گرامی
همانطوریکه خدمتتون عرض کردم تست الیزا حتما می بایست پس از 12 هفته یا 3 ماه پس از آخرین رفتار پر خطر
انجام شود. پاسخ یا نتیجه این تست هر آنچکه بود پاسخ قطعی شما همانست. مراکزی که تست الیزا را به شش ماه و یکسال هم مشاوره داده و یا توصیه میکنند متاسفانه دانش و آگاهی دقیقی از تست الیزا ندارند. این جای شرمساری است که این چنین مراجعین را سر درگم و مشوش می سازند در ضمن آمیزش جنسی از طریق دهان یا اورال برای فاعل هیچگونه خطر و یا ریسکی ندارد ولی اگر فرد فاعل در دهان شخص مفعول ارضا جنسی شود می تواند بسیار خطرناک باشد.
در مورد پرسش دوم بشرطیکه آمیزش بدون محافظت انجام شود بله مدت 22 روز مدتیست کم و تا 3 ماه این خطر وجود دارد. ولی اگر آمیزش محافظت شده انجام گیرد, دیگر نیازی به تست وجود ندارد. تنها اگر پس از پایان آمیزش کاندوم سوراخ یا پاره شده باشد, این خطر انتقال و ابتلا وجود دارد. زمانیکه منی در داخل کاندوم تخلیه شده باشد هیچگونه خطری را چه برای شخص فاعل و چه مفعول فراهم نمی آورد.


پرسش: با سلام اقای دکتر من دختری 24 ساله هستم. تماس دهانی با الت تناسلی دوست پسرم داشتم. روی الت تناسلی ایشان خال گوشتی قهوه ای رنگ بزرگی که انگار خال های کوچیکه به هم چسبیده بودند وجود داشت که متوجه شدم در قسمت های دیگه هم تک و توک هست. ما هیچگونه دخولی نداشتیم و تنها الت ایشان و ترشحات ایشان را خوردم .الان نگرانی من از اینه که ایا زگیل تناسلی دارند؟؟ و ایا به من منتقل شده؟؟

پاسخ: دوست گرامی خال گوشتی و به رنگ قهوه ای هیچگونه ربطی به زگیل تناسلی ندارد. خالهای گوشتی و قهو ه ای معمولا بی خطر و زائد هستند. برای اینکه هر دو مطمئن شوید می بایست شریک جنسی یا دوست پسر شما به پزشک پوست جهت معاینه و شاید هم نمونه برداری و آزمایش مراجعه کنند.


پرسش: سلام و خسته نباشید

من پس از تحقیقاتی که کردم فهمیدم دانه های روی پایه التم دانه های فوردایس هست . به نظر شما به غیر از لیزر ، بهترین درمان برای ازبین بردن این دانه ها چی هست ؟ ازپماد آسیکلوویر و میرتوپلکس برای ازبین بردنش استفاده کنم ؟ لطفا اگرشما کرم یا پمادی مدنظرتان هست به من معرفی کنید؟ البته یه اسپری یا نمی دونم کرمی هم هست که اسمش Anti+sebum هست که درایران گیر نمیاد و درخارج هست. اینو توی اینترنت پیدا کردم .

خواهش می کنم راهنماییم کنید (درمورد دانه های فوردایس و روش درمان)

با تشکر وخیلی ممنون از سایت خوبتون

پاسخ: دوست گرامی. فوردایس که همان دانه های سفید رنگ موجود در لب است در حقیقت غدد سباسه افزایش یافته است. غدد سباسه ترکیبی از چربی و … سلول های مرده است در صورتی که تعداد این دانه ها باعث ظاهر ناخوشایند شده است. گاهی دور آلت تناسلی نیز ظاهر میشود. شما می توانید برای درمان آن به متخصص پوست مراجعه کنید. بهترین راه درمان آن لیزر کردن و یا منجمد کردن است

در مورد اسپری و پمادهای دیگری که به شما کمک میکند می توانید استفاده کنید. اما در مورد پماد اسیکلو ویر توصیه نمی کنم. زیرا این پماد برای جوشهای آبله مرغان و زونا استفاده میشود. به هر جهت اگر این اسپری آنتی سبوم به شما کمک میکند استفاده کنید. در مورد این اسپری آشنایی ندارم و نمی تونم توصیه کنم.


پرسش: با سلام وخسته نباشید خدمت شما برادر بزرگوار

بنده 6 هفته پیش با خانومی رابطه واژینال محافظت شده داشتم. بخاطر استرس 22 روز بعد ازخانوم خواستم تا آزمایش بدهد که آزمایش الایزا وجواب آن منفی بود. الان وسواس ونگرانی رهایم نمیکند. بنظر شما باید چکار کنم آیا امکان ورود ویروس به بدن هست؟

پاسخ: دوست گرامی
رابطه جنسی محافظت شده که نگرانی و ترس ندارد و هیچگونه بیماری برایتان بوجود نخواهد آمد. شما باید ترس و تشویتان را با روانکاو درمان کنید.


پرسش: سلام ،من ٢٤ سالمه تقريبا ٥ سال ميشه كه با پسري دوستم ،تقريبا ١سال ونيم رابطمونو كات كرديم و حالا مجددا با هم كانكت شديم،٢٠ روز پيش توي مدت ٣روز شايد ١٢ مرتبه سكس واژينال و اورال داشتيم ،بعدش متوجه شدم روي آلت تناسليشون چندتا زگيل خيلي كوچولو و قهوه اي رنگ هست سريعا تهران پيش متخصص اورولوژي رفت ،زگيل رو تائيد كرد و توي اتاق عمل با بيهوشي اونا رو سوزوند .از ضايعات توي آزمايشگاخ نمونه گرفته شد واسه مشخص شدن نوعش كه هنوز جوابشو ندادند. ضمنا من ٣سال پيش هم يبار زگيل روي آلتش ديده بودم كه پيش دكتر رفت ولي به من گفت چيزي نبود، تنها مرديه كه باهاش سكس داشتم و استرس داره ديوانم ميكنه. واقعا دلم ميخواد بميرم ولي واسم زگيل درنياد ،آيا ميشه قبل از اينكه ضايعه اي دربياد تشخيص داد كه من آلوده به اين ويروس شدم يا نه؟ بهتره كه فورا واكسن بزنم يا صبركنم تا جواب تست بياد ؟ كاري ميتونم انجام بدم كه اگرهم آلوده شدم زگيل درنياد؟ پيش چه دكتري بايد بريم ؟ ضمنا اين آقا ازمن خواستگاري كرده و نميدونم با اين وضعيت چيكاركنم! خيلي آدم متعهدي هستم و احساس قرباني بودن رو دارم مرسي از لطف و مهربوني شما

پاسخ: دوست گرامی. نگرانی شما بیهوده است. زیرا زگیل تناسلی قهوه ای رنگ نیست و گاهی با زگیل زائد گوشتی و قهوه ای اشتباه گرفته می شود. شما برای پیشگیری از ویروس اچ پی وی می توانید واکسن آن را که در 3 نوبت است را هم بزنید. من تعجب میکنم چطور این دکترهای پوست در ایران بطور ظاهری نمی توانند زگیلهای تناسلی و زگیل های زائد بدن را از هم تشخیص بدهند. حالا خوبه که نمونه برداری کرده اند از زگیل ایشان. تا زمانیکه پاسخ آزمایش ایشان نیامده هیچ اقدامی نکنید. البته در اروپا بتازگی امکان آزمایش این وجود دارد که از طریق خون می توانید متوجه شوید که آیا شما به ویروس اچ پی وی مبتلا هستید یا نه. اما در مورد ایران شک دارم. به هرحال من کاملا یقین دارم بدلیل قهوه ای بودن زگیل ایشان زگیل تناسلی ایشان منفی است. گرچه در دور یا اطراف آلت ایشان هم زگیل وجود داشته ولی این نوع زگیل از نوع ویروسی و آنهم اچ پی وی نیست.

پرسش 2 : واقعا ممنونم كه اينقد سريع جواب دادين ، دفعه ي قبل پزشك يه محلول بهش داده و زگيلها خشك شدن و از بين رفتن،و حالا مجددا در اومده،يعني ممكنه توي ناحيه تناسلي زگيل باشه ولي ويروسي نباشه؟يعني ممكنه به من منتقل نشه؟حالا تعداد زگيلهايي كه من ديدم خيلي كم بود ولي دكتر تقريبا ٤٠نقطه رو سوزونده و ٣ميليون هزينش شد و گفت با چشم ديده نميشدن .ممكنه باز هم واسش عود كنه؟،ضمنا اين آقا ويتيليگو هم دارن كه روي پنيسشون هم هست .واقعاااا ممنونم ازتون

پاسخ 2 : دوست گرامی شما با ایمیل دومتان مرا کمی نگران کردید. آنچکه کاملا اطمینان دارم اینست که زگیل قهوه ای رنگ زگیل ویروسی تناسلی نیست.ولی در این ایمیل شما نوشته اید که چهل جای ایشان دارای زگیل بوده و آنهم بسیاری ریز و کوچک که این هم زگیلهایطبیعی نیستند. شما تنها راهی که دارید اینست که فعلا اکیدا با آمیزش با ایشان اجتناب ورزید و منتظر پاسخ نوع زگیل ایشان باشید. این ایمیل دوم شما مرا کمی مشکوک کرد و تا جواب آزمایشگاه نیاید
نمی خواهم چیزی به اشتباه به شما مشاوره دهم. سوزاندن زگیلها درمان ریشه ای و بنیادی نیست. کسی که ویروس اچ پی وی در بدن دارد هرگز تا کنون درمان و شفای کامل ندارد که ویروس از بدنش خارج شود. یا همان 18 ماه اول سیستم ایمنی بدن خود بخود ویروس اچ پی وی را دفع می کند و یا اینکه همیشه این ویروس را در بدن دارد و هر چند یکبار زگیلی نو در همان مقطع یا قسمت دیگری از پوست بدن رشد می کند. در اینصورت فقط میتوان با لیزر و منجمد کردن و گاهی با پماد آنها را سطحی و آنهم کوتاه مدت از بین برد.
در مورد کسانیکه مرتب این مشکل را دارند بهترست که آنرا آزمایشگاه نمونه برداری کرده و در صورت تشخیص نوع خطرناک و سرطانی آن به تائید آزمایشگاه, می توان فقط برای پیشگیری یا کاستن احتمال سرطان, واکسن سه مرحله ای اچ پی وی را انجام داد.


پرسش: آیا ممکن است بیش از 5 سال از رابطه جنسی بگذرد و فرد بعد از 5 سال علایم بیماری اچ آی وی را مشاهده کند؟

پاسخ: بله. این امکان متاسفانه وجود دارد. البته در فاز اولیه ابتلا به اچ آی وی بسیاری از مبتلایان متوجه خواهند شد. بدلیل شروع عفونت علائم آن که شبیه سرماخوردگی و گاه با اسهال و تهوع می باشد. ام هستند بسیاری از انسانها که در این فاز اولیه عوارض زیادی ندارند ولی بعدها یهنی سالها بعد که سیستم ایمنی بدن بسیار تضعیف می شود آنوقت بدلیل بیماریهای فرصت طلب دیگر در بدنشان متوجه مشوند که شاید مبتلا به اچ آی وی باشند. گاهی 5 سال بعد به آزمایشگاه می روند و متوجه ابتلایشان می شوند. متاسفانه از این گروه اشخاص بسیار زیادند. بویژه افرادی که شهامت رفتن به تست را ندارند.


پرسش: سلام من زن 32 ساله و متآنوقت است که بداهل هستم یکسال ازدواج کردم و قبلا هیچ رابطه ای نداشتم. بعد از بارداری متوجه زکیل تناسلی شدم ودر دوران بارداری فریز کردم
اولا با وجود 13 ماه از ارتباطم با همسرم میگذره واکسن میتونه من رو بهبود بده
دوما همسرم به من تهمت زده که از من ویروس رو گرفته میشه مشخص بشه که چه کسی اول داشته با توجه به سفرهای خارجی زیاد همسرم و نداشتن ارتباط من می خوام تو دادگاه از خودم دفاع کنم
سوما احتمال ابتلا به این ویروس از طریق سونا استخر و… چقدر است

پاسخ: دوست گرامی واکسن ها بطور کلی برای پیشگیری از بیماریها هستند. اما در مورد بیماری زگیل تناسلی در طی این دو سال گذشته با توجه به آزمایشات و تجربیا جدید پزشکان متوجه شدند که واکسن اچ پی وی می تواند درصد پیشگیری از سرطانهای رحم و مقعد و همچنین سرطان آلت تناسلی مردانه را بسیار پایین بیاورد.

در مورد پرسش دومتون که مسئله حقوقی شما با همسرتون هست متاسفانه نمی تونم که زیاد کمکتون باشم. زیرا هر کدام از شما می توانید ادعا بکنید که از همسرتون گرفته اید. اما آنچکه حائز اهمیت است اینست که یکی از شما حقیقت را نمی گوید و این خود موجب شده است که اعتماد بین شما از بین رفته یا بسیار مختل شده است. تنها راهی که برای بوجود آمدن اعتماد و برقراری ادامه به رابطه شما می تواند کمک باشد. گفتگوی دوستانه و حقیقت گویی است. شما می توانید هر دو با هم درمان کنید و هم اینکه از واکسن اچ پی وی برای پیشگیری از سرطانها استفاده کنید.

درمورد ابتلا به اچ پی وی از طریق استخر یا سونا بشرطیکه بدن برهنه بوده باشد و ویروس وارد قسمتی از زخم بدن وارد شده باشد هم امکان پذیرست ولی درصد آن پایین تراز رابطه مستقیم جنسی می باشد.


پرسش: سلام خسته نباشید. نامزدم میخواد منو ببره دکتر که بفهمه که ایا بجز اون با کسی سکس داشتم یا نه میگه از طریق گرفتن سایز الت تناسلی من و خودش میشه فهمید ک من قبلا با کسی بودم یا نه. میخواستم ببینم ایا میشه؟

پاسخ: برای اینکه بدانیم دختری پیش از ازدواج آمیزش جنسی داشته یا نه؟ این تشخیص نزد پزشک امکان پذیرست. اما بار پیش نیز به شما توصیه کردم که همسر آینده شما را بخاطر باکره یا دختر بودن بخواهد به نظر من همسرشما شخصیت شما را زیر پا میگذارد و تنها برایش خودش و افکار تعصبی بیهوده مطرح است. من جای شما بودم روی ازدواج با چنین شخصی بدون تعمل کناره گیری می کردم. افسوس بر دختران و بانوان ایرانی
پس مردانی که خود پیش از ازدواج آمیزش دارند با آنها چه باید کرد؟ برای همیشه می بایست بدون همسر زندگی کنند؟ آیا این خود نشانه مرد سالاری و خودستایی مردان نیست؟


پرسش: سلام و وقت بخیر
جناب دکتر من باکره هستم و هیچ گونه نزدیکی نداشتم
تماس پوستی داشتم 3 ماه بعد یعنی اذر 92 متوجه شدم زگیل پیدا کردم
یک عدد روی کلیتوریس و یک عدد بالا روی پوستم زد و با پدوفیلین درمان کردم
بعد از اون دوتا دیگه روی قسمت مخاطی زگیل نزد روی پوست هم مشکوک به زگیل بودند که پدوفیلین زدم
حدود 8 ماه بعدش پی سی ار از مخاط دهانه رحم با چیزی شبیه گوش پاک کن ازمن گرفتند.
چون باکره ام ازمایش پی سی ار دادم نوع 6 بود و ازمایشگاه گفت خیلی ضعیفه
از اون روز تا 20 تیر که میشه حدود 18 ماه دوباره تست دادم به همون روش چوب پنبه ای جواب اچ پی وی من
منفی شده. آقای دکتر این آزمایش معتبرهبا این روش نمونه از من؟
ممکنه به پوست اطراف مخاط من بزنه با اینکه جواب مخاط منفی بوده یا اینکه جواب که منفیه به پوستمم دیگه نمیزنه
حدود یکسال و نیمه زندگیم جهنمه و به زور زندم.
ممنون و سپاس لطفا راهنماییم کنید چقدر این شیوه آزمایش معتبره برای من

پاسخ: دوست گرامی. معمولا سیستم ایمنی فرد سالم می تواند ویروسهای اچ پی وی از نوع بی خطر را تا 18 ماه اولیه در بدن دفع کند. خوشبختانه ویروس شما از نوع 6 می باشد که جزو زگیلهای بی خطر ولی زائد بدن شمارده میشود.

اگر از زمان آخرین زگیلهای شما 18 ماه است که میگذرد و تاکنون در این مدت زگیل جدیدی نداشتید و همچنین طبق نوشته های شما پاسخ تست و آزمایش شما منفی بوده است. بنابرین نیازی بهتست دیگری نیست و جواب های پی سی ار کاملا قابل اعتماد هستند. نگرانی نداشته باشید.


پرسش: سلام و عرض ادب. ببخشید دوباره مزاحمتون شدم

بعد از رابطه با کاندوم، در اتمام کار بدلیل اینکه کامل ارضا نشده بودم با دست از روی کاندوم آلتم را مالیدم و دستم به ترشحات بیرون کاندوم برخورد داشت. سپس بعد از اینکه آلتم را از کاندوم خارج کردم با دستمال دستم را پاک کردم و به همان دستمال آلتم را پاک کردم. فک کنم نزدیک 10 ثانیه شد. آیا برخورد ترشحات روی کاندوم با آلتم خطر آلوده شدن را دارد؟

البته بعد از 28 روز یک آزمایش ECL دادم که خدا رو شکر اون موقع منفی بود. نیاز داره الان که دو ماه و پنج روز گذشته دوباره تست بدم. ممنون

پاسخ: دوست گرامی. پاک کردن آلت با دستمالی که حاوی ترشحات واژن و یا حتی حاوی خون با شخصی که اچ آی وی مثبت در تماس باشد بشرطی که آلت مرد زخمی نباشد به هیچ شکل امکان اینکه ویروس اچ آی وی را به مرد انتقال دهد میسر نمی باشد.

پرسش: دوم سلام و عرض ادب. ببخشید دوباره مزاحمتون شدم

بعد از رابطه با کاندوم، در اتمام کار بدلیل اینکه کامل ارضا نشده بودم با دست از روی کاندوم آلتم را مالیدم و دستم به ترشحات بیرون کاندوم برخورد داشت. سپس بعد از اینکه آلتم را از کاندوم خارج کردم با دستمال دستم را پاک کردم و به همان دستمال آلتم را پاک کردم. اگر دستمال به سر آلت برخورد کند احتمال HIV هست؟

پاسخ: دوست گرامی
من نمیدونم چرا شما متوجه نمی شوید. ویروس اچ آی وی حتی اگر از طریق خون و منی و مایعات درون رحم و مقعد روی پوست و دست و بدن شما تماس برقرار کند تا زمانیکه آن قسمت از بدن شما زخمی باز و تازه یا با خون آمیخته نباشد, ابتلا به این ویروس امکان پذیر نیست. تماس پوست سالم با ویروس اچ آی وی قابلیت ابتلا کردن را ندارد.


پرسش: سلام اقا کیومرث…ممنون که دلسوزانه پاسخ میدید…ای کاش دنیا پر از امثال شما بشه….اقا کیومرث من دچار وسواس هستم اما هر بار یه موضوعی پیش میاد با خودم میگم شاید وسواس نباشه و این اذیتم میکنه… من هفته پیش تو یه جمعی نشسته بودم و جرعت یا حقیقت بازی میکردیم…از من خواسته شد که یه دختری رو ببوسم…من در حد رو بوسی که خیلی طول کشیده باشه یک ثانیه بود بادهانه بسته لب هاشو خیلی خیلی سریع بدسیدم…لب من قبلش یکم خشکی زده بود و من با دندون پوستشو یکم کنده بودم البته میتونم بگم اون لحظه و یا حتی لحظه ای که لبمو کندم فک نمیکنم خون اومده باشه…حالا من فک میکنم همین چیزساده برام درد سر ساز قرار بشه…با خودم میگم اگه قرار باشه یه روبوسی این شکلی منتقل کنه اچ ای وی رو که باید الان تمام دنیا رو برداشته باشه ,,,نظر شما چیه؟! ممنونم

پاسخ: با درود. دوست گرامی همانطوریکه بارها در این بخش پرسش و پاسخ توضیح داده ام ویروس اچ آی وی از طریق روبوسی و حتی بوسه روی لب و بوسه های دهانی بشرطیکه دهان یا لب یک یا هر دو شخصخون یا زخمی تازه و باز نداشته باشند انتقال پذیر نیست. برای اطلاع راههای انتقال و ابتلا به ویروس اچ آی وی
خواهشمندم دو لینک زیر را کلیک کنید و بخوانید.

1دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما

2 – دوازده راه برای زدن انگ و توهین نسبت به زندگی مبتلایان اچ آی وی که به روشنی به چشم دیده میشوند.

نوشتار و جزوه: کیومرث سراج الهی

سلام مجدد…من همین موردی هستم که گفتم تو یه جمعی نشسته بودم و سر بازی جرعت یا حقیقت لب یه دختری رو در حد رو بوسی بوسیدم…اقا کیومرث دفترچه ی شما رو هم کامل خوندم فقط تنها تصوری که به قول سایت مرکز ملی پیشگیری از ایدز وسواس گونه است این هست که من لبم پوست پوست شده بود اون شب از شرایط لب اون دخترم خبری ندارم …فقط میتونم بگم کل بوسه نهایتا دو ثانیه شد ,کاملا روبوسی مانند بود یعنی لب گرفتن نبود حالا به نظر شما برم روانپزشک یا برم ازمایش بدم
ممنونم

دوست گرامی بنظر من شما نه آزمایش جدید نیاز دارید و نه روانپزشک. بلکه یک روانکاو. زیرا ترس و وسواس شما یک بیماری روحی ریشه دارست و با دارو درمان نمی شود بلکه با تجزیه تحلیل و صحبت کردن و راهنمایی شدن از سوی یک کارشناس روانکاو. ریشه این نگرانیهای شما می بایست پیدا شود و روی آن کار کرد.


پرسش: سلام من دخترم 5 سال پیش از طریق مقعد سکس داشتم الان بعد 5 سال ازمایش دادم منفی بود
میترسم امکان داره جواب ازمایشگاه اشتباه باشه. علایم خاصی هم ندارم. دوباره برم ازمایش بدم؟

پاسخ: دوست گرامی. اگر منظور شما از جواب تست منفی همان تست اچ آی وی است خیر لازم به تست دوم ندارید. اما در مورد بیماریهایی که از طریق خون و آمیزش جنسی صورت می گیرند از جمله هپاتیتها و اچ آی وی و سیفلیس و…. شما می بایست برای انجام این تستها اقدام فرمایید.


پرسش: سلام
من 1 ماهه که متوجه شدم ویروس اچ پی وی دارم.به مرز خودکشی رسیدم. پیش متخصص زنان و زایمان رفتم این زگیل ها به مدت 3 روز که در دهانه ی مقعد بود از بین رفت دکتر گفت نیازی به نوع اچ پی وی نیست فقط باید از بین برن. حدودا 10 روز بعد دوباره این اتفاق در کنار لب ها ی واژن اتفاق افتاد که اونارو از بین بردم و الان دوباره 1 دونه سر مقعدم زده
دکتر من باید چیکار کنم. شربت و قرص های برای سیستم ایمنی استفاده میکنم
توی 1 ماه 3 بار زده است
ممکنه توی دهنم بزنه؟ من خیلی نگرانم
آیا با پماد ممکنه ریشه کن نشه؟
در صورتی که با اون پماد 3 روزه از بین میره کامل.
باید چیکار کنم از نظر روانی شبیه به یک حیوون شدم
از خودم متنفرم

پاسخ: دوست گرامی زگیل های تناسلی با پماد و لیزر و منجمد کردن بطور سطحی از بین می روند
ولی چون درمانش ریشه ای نیست برای همیشه از بین نمی روند
و اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف هم باشه بفاصله های کوتاه دوباره پدیدار می شوند. دوست گرامی, متاسفانه بسیاری از پزشکان در ایران برای نمونه برداری نوع این ویروس که بیش از 100 زیر مجموعه وجود دارد اقدام نمی کننداین بسیار مهم است زیرا خوشبختانه تعداد انگشت شماری از اینها بسیار خطرناک و در حد سرطان زا هستند
اما این بسیار لازم و مهم است که پزشکان نوع این زگیلها را شناسایی کنند, تا اگر از نوع خطرناکی را شناختند پیشگیری سرطان کنند
البته بیماران خودشان باید حواسشون را جمع کنند و پیگیر درمان و سلامتی شان باشند. امروزه متاسفانه پزشکان فکر اقتصاد خودشان هستند
شما می توانید با این وجود واکسن اچ پی وی را که در سه نوبت انجام می گیرد بزنید. از این طریق شما می اتوانید اگر نوع زگیل جنسی شما خطرناک باشد حداقل امکان سرطان را بسیار پایین بیاورید
در ضمن از پماد هم استفاده کنید. ولی پماد و منجمد کردن و لیزر کردن هیچکدام ویروس زگیل تناسلی را ریشه کن نمی کنند
خواهشمندم این مقاله مرا در مورد زگیلهای تناسلی مطالعه کنید. با مهر زگیلهای تناسلی


پرسش: سلام خسته نباشید

میخواستم بپرسم من قبلا آزمایش واسه ازدواج دادم قبلا عقد کرد آیا امکان داره دوباره آزمایش بدم که هپاتیت داشته باشم یا نه فقط همین یک بار که 7 سال پیش دادم کافیه ممنون میشم جواب بدین.

پاسخ: با درود دوست گرامی. خیر دوست گرامی آزمایش هپاتیت و در کل هیچ آزمایشی بیش از 3 ماه تا 6 ماه دیگر اعتبار درستی ندارند.

پاسخ: دوست گرامی اگر به پاسخ تست در آزمایشگاه اعتماد ندارید برای اینکه خیالتون آرامش بگیره بنظر من بهتره که در آزمایشگاه دیگری این تست را دوباره انجام دهید. متاسفانه اشخاص بسیاری برای من می نویسند که جواب آزمایشهای اچ آی وی معمولا چون تست الیزا نیستند و از تستهای فوری استفاده می کنند دقیق و قابل اطمینان نیستند. دوستان من بارها تاکیدکرده ام که تستهای اچ آی وی باید پس از حداقل 12 هفته از زمانیکه رفتار پر خطر گذشته باشد می بایست انجام گیرد. حال این تستها بصورت فوری یا الیزا و … باشند. تست فوری یعنی تستی است که زودتر جوابش آماده می شود تا تست الیزا ولی هر دو این تست باید پس از 12 هفته از آخرین روز یا شبی که رفتار پر خطر انجام شده می بایست انجام بگیرد. حال برخی می نویسند من توی این 12 هفته یکبار پس از 4 هفته تست دادم یکبار هم پس از روز 48 و تست سوم پس از 70 روز و… دوستان توجه نمیکنند و خودشون را به اصطلاح فریب می هند. خیر هر نوع تست اچ آی وی باید 12 هفته را سپری کرده باشد و گرنه پیش از اینمدت تستها دقیق و قابل اطمینان نیستند.


پرسش:

Salam va khaste nabashid. bebakhshid man mozahem shodam.. vali ye mozuei hast zehnamo mashghol karde , man chand roz pish estakhr bodam ba dostam Bad yeki az una period bod man ham khodam ham period bodam .. mikhastam bebinam baes nemishe chun ma joftemun period bodim emkan dare khonesh alode bashe va eydz ya hepatit begirm??? Mamnon misham age javab bedin

پاسخ: با درود

دوست گرامی در استخر و یا هر جای دیگر زمانیکه خون در هوای آزاد و یا آب مخلوط شود ویروس اچ آی وی بیش از یکدقیقه زنده نمی ماند. اگر خون شخصی که حاوی هپاتیت یا ویروس اچ آی وی باشد و وارد خون یا قسمتی از بدن شخصی دیگر که زخمی تازه و باز داشته باشد مخلوط بشود آنزمان امکان ابتلا به این دو ویروس نامبرده وجد دارد و نه اینکه با پرید بودن دو شخص در آب استخر که حجم بسیار بزرگی دارد. در اینصورت اگر یکی از شما به ویروس هپاتیت و یا ویروس اچ آی وی مبتلا بوده باشید و هر دو هم پریود باشید در آب استخر این امکان برابر صفر است که دیگری یا شخص سالم مبتلا به این دو بیماری شود. در صورتیکه دو زن یا دو دختر پریود باشند و آمیزش جنسی داشته باشند بطوریکه خون از واژن یکی از آنها حال به هر نوعی وارد واژن دیگری شود این امکان بسیار بسیار زیادست که شخص دوم به یکی یا هر دو نوع ویروس هپاتیت و اچ آی وی مبتلا شود. در مورد پرسش شما امکان ابتلا بدلیل پریود در استخر امکان پذیر نیست.


پرسش: سلام ….چرا با آن که بدن علیه ویروس اچ ای وی پادتن تولید میکند اما در نهایت ویروس ایمنی سلولی را از بین میبرد؟ لطفا سریع جواب بدید خیلی برام مهمه

پاسخ: زیرا ویروس اچ آی وی با سرعت زیاد تکثیر می شود و در فاصله ای کوتاه پس از چند هفته سیستم ایمنی بدن شروع به تضعیف شدن می کند و اگر برای پیشگیری از تکثیر این ویروس در بدن اقدامی به عمل نیاید سرانجام این ویروسها با از بین بردن سلولهای کمکی بدن موجب بیماریهای فرصت طلب دیگر در بدن شده و در نهایت می تواند با عث مرگ و میر انسانها شوند.


پرسش: میخواستم بدونم اگه آزمایشات قبل ازدواج رو خودمون بریم از قبل انجام بدیم که بدونیم مشکلی نیست دکتر بهمون میده ؟ منظورم اینه که خانوادهامون خبر ندارن میخوایم مطمئن بشیم هیچ مشکلی واسه ازدواج نداریم انشا الله

پاسخ: چون من در ایران زندگی نمی کنم. اطلاعی ندارم که آیا پزشکتون به شما پاسخ آزمایشهای پیش از ازدواج را به شما خواهد داد یانه. ولی معمولا در همه جای دنیا جواب آزمایشات می بایست تنها و تنها به خود مراجعه کننده بدهند و نه شخص ثالث حتی به فرزند و همسر و پدر و مادر هم جواب آزمایش را نباید بدهند. چون موضوع تست و آزمایشات پزشکی چیزی محرمانه و خصوصی است و ربطی به شخص یا مرکز یا سازمان و… ندارد. متاسفانه برخی از دوستان گاهی برای من ایمیل می فرستند که مثلا همسرشون جواب آزمایش ایشان را شفاهی گرفته. در اروپا بویژه در آلمان که ما هستیم چنین کاری خلاف قانون است و پیگیرد و مجازات دارد. یعنی پزشک و یا آزمایشگاهی که جواب آزمایشات پزشکی شخصی را بدون اجازه کتبی یا وکالت او به شخص دیگری انتقال دارد می تواند از دست دادن شغل یا مطب و یا از کار انداختن شخص اطلاع دهنده در آن آزمایشگاه شود. بنظر من شما می تونید جواب تستهاتون رو خودتون بگیرید


پرسش: سلام وعرض ادب

بنده در حدود شش هفته پیش یک رابطه با کاندوم داشتم بطوریکه کاندوم از ابتدا تا انتها روی آلتم بود و در آخر مایع منی در نوک کاندوم نگه داشته شد. آیا در این رابطه خطر اچ آی وی وجود دارد؟ البته من 28 روز بعد از سر نگرانی یک تست ECL دادم که جواب منفی بود ولی خیلی میترسم طوریکه همش فکرم درگیره

ممکنه نوک کاندوم با وجود نگه داشتن منی، سوراخ ریزی داشته باشه که باعث انتفال ویروس بشه؟

پاسخ: خیر معمولا کاندومهای استانداردی که مایعات ازجمله منی را تا مرحله آخر آمیزش جنسی نگهداری کرده اند. سوراخی ندارند و کاملا مطمئن هستند. مگر اینکه در حین آمیزش کاندوم سوراخ یا بنوعی که پاره شوند و منی را در خود نگه نداشتند باشند پر خطر می باشند. در مورد شما این مسئله صدق نمی کند و با وجود تست منفی که داشتید جای هیچ نگرانی وجود ندارد


پرسش: با عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات
بنده پس از دو ماه اخرین رابطه اورال که داشتم ( مرد هستم و تا بحال تجربه سکس مقعدی و واژینال رو نداشتم). تست ترکیبی HIV ab(I,II):P24 ag با دستگاه abbot دادم که جواب Non reactive شد مجدد پس از سه ماه یعنی در پایان ماه پنجم همین تست رو در همان ازمایشگاه مذکور تکرار کردم و جواب تو برگه Non reactive بود. حالا ۱۰ روز بعد خانمی که به من علاقه داره و در جریان ازمایش من بود به من گفت من بدون اینکه به شما بگم فردای روز ازمایش رفتم ازمایشگاه و به عنوان همسر شما از ازمایشگاه پرسیدم که جواب منفی هست دیگه؟ آزمایشگاه گفته بله. ولی جواب رو نگرفتم تا خودت بگیری و اونها رو قسم دادم که به من چیزی نگن که فکر نکی بهت بی اعتمادم . حالا فکری منو در گیر کرده که ایا امکان داره ازمایشگاه به خاطر حفظ یک‌رابطه زناشویی و یا اینکه اون خانم از ازمایشگاه خواسته باشه جواب منفی بده به من ایا این امکان وجود داره یا فقط یه فکر منفی هست دوست عزیز خواستم نظر شما و فکرم رو بدونم مممنون منو راهنمایی کنید و بتونم از نگرانی در بیام.

دوست گرامی . پیش از هر چیز باید مستقیم خدمتتون بگم که من نمی دونم چرا برخی از همکاران و مشاورین و یا پزشکان در ایران سلب مسئولیت می کنند و گاه هیچ اطاعتی و اعتنایی به مسئولیتها و وظایف شغلی خود نمی کنند. هیچ پزشک و مشاوری حق دادن اطلاعات شخصی که محرمانه می باشد به شخص دیگری را ندارد حتی فرزند و همسر آن بیمار یا مراجعه کننده تست. واقعا که جای تاسف دارد. در مورد موضوع شما نمی تونم نظری ارائه کنم که چه در فکر و اندیشه این فرد آزمایشگاهی می گذرد که چنین جوابی را به دوست خانوم شما داده است حتی اگر به دروغ جواب تست شما را منفی داده باشد هم کار اشتباهی است. آنها می بایست به این خانوم بطور کل پاسخی نمی دادند و می گفتند که پاسخ تست شما به ایشان ربطی ندارد و پاسخ را تنها به خود مراجعه کننده میدهیم. درستی اطلاعات جواب تست منفی شما را نمی تونم حدس بزنم. فقط من اگر جای شما بودم به مسئول و یا رئیس کسی که اطلاعات پزشکی و محرمانه شما را داده است حال چه به طور غلط و گمراه کننده یا به درستی شکایت می کردم. اگر در ایران اداره شکایت از پزشکان و پرسنل وجود دارد شکایت می کردم تا به حقوق شهروندی شما رسیدگی شود تا از سوی دیگر از این پس پزشکی یا آزمایشگاهی جرات نکند اطلاعات محرمانه بیمار یا مراجعه کننده ای را به دیگری یا شخص سوم بدهد

مکالمات بعدی: با سلام و تشکر از اقای کیومرث بابت پاسخ

به هر حال ازمایشگاه جواب رو به صورت شفاهی داده شاید به این خاطر که روز نمونه گیری اون خانم همراه من بوده چیزی که من رو نگران کرده صحت نتیجه منفی ازمایشگاه هست اقای سراج الهی عزیز همش نگران این موصوع هستم البته من اسفند هم جواب منفی از اون ازمایشگاه گرفته بودم و فروردین هم در یک مرکز مشاوره تست رپید دادم با نتیجه منفی.ایا نگرانی من بیمورد هست و باید به نتیجه منفی تست اعتماد کنم و دیگر نیازی به تست دیگر مثل pcr نیست؟ ممنووون

درود بر شما
خیر به یقین من اگر هر دو پاسخ تست شما منفی بوده پس دیگر شکی نیست که شما دارای ویروس اچ آی وی باشید. خیالتون راحت باشه و دیگر نیازی به تست مجدد ندارید.
و اما در مورد همان قضیه باز هم آزمایشگاه اجازه دادن اطلاع تست را از نظر حقوقی حتی به همسر شما را بدون اجازه شما ندارد. البته ما در آلمان این موضوع را اکیدا رعایت می کنیم ولی خب در ایران این موارد متاسفانه خیلی کم رعایت می شود

اقای سراج الهی عزیز ممنون از پاسخ سریع شما

بله من بعد از یه نمونه گیری مجدد خون جهت تست hiv در یک چکاب کامل خون که به شدت نگران شدم در روزهای ۴۳ ،۴۹،۵۵،۶۰،۸۰،۱۵۰ ،۵۰ تست الایزا نسل ۴ و رپید دادم که خداروشکر منفی شدن اما تو تست روز ۱۵۰ به خاطر که اون خانم رفته بود شفاهی پرسیده بود نگران شدم. ممنووون از راهنمایی شما


پرسش: با سلام و خسته نباشید. من چند وقت بود روابط متعدد داشتم که فهمیدم چندتا دونه بسیار ریز زدم رفتم دکتر گفتن زگیله. همشونو کرایو کردم چیزی نبود تا 5 ماه که دوباره یه دونه ریز زدم. رفتم دکتر گفت نمی دونم مشکوکه و دوباره کرایو کردم. ولی همه اینا قسمت خارجی ژنیتال بود و در دهانه رحم جیزی نبود. حالا از ترسم رفتم بیوپسی یا آزمایش اچ پی وی از دهانه رحم دادم ولی باتوجه به اینهمه من در داخل دهانه رحم چیزی نداشتم. ممکنه پزشکم آزمایش پی سی ار ویروس و نوعشو تشخیص بده. خیلی استرس دارم حدود چند ماه ازدواج کردم و نگرانم همسرم هم گرفته باشن ولی موقع ازدواج من هیچی نداشتم و کرایو کرده بودم. ما سکس اورال هم داشتیم ممکنه اون سرطان حنجره بگیره.؟ ممنون میشم جواب بدین

پاسخ: دوست گرامی. اگرآزمایش یا پاسخ بیوپسی ویروس اچ پی وی شما از نوع خطرناک که تعداد آنها خوشبختانه کم می باشد یعنی فقط تعداد انگشت شماری از بیش از صد نوع زگیل تناسلی خطرناک و سرطانی می توانند باشند در مورد شما هم صدق کند می تواند برای شما و همسر تان هم خطرناک و نگران کننده باشد. شما اول صبر کنید تا پاسخ آزمایشتون بیاد که امیدوارم چیز نگران کننده ای نباشد و و یروس شما از نوع بد نباشد. اگر از نوع بد آن بود حتما همسرتان را تشویق کنید که واکسن اچ پی وی را که در سه مرحله انجام میشود را بزنند. بله اگر کسی از نوع خطرناک این ویروس را مبتلا شود امکان اینکه به یکی از این سرطانهای دهان و حنجره و همچنین سرطانهای رحم و یا مقعد و یا سرطان پنیس یعنی سرطان آلت مردانه نیز مبتلا شود متاسفانه وجود دارد.


پرسش: سلام خدمت شما مشاور ارجمند و باتشکر اززحمات بی دریغ شما
یک سوالی ذهن من رابسیار درگیر کرده میباشد
من چندی پیش به سارمان انتقال خون رفته بودم برای خون دادن درآنجا پس از چند روز مراجعه برای گرفتن کارت خون به من گفتند که شما مثبت کاذب هستید و برای همیشه نمیتوانید
خونی اهدا کنید
البته من قبلا تست اچ آی وی را داده بودم و منفی بوده میباشد
حال دلیل این مثبت کاذب را نمیدانم!!؟
با این وجود میخواستم بدونم که این مثبت کاذب بودن درزندگی آینده من تاثیری دارد یعنی اینکه پس از ازدواج همسر من هم دچار مثبت کاذب میشود و یا فرزندم؟
یعنی اینکه خون آنها مثلا بخواهند آزمایش بدهند مثل من به آنها هم میگویند که شما مثبت کاذب هستید ویا خیر خون من که مثبت کاذب هست به آنها تاثیری نخواهد داشت؟
لطفا جواب سوال من را مثل بقیه دوستان با حوصله بدهید
باتشکر صمیمانه ازشما

پاسخ: دوست گرامی. من برای اولین بار چنین موردی را میشنوم با اینکه بیش از بیست سال که در مراکز مشاوره آلمان و با تجربیات چندین ساله ام در مورد اچ آی وی و بویژه تست اچ آی وی آشنایی کامل دارم می شنوم و میخوانم کهسازمان انتقال خون و یا آزمایشگاهی ادع می کند که شما یا شخصی اچ آی وی مثبت کاذب دارد. اصلا چنین چیزی وجود ندارد. شخص یا به اچ آی وی مبتلا میشود که اچ آی وی مثبت می نامیم یا منفی یعنی فاقد ویروست. این دیگر چه نوع ازمایش یا تشخیصی است که آنهم سازمان انتقال خون ایران که می بایست کارکنان با تجربه و آگاهی داشته باشد به شما داده را نمی توانم نه بفهمم و نه هضم کنم. به هر صورت چنین چیزی در تست اچ آی وی بنام کاذب مثبت نداریم. اینها یا تست چیز دیگری از شما گرفته اند یا بلد نیستند . پیشنهاد من اینست که به آزمایشگاه یک بیمارستان که بخش عفونی دارد بروید و در آنجا دوباره تست الیزا را بدهید. برای نگرانیهای شما نیز واقعا متاسفم.


پرسش: با سلام و تشکر از اینکه واقعا وقت خودتونو برای مردم میذارید.آقای دکتر من در 94/01/11 یک رابطه پرخطر با یک خانم تن فروش داشتم و دردوحالت سکس اورال و سکس از مقعد ازکاندوم استفاده نکردم. بعداز یک هفته دچار سوزش ادرار شده بودم که دو سه روزبعد خوب شد.بعد از 4 هفته دچار آفت دهان گلودرد و یک مرحله اسهال شدم. ولی کاهش اشتها وتهوع وتعریق شبانه و کاهش وزنو … رونداشتم. راستش استرس و وسواس اچ آی وی افتاد تو جونم تا اینکه تصمیم گرفتم به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شهرمون برم . دوتا آزماش یکی اچ ای وی و یه هپاتیت برام نوشتن و گفتن 3 هفته طول میکشه تا جوابش بیاد دارم ازاسترس دیوونه میشم. نگران خودم نیستم نگران همسرمم که بعد ازاون قضیه دوبار باهاش نزدیکی بدون محافظ داشتم هستم و بچه دوسالم به خدا ازکار خودم پشیمونم از همه کسایی که دارن این مطلبو میخونن میخوام شریک جنسی متعدد و بذارن کنار چون اگرمشکلات روحی و روانی خودشون یا همسرشون رو حل کنند به این نتیجه میرسن که هیچی همسرخود آدم نمیشه. اقای دکتر دارم دیوونه میشم راهنمائییم کنید لطف

پاسخ: دوست گرامی با سپاس از شهامتتون و از اینکه مایلید برای آنچکه برای شما اتفاق افتاد دیگر خوانندگان را آکاه و راهنمایی کنید. بنظر من شما هیچ چاره ای جز اینکه برای پاسخ تستتون قدری تحمل کنید. امیدوارم که پاسخ تست اچ آی وی شما منفی باشد. پاسخ تست الیزا معمولا بین یک هفته تا 10 روز طول میکشد. در صورت پاسخ مثبت حتما به یکی از مراکز مشاوره و یا روانپزشک مراجعه کنید


پرسش: سلام دکتر جان ازتون خیلی ممنونم متاسفانه بعضی سایتها آدمو خیلی میترسونن ولی جوابای شما خیلی عالی بود. من چند وقتی است که به شدت دچار فوبیای ایدز شدم رفتار پر خطری نداشتم ولی خیلی هراس دارم که نکند در خوابگاه کسی ایدز داشته و با توجه به اینکه من صورتم خیلی جوش میزنه و گاهی اوقات با سوزنی که از بچه ها میگرفتم جوشهامو میترکوندم نکنه که دچار ایدز شدم یا اینکه هنگام مسافرت وقتی پریود بودم در دستشویی های عمومی خانم دیگه ای هم پریود بوده باشند و خون ایشون که احتمالا روی کف و یا روی سطل ریخته باشه و هنگام تعویض خون ایشون با خون من قاطی شده ومن را مبتلا کرده باشه
لطفا منو راهنمایی کنید ببخشید که رک حرفامو زدم

پاسخ: دوست گرامی همانطوریکه خودتان خوب توضیح داده و اشاره کردید متاسفانه شما به ایدز فوبیا ذچار هستید و طبیعتا کسی که رفتار پر خطر نداشته باشد به ویروس اچ آی وی هم مبتلا نخواهد شد. من به شما توصیه می کنم با یک مشاور از مرکز مشاوره یا بهداشت و یا در صورت امکان با یک روانپزشک که خود ایدز فوبی نداشته باشد و با مبارزه با فوبیا یا ترسها آشنایی دارد مشاوره کنید. فوبیا خود یک بیماری بسیار درد آور و گاه خطرناکی هم هست


پرسش: من یک سال پیش اچ پی وی 18 داشتم الان جواب منفی بود آیا امکان عود داره و استرس روی ضعیف شدن سیستم ایمنی اثر داره که باعث برگشت اچ پی وی بشود من خلاصه خیلی استرس دارم از نا آگاهی و نبود اطلاع از بیماریها به آن دچار شدم و الان هنوز عذاب وجدان با من همراه روانکاو هم می روم ولی باز نگران پسران ایرانی خیلی هوس رانند من ناخواسته رابطه برقرار کردم و به این بیماری دچار شدم

پاسخ: دوست گرامی. بیشتر اوقات بدن افراد سالم با کمک سیستم ایمنی بدنشان امکان اینکه ویروس اچ پی وی را تا حداکثر 16 ماه از خون و بدن فرد مبتلا دفع کرده و فرد کاملا سالم شود وجود دارد که شما خوشبختانه یکی از این اشخاص هستید. یعنی اگر جواب تست منفی شد دیگر ویروسی در بدن شما نیست چگونه ممکن است که ویروسی که در بدن شما نیسا عود کند. نگران نباشید و از پس مراقب تندرستی خود باشید. اگر پسران هوسرانند شما به آنها اجازه سو استفاده ندهید. همیشه آسانترست که گناه یا تقصیر را به گردن دیگران انداختن. بنظر من در این مورد هم کسی که اجازه میدهد تقصیر کارست و هم کسی که آمیزش جنسی بدون پوشش انجام می دهد.


پرسش: با سلام خدمت شما بزرگوار….اقا کیومرث من ۱۹سالمه و پسر هستم متاسفانه ۱۰ ساله پیش بهم تجاوز شد و همین مسئله باعث شد برم تست بدم…رفتم مركز مشاوره و ازم تست رپید گرفتن و شکر خدا منفی شد اما در ایران اینقدر اختلاف نظر هست که باعث شد فکر کنم اشتباه هست و به بد ترین بیماری یعنی وسواس مبتلا شدم و رفتم یه تست الایزا هم دادم که منفی شد منتها دکتر بهم گفت اون رپید که ارزش ۶۰درصدی داشت و این هم ۹۹.۹ درصد و این که هیچ جواب صد در صدی وجود ندارد حتی بعد از ده سال ممکن خطای ازمایشگاه باشه….من بلاخره این موضوع رو فراموش کردم اما این وسواس با من موند و الان به هر مساله ی ساده ای ممکنه حساس بشم…مساله که الان درگیرش هستم این هست البته تو ایران من از هر کی پرسیدم گفت ویروس تو هوای ازاد زیاد زنده نمیمونه بعد من گفتم اگه تو فاصله ی کوتاه برا من اتفاق افتاده باشه چی ؟ گفتن این موضوع اصلا راه انتقال نیست اما دلیل برام نگفتن…من تو اساس کشی یکی از اشنایان که اچ ای داره بهش کمک کردم در مسیر رفت امد یه تخته چوبی قرار داشت که من دستم بهش کشیده شد د پوست دستم خراش برداشت البته خون معلوم بود اما نه در چکان…طوری که وقتی یه بچه زمین میخوره و پوست دستش ساییده میشه البته باز هم نه به اون وسعت د رحد کم حالا من همش فکر میکنم د ر کمتر از یک دقیقه قبل من دست اون شخص هم به اونجا ساییده شده و خون اومده …اقا کیومرث من هنوز این موضوع رو به روانپزشکم نگفتم منتظرم شما به عنوان یه فرد با تجربه که واقعا دلسوزانه جواب میدید بهم بگید که من برم به روانپزشکم بگم یا برم ازمایش بدم..شرمنده که طولانی شد ممنونم

پاسخ: دوست گرامی

پیش از هر چیز برای شما بسیار متاسفم از آنچکه 10 سال پیش بر سر شما آمده. البته خوشبختانه در این مورد شوم و ناگواری که برای شما اتفاق افتاد با عرایض شما یعنی 2 بار تست رپید و الیزای شما در مورد اچ آی وی هر دو منفی بوده اند که این خود حداقل جای خوشحالیست. هیچ تستی هم در علوم پزشکی کاملا صد درصد نیست و همیشه پزشکان و آزمایشگاهها بجای صد درصد همان نود و نه ممیز 9 درصد پاسخ میدهند که این به معنای همان 100 درصد و یا کاملا تست مطمئن می باشد. و اما در مورد موضوع دوم شما و خراشیدگی یا بریدگی دست شما در اسباب کشی دوست یا آشنای شما که به ویروس اچ آی وی مبتلاست میتوانم از نوشته های شما نتیجه بگیرم که در اینجا هم اینکه خون دست شما با خون احتمالی دست ایشان برابر صفرست و من یقین کامل دارم که شما به نوعی بیماری وسواس مبتلا هستید و برای آسودگی خیالتان می تواند دوباره یک تست الیزا بدهید و در ضمن حتما با روانپزشکتان این موضوع را در میان گذاشته تا با نگرانیهای شما یا ترسهای شما به اتفاق شما با هم کار کنید


پرسش: با عرض سلام. ببخشيد ازمايشي كه بعد از 63 روز(9) هفته كه در ازمايشگاه سازمان انتقال خون (درامارات شهر ابوظبي انجام شده است ) و گفتن جواب منفي هستش. الف ) چند درصد نتيجه أزمايش قابل اطمينان هستش.؟ البته إستاد عزيز محمدي هستم كه بهتون گفتم تو امارات رفتم كلاس ماساژ و استرس شديدي داشتم پيشنهاد بهم داديد گفتيد برأي استرستون بري دازمايش بديد. به هر حال رفتم أزمايش دادم و منفي بود حال نياز به ازمايش پايان ماه سوم دارم يا نخير. بسيار ممنونم ازتون.

پاسخ: با درود. دوست گرامی آزمایش و یا تست الیزا معمولا تست قابلاطمینانی است ولی به مانند هر گونه تستهای دیگر در علم پزشکی هیچ چیز کاملا صد در صد نیست. به نظر من چون تست اول شما هنوز 3 ماه را سپری نکرده بود لازمست که مجددا یک تست دوم هم بدهید. چون همانطوریکه پزشکان تجربه کرده اند ویروس اچ آی ی می تواند تا سه ماه یا 12 هفته فعالیت خود را در بدن فرد مبتلا نشان دهد


پرسش: سلام
اقای دکتر من یک همجنسگرا هستم. شاید خیلی ها به ما ناسزا میگویند.من چندی پیش یک رابطه پر خطر داشتم که در ابتدا برای فرد رابطه دهانی داشتم. بعد نزدیکی از مقعد داشتیم که قرار بود کاندوم بزاره. گویا کاندوم در اومده بود و در من هم ارضا شده بود. اقای دکتر اگر طرف مقابل من صد در صد مبتلا به ایدز بوده الان من چند درصد احتمال داره ایدز داشته باشم

پاسخ: با درود

دوست گرامی درمورد اینگونه آمیزش جنسی جزو ریسکهای پر خطر محسوب میشود. به بیانی دیگر آمیزش جنسی با کاندوم پاره یا سوراخ شده در حین آمیزش برابر آمیزش بدون کاندوم محسوب میشود. در صورت ارضا شدن شخصی دربدن فرد دیگر یا مفعول احتمال اینکه آن فرد به اچ آی وی مبتلا باشد و شما را نیز مبتلا کند با تاسف بسیار زیادست. پیشنهاد من به شما اینست که حتما برای آزمایش یا تست اچ آی وی به پزشک متخصص عفونی یا مرکز مشاوره و یا آزمایشگاه ویژه مراجعه کنید.


پرسش: سلام من چند روز پیش یه بستنی پاستوریزه حصیری خریدم ولی یه گاز که زدم متوجه شدم یه رگه کمرنگ مثل خون توی اونه حالا می خوام بدونم که امکان داره اون خون ایدزی بوده باشه ومن مبتلا به ویروس اچ ای وی شده باشم ? یه سوال دیگه اینکه امکان زنده موندن ویروس ایدز در محیط سرد و توی بستنی پاستوریزه چقدره ?تورو خدا کمکم کنید خیلی نگرانم

پاسخ: با درود

دوست گرامی این رگه قرمز مشکوک اگر هم خون باشد و آنهم خون یک فرد مبتلا به ویروس اچ آی وی بشرطی امکان مبتلا شدن شما را دارد که این خون تازه باشد و حداقل کمتر از یک دقیقه در بستنی شما مخلوط شده باشد. این احتمال با این شرایطی که شما توصیف کردید بسیار بسیار ضعیف است. اما هوای سرد و یا محیط سرد همچو بستنی امکان از بین بردن ویروس اچ آی وی را در ظرف مدت کمتر از یک دقیقه از بین نمی برد.ویروس اچ آی وی می تواند فعال ویا مسری هم باشد.


پرسش: با عرض سلام و ارادت
من مردی هستم 30 ساله که از لحاظ جنسی خیلی فعال نیستم، متاسفانه در حدود دو هفته پیش متوجه وجود یک زگیل خیلی ریز در ناحیه تناسلی خودم شدم، با توجه به این که خارج از کشور دانشجو هستم سریع به ایران آمدم و پیش دکتر پوست خودم که فرد مطرحی هستن رفتم، متاسفانه زگیل تناسلی بود، از اونجایی که آخرین رابطه جنسی من دقیقا شب قبل متوجه شدن به این مساله بود و قبل از اون هم رابطه جنسی در حدود 10 ماه پیش بود، دکتر برای من این زگیل رو فریز کردن و سه، چهار نقطه هم در پایین آلت تناسلی بود که گفتند مشکوک هستن که زگیل هست و اونها رو هم فریز کردن.
من از دکتر خواستم که برای آزمایش و تعیین نوع اچ پی وی اقرام کنم که گفتن احتیاجی نیست و با اصرار خودم کرم آلدارا رو هم تجویز کردن برای یک ماه با این که گفتن این هم خیلی احتیاج نیست.
ایشون گفتن اگر بعد از سه ماه از دوران درمان زگیل عود نکرد به این معنی هستش که دیگه ناقل این ویروس نیستی.
راستش من چون خیلی وسواس دارم خواستم از شما بپرسم آیا این ویروس تا آخر عمر در بدن من میمونه و من ناقل این بیماری حساب میشم و نمیتونم وارد رابطه بشم و یا ازدواج کنم؟
و یا امکان داره من طبق گفته دکتر دیگه ناقل این ویروس نباشم؟!
و این که بنا بر وسواسی که دارمخواستم میانه تابستان در ایران آزمایش اچ آی وی بدم که سه ماه از آخرین رابطه من گذشته باشه، خواستم بدونم مصرف آلدارا در نتیجه آزمایش اچ آی وی اخلالی ایجاد نمیکنه؟
من واقعا شرمندم که وقت شما رو میگیرم و از صمیم قلب آرزوی سلامتی برای شما دارم، و از این بابت مزاحم شما شدم به این دلیل که حس خیلی بدی دارم از این که مبتلا به اچ پی وی شدم و احساس میکنم که دیگه یک آدم معمولی نیستم….. از الان از شما عذرخواهی میکنم اگر در آینده باز هم برام سوالی پیش اومد

پاسخ: با درود

دوست گرامی. پیش از هر چیز پوزش میخوام که پاسخ ایمیل شما را کمی دیر میفرستم. دلیل آن هم اینستکه فردا برای 4 هفته به مسافرت میرم. و دیگر در آنجا کارهای وبسایت را در اینمدت تعطیلات هم انجام نمیدم. برای همین تصمیم گرفتم تا امشب یک توضیحی برای بازدیدکنندگان وبسایتم بگذارم. در اینمدتی که من نیستم از پاسخ ندادن به پرسشهاشان پوزش بخوام

و اما در مورد موضوع شما. دوست گرامی خوشبختانه شما یکی از هم میهنانی هستید که بخوبی حقوق خود را می شناسد. بدلیل اینکه از پزشکی که زگیلهای تناسلی شما را فریز کردند در خواست کردید که نوع ویروس اچ پی وی شما را آزمایش کنند و ایشون به روش خودشون که روش بسیاری از پزشکان بی مسئولیت و از طرفی اهمییتی چندان به تندرستی بیماران نمی دهند این موضوع مهم را بی ارزش شماردند . شاید هم براشون تست و فرستادن آن قسمت برای هیستولژی ویروس برای ایشان دردسر و کار زیادی به همراه داشته است. به هر جهت آزمایش نوع ویروس اچ پی وی بسیار مهمست. زیرا برخی از آنان بی خطر و برخی کم خطر و چند نوع آن پر خطر هستند که می توانند به سرطان پنیس یا همان آلت مردانه پایان برسند
معمولا ویروس اچ پی وی بین 6 ماه تا 18 ماه اگر از بدن شخص با کمک سیستم ایمنی بدن خودبخود خارج نشود بنابرین برای همیشه در بدن شخص مبتلا به این ویروس خواهد ماند و ناقل هم خواهد بود چه این زگیل بترها عود کرده و رشد کند و پزشک آنها را فریز کند یا با لیزر بسوزاند دیگر این شخص مبتلا ناقل خواهد بود
شما می توانید از این پس یا با شریک زندگیتان با پوشش یا کاندم آمیزش جنسی داشته باشید و یا هر بار به شرکای جنسی و یا همسرتان بگویید که ایشان واکسن سه مرحله ای اچ پی وی را بزند و سپس می توانید بدون کاندوم هم با او آمیزش داشته باشید. همینطور در آینده امکان اینکه همسرتان و یا فرزندانتان به این ویروس مبتلا شوند هم وجود دارد. بنابرین برای همسر تان واکسن آن بسیار مهم است. در ضمن بگذارید در همان خارج از کشور از پزشک درستی که به او اطمینان دارید بویژه پزشک پوست نوع ویروس شما را مشخض کنند.

استفاده هیچ نوع دارویی از جمله آلدارای هیچگونه تاثیری بر روی تست اچ آی وی ندارد . شما نیازی به معذرت خواهی برای پرسشهایتان هم ندارید . من اینکار را با خشنودی و از روی دل و جان برای هم میهنانم انجام میدهم البته تا آنجایی که علم من اجازه می دهد. در غیر اینصورت یا پوزش می طلبم و یا پرسش آن شخص را از مسئولین دیگر پرسش می کنم. با مهر


پرسش: سلام من مبتلا به هپاتیت سی هستم و دوره درمانی شش ماهه رو با پی سی ار منفی تموم کردم. بعد از سه سال یه رابطه محافظت نشده داشتم که بعد از ده ماه از رابطه به سازمان انتقال خون رفتم. ازمایش hiv دادم منفی شد. ایا داشتن هپاتیت تاثیری روی ازمایشhiv میذاره و دیگه لازم به تکرار نیست ؟ چون شب بعد از رابطه تعریق داشتم و قبل از رابطه قرص اسنترا مصرف کردم
با تشکر از پاسخگوییتون

پاسخ: با درود دوست گرامی خیر ابتلا به ویروس هپاتیت هیچگونه تاثیری که موجب مخفی شدن علائم و یا ابتلا به ویروس اچ آی وی و حتی آزمایش یا تست اچ آی وی ندارد. اما داشتن دو عفونت همزمان اچ آی وی و هپاتیت سی در تسریع و عود بیماری ایدز بدلیل اچ آی وی و همچنین تسریع در روند هپاتیت سی به سوی سرطان کبد تاثیرو نقش جدی و مهمی دارد اما برای شناخت و تفکیک تست این دو عفونت به روی هم تاثیری ندارند


پرسش: سلام اقای دکتر من هنوز عفونت گلوم خوب نشده میترسم نکنه علائم اج ای وی باشه؟

هیچوقت سابقه نداشته سرما خوردگیم اینقدر طول بکشه

خوب میشم بعد دوباره سرما خوردگیم عود میکنه و برمیگرده

دقیقا امروز دیگه 7 روزه گلوم و حلق و بینیبم عفونت کرده

لطفا جواب بدین

پاسخ: دوست گرامی
هر عفونت گلو و سرماخوردگی که مستقیم با اچ آی وی ربطی ندارد. گرچه با شروع عفونت و ابتلا به اچ آی وی علائمی نظیر سرماخوردگی و گاهی تب و لز و یا اسهال و استفراغ هم پیش می آید . ولی عفونتهای گلو و سرماخوردگی تنها نمیتونه ربطی به اچ آی وی داشته باشه. شما برای نگرانی تان چرا آزمایش و تست اچ آی وی نمی دهید؟ من که صد در صد نمیتونم تضمین کنم مشکل شما چیست. با مهر


پرسش: سلام خدمت دکتر گرامی
از اردیبهشت سال 93 متوجه شدم دچار اچ پی وی شدم و از نوع تایپ 16 زگیل تناسلی هم داشتم که لیزر کردم و همینطور یه جراحی به اسم کونیزیشن . در حال حاضر دکترم باز مشکوکه و ازم خواسته یه کلپوسکوپی انجام بدم سوالم اینه که چقدر میتونه تو بدنم این ویروس پایدار باشه ؟ همسرم هیچ ضایعه ای نداره و واکسن هم نزده . امکان مبتلا شدنش وجود داره ؟ من همیشه سکس باید با کاندوم داشته باشم ؟ فکر میکنم به عنوان یه زن نمیتونم دیگه کامل باشم … این موضوع تو روحیه م تاثیر بدی گذاشته طوری که دچار افسردگی و سندروم روده.
لطفا باید ها و نبایدهایی که بایست رعایت کنم بگید. بی نهایت ممنونم

پاسخ: با درود
دوست گرامی پیش از هر چیز براتون متاسفم که چنین مشکلی براتون پیش آمده. ویروس اچ آی وی از نوع 16 نوع کم خطری نیست و بهتره که حتما کلوسکوپی بدین و مرتب هر چند یک یکبار برای معاینه نزد دکتر بروید. این ویروس اچ پی وی اگر بین 6 تا 18 ماه از بدن دفع یا کاملا خارج نشود فعلا در حال حاضر برای تمام عمر در بدن یا در خون خواهد بود. البته تنها این مهم است که این زگیل ها بعد ها خطر سرطان زا یعنی سرطان رحم نشود. خوب توجه کنید که همه افراد به سرطان رحم مبتلا نمی شوند. برای همین می بایست مرتب تحت نظر پزشک باشید. اگر بدون کاندوم با همسرتون آمیزش دارید حتما به همسرتون بگین واکسن اچ پی وی را که در 3 نوبت به فاصله انجام میشود بزنند. بله امکان اینکه همسرتون هم به این بیماری مبتلا شود هم هست برای همین اگر بدون کاندوم آمیزش می کنید حداقل واکسنش رو ایشون بزنه. در ضمن از این فکرهای منفی هم نکنید. شما با داشتن این ویروس همان بانوی خوبی هستید برای همسرتان. خب متاسفانه بدلیال نا آگاهی و سرانجام برخی بیماریها این چنین پدیده هایی هم پیش می آید. آنچکه زندگی شما را محدود و تغییر میدهد اینست که مراقب سلامتی خودتون و همسرتون باشید. من معتقدم اگر همسر شما یک انسان با درک و خوش قلبی باشند و از همه مهمتر شما را بخاطر خودتون دوست داشته باشند یقینا می توانند شما را با این مشکل دوست داشته و بپذیرند. البته کمی برای همسران چه مرد و چه زتتن هضم این قضایا مشکل است و به زمان نیاز دارند. اما همانطور که گفتم من معتقدم ایشون شما را با آنچکه هستید پذیرفته و دوست داشته باشند یک زوج موفقی خواهید بود و گرنه خودتان را بخاطر بیماریتان سرزنش نکنید و بدنبال زندگی خودتون و آینده تان باشید. با مهر در پایین لینکی رابرایتان میفرستم که حتما بخوانید . این مقاله رو من چندی پیش در باره زگیل تناسلی و ویروس اچ پی وی نوشتم. حتما کمکتون میکنه بیشتر بدانیم در باره: زگیلهای تناسلی


پرسش: سلام من اچ ای وی مثبتم سی دی فور من 243 بود که درمان را شروع کردم قرصم وناویراست و علاوه بر اون روزی دوتا کوتریماکسازول 400 میخورم. الان یه ماهه درمانو شروع کردم. میخواستم بدونم با توجه به مقدارسی دی فور حدودا چه مقدار ممکنه عمر بکنم. چون دوست دارم از همه مسایلی که ممکنه پیش بیاد خبر داشته باشم و اینکه از چیزی اطلاع کامل نداشته باشم خیلی بهم استرس وارد میکنه. درمان برای کسی با این سی دی فور چقدر جواب میده و چقدر مرگو به تاخیر میندازد؟

پاسخ: دوست گرامی. هیچ نگران نباشید. خوشبختانه با سی دی چهار یا سلولهای دفاعی 243 عدد در هر میلی لیتر و با داروی کوتریماکسازول که ربرای پیشگیری از بیماریهای اپورتونبیستی اچ آی وی بکار برده میشود از جمیله برای پیشگیری از ذات الریه و سل و … شما یک کار خوب یا بهتر بگم درمان خوبی را آغاز کرده اید . از سوی دیگر برای جلوگیری از تکثیر و توقف ویروس اچ آی وی هم درمان ضد ویروسی را همزمان انجام می دهید. شما بزودی خواهید دید که تندرستی و به افزایش عمر شما روزبه روز افزوده خواهد. البته بین 6 ماه تا یکسال پس از شروع درمان آنقدر حال جسمی و روحی شما بهتر خواهد شد که دیگر به فکر مرگ نخواهید افتاد. مگر پزشگ شما در باره معالجه ویروس اچ آی وی با شما حرف نمی زند. فقط نام این دارویی که شما برای توقف تکثیر ویروس استفاده می کنید برای من آشنا نیست. جالب اینجاست که ما در اروپا و سایر کشورهای دیگر 25 تا 30 داروی ضد ویروس اچ آی وی داریم و من در وبسایت در جدولی جداگانه و در بخش مدارک وبسایتم اسمی آن را بطور پی دی اف گذاشته ام. اما گاهی دوستان از ایران نام داروهایی را برای من می نویسند که با نامهای تجاری و ژنریک اینجا یکی نیست. من احتمال میدم داروی شما خارج از اروپا و آمریکا خریداری میشود مانند هند و یا کشورهای دیگر. و لی اثرات و مواد ترکیبی شیمیایی آنها برابر داروهای اصلی ما در اروپا می باشند. به هر جهت با مصرف کردن این داروها زمانی طول نخواهد کشید که شما بیش از 2 سوم سلامتی خود را بدست خواهید آورد. البته داروهای آنتی رترو ویرال متفاوتند برخی عوارض جانبی بسیار بد و سختی دارند و باید در اینصورت داروی دیگری جیگزین آن کرد و برخی دراوها بخصوص داروهای اینتگراز بسیار خوب و تقریبا کم عوارصض و برای برخی انسانها اصولا عوارض جانبی هم ندارد. شما از حالا بفکر ادامه تدریس دانشگاه یا کار خوبی که به شما روحیه بدهد و یا ورزش نرم مانند شنا و یا هر آنچه که علاقه دارید بیاندیشید کوه نوردی یا پیاده روی در هوای سالم . آفتاب بگیرید ولی نه زیاد نیم ساعت یکساعت بیسشتر نه. فکر زندگی و آینده خود باشید به مانند افراد سالم. اچ آی وی که دیگر قبض یا اعلامیه مرگ آدمی نیست به مانند 20 یا 30 سال پیش. داروهای درمان اچ آی وی مسلما تاکنون شما را شفای کامل نمی دهند بطور مثال که شما بتوانید بعد از 2 ماه یا 3 سال کنار بگذارید. ولی مصرف این دارو بدون عوارض جانبی و چکاپ 3 ماه یکبار بدن شما را به سن طبیعی مرگ آدمی هم می رساند. مصرف روزانه و به موقع قرصها موجب میشود که عمر شما هم طولانی شود. البته داروی کوتریماکسازول را ما در اروپا به مبتلایان حداکثر برای 6 هفته تا 3 ماه تجویز می کنیم و نه بیشتر. چون زیادی مصرف این آنتی بیوتیک قوی برای بدن شما و سیستم ایمنی بدن هر فرد خوب نیست. حتما پزشک شما این موضوع را می داند. پس تنها محدویت شما نسبت به افراد سالم تنها استفاده از دارو و آن هم هر روز و به موقع می باشد. البته اگر گاهی یکی دوساعت هم عقب و یا جلو شد اشکالی ندارد. پرسش دیگری داشتید در خدمتم.


پرسش: سلام من همون کسی هستم با سی دی چهار 243
ممونن از جوابهایتان دکتر هم تقریا چنین حرفهایی میزد البته بسیار سریع چون در ایران برای بیماران وقت گذاشته نمیشود و هر کس در دو سه دقیقه ویزیت میشود. ولی مسئله مهم اینست که گویا دکتری از طریق یکی از دوستانم با دکتر معالجم در تماس بوده تا چیزهایی که به من نباید گفت را به او بگوید که دکتر معالجم به ان دکتر گفته که من وارد ایدز شده ام و قطعا برگشتم به مرحله بدون علامت یا کامان صورت نمیگیرد. من در اینترنت خوانده بودم اگر سی دی چهار زیر صد باشد وارد ایدز میشویم ولی گویااینطور نیست. حال میخواستم بدانم که صرف این داروها چه میکند مقدار سی دی چهار را افزایش میدهد یا فقط از کم شدم انها چلوگیری میکند؟ اگرمم افزایش میدهد تا چه حد ؟ راستش من به فکر مرگ و اینجور چیزها نیستم فقط میخواهم اطلاعات درستی داشته
باشم تا تصمیم گیری بهتری انجام دهم. ضمنا این دارو ونا ویر ساخت هند است.

پاسخ: دوست گرامی

درمان با داروهای ضد ویروس اچ آی وی نه تنها موجب توقف تکثیر ویروس میشود بلکه سیستم ایمنی بدن هم پیوسته با کم شدن و یا متوقف شدن ویروس قویتر میشود.
به این معنا که قوی شدن سیستم ایمنی بدن برابر است با اضافه شدن و بالا رفتن تعداد سلولهای کمکی یا همان سی دی چهار میشود.
معمولا پس از 3 ماه و تا 6 ماه که درمان آغز میشود تعداد سی دی چهار هم بالا میرود. مرحله ایدز هم ربطی به تعداد سلولهای کمکی ندارد. البته این تز مربوط به 10 یا پانزده سال پیش بود که در حال حاضر برحسب تجربیات 30 سال با این بیماری اکنون پزشکان مرحله ایدز را تنها با بوجود آمدن بیماریهای جانبی یا اپورتونیستی می دانند. به مانند سل و ذات الریه و یا قارچهای زیاد در دهان همراه با هار لویکو پلاکی و یا منینژیت و یا سرطانهای مختلف اینها هستند که اچ آی وی را تا به مرحله ایدز سوق میدهد و نه تعداد سلولهای کمکی. متاسفانه هنوز هم بسیاری از مشاورین و حتی پزشکان بیماریهای عفونی اطلاعاتشان دقیق و یا تازه نیست. شما مرحله خیلی خوب و عادی را دارید. شما حتی می توانید کار کنید. ازدواج کنید و یا آمیزش جنسی هم با همسر یا شریک زندگیتان داشته باشید. البته با پوشش و کاندوم. اگر همسر دارید حتی می توانید بچه دار هم شوید بشرطی که همسر شما در دوران بارداری زیر نظر پزشک با تجربه بخش عفونی از داروهای ضد اچ آی وی که شما مصرف می کنید استفاده کند. حتی اگر ایشان اچ آی وی نداشته باشند و سپس بچه دار دارشوید . ریسک آن حتی زیر یک درصد خواهد بود که نوزادتان به اچ آی وی مبتلا شود.

امیدوارم تونسته باشم که متوجه تون کرده باشم که داشتن اچ آی وی البته با درمان آن دیگر به مانند سابق سند مرگ آدمی نیست. با مهر


پرسش: با عرض سلام ميخواستم بدونم رفتن به كلاس ماساج كه در حين ماساژ به ارضا برسيم البته با (كف دستي) بدون دخول و يا چه چیز ديگري ميتونه باعث انتقال اچ اي وي بشه ؟؟ لطف كنيد بگويید دقيقا ويروس خارج إز بدن در اتاق در قطره خون يا أب مني چند ساعت زنده ميمونه و قابل انتقال هستش.؟ ببخشيد اين سوْال دوم را لطف كنيد دقيقا توضيح بفرماييد چون تو اكثر سايتها همه متفاوت نوشتن از يك دقيقه هست تا بيست روز..خيلي خيلي ازتون ممنونم متشكرم استاد

پاسخ: دوست گرامی با ماساژ یعنی تماس دست با پوست بدن و یا تماس پوست سالم با منی و حتی خون تا زمانیکه زخمی باز و تازه نباشد هیچگونه سرایتی انجام نمی گیرد
ویروس اچ آی و ی در هوای آزاد حداکثر تا یک دقیقه بیشتر زنده و فعال همچنین سرایت دهنده نیست. اینکه سایتهای ایرانی تا 20 روز را نوشته اند کاملا غیرعلمی و خارج از آگاهی درست آنان است. برای اطلاعات بیشتر شما در باره اچ آی وی و راههای سرایت یا انتقال آن جزوه ای را که چندی پیش تدوین کرده ام به شما معرفی می کنم
شما می توانید تنها بر روی لینک زیر کلیک کرده و آنرا بخوانید یا دانلود کنید. با مهر

دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما

کیومرث سراج الهی


پرسش: با عرض سلام خدمت شما عزيز بزرگوار….اگه مايع مني مردي روي پارچه ريخته بشه و بعد اون پارچه بعد إز ده دقيقه باهاش سر آلت را تميز كنيم آيا باعث انتقال ويروي اچ اي وي ميشود. لطفا جواب به صورت واضح بفرماييد چون خيلي استرس دارم. ممنونم ازت مرد ايران زمين

پاسخ: همه چیز در باره بیماریهای آمیزشی و اچ آی وی را در اینجا بخوانید. ویروس اچ آی وی در هوا یا محیط آزاد و خارج از بدن انسان بیش از یک دقیقه زنده نمی ماند و بنابرین فعال و سرایت دهنده نیست.
شما می توانید تنها بر روی لینک زیر کلیک کرده و آنرا بخوانید یا دانلود کنید. با مهر

دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما


پرسش: درود برشما خواهش میکنم منوراهنمایی بفرمائید منهم مثل خیلی‌ها سردرگم هستم.من رفتار پر خطر زیادی داشتم واژ ینال بدون پوشش بعد آخرین رفتار که داشتم وازینال پوشش ولی دهانی بدون پوشش الان11ماه ازش میگذره وبعد از این رابطه من در حال ورزش کردن بودم که یهو حالم بعد شد و دهانم پر آب شد طوری که حالم خیلی بعد شد 10 دقیقه نشستم وآب خوردم وبعد از اون 4 روز حالت تهوع گرفتم وبعد احساس آزردگی در وازینال داشتم که به دکتر زنان مراجعه کردم که درمان انتی بیوتیک برام شروع کرد درخواست پاپ کرد که جواب پاپ asch امد بعد مرحله بعدی که تیکه برداری کردم که خوشبختانه التهاب آمد ولی بعد آزمایش اچ پی وی دادم که تیپ 44 و55 گزارش شد که دوباره بعد 6 ماه آزمایش پاپ تکرار کردم ascus آمد و بعد از آن واکسنم زدم من واقعا نمیدونستم چقدر اشتباه دارم میکنم و اطلاعاتی در این باره نداشتم تا موقع که فهمیدم این ویروس هم وجود داره و زودتر از این واکسن باید میزدم .بعد از این قضیه من تمام آزمایشهای مقاربتی رو دادم هپاتیت و B و C و hivcombi و htlv1&2 و RPR که خدا رو شکر منفی بودن در بیمارستان آتیه ودوباره دربیمارستان دی تکرار کردم وبعد این در 3آزمایشگاه خصوصی که در تهران میگن خوبن اونجا هم آزمایش اچ ای وی تکرار کردم دوباره به روش الیزا وبعد گفتن ECL دقیقتره انجام دادم حالا من از شما مشاور عزیز خواهش میکنم بفرمائید این روشی که من آزمایش دادم دقیق بوده؟؟ تا ماه 11 من 11 بار آزمایش اچ آی وی دادم در 2 بیمارستان و 4 آزمایشگاه خصوصی واقعا نمیدونم من مبتلا نیستم ؟ چون میگن بعد از 6 ماه دیگه منفی است ولی من جای خوندم که 16ماه هم میگن آیا این درسته؟ وچون ویروس اچ پی وی دارم و در زمان ازمایشم داشتم دوره واکسن اچ پی وی میزدم و دارو افلوکساسین مصرف میکردم وویتامین سی مولتی ویتامین میخوردم. البته دو سال ونیم پیش هم قرص راکوتان خوردم آیا اینها روی آزمایش اچ ای وی تاثیر نمیزاره که منفی کاذب بشه؟ حالا من 11تا جواب آزمایش که یکی بعد 3 ماه در دو جای مختلف وبعد 5 ماه در جا مختلف و6 ماه 7 ماه 8 ماه و 9 ماه 10 ماه در جاهایی مختلف آزمایش دادم که باز هم استرس و وسواس شدم هی میگم نکنه کیتهای آزمایشگاه دقیق نیست و بعد در باره روش ای سی ال اطلاعاتی ندارم ونمیدونم چقدر میتونه دقیق باشه آیا من برم انتقال خون آزمایش بدم؟ نکنه انتقال خون آزمایش بدم اونجا طور دیگه بیاد؟ بعدمیخواستم بدونم که این اچ پی وی کی از بدن من پاک میشه آیا دارو داره واین که من پیش دکتر زنان میرم باور نمیکنه که من این ویروس داشته باشم چون هیچ علامتی ندارم. فقط ازمایش اینطور میگه بعد اینکه من میخواستم ازدواج کنم ولی استرس دارم بخاطر جواب اچ ای وی نمیدونم باور کنم این جوابها رو؟ ببخشید سوآل زیاد کردم

پاسخ: دوست گرامی. من توضیحات مفصل شما را در باره نگرانی هاتون خواندم. آنچکه در مورد ویروس اچ پی وی نوشتید اگر به این ویروس از نوع 44 و 55 هم مبتلا شده باشید خوشبختانه از نوع خطرناک آن نیست. در ضمن کار خوبی هم که انجام داده اید پس از اینکه متوجه ابتلایتان به این ویروس شدید این واکسن هم برای مبتلایان
نتیجه خوبی دارد و هم برای آنهایی که هنوز مبتلا نیستند. برای شما که از دو نوع یا تیپ 44 و 55 گرفته ایده تاکنون هیچگونه سرطان رحم گزارش نشده و این واکسن هم که شما انجام دادید موجب میشود که در آینده شما را از نوع خطرناک آن سلامتی شما را محافطت کند. پس تا اینجا میخوام که بگم ترسی نداشته باشید
از سوی ذدیگر خوشبختانه تمام آزمایشات بیماریهای آمیزشی شما بویژه تست پی در پی اچ آی وی شما همگی منفی گزارش شده است. البته چون نگرانی های شما زیاد بوده طبیعتا این تست اچ آی وی را میتونم بگم حقیقتا بیهوده زیاد انجام دادید.
دوست گرامی خوب توجه کنید. من 22 سال است که تجربیات زیادی بدلیل شغلی درباره بیماریهای آمیزشی دارم بویژه در خصوص اچ آی وی و هپاتیت ها در اینجا باید خلاصه کنم که تست ویروس اچ آی وی می بایست و کافیست که 12 هفته یا 3 ماه پس از آخرین رفتار پر خطر انجام شود که البته از نوع الیزا استاندارد بین المللی هم هست که اگر نتیجه منفی بود برای اطمینان خاطر کافیست 1 الی 2 هفته پس ارز تست اول دوباره انجام شود و اگر تست مثبت می بود برای تشدید نتیجه آنهم یک الی دوفته پس از تست اول انجام شود
در مورد تستهای پشت سرهم اچ آی وی باید بگم که من کاملا مطمئنم که شما منفی هستید و کاملا سالمید. زیرا که بگفته خودتان شما این تستها را در محلهای متفاوت انجام دادید و همگی منفی بوده اند. بنابرین این امکان ندارد که شما مبتلا به اچ آی وی بوده باشید و تمامی یا تعدادی از این تستها بقول معروف اشتباهی از آب در آید
در این مدت 10 الی 11 ماه کافی بود که حداکثر 2 بار تست انجام دهید یکبار پس از 3 ماه و برای اطمینان شاید 6 ماه بعد از آخرین رفتار پر خطر در مورد اینکه آیا واکسن اچ پی وی روی جواب تستهای اچ آی وی تاثیر داشته اند یا نه؟ بسادگی بنابر تجربیات علمی و آزمایشگاهی باید پاسخ بدم که خیر واکسن و حتی ابتلای به ویروسهای دیگر نظیر اچ پی وی یا هپاتیت هیچگونه ربطی یا تاثیری روی جوابهای تست اچ آی وی و یا همدیگر ندارد
تستهای شما پس از 3 الی 6 ماه آنهم حداکثر اگر منفی هستند نشانه سلامتی صد در صد شماست. متاسفانه در ایران بسیاری از مشاورین و پزشکان هم باید به صراحتی بگم که اطلاعات دقیق و تجربیات کافی ندارند و مردم را هم نگران و سر در گم می کنند. خیر لزوم تست اچ آی وی پس از 16 ماه حرفی بی اندازه بیهوده و بی معناست. قرصهایی که در هنگام درمان اچ پی وی که شما استفاده می کردید چه ویتامین و چه آنتی بیوتیک و یا کورتیزونها هم تاثیری روی نتایج تست اچ آی وی ندارند ویروس اچ پی وی اگر یکبار به بدن یعنی خون شخصی سرایت کرد و مبتلا شود معمولا بین 8 تا 16 ماه خود بخود بدلیل سیستم ایمنی یا دفاعی بدن آن ویروس را دفع می کند. ولی اگر پس این مدت ویروس هنوز در بدن باشد دو راه باقی می ماند اگر از نوع خطرناک ان باشد میتواند به سرطان رحم ختم شود و اگر به مانند نوع شما 44 که نوع کم خطریست و 55 که هیچگونه خطری ندارد فقط سالها در بدن می ماند و شاید زایعات زگیلی در ناحیه های آلت تناسلی ایجاد کند که می توان با لیزر آنها را از بین برد. اگر شما هیچ نشانه ای از این زگیلها هم ندارید پس نیازی به نگرانی ندارید
به خانم دکترتان دکتر زنان هم از قول من به ایشان بگویید که ویروس اچ پی وی که همیشه فوری علامتی ندارد. گاهی ویروسها بخصوص ویروس اچ پی در خون آدمی وجود دارد ولی چون سیستم ایمنی آن شخص سالم است و از سوی دیگر از نوع کم خطر و یا بی خطر ویرویا هیچگاه علائمی از خود نشان نخواهد داد و یا گاها سالها طول خواهد کشید که علائمی همچون زگیل تناسلی نشان دهد. اگر ویروس از نوع خطر ناک باشد هم ممکن است چند سال نشانی از خود نشان ندهد و یکباره بدلایل گوناگون از جمله ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن موجب سرطلن رحم شود
بنظر من شما خوشبختانه شانس بسیارخوبی از میان خطرات زیادی که برایتان پیش آمده دارید و می توانید بدون نگرانی ازدواج کنید. فقط اگر کاملا مطمئن هستید که تست اچ پی وی شما مثبت است و شما به نوع 44 و 55 مبتلا شده اید به همسرتان بگوئید که ایشان هم واکسن اچ پی وی را انجام دهند. چون احتمال سرایت به ایشان هم وجود دارد. گرچه از نوع کم خطر و بی خطر می باشند ولی زگیل برای ایشان هم امکان بوجود آمدن زگیل تناسلی وجود دارد. با مهر

خواهشمندم به روی لینک زیر کلیک کنید و در باره ویروس اچ پی وی بیشتر بخوانید

Papillomavirus / HPV . حاملین ویروس پاپیلوما (زگیلهای تناسلی) درمعرض اچ آی وی


پرسش: با سلام وخسته نباشید

من یه مردم 35 سالمه تقریبا 22 روز بیش با یه شخص 27 آمیزش جنسی داشتم. اول آلتمو بدون داخل کردن به باسنش و لای باسنش مالیدم بدون کاندوم. بعد بدون کاندوم آمیزش دهانی برایم انجام داد و سپس با کاندوم آمیزش مقعدی داشتم

بعد از اتمام آمیزش رفتم دستشویی با مایع دستشویی التمو شستم. متوجه شدم یه زخم کنار کلاهک التم هست البته زخم سرباز و بریدگی و باخون نبود فقط بخاطر فشار کاندوم قرمز و له شدگی به و جود اومده بود

الان به نظرتون احتمال داره من به ایدز مبتلا شده بود

البته بعد از 20 روز از اون ماجرا دچار عفونت گلو و سرما خوردگی هم شدم

چند درصد احتمالش هست مبتلا شده باشم؟

اصولا ایدز از طریق اب دهانی که به زخم برسه منتقل میشه؟

پاسخ: با درود با توجه به تمامی توضیحات کاملا روشنی که شما نوشته اید, امکان اینکه شما به ویروس اچ آی وی مبتلا شده باشید برابر صفر است. خیر حتی اگر آلت شما با وجود خراشیدگی و زخم, از آن خون هم آمده باشد بشرط اینکه بدون کاندوم آمیزش مقعدی با شخص دیگر نداشته باشید, امکان سرایتی وجود ندارد زیرا که خون یا خراشیدی آمیخته با خون شما, در صورت تماس با پوست بدن شخص دیگری حال هر کجای بدن او هم که باشد امکان پذیر نیست
توجه داشته باشید که هیچ فردی فوری مبتلا به ایدز نمی شود بلکه در صورت سرایت و ابتلا, در وهله اول اشخاص به ویروس اچ آی وی مبتلا میشوند و در فازهای طولانی به بیماری ایدز مبتلا می شوند. این موضوعی بسیار مهمی است که متاسفانه در ایران بسیاری از مردم بدلیل نا آگاهی با این پدیده اشتباه می پندارند عفونت گلو و سرماخوردگی شما هیچ ربطی به این موضوع ندارد. در ضمن آنطور که پیداست شما اصول بهداشتی را درست رعایت می کنید به همین جهت به عقیده من امکان ابتلای شما صفرست. ویروس اچ آی وی از طریق آب دهانی بشرط اینکه به زخم باز و آغشته به خون در تماس باشد ابتلا و یا سرایت شخص به آن امکانپذیرست. اما اگر زخم بسته باشد با زبان زدن به این زخم سرایتی امکان پذیر نیست, زیرا که خون خشکیده است و اصولا ویروس اچ آی وی خارج از بدن و در هوای آزاد حداکثر بیش از یک دقیقه زنده نمی ماند
بنابرین من معتقدم که احتمال ابتلای شما به ویروس اچ آی وی و نه ویروس ایدز برابر صفر می باشد


پرسش:

Salam va khaste nabashid aghaye doktor

1 soal dashtam .mamnon misham age javab bedin…

man chand roz pish ba ye khanom sex dashtam va az kandom ham estefade kardam ama bad az in ke sexam tamam shod didam kandom pare shode va man motevaje nashode bodam ..aslan ham be on khanom etemad nadaram … mikhastam bedonam bar farz age in khanom hiv ya ads dashte bashe chand darsad ehtemal dare ke be man enteghal dade bashe dar zemn sexam taghriban 5 min tol keshid

پاسخ: اگر در هنگام آمیزش جنسی کاندوم پاره شده باشد و شما در داخل آلت جنسی و یا مقعد اون خانم ارضا یا ارگاسم شده باشید و پس از پایان آمیزش جنسی متوجه پارگی کاندم شده باشید, تنها بشرط اینکه ایشان مبتلا به اچ آی وی باشند, همچنین امکان اینکه شما نیز به این ویروس مبتلا شوید وجود دارد. در هر صورت چون شما اطمینان کافی به این شخص ندارید و از سوی دیگر از سالم بودن ایشان آگاهی ندارید, پیشنهاد میکنم که حتما یک تست اچ آی وی بدهید. مدت زمان آمیزش جنسی هیچ نقش مهمی ندارد. اینکه شما یک دقیقه آمیزش داشتید یا بیشتر هیچ مهم نیست. آنچکه حائز اهمییت است که در صورت پارگی کاندوم در هنگام آمیزش آلت شما در درون آلت جنسی آن شخص بدون پوشش بوده که در این صورت بریدگی و پارگیهایی رگ و یا پوستی همراه با خون پیش می آید که با چشم نمیتوان دید. در صورت اینکه شما در درون بدن آن شخص ارضا شده باشید که این موضوع ابتلا تشدید هم میشود. بنابرین برای رفع ابهام به شما تست اچ آی وی را پیشنهاد می کنم. با مهر


پرسش: با سلام و احترام
اینجانب حدود سه ماه قبل به آرایشگاهی که شناختی از آن نداشتم رفتم به نظرم اینگونه آمد که صاحب آنجا بهداشت را رعایت نمیکند، و چند نفری هم گفتند خود آن خانم به اصول پایبند نیست، به دلیل اینکه حواسم به تعویض تیغ نبود پس از اصلاح و زمانی که به منزل بازگشتم و شوینده را به صورتم زدم متوجه شدم که هنگام اصلاح دو خراش خیلی کوچک پوستی( در حد دو نقطه) که در آرایشگاه هیچ خونی از آن دو مشاهده نشد. هنگام زدن شوینده به صورتم از آن دو خراش کمی خون مشاهده کردم، با توجه به وسواس شدیدی که دارم 3 ماه است که همش نگرانم به دلیل بیماری های ایدز و غیره که در زمان کنونی زیاد شده دچار وسواس فکری شدید شدم و دچار سردرد های عصبی می شوم. آیا ایدز اینگونه انتقال میابد؟ حتی از فکر و توهم گاهی با خود می گویم نکند با آن تیغ دستش را زخمی کرده باشد و باز صورت من را هم با آن اصلاح کرده خلاصه بدجور بهم ریخته ام خواهش میکنم راهنماییم فرمایید
با سپاس

پاسخ: با درود
دوست گرامی خیر با خراش کوچک اچ آی وی منتقل نمیشود مگر اینکه دست یا انگشت ایشون خون آمده باشد و با خون صورت شما آمیخته شود و آنهم هنگامیکه این شخص خودش به اچ آی وی مبتلا باشد سرایت اچ آی وی امکان پذیرست. ولی اینطور که شما شرح دادید به هیچ وجه امکانپذیر نیست. تیغ یا چاقو و یا هر شی برنده اگر با خونی که به ویروس اچ آی وی آمیخته باشد هنگامی سرایت می کند که این تیغ آلوده به خون همراه با اچ آی وی کاملا تازه باشد. یعنی تیغی که ایشون برای دیگران هم استفاده کرده باشد باید کمتر از یک دقیقه برای شخص بعدی بکار برده شود و گرنه ویروس اچ آی وی مدت فعالیت و زنده بودنش (سرایتش) در هوای آزاد حداکثر یک دقیقه می باشد و بیش از یک دقیقه ویروس اچ آی وی می میرد و امکان سرایت ندارد.

ولی معمولا آرایشگرها تیغ تازه یا جدید برای هر مشتری استفاده می کنند. برای استرس و نگرانی شما اطلاعات بیشتر در باره چگونگی سرایت این ویروس لازم بود که اینک در اختیارتون گذاشتم. اگر باز هم استرس دارید برای تست اچ ای وی به مراکز مشاوره اقدام کنید و یا به یک مشاور روانکاو که بتونه نگرانی و ترس و اضطراب شما رو درمان کند. بطور کل نمونه پرسشهای شما بسیارند و علت اصلی اش نداشتن آگاهی لازم در باره ویروس اچ ای وی است. با مهر و سپاس از شما


پرسش: سلام من پنج سال پیش دوره درمانی شش ماهه هپاتیت سی با اینترفرون رو تموم کردم و جواب پی سی ار منفی شد. آیا الان بعد پنج سال من هنوز انتقال دهنده نیستم. آیا دیگر نیاز به ازمایش پی سی ار نیست؟
و سوال دیگه ای که داشتم ایا با خوردن غذای الوده به هپاتیت سی شخص مبتلا میشود؟

پاسخ: با درود دوست گرامی. معمولا پس از پایان درمان هپاتیت سی می بایست برای اطمینان کامل که معالجه شما کاملا موفقیت آمیز بوده یا نه سالیانه یک بارآزمایش پی سی آر داد. به هر جهت پزشک یا معالج شما مشاورت درستی به شما نداده اند. بنابرین شما در اولین فرصت آزمایش پی سی آر را بدهید. در ضمن پس از معالجه اگر به مدت 4 سال و سالیانه یکبار آزمایش پی سی آر منفی بود. دیگر لازم نیست که شما این آزمایش را تکرار کنید. پس از 4 سال شخص کاملا سالم می باشد و بیماری او نیز انتقال دهنده نخواهد بود. البته به شرط اینکه در این مدت رفتار پر خطر چه از راه آمیزشی و چه از راه تزریق مواد مخدر و یا انتقال خونی سر و کار نداشته باشید. فراموش نکنید من بارها تاکید کرده ام در همین بخش پرسش و پاسخ که بیماری هپاتیت سی پس از معالجه کامل همچنین می تواند با رفتارهای پر خطر دوباره انتقال پذیر باشد.

در مورد پرسش دومتون هم باید به صراحت گفت که خیر هپاتیت سی از طریق آب و مواد غذایی به مانند هپاتیت آ سرایت نمی کنه. خواهشمندم مقاله من رو در اینباره بخوانید. روی همین لینک کلیک کنید. هپاتیتها و درمان آن


پرسش 1: با سلام و درود فراوان بنده. (مرد) تا به حال تجربه سکس آنال یا واژینال رو نداشتم تنها ارتباطی که داشتم ارتباطات دهانی بوده که من فاعل بودم و یا نهایتا به صورت لاپایی بوده(یکی دوبار) از مدتی قبل از ایام نوروز دچار استرس شدم و گفتم تست بدم. روز ٩ اسفند که ٤٣ روز از آخرین رابطه گذشته بود به یکی از مراکز مشاوره رفتاری در جنوب تهران مراجعه کردم و تست رپید دادم و منفی شد. فردای همان روز یک چکاپ کامل در یک بیمارستان دولتی دادم که تست HIV هم شامل میشد. روز ١٤ اسفند با آزمایشگاه تماس گرفتم که آیا جواب آزمایش من حاظره که کارمند آزمایشگاه گفت با همون برگه پذیرش که دستت هست بیا آزمایشگاه. خیلی استرس داشتم وقتی رسیدم اونجا برگه پذیرش رو دادم و دور کلمه HIV رو خط کشید. استرس من خیلی بیشتر شد و در حد سکته پیش رفت نمونه خون دادم و اصرار کردم که زودتر جواب رو بدین و بالاخره قبول کردن و بعد از ٤٠ دقیقه جواب منفی مکتوب دادن من گفتم یعنی مشکلی نیست و گفت نه. اما اگه دوست داری میتونی ٦ ماه دیگه هم آزمایش بدی من همون روز به یک بیمارستان خصوصی مراجعه کردم و درخواست الایزا دادم که گفتن نسل چهارم هست و جواب منفی شد. همینطور ٤ روز بعد در آزمایشگاهی دیگر و ١٠ روز بعد هم انجام تست توسط دستگاه الکتروکمی لومینسانس که خداروشکر منفی شدن. ایام عید رو با استرس فراوان گذروندم و روز ١٦ فروردین که در واقع ٨٠ روز از آخرین رابطه میگذشت تست رپید دادم در مرکز مشاوره که منفی شد، یعنی در واقع ٦ جواب منفی مکتوب دارم ولی مدام شب و روز به اون نمونه گیری تو تست دوم فکر میکنم و زندگیمو مختل کرده با خودم میگم حتما چیزی بوده که تکرار کردن و بعد شروع میکنم به عرق کردن و اصلا نمیتونم به زندگیم برسم لطفا شما منو راهنمایی کنید شاید بتونم از این استرس دربیام که آیا من قطعا مبتلا نیستم و نیاز به

تکرار آزمایش نیست؟ خدا خیرتان بدهد

پاسخ 1: دوست گرامی من چند بار ایمیل شما را خواندم. پیش از هر چیز باید بگم که استرس و نگرانیهای شما را خوب درک میکنم و بدلیل اینکه در میهن ما امکانات و آموزش و همچنین آشنایی در باره پیشگیری و درمان بیماریهای آمیزشی هنوز معمول نشده و بدلایلی تابوست. به همین ترس و نگرانی که همه اینها نشانه آشنا یی و آگاهی نداشتن از پدیده های طبیعی سرچشمه میگیره
دوست گرامی شما نیازی نداشته و ندارید که اینقدر پشت سرهم و در فاصله های کوتاه آزمایش اچ آی وی بدهید
اگر توجه به مقاله هایی که در اینباره نوشته ام بکنید. آزمایش الیزا و یا تست اچ آی وی باید حداقا 12 هفته یا 3 ماه پس از آخرین رفتار پر خطر چه آمیزشی و یا راههای دیگر انجام شود. پیش از این زمان آزمایش شما درست و دقیق نیست و پس از اولین آزمایش میتوان 2 هفته بعد آزمایش دیگری هم داد برای اطمینان کامل. شما توی اینمدت هم کلی بخودتون استرس دادید و هم کلی خرج اضافی کردید. بنظر من با توجه به توضیحات کامل شما
اچ آی وی منفی هستید و دیگر نیازی به آزمایش ندارید. شما برای مبارزه با ترس و استرس تون اگر ادامه پیدا کرد با یک مشاور روانکاو صحبت کنید. چون هم آزمایشگاه و ازمایشات شما نشان که شما سالم هستید و ما هم که مشاور بهداشت و بیماریهای آمیزشی هستیم مطمئنیم که شما از نظر تسات اچ آی وی سالم هستید
بنابرین مشکل شما استرس ترس و نگرانی است. خواهشمندم جزوه من را در وبسایت در بخش مدارک کلیک کنید و بخوانید. با مهر و سپاس

پرسش 2: با عرض سلام تشکر فراوان به خاطر باسخگویی سریع سوال بنده
استرس من از زمانی شروع شد که تو تست دوم توسط کارمند آزمایشگاه دور کلمه اچ ای وی خط کشیده شد و از من نمونه گیری مجدد شد و تست دوباره تکرار شد البته آزمایشگاه در نهایت جواب منفی مکتوب داد اما از اونجایی که من تو اینترنت خونده بودم زمانیکه تست الایزا مثبت میشه آزمایشگاه اقدام به تست تاییدی میکنه به همین خاطر خیلی استرس گرفتم و اگر ماجرای تکرار تست اتفاق نمیافتد قطعا به نتیجه اطمینان میکردم و به دنبال تست های بعدی برای تایید نبودم.شما فکر میکنید که تکرار تست جای نگرانی ندارد و تکرار تست هی بعدی من تیجه منفی رو تایید میکنند؟من یه آزمایش دیگر هم به عنوان Deadline واسه خودم در نظر گرفتم که اخر خرداد بدم نمیدونم کار درستی هست یا نه چون فکر کردن بهش بهم استرس میده البته من الان در حال حاظر هفته ای یک روز به مشاور روانشناس بالینی مراجعه میکنم همانطور که شما هم به من توصیه کردین انشاا… که بتونم از این استرس در بیام

پاسخ 2: خواهش می کنم دوست عزیز نه باور کنید شما بعد از این همه تست دیگه نیازی به تست نداری. البته اینو فراموش کردم بنویسم که اینجا هم برخی پزشکان و آزمایشگاهها دور کلمه اچ آی وی رو خط میکشند. واین به این معنای تائید منفی یا مثبت بود ن تست اچ آی وی است که این خیلیها رو به شک می اندازه و یا اینکه بعضی آزمایشگاهها این رو دورش خط می کشند که حالا که جواب تست منفی یا مثبته برای تائید پاسخ دوباره از شخص آزمایش بگیرند
برای همین بازم میگم شما با اینهمه تست منفی غیر ممکنه به اچ آی وی مبتلا باشید. من معتقدم واقعا نیازی به تست نداریولی اگر فکرتون رو آسوده تر میکنه. در کنار روانکاوی شاید خوب باشه که بدونی همه به شما حقیقت رو گفتند. ممنون از ایمیلت


پرسش: سلام. من بزاق یه خانومو که هپاتیت داره خوردم البته خیلی کم. من الان هپاتیت دارم؟برم پیش دکتر؟ چیکار کنم توروخدا راهنمایی کنید.

پاسخ: دوست گرامی ابتلا به هپاتیت سی معمولا از طریق خون امکانپذیرست و از درصد خیلی بالایی برخورداره. ولی از طریق بزاق دهان و یا آب دهان اگر با خون دهان و یا لثه ها و دندان آغشته باشد نیز امکانپذیرست ولی از درصد پایین تری برخوردارست. بنظرمن با تشریحی که از وضعیت خود نوشتید امکان اینکه شما به هپاتیت سی مبتلا بسیار کم و در مورد هپاتیت بی بیشترست. چون هپاتیت بی آسانتر از طریق بزاق سرایت می کند. چون شک و نگرانی شما باید برطرف بشود. بنابرین به شما پیشنهاد می کنم که آزمایش هپاتیت بی و سی که از طریق خون انجام میشود بدهید.


پرسش: با عرض سلام و خسته نباشید. بنده خارج از کشور زندگی میکنم و چند وقت پیش تو شهری رفتم یه کلاس ماساژ که ماساژورش خانم بود و منو ماساژ داد. در حین حال الت من هم ماساژ داد تا این که من به ارضا رسیدم. فقط با دستش این کار و کرد حتی بدون اب دهانش. و بعد با حوله ای که ظاهرا تمیز بود الت من را پاک کرد. الان خیلی نگرانم که خدایی نکرده ویروس اچ ای وی انتقال پیدا کرده باشه. میخواستم بدونم کلا از این طریق احتمالش هست یا نخیر. نیاز به آزمایش یا پیگیری دارم. کلا چند درصد احتمال چنین مواردی هست. آیا کسی هم تا به حال از این طریق الوده شده.. خیلی ممنون و متشکرم.

پاسخ: دوست گرامی شما لازمست که برای پاسختون در باره راههای انتقال اچ آی وی بیشتر بدانید. من در اینجا برای شما و همگان دفترچه ای که در باره بیماریهای آمیزشی و بویزه ویروس اچ آی وی برای شما هم میهنان و پارسی زبانان تدوین کرده ام را معرفی میکنم. خواهشمندم زحمت بکشید و لینک زیر را کلیک کرده و بخوانید. با مهر

دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما


پرسش: با سلام وخسته نباشی لطفا جواب سوال منو بدید. من نگرانم ببخشید میخواستم ببینم تا چه حدی یکبار آمیزش جنسی میتواند منجر به ایدز شود. من دوماه پیش رابطه داشتم با فردی که نمی دانم سالم هست یانه. اومیگوید سالم هست ولی من به اوشک دارم. چون هوسباز است. رابطه جنسی ماخیلی زیاد نبود درحد چند دقیقه آنهم به زور چون اون منوبه زور برد من هم سریع بعد ازآمیزش جنسی توالت رفتم وخودم روشستم. او میگه سالم هست ولی من به حرفاش اعتماد ندارم رابطه ما یک بار بود انهم به زور واجبار اون شاید پنج دقیقه هم بیشتر طول نکشید. توروخدا منوازنگرانی نجات بدید ممنونم الان میخوام بچه دار بشم ولی کل ترس وجودم رو گرفته میترسم همسرم هم متوجه موضوع بشه.

پاسخ: با درود و عرض تاسف بدلیل اتفاق ناگواری که اینگونه برایتان پیشامده دوست گرامی آمیزش جنسی بدون پوشش حتی یکبار هم امکان کمی هم ندارد که اشخاص به اچ آی وی و یا هر گونه بیماریهای دیگر آمیزشی مبتلا شود. بطور درصدی هیچکسی نمی تواند بدرستی آنرا شمارش و تائید کند. ولی آنچکه مسلم است اینست که هر چه تعداد آمیزشهای جنسی کمتر باشد در نتیجه طبیعتا امکان ابتلا به یکی از آنها و یا چند بیماری در یک زمان با همگی با هم کمتر خواهد بود. بطور نمونه حتی با یکبار آمیزش جنسی بدون پوشش امکان اینکه شخص به هپاتیت بی یا سی و اچ آی وی و یا همگی آنها با هم نیز امکان پذیرست. آمیزش جنسی حتی اگر بسیار کوتاه هم باشد انتقال ویروسها و باکتریهایی که بسیار کوچک و با چشم دیده نمی شوند می تواند انجام بگیرد. شما اگر با زور و اجبار و یا اصرار کسی هم به این آمیزش تن دادید حداقل از این شخص می بایست بخواهیدد که حتما هنگام آمیزش از پوشش یا کاندوم استفاده کند و در غیر این صورت از چنین آمیزشی چشم پوشی می کردید. چون درصد چنین افرادی با چنین خصلتی امکان اینکه به نوعی بیماری جنسی مبتلا باشند بسیار بالاست. پیشنهاد جدی من به شما اینستکه هر چه زودتر برای تست اچ آی وی به یکی از مراکز مشاوره و یا پزشک خصوصی و یا پزشک زنان و یا بیمارستانی مطمئن رجوع کنید که از شما تست اچ آی وی و انهم تست الیزا به عمل آورند. معمولا می بایست 12 هفته از آخرین رفتار پر خطرشخص برای انجام تست گذشته باشد. ولی برخی آزمایشگاه ها پس از 8 هفته نیز این آزمایش را بعمل می آورند که پاسخ آن نسبتا هم درست هست. اگر تست شما منفی بود بازهم شما می توانید پس از 4 الی 5 هفته دومین تست را انجام دهید. اینکه می گویم پس از 2 ماه بدلیل ترس و نگرانی های طبیعی شماست. ولی جواب دقیق و قاطع تست اچ آی وی معمولا باید پس از 12 هفته انجام بگیرد
امیدوارم که دومین اتفاق ناگوار پس از اینگونه آمیزش جنسی برای شما پیش نیامده باشد. خواهش می کنم بر ترس و شرم خود غلبه کنید و برای تست به یک مکان مورد اطمینانتان رجوع کنید. اجازه ندهید که سالهای طولانی با نگرانی و ترس زندگی کنید و احتمالا اگر مبتلا بوده باشید حداقل با درمان آن فرزندانی که بدنیا می آورید سالم باشند. پس از پاسخ تست زحمت کشیده و مرا آگاه کنید. با مهر


پرسش: سلام من درسال 86 خون اهدا کردم, ولی سه ماه بعد که برای بار دوم رفتم خون اهداکنم به من گفتن مشکوک به هپاتیت سی هستی. یک نمونه ازم گرفتن بعد از چند روز گفتن نامعین است. ولی یک سال بعد از تاریخ اهدای خونم رفتم ازمایش از طریق ریبا دادم. در همان انتقال خون که منفی بود یکی از کار کنان اونجا گفت ازمایش خیلی ها تا بحال اینطور بوده وتا بحال 8 سال از این ماوستجرا می گذرد. طی این چند سال شاید حدود بیست با ر در ازمایشگاه خصوصی آزمایش الیزا دادم منفی بوده است. ولی همیشه ناراحت و گرفته هستم که نکنه هپاتیت داشته باشم ازشما خواهش دارم که مرا راهنمایی کنید. اگر ویروس در خون باشد در طولانی مدتش چقدر طول می کشد؟ اهل هیچ گونه رفتار پر خطری هم نبودم وآزمایش کبد وسونوگرافی هم دادم همه نرمال بوده منتظر جواب شما هستم. یک دنیا تشکر

پاسخ: دوست گرامی بنظر می رسد که نگرانی شما پس از اینهمه سال و چندین آزمایش پی در پی که همه نتایج آنها منفی بوده است نشانه دلواپسی شماست. به عقیده من هم شما نیازی به آزمایشات بیشتر ندارید. وقتتان و پولتان را صرف آزمایشات اضافی نکنید. بنظر من همین که از مشاوره و از کاردانی هایی همچون من و یا پزشکانی که متخصص هستند استفاده می کنید کار درستی است و این نتایج می بایست شما را قانع کند که شما سالم هستید و دلواپسی های زیاد شما بیهوده است. در غیر اینضورت شما می بایست از مشاورین روانکاو برای نگرانیها و ترسهایتان استفاده کنید. با مهر


پرسش: سلام بر تو ای مرد خدا
از اینکه مطالب اینجانب را خوانده اید وبدین زودی جواب دادید صمیمانه سپاسگذاری می کنم. واقعا” انتظار نداشتم با این سرعت جواب بنده را ارسال نمایید. خدمت شما عرض کنم همه آزمایشات لازم از جمله سفلیس هم از بنده بعمل امده است که آنهم منفی بود. آزمایشاتی از قبیل ( سوزاک ، کلامدیا ، سفلیس، اچ ای وی، هپاتیت b .c ) همه انجام شده وخوشبختانه در عرض این چها ماه وبیست روز همگی منفی بودند. حالت متصور است یا آنتی بیوتیکها منع ازمایش حقیقی شده اند یا آزمایشگاه نمی خواهد خبر واقعیت را اعلام نماید. ولی امروز پنج روز مونده به شش ماه می خواستم دوباره آزمایش “اچ ای وی” را انجام دهم نظر شما در این خصوص چیست؟ آزمایش p24 + ab تا چه اندازه معتبر است؟

با توجه به اینکه مسئول آزمایشگاه اعلام نموده و ضمانت می دهد که من اچ ای وی ندارم, آیا آن برآمدگی به شکل عدس در انتهای زبان می تواند حاصل ونتیجه اچ ای وی باشد؟ علایمی که این روزها زیاد دیده میشود این ها می باشند: 1- سکسکه بعد از غذا خوردن 2- تشنگی زیاد 3- بوی بد وخشک شدن وسفید شدن سقف دهان 4- فارنژیت متورم 5- سرخ شدن گونه های ثمین وسرماخوردگی به تعداد 4 بار در این 6 ماه – منتظر جواب می مانم باز هم خدا را شاکرم که چنین انسان لایق وشایسته ای را خداوند در مقابلم قرارداد. با تقدیم بهترین دروها جناب کیومرث.

پاسخ: با درودی دوباره دوست گرامی

پس از دریافت ایمیل دوم شما و گزارشات جدیدی در باره آزمایشاتی که از شما گرفته شده است متوجه شدم که گمان من در اولین پاسخ ایمیلی که به شما ارسال کرده بودم کاملا درست بوده است. دوست گرامی بیماری شما بخصوص برفک سفید دهان و فارنژیت متورم به مرحله پیشرفته اچ آی وی یعنی ایدز و آنهم در عرض 5 الی 6 ماه هیچگونه ربطی به اچ آی وی ندارد. بیماری شما و خانواده به عقیده من بدلیل بیماری باکتریایی یا ویروسی عفونی دیگری است که با توجه به تعداد زیاد آنتی بیوتیکهای که شما در اینمدت استفاده کرده اید می تواند رشد قارچها را در دهان تشدید کرده باشد. شما حتما به دکتر متخصص داخلی برای آزمایشات و معاینات دیگری رجوع کنید. بنظر می رسد بیماری شما هیچگونه رابطه یا حداقل ارتباط مستقیمی با بیماریهای آمیزشی ندارد. با مهر


پرسش: سلام من یه دختر 23 ساله هستم ..پدرم هپاتیت ب داره ..امکانش هست که منم مبتلا باشم؟؟ا چه ازمایشی باید بدم؟؟من چند سال پیش یه ازمایش چک اپ دادم ولی مشکلی نداشتم…لازمه دوباره چک اپ بگیرم؟؟ یا ایکه اصلا با چک اپ مشخص میشه؟؟؟ لطفا راهنمایی کنید ممنون

پاسخ: درود بر شما

خیر امکان اینکه شما از ایشان ویروس هپاتیت بی بگیرید به سادگی نمی باشد. زمانی این امکان میسر خواهد بود که جایی از بدن ایشان زخمی باز یا با خون آغشته باشد و از سوی دیگر همزمان اگر بدن شما هم زخمی باشد و تماس مستقیم با زخمهای باز هر دوی شما بوجود بیاید, آنزمان این ابتلا امکان پذیر خواهد بود. وگرنه با تماس بدنی و حتی دست دادن و روبوسی و یا شستن ایشان در صورتیکه خود قادر به شستشوی خود نباشند هم امکان پذیر نیست. شما نه نیازی به آزمایش خون دارید و نه احتیاج به چکاپ. خیالتون آسوده باشد


پرسش: با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر
من سوالی دارم که ذهنم را مشغول خود کرده است آقای دکتر آیا آزمایش اچ آِ وی با ایدز تفاوت داره یا نه هر دو آزمایش یکی هست دقیقا منظورم این است اگه شخصی ایدز داشته باشه آیا با آزمایش های مثل تست الیزا یا غیره مشخص میشود؟
با تشکر فروان از شما

پاسخ: دوست گرامی من پزشک یا دکتر نیستم بلکه مشاورسیستم بهداشت و درمان و همچنین مددکارو مشاور برای پیشگیری و درمان بیماریهای آمیزشی و اعتیاد. پرسش شما نشانگر اینست که شما فرق اچ آی وی و بیماری ایدز را نمی شناسید. ما تنها یک آزمایش در این باره داریم و آنهم آزمایش اچ آی وی می باشد. ایدز مرحله پیشرفته اچ آی وی می باشد که سیستم ایمنی شخص آنقدر مخدوش شده که به بیماری ایدز تعریف می شود. برای اینکه پاسخ شما را ساده و قابل فهم بدهم از نظر تعریف علمی و پزشکی ما چیزی بنام آزمایش ایدز نداریم بلکه آزمایش اچ آی وی و ایدز نام بیماری است که فرد مبتلا به اچ آی وی در صورت درمان نکردن آن به ایدز مبتلا میشود که در نهایت می تواند به مرگ منتهی شود.برای پاسخ پرسش دوم شما چنین باید گفت که بله اگر شخصی با داشتن ویروس اچ آی وی به مرحله ایدز رسیده باشد, می تواند با آزمایش یا تست الیزا و حتی تست فوری اچ آی وی از ابتلای خود آگاه شود. من در اینجا لینک دفترچه ای را که در این باره بطور کامل نوشته ام را برایتان ذر پایین قید کرده ام. امیدوارم که مقداری به خودتان زحمت بخشیده و آنرا مطالعه کنید. با مهر

دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما کیومرث سراج الهی


پرسش: با سلام و خسته نباشید
مطالبتون تا حدودی منو آسوده خاطر کرد.ولی یه راهنمایی خواستم ازتون.
من چند روز پیش رفتم آرایشگاه، که طرف با ماشین پشت گردنمو زخم کرد.
ناگفته نمونه که اولین مشتریش تو تایم بعد از ظهرش بودم و ماشینشم با پنبه و الکل صنعتی پاک کرد.
حالا امروز یکی از دوستام پرسید کجا موهاتو کوتاه کردی که گفتم فلان جا، گفت اونجا خیلی کثیفه و خودم چندتا از مشتریاشو که میدونم صد درصد hiv دارنو میشناسم.
حالا خواستم بدونم که اون بازه زمانی و استفاده از الکل کافیه؟؟؟ و اینکه اگه به این مراکز مثلثی برم، دقت کارشون بالا و قابل قبوله؟؟؟؟ آزمایش هپاتیتم انجام میدن؟؟؟
چون از یه بیمارستان پرسیدم گفت هزینه هپاتیت و اچ آی وی 200 هزار میشه.
شرمنده بابت متن طولانیم.خیلی ممنون میشم اگه راهنمایی بدید.
با تشکر
پاسخ: با درود. دوست گرامی اگر آرایشگر پس از زخمی شدن گردن شما وسیله موتراشی خود را با پنبه و بویژه الکل خوب تمیز کرده باشد معمولا جای هیچ نگرانی نیست. در ضمن طبیعیست که چنین مواردی هنگام مو کوتاه کردن و یا تراشیدن ریش و سبیل مردان هم از روی کم توجهی یا اتفاقی از سوی آرایشگران پیش می آید.

آنچکه مورد اهمیت است اینست که آرایشگر همیشه چه قبل از انجام کار و چه پس از کوتاه کردن موها حتی اگر مشکلی یا موجب زخمی نشدن مشتری خود نشود در هر صورت می بایست برای اصلاح شخص بعدی وسایل خود را با آب و صابون و همچنین الکل ضدعفونی و پاکیزه کند. در مورد کار این آرایشگر هم جای نگرانی برای شما و دیگران وجود ندارد. زیرا همانطوریکه خود نوشتید ایشان وسیله را با الکل تمیز کرده است

آنچکه دوست شما در مورد این آرایشگر مدعی می شوند که خود ایشان چندین نفر را می شناسد که حامل ویروس اچ آی وی بوده و توسط همین آرایشگر آرایش می شوند, عقیده ای نادرست و ناسزایی است به کرامت دیگران.

من شخصا با چنین افکاری مخالفم . زیرا که در هر آرایشگری به یقین امکان این وجود دارد که همیشه تعدادی از مبتلایان به اچ آی وی و یا هپاتیت هم موها و ریشهای خود را در آنجا کوتاه میکنند. پس آیا باید از تمامی مردم و از جمله آرایشگران سراسر ایران و یا جهان برای آرایش بدلیل وجود مبتلایان و بیماران خود داری کرد؟ بطور کلی از کجا می توان مبتلایان و بیماران را همیشه از چهره یا وضع جسمانی شان شناخت؟
آیا بیماران حق آرایش در مکانهای عمومی برای تراشیدن و کوتاه کردن موهای خود ندارند؟ آیا جدا کردن این انسانها از تمامی زندگی عادی و اجتماعی بنظر شما و دوستتان درست است؟ این افکار تنها انگ به مبتلایان و بیماران به ایدز می باشد و در نهایت به این معناست که آنان حق زندگی طبیعی اجتماعی خود را در جامعه ندارند.

اما در این مورد هم آنچکه بسیار پر اهمیت است و باید دقت کرد اینستکه آرایشگران هم به مانند پزشکان و دندانپزشکان و جراحان که به دلیل موقعییت شغلی شان با بیماریهای انتقال پذیر و ویروسی بیشتر در ارتباط هستند, موظف هستند که وسایل جراحی و یا تیغ و چاقو و تمامی وسایل برنده شان را که با خون سر و کار دارد ضد عفونی کنند.
در اروپا و سراسر کشورهای پیشرفته پزشکی, معمولا پزشکانی که بیماران به ایدز و یا مبتلایان به اچ آی وی و هپاتیت را جراحی می کنند, وسایلشان را پس از انجام کار به مدت بیست 20 دقیقه در آب جوشان ضد عفونی می کنند.
به هر جهت شما می توانید در هر جا که بخواهید موها و ریشتان را کوتاه کنید واز آرایشگر هم بخواهید وسایل برنده اش را نزد شما یکبار دیگر تمیز کند. چون این خواسته شما برای تندرستی شما مهم و همچنین حق شماست. آن فرد مبتلا و بیمار هم حق دارد که که هر کجا دوست داشته باشد و بخواهد خود را آرایش کند. هیچکس نباید به خود اجازه دهد که حق طبیعی اجتماعی یک انسانی را به هر دلیلی از جمله بیماری و یا نقص جسمی و حتی نقص روانی او زیر سوال ببرد. در اینجا من به عنوان یک مشاور بهداشت و درمان که همواره حقوق تمامی بیماران را به مانند هر انسانی دیگر ارزشمند می شمارد, معتقدم که به حقوق و کرامت هر انسانی باید احترام گذاشت. این ما هستیم که می بایست از آسیب ها و آن هم به شیوه درست پرهیز کنیم. از خود شروع کنیم واجازه ندهیم که به دیگران از جمله به آرایشگر و مشتریانش, انگ زده و آنها را حال به نوعی مورد تبعیض قرار دهیم.

در مورد مراکز مثلثی و یا مشاوره در ایران می توانم بگویم که مرتب با همکاری در ارتباط هستم که ایشان هم بیشتر کار این مراکز را تائید می کنند. البته آزمایش هپاتیت از طریق گرفتن خون انجام میشود و معمولا نتیجه آن در همه بیمارستانها و کلینیکهای بهداشتی دقیق و درست می باشد. هزینه آزمایش اچ آی وی هم معمولا در این مراکز رایگان انجام میشود. اما در مورد هزینه آزمایش هپاتیت بی و سی اطلاعی ندارم. شما می توانید نام شهری را که در آنجا زندگی می کنید را برای من بنویسید و یا در بخش “آدرس ها” بالای صفحه وبسایت, سمت راست صفحه کلیک کرده و آدرس ها یا شماره های لازم تان را برای تماس پیدا کنید.

با سپاس از شما


با سلام و خسته نباشيد. من حدود 4.5 ماه پیش فهمیدم که هپاتیت ب دارم و رفتم دکتر و ازمایش دادم و بیلیروبین و انزیم های کبدم خیلی بالا بود. خوشبختانه بعد از 2.5 ماه و گرفتن رژیم هم انزیم و هم بیلیروبین خونم به اندازه نرمال رسید. حالا یک سوال داشتم در چه صورت این نوع هپاتیت دوباره اوت میکنه و در صورت مصرف تریاک البته خوردن و کشیدن سیگار و استرس ممکنه برگرده یا خیر ممنون

پاسخ: دوست گرامی هپاتیت بی و سی با هپاتیت آ فرق می کنند. البته در مورد هپاتیت آ اشخاص با رژیم غذایی تندرستی خود را فوری در چند روز یا هفته بدست می آورند. اما ویروس های هپاتیت بی و سی که نسبتا ویژگیها و عمل کردهای مشترکی دارند. تنها با رژیم غذایی درمان نمی شوند. البته در اینجا هم رژیم غذایی نقش مثبتی در درمان و تصفیه کبد دارند ولی رژیم غذایی و نکشیدن سیگار و یا مواد مخدر و همچنین کم کردن استرس همه اینها در بهبودی و کار کبد هم کمک میکنند. همه این راه ها و مراقبتها هم همیشه موجب درمان کامل هپاتیت بی نمی شوند. بهبود هپاتیت بی و نرمال شدن نرمهای آزمایشگاهی کبد بیشتر بدلیل اینست که سیستم ایمنی هر شخص پس از ورود ویروسهای بی به خون شروع به دفاع و از بین بردن ویروس هپاتیت بی میکنند. اگر کسی به هپاتیت بی مبتلا شود و بدن آن بیمار با رژیم غذایی و زندگی سالم از جمله پرهیز از الکل و مواد مخدر و همچنین نکشیدن سیگار که تمامی اینها تاثیر بسیار بد و مستقیمی روی کارکرد کبد دارند, پس از مدت کوتاهی سالم نشود همواره تعداد ویروسها بیشتر خواهد شد. در نتیجه بیماری هپاتیت بی مزمن می شود. در این صورت برای درمان هپاتیت بی و یا هپاتیت سی مزمن باید از داروهای ضد ویروس هپاتیت بی یا سی استفاده کرد

همچنین اگر شخصی به مانند شما یکبار به هپاتیت بی مبتلا شده و بعد سالم شود, با پرهیز از سیگار و تریاک و دوری از استرس دوباره به هپاتیت بی مبتلا نمی شود یا بیماری او اوت نخواهد کرد. این تصور اشتباهی است

هپاتیت بی و سی بدلیل رابطه جنسی پر خطر همراه با خون و یا تزریق مواد مخدر مشترک و یا از طریق گرفتن فرآورده های خونی آلوده در بیمارستانها بدلیل کم خونی و یا دیالیز و همچنین در هنگام جراحی بدلیل تماس مستقیم با خون و … در ارتباط باشد, امکان پذیرست و بنابرین شخص میتواند دوباره به این هپاتیت ها مبتلا شود. دوستان و هم میهنان گرامی هپاتیت آ از طریق آب آشامیدنی و و رعایت نکردن بهداشت و سو استفاده از الکل سرچشمه میگیرد ولی هپاتیهای بی و سی تنها از طریق خون و هر آنچه که با خون آلوده به این ویروسها در ارتباط باشد. بطورمثال دهان و لثه های خونی, آمیزش جنسی از طریف رحم و یا مقعد, آمیزش دهانی به آلت جنسی که به خون آغشته باشد, بویژه در هنگام دوران قاعدگی زن و یا تزریق مشترک مواد مخدر از طریق سرنگ یا آمپول, و یا سر سوزن سرم ها ابتلا و سرایت می کند.


پرسش: سلام میخواستم بپرسم جواب تست اچ آی وی در سازمان انتقال خون بعد از 16 ماه تا چه حد معتبره؟ جسارتا جنابعالی در همین سایت تایید کرده بودین که خون آلوده در 50% آزمایشگاههای تهران مثبت بوده؟ یعنی ممکنه در این سازمان هم اشتباه تشخیص داده شود؟

پاسخ: درست بودن نتیجه تست اچ آی وی معمولا در سازمان انتقال خون از اعتبار بسیار بالایی نزدیک به 100 درصد می باشد. در مورد مطلب بعدی شما باید بگم که خیر دوست گرامی امکان ندارد که من در این سایت و چه بطور خصوصی یا شخصی برای کسی بنویسم و یا مدعی شوم که 50 درصد تستهای آزمایشگاهی تهران آلوده و مثبت باشند. من چون در ایران زندگی نمیکنم و از سوی دیگر اطلاع و تجربه شخصی دقیقی از آزمایشها و همچنین آزمایشگاههای ایران ندارم. بنابرین امکان ندارد چنین بنویسم. هرگز تخمین رقمی آنهم بطور مثال 50 درصد نخواهم زد. بنابر آمار و تجربیات دوستانی که برای من از ایران ایمیل می فرستند و همچنین آزمایشهای تست فوری اچ آی وی که در آلمان هم انجام می گیرد این دو را با مقایسه میکنم, نتیجه می گیرم که برخی از آزمایشهای تست فوری و نه تست الیزا که از طریق گرفتن خون انجام میگیرد اشتباه هستند. زیرا تعدادی از این تستهای و دستگاهها استاندارد بین المللی نیستند و از طرفی دیگر تست فوری تنها در زمانی باید انجام بگیرد که 12 هفته یا 3 ماه پس از آخرین رفتار پر خطر شخص چه از راه جنسی و یا تزریق مواد مخدر به روش اشتراکی گذشته باشد. تست فوری به این معنا نیست که فوری پس از چند روز و یا چند هفته کوتاه این تست انجام شود. در مورد خونهای آلوده در برخی آزمایشگاههای ایران به هپاتیت بی و سی و حتی اچ آی وی هم بارها از هم میهنان گرامی ایمیل دریافت کرده ام و خود من نیز بارها مقالات علمی و سایتهای پزشکی را که مطالعه کرده ام این موضوع را تائید کرده اند. از سوی دیگر از نزدیکان خود دو شخصی وجود داشتند که هر دو در بیمارستان های متفاوت برای نیاز به خون یکی از طریق دیالیز و دیگری در عمل جراحی به هپاتیت بی مبتلا شده بودند. اینک هر دو شخص دار فانی را بدرود گفته اند. البته یکی از آنها بیماری دیگری نیز داشت.


پرسش: با سلام خدمت جنابعالی
بنده و همسرم دچار بیماری هپاتیت سی شده ایم و از این شرایط پیش اومده بسیار نگران و ناراحتیم. شب و روز برایمان بسختی می گذرد. از جنابعالی یه خواهشی دارم که طبق فرمایشات شما این بیماری در آلمان علاج دارد , آیا میشود جهت درمان به آلمان آمد ؟ و آیا تیم پزشکی مستقر در آنجا از این بابت استقبال می کنند ؟ و هزینه ها چطور هست؟ آیا دولت ایران این اچازه را می دهد که بابت درمان به آلمان برویم؟
چگونه می توان با تیم پزشکی ارتباط برقرار کرد؟ شما میتوانید مارا راهنمایی بکنید؟ خداوند از شما راضی باشد خواهش میکنم ما را کمک کنید. بسیار وضعیت بحرانی برایمان پیش اومده و نگران آیند مان هستیم. لطفا دقیق راهنماییمان بکنید یک عمر دعا گوی شما هستیم , لطفا اگر ممکنه جواب را بسرعت برایمان بفرستید
باتشکر از لطف بی اندازه جنابعالی

پاسخ: دوست گرامی
هپاتیت سی در ایران هم درمان داره و پزشکان و ناظرین کمیسیون پزشکی ایران برای درمان به خارج از کشور نمی فرستند. اما در ایران از داروهای قدیمی استفاده میشود که با آمپول اینترفرون هفته ای یکبار خودتان به شکم تزریق میکنید و همراه یک قرص که باید روزانه مصرف کرد درمان می شود. در اروپا و آلمان فقط شهروندان آلمانی و یا کسانیکه در آلمان اقامت دارند و بیمه هستند رایگان درمان میشوند. متاسفانه درمان هپاتیت سی که در آلمان و اروپا و آمریکا داروی جدیدش اومده خیلی گرونتره و در عرض 3 ماه درمانش کامل و قطعی هم هست به مبلغ 41000 یورو می باشد. البته این مبلغ کل درمان در این سه ماه است که خارجیهای توریست خودشان خرج درمان را باید بپردازند.

بنابرین شما تلاش کنید در ایران با داروهای اینترفرون و ریباویرین درمان کنید. درمانش 6 ماه تا 9 ماه می باشد. البته بشستگی به نوع و زیر گروه هپاتیت سی بستگی داره. یعنی میتونه اگر از نوع بد درمان باشه حتی یکسال هم طول بکشه. درمانش هم در ایران گرونه و لی نه مثل داروی زو والدی که در آلمان مصرف میشه

برای آلمانیها هم این مبلغی که در بالا اشاره کردم گرون که هیچ , وحشتناک گرونه ولی 3 ماه پیش قانون درمان آلمان, بعد از کلی کلنجار و شکایات بیماران سرانجام بیمه ها درمان رایگان را پذیرفتند. آمپوال اینترفرون آلفا 2 عوارض جانبی سختی هم دارد و باید تحمل کرد. خوشبختانه بین 6 ماه تا یکسال بیشتر طول نمیکشه. من اینجا چند تا لینک از مقالاتی که در باره هپاتیت سی نوشته ام براتون مینویسم لطفا مطالعه کنید. در ضمن شخصی از ایران دو روز پیش برام نوشت که با پگافرون درمان میشه که خود ایران تولید میکنه. اینهم مقاله ای است که در مجله همشهری پیدا کردم

داوری ایرانی پگافرون برای بیماران هپاتیت سی

سلامت > درمان – همشهری آنلاین
داوری نو‌ترکیب «پگیلیتد اینترفرون» با نام تجاری پگافرون در ایران تولید شد و برای درمان قطعی بیماران مبتلا به هپاتیت سی مقاوم وارد بازار شد

محمد رضا فاضلی رئیس کمیته بیو تکنولوژی دارویی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با فارس با اعلام این مطلب افزود: دارو دقیقا مشابه داروی خارجی است که قبلا با نام تجاری پگاسیس در بازار ایران وجود داشت اما به علت قیمت بسیار بالای آن همه بیماران مبتلا به هپاتیت، امکان استفاده از آن را نداشتند

وی گفت: مراحل تولید این دارو در مرکز رشد فرآروده‌های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران از 2 سال پیش انجام شده است و از چند ماه پیش آزمایش‌های کارآزمایی بالینی این داروی نوترکیب (بیوتکنولوژیک) بر روی تعدادی از بیماران به صورت مجانی انجام شد و نشان داد که این دارو کاملا مشابه داروی اصلی است

رئیس مرکز رشد فرآروده‌های دارویی مرکز علوم پزشکی دانشگاه تهران اضافه کرد: این دارو اکنون مجوز نهایی ورود به بازار را از وزارت بهداشت اخذ کرده است و توسط یک شرکت خصوصی به تولید انبوه رسیده است و کاملا می‌تواند نیاز همه بیماران مبتلا به هپاتیت سی مقاوم را در کشور تأمین کند

فاضلی گفت: قیمت هر آمپول پگافرون در بازار حدود 100 هزار تومان است و امکان پوشش بیمه‌ای آن هم وجود دارد داروی مشابه خارجی آن ابتدا به قیمت هر آمپول 270 هزار تومان در بازار ایران توزیع می‌شد که با تولید این دارو در کشور اکنون قیمت هر آمپول خارجی به 130 هزار تومان کاهش یافته است

وی ادامه داد: این دارو به صورت عمومی در تمام داروخانه‌های کشور توزیع نمی‌شود بلکه از طریق تعدادی از داروخانه‌های خاص، داروخانه‌های بیمارستانی و شبانه‌روزی توزیع خواهد شد

مقالات من در باره هپاتیت سی

مقاله دوم

مقاله سوم/ در باره درمان هپاتیت و اچ آی وی در آلمان برای ساکنین و مقیمان در آلمان


پرسش: سلام. سه ماه است که فهمیدم هپاتیت سی دارم از وقتی فهمیدم حدود 10 کیلو لاغر شدم. بد جور ناراحت شدم. نفس عمیق میکشم یک کم احساس میکنم کبدم ورم داره. وقتی سرفه میکنم یک کم بالای شکمم احساس درد دارم. آیا هپاتیت سی درمان قطعی داره؟ مرگ در اثرهپاتیت سی چقدرطول میکشه؟

پاسخ: با درود دوست عزیز
پیش از هر چیز متاسفم برات که چنین مشکلی برات پیش اومده. تلاش کن فکر خودت را زیاد با این موضوع مشغول نکن. البته تندرستی انسان مسئله بسیار مهمیه. ولی بسرعت و هر کس هم با هپاتیت نمی میره. زمان مرحله بسیار خطرناک و مرگ و میر هپاتیت در صورت درمان نکردن هم فوری یا چند ماه نیست. بدون درمان بستگی به رشد و نوع یا زیر مجموعه هپاتیت سی و همچنین رشد و تکثیر ویروس در بدن دارد. چون هپاتینت سی گروه و زیر مجموعه دارد.
در ضمن در اروپا درمان شما بین 3 ماه تا 6 ماه بیشتر طول نمی کشید. درمان کامل هپاتیت سی خوشبختانه بیش از یکسال است که کاملا قطعی شده است. ولی درمانش با جدیدترین دارو خیلی گرونه و کشورهای اروپایی و آمریکا بیمه های در مانی هزینه درمانش رو می پردازند. کل درمان با این دارو 41 هزار یورو می باشد. در ایران هپاتیت سی متاسفانه هنوز با آمپول اینتروفرون همراه با یک قرص بنام ریباویرین اگر در دسترس باشه درمان میشود. این نوع درمان زیاد خوب نیست. زیرا اینترفرون عوارض جانبی از جمله تب و لرز و افسردگی و … می تونه داشته باشه. مدت درمانش هم 6 ماه تا یکسال طول میکشه. به هر جهت ترس نداشته باش. سعی ورزش کنی و تغذیه سالم برای بهبود کبد داشته باشی. تلاش کن درمان کنی. حال هر کدام از نوع درمانهایی که در ایران موجد باشه. اگر درمان کنی خطر مرگ نداره ولی بدون درمان ممکنه سالها طول بکشه تا خیلی خطرناک بشه و بعدها ممکنه به پیوند کبد نیاز داشته باشی که این نوع درمان خیلی سخت و گرونتره. چند تا مقاله در این وبسایت در باره هپاتیت نوشته ام. لطفا مطالعه کن


پرسش: سلام آقای سراج الهی و تشکر بابت مطالب مفیدی که در صفحه قرار میدهید . یک سوال داشتم از خدمتتون ایا در حال حاضر نهادی در داخل ایران یا خارج از کشور هست که از انجام پایان نامه های در رابطه با اچ ای وی در مقطع ارشد و دکتری حمایت نمایند؟ یک سوال دیگر هم خدمتتون داشتم ایا هپاتیت از طریق عرق و…میتواند منتقل شود و با توجه به اینکه تقریبا 60 در صد مبتلایان به اچ ای وی در ایران هپاتیت هم دارند برای کار با این بیمارن شخصی که قرار به کار کردن هست باید واکسن هپاتیت بزند و ماندگاری این واکسن چند مدت هست؟ شرمنده سوالام زیاد شد. تشکر بابت وقتی که صرف اگاهی افکار میکنید

پاسخ: با درود. دوست گرامی. متاسفانه در مورد پرسش اولتون که آیا نهادی در ایران و یا خارج از کشور در مورد پایان نامه ها و رابطه آن با موضوع اچ آی وی بتونه به کسی کمک کنه هیچگونه اطلاعی ندارم . در مورد هپاتیت آ A این نوع هپاتیت از راه مواد غذایی و آب آشامیدنی انتقال می یابد و یا مسافرت به مناطقي كه هپاتيت آ A در آنجا شايع است. و اما در مورد هپاتیت بی و سی از طریق عرق سرایت نمیکند بلکه فقط از طریق خون مانند سرنگ آلوده یا دیالیز و… برای هپاتیت بی B واکسن وجود دارد و فقط یکبار واکسن هپاتیت بی معمولا برای همیشه کافیست و تنها برای بیمارانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است.مبتلایان به اچ آی وی و بیماران ایدز بهترست که سالانه میران آنتی بادی هپاتیت بی در خونشان را کنترل کنند تا معین شود که آیا آنها نیز در مقابل هپاتیت بی هنوز ایمن هستند یا نه؟ برای هپاتیت سی C هنوز واکسنی موجود نیست. اما در خارج از ایران درمان بسیار موفقی دارد. در ضمن برای کار کردن با بیماران هپاتیت بی یا سی کسی به واکسن هپاتیتها نیازی ندارد مگر اینکه شخص با همکارش یا بیمارش آمیزش جنسی غیر ایمنی و پر خطر همراه با خون داشته باشد.


پرسش: با سلام خدمت شما. ارديبهشت ماه امسال با اقايى رابطه محافظت نشده داشتم. از همان ابتدا غده لنفاوى پشت گردنم تورم پيدا کرد که با مراجعه به دکتر و مصرف اموکسى سيلين تورم رفع شد. اواخر تيرماه دچار تب , تورم غده لنفاوى در جلوى گردن و درد ان شدم. ضعف. درد شديد عضلانى به خصوص در کمر و زانو شدم و پوست دستام از مچ تا بالا خارش شديد داشت. با مراجعه به پزشک و انجام کلى ازمايش از جمله هپاتيت بى. سى. سيفليس. اچ اى وى از نوع الايزا و کلى ازمايش ديگر بيماريم تشخيص داده نشد. علايم بمرور زمان رفع شد ولى چهار ماه بعد از رابطه صورتم جوشهاى چرکى زيادى زد که تا بحال نداشتم. شش هفته بعد ,دوماه و نيم بعد و بار دیگر پنج ماه بعد از رابطه ازمايش اچ اى وى الايزا دادم که منفى بود. پارتنر من هم سه ماه و هفت ماه بعد از رابطه ازمايش الايزاى منفى داشتن. حال با توجه به گذشت تقريبا يکسال هنوز غده لنفاوى گردنم تورم داره و بسيار نگران هستم که خداى نکرده به اچ اى وى مبتلا نشده باشم. لطفا راهنمايى بفرماييد. با تشکر از شما

پاسخ: با درود دوست گرامی
مطالب شما را بطور دقیق مطالعه کردم. با توجه به آزمایشهای دقیقی که تاکنون انجام داده ید خوشبختانه نشان می دهد که شما به هیچکدام از بیماریهای نامبرده از جمله هپاتیت ها و بویژه ویروس اچ آی وی مبتلا نیستید
آنطور که از نوشته های شما معلوم است شما تاکنون دو بار آزمایش اچ آی وی به روش الیزا و به فاصله های متفاوت از نظر زمانی انجام داده اید که خوشبختانه منفی بوده اند. از سوی دیگر پارتنر شما هم از نظر ابتلا به عفونت اچ آی وی منفی هست. حال علت تورم غدد لنفاوی گردن شما و همچنین جوشهای چرکی صورت شما می تواند به هم ربط داشته باشند . این دو مورد نشانه یک نوع عفونت دیگر در بدن شما می باشد ولی ربطی به عفونت اچ آی وی ندارد. از این بابت خیالتون کامل راحت باشه. این عفونتهایا جوشهای چرکی صورت می تواند یک نوع عفونت پوستی به دلایل زیادی صورت گرفته باشد از جمله استفاده از لوازم آرایش غیر استاندارد و غیر بهداشتی و یا یک نوع بیماری دیگر. در مورد تورم غدد لنفاوی زیر گردن دلایل زیادی از جمله کم کاری یا پر کاری غدد تیرویید و یا عفونت دهان و لثه و… می تونه باشه. خواهشمندم به دکتر پوست و همچنین پزشک عمومی و حتی دندانپزشک برای آزمایشها و معاینات لازم مراجعه کنید


پرسش:

Salam mikhastam beporsam aya momkene kasi az tariqe khoderzayi be papilomaviruse ensani ya badtar az un be saratane rahem mobtala beshe?

پاسخ: دوست گرامی برای ابتلا به تمامی بیماریهای آمیزشی نیاز به رابطه جنسی دو شخص می باشد . هنگامیکه یکی از آن دو به زگیل تناسلی و یا هر نوع بیماری آمیزشی دیگر مبتلا باشد, امکان سرایت آن بیماری به شخص دیگرامکان پذیرست. ولی به نظر شما با خود ارضایی چگونه این امکان وجود دارد ؟
اگر شما یا هر شخص دیگری که به زگیل تناسلی و یا بیماری دیگر آمیزشی به مانند تبخال جنسی یا هرپس مبتلا بوده باشید, هنگام خود ارضایی تنها امکان انتشار و تکثیرزگیل جنسی و یا تبخال جنسی به نقاط دیگر بدن و یا مکان دیگری از آلت تناسلی وجود دارد. به بیانی شخصی که تندرست و تهی از باکتری و یروس و یا قارچها باشد, هرگز با خود ارضایی نمی تواند در خودش بیماری ایجاد کند


پرسش: سلام اقای دکتر,توروخداکمکم کنید من ۲ ماه هستی با نامزدم ارتباط دارم از طریق مقعد و بدون محافظت, اما حدود سه هفته هستش که زمانی که حموم میرم هراز چند گاهی همراه با بزاق دهنم خون میاد ایا من ایدز دارم؟ درضمن تب یا بی اشتهایی خستگی هیچ چی دربدن من نیس, فقط بعضی وقتا سرفه میکنم, همین

پاسخ . با درود دوست گرامی با توضیحاتی که شما دادید یعنی آمیزش مقعدی بدون محافظت بر فرض اینکه حتی اگر شما به ویروس اچ آی وی هم مبتلا شده باشید به این مرحله ایدز گفته نمیشود بلکه اچ آی وی مثبت ایدز مراحل بعدی میباشد که می تواند سالها بطول بیانجامد بنابرین شما ایدز ندارید چون این اصطلاح فرق فرد مبتلا به اچ آی وی و فرد مبتلا به بیماری ایدز متاسفانه پس از گذشت بیش از 35 سال از این پدیده هنوز هم میهنان ما بدلیل نا آگاهی اشتباه میگیرند در مورد اینکه اگر شما به ئویروس اچ آی وی هم مبتلا شده باشید بزاق حامل خون در دهان شما چه بطور دائم و چه هر چند گاهی هم اتفاق می افتد هرگز ربطی به ابتلا به ویروس اچ آی وی ندارد این بیماری دهانی شما بنظرم مربوط به لثه ها و یا دندان و یا بیماری دیگری می تواند باشد اگر سرفه های شما هم همراه با خون می بود باز هم میتوانست بیماری دیگری مانند ذات الریه نزدیک باشد به هر حال در یک جمله میتوان نتیجه گرفت که من با تمام بیست سال تجربه شغلی ام و اطلاعات فراوانی که از اچ آی وی و ایدز دارم نمیتونم باور کنم که پس از 2 ماه آمیزش جنسی بدون محافظت شما فوری به ایدز مبتلا باشید بیماری شما چیز دیگریست که در این رابطه میتونم به شما پیشنهاد بدم که به دندان پزشک مراجعه کنید و از همه مهم تر یک تیست اچ آی وی الیزا در یکی از مراکز مشاوره و یا کلینیکهای مربوطه مراجعه کنید بیماری دهانی شما بنظر من بسیار بعید بنظر می رسد که شما به دلیل بزهان خونی به اچ آی وی مبتلا شده باشید ولی بخاطر آمیزش جنسی بدون کاندوم حتما برای آسودگی خیال خود این تست را بدهید حتی اگر شرم هم دارید میتوانید به مشاور یا آزمایشگاه مربوطه درخواست کنید که تست بدون نام و نشانی از شما گرفته شود


پرسش: با سلام. من حدودا یک ماهه پیش برای شما ایمیل فرستادم. راستش چند سوال داشتم از شما. بنده همان طور که به شما گفتم یک رابطه حدود 7 سال پیش محافظت نشده داشتم. تا کنون جندین ازمایش نیز داده ام. اخریش حدود یک ماه پیش بود. سوال من این است که هنگامی که ازمایش دادم حدود 1 ماه قبلش برای دیسک کمرم داروهای کورتونی استفاده کردم میخواستم ببینم این داروها در جواب میتواند اثری داشته باشد بعد از گذشت 7سال؟ شما این حد وسواس من را به پای این بذارید که یه مرجع کامل در اختیار نداریم و هر کدام یک جوابی میدهند. تمام نگرانی من از این است که گفته میشود کیت های ایران تقلبی است و یکی از دوستانم میگفت در تهران یک نمونه خون الوده را به 125 تا از ازمایشگاه ها میفرستن و تنها 50 تای آنها قادر شدن مثبت بودن تست را بفهمن. شما میگویید من به این ازمایشاتم اطمینان کنم؟ ایا ممکن است کیت های تقلبی در ازمایشگاه ها استفاده سود؟ بعضا در یکی از سایتها نوشته اند ازمایشاتشان بعد از 2 تا 5 سال مثبت شده و در این مدت تمامه ازمایشاتشان منفی بوده. ایا میتواند این گفته ها دروغ باشند؟ چون هر چقدر دکتر سایت گفت نتایج ازمایشاته این چند سالتان را به مرکز تحقیقات بیاورید تا مطالعات بر روی ان انجام شود چیزی ارائه نکردن. کمکم کنید و لطفا به تمام سوالات من که سوال خیلی های دیگه هم هست قطعا پاسخ دهید. آیا نگرانی های من بی مورد است؟

پاسخ: با درود دوست گرامیایمیل شما را کامل خواندم. پیش از هر چیز میتونم با توضیحاتی که در باره آزمایش یا تست کیتهای مربوط به اچ آی وی در ایران بگم که حق با دوستان و آشنایان شماست
یعنی اینکه اکثر این تستها بجز تست الیزا تقلبی هستند و نمیشه که درست به آنها اطمینان کرد. در مورد اینکه جواب تستهایی که به سایتی که معرفی کردید و تاکنون جوابی نگرفته اید, واقعا متاسفم خب این خود نشانه بی مسئولیتی این اشخاص است. در ضمن معمولا بدون اجازه بیمار هیچ پزشک و بیمارستان و هر ارگانی هم که مربوط به تستهای اچ آی وی باشد, حق و اجازه اینکه مدارک و نتیجه تستهای شما را به این مراکز و اشخاصی که نام بردم فرستاده شود ندارند. شاید شما هم درخواست آن را نکردید که تست شما را به پزشکان آن سایت بفرستند. در مورد تستها و سایتهای مربوط به اچ آی وی و ایدز که هر کدوم آنها اطلاعات متفرقه ای هم میدهند باز هم به شما حق میدهم. چون مشابه حرفهای شما را از کسان دیگری که به من ایمیل میفرستند بارها شنیده و خوانده ام. این خود حقیقت سر درگمی و نگرانی درست و بجای شما را تثبیت میکند اما در مورد پرسشهاتون بطور مثال اگر تستهای شما همگی با این کیتها بوده است به احتمال زیاد بسیاری از آنها درست نیستند ولی اگر حداقل 4 تا از این تستها تستهای الیزا از طریق خون در آزمایشگاه انجام گرفته باشد راستش شک دارم که همگی اشتباه باشند. چون معمولا این تستها کاملا دقیق هستند و اگر اشتباه هم باشد شاید یک یا دو و حداکثر 3 تا تست امکان داره. البته این سه تست غلط احتمالی مراکز مربوطه در ایران هم با توضیحاتی که شما دوستان ایرانی از ایران می فرستید ممکنه صدق بکنه. ولی تست چهارم و بقیه تستهای شما اگر منفی باشه, این دیگه غیر ممکنه که همه این تستها اشتباه باشند در مورد پرسش دومتون که استفاده داروی کورتیزون برای دیسک کمرتون استفاده می کردید, باید کاملا آگاهانه و صادقانه از جانب خودم بگم که داروی کورتیزون و حتی آنتی بیوتیکها و هر گونه دارویی دیگر قبل از تست اچ آی وی به هیچ وجه تاثیری ندارد. حتی داروهای ضد ویروس هپاتیت و هر داروی ضد ویروس دیگری باز هم روی تست اچ آی وی تاثیری نداره
من اطمینان کامل دارم که شما با این همه تعداد تستهای منفی که دریافت کردید هر چند نیمی از آنها اشتباه هم باشند باز هم یکی دو تا از اونها درست بوده اند و شما ویروس اچ آی وی مبتلا نیستید روز شما خوش و تلاش کنید روی زندگی روزمره خود تمرکز کنید چون مطمئنم شما هیچگونه علائم اچ ای وی ندارید . تا اندازه ای هم وسواس های شما بی دلیل نیست و نبوده و لی با این مقدار تستزیادمن غیر ممکن میدونم که شما بجز وسواس بیش از اندازه به اچ آی وی مبتلا شده باشید


پرسش:

salam khaste nabashin bebakhshid man kheyli dakhele internet gashtam har ja miram hame javabe sar bala midan man didam shoma chizaye ziadi dar morede HIV neveshtin ye soal dashtam mishe lotfan rahnemaeim konin? Man hangame sex he bar kandomam pare shod va ye bar dar oumad. man dar Thailand budam dokhtare migoft torish nist o har mah doktore checkesh mikone

پاسخ: با درود. دوست گرامی. من موضوع شما رو خواندم . اما پرسشتون هنوز نا تمام مانده است. یعنی بیشتر توضیح ندادید که بعد از اینکه کاندوم پاره شد و بار دیگر کاندوم بیرون آمد, آیا شما بدون کاندم به آمیزش ادامه دادید؟ چون تماس مستقیم جنسی آلت تناسلی مرد یا زن بدون کاندوم نه تنها از راه خون بلکه از طریق مایعات درونی واژن یا مقعد هم امکان پذیرست. مهم اینستکه اگر میخواهید بدونید آیا شما به اچ آی وی مبتلا هستید یا نه؟ تنها راهش تست اچ آی وی هست. در ضمن این خانم و یا هر خانمی هر چی دلش میخواد بگذارین بگویند. شما باید به هرکس شک بکنید بخصوص کسی که میگه بدون کاندوم میتونی سکس با من بکنی و من سالمم باید روی این اشخاص شک هم کرد. در ضمن من احتمال میدم این خانوم روسپی یا با پول کار میکرده. راستش تا تست نکنید هیچ چیز نمیتونم از خودم بگم. از طرف دیگه تایلند به اچ آی وی خیلی مشهوره. حتی زنان و مردان اروپایی برای سکس به تایلند میروند. البته اچ آی وی عوارضی هم بعد از سرایت داره که شبیه به سرماخوردگی و همرا با اسهال هست. البته همه را شامل نمیشه. فرد بافرد فرق میکنه. آیا چی ی بعد از اون مدت در خودتون احساس کردید؟ گاهی هم عوارض خاصی هم مبتلایان متوجه نمیشوند. خلاصه جواب درست شما با یک تست اچ آی وی معلوم میشه. توجه کن که تست اچ آی بعد از آخرین تماس جنسی شما باید 12 هفته یا 3 ماه رو گذرونده باشه. وگرنه قبل از اینمدت تست کاملا درست نیست


پرسش: ویروس ایدز در محیط تا چند روز زنده هست؟ مثلا اگه خون فرد مبتلا به ایدز جایی پاشیده باشه؟ در محیط مرطوب چطور؟ا گر فردی منی خود را داخل دستمال کاغذی بریزد و فرد دیگری یک ساعت بعد منی خود را با ان دستمال آلوده پاک کند ایا امکان دارد ویروس زنده مانده باشد؟

پاسخ: ویروس اچ ای وی مدت فعال بودنش در محیط خارج از بدن حداکثر یک دقیقه میباشد و بیش از این زمان فعال نیست ویروس اچ آی وی در خارج از بدن بسیار حساس است و حتی در محیط مرطوب نیز چون در معرض هوا و حرارت قرار میگیرد, حداکثر زمان زنده بودن این ویروس چه از طریق خون و چه از طریق منی در محیط خارج از بدن چه محیط خشک باشد و چه مرطوب بیش از یک دقیقه نیست. چیزی بنام ویروس ضعیف هم وجود ندارد. حال دستمال منی خشک باشه وچه مرطوب, ویروس توی این مدت فعالیت خود را رو از دست داده و امکان ابتلا برای کسی وجود نداره


پرسش: سلام . یک سوال درباره هپاتیت سی دارم. اگر شخصی هپاتیت سی داشته و درمان کرده باشد, چرا و چگونه امکان دارد که موقع آزمایش جوابش مثبته؟ میخواستم بپرسم برای چنین فردی ممکنه که بیماری رو منتقل کنه و ناقل باشه هنوز؟ دیگه اینکه شرط انتقال از راه خون اینه که خون منعقد نشده باشه و سیال باشه؟

پاسخ: با درود دوست گرامی سپاس از پرسش خوب و آموزنده تان

اگر کسی به ویروس هپاتیت سی مبتلا شده باشد, پس از درمان کامل و موفقیت آمیز, بدن یا خون ایشان دیگر دارای ویروس هپاتیت سی نیست و همچنین وقتی که شخصی پس از درمان ویروس هپاتیت سی در خون ندارد بنابرین نمی تواند ویروسی را هم به کسی سرایت دهد
حال جواب آزمایش ایشان بعد از درمان مثبت است این یعنی چه؟ معمولا در اروپا و بسیاری از کشورهای دنیا اینگونه بیمارانی که در گذشته به هپاتیت سی مبتلا بودند می بایست هر سال یکبار آزمایش خون بدهند که پزشک مطمئن شود که این ویروس کاملا در بدن این شخص موجود هست یا نه؟ مثبت بودن این این اشخاص به این معناست که اینها آنتی بادی ویروس هپاتیت سی در بدن دارند ولی چون ویروس ندارند نه بیمار هستند و نه به کسی ویروسی میتوانند سرایت دهند. آنتی بادی مثبت هم به این معناست اکه اینگونه مبتیلایان سابق زمانی به هپاتیت سی مبتلا بوده اند

در ضمن خون حاوی ویروس هپاتیت سی چه منعقد باشد و چه سیال زمان زنده یا فعال و مسری بودنشان متفاوت است و بستگی به نوع یا زیر مجموعه ویروس هپاتیت سی دارد. طبق تجربیات محققین حداکثر زمان مسری بودن هپاتیت سی در هوای آزاد و یا خارج از بدن بین 12 ساعت تا 14 روز می باشد


پرسش: سلام آقای کیومرث. سوالی دارم که ممنون میشم هرچه سریع تر جوابگدی من باشید.من 7 سال پیش ار روی نادانی یا هر چیزه دیگر با پسری دوست بودم و روابط خارج از حیطه خوانوادگی داشتم. پس از مدتی توبه کردم و حدود 2 سال بعد ازدواج کردم با شخصی.حدود 3 سال و نیم پیش باردار شدم و ازمایشات پیش از بارداریم اچ ای دی منفی شد. تا این که فرزندم به دنیا امد و حدود سال دارد. چندی پیش نگرانه مریضیه ایدز دوباره شدم و رفتم تست الایزا دادم 1.2 که باز منفی شد.الان سوالم این است ممکن است پس از گذشت این مدت تست منفی است کاذب باشد و بدن من قادر به تولید انتی بادی نبوده باشه؟ از نظر علمی چنین چیزی ممکن است؟و این که ممکن است الان که فرزند من 3 ساله است تقریبا و اگر بر فرض این بیماری را خدایی نکرده داشت تا الان علامتی داشت؟ پسرم تاکنون مریضیه خاصی نداشته و من نگرانه همسر و فرزندم هستم به شدت. کمکم کنید تا آرام شوم

پاسخ: با درود. بانوی گرامی تست اچ آی وی حداکثر تا 6 ماه پس از ابتلا پاسخ خود را نشان میدهد. البته پس از 12 هفته یعنی 3 ماه هم کاملا جواب تست درسته
شما نگرانیتون بابت سلامتی تون بی جهت است. شما و فرزندتان و همسرتان کاملا سالم هستید. با وجود 2 تست و با فاصله های طولانی مدت و اینکه هر دو جوابتون یعنی تست الیزا که بسیار هم مطمئن هست منفی بوده است. نشانه صد در صد تندرستی شماست. موفق و پاینده باشید

اقای کیومرث من هفته ی پیش که رفتم آزمایشگاه به من گفته شد ممکن است تا 5 سال هم در ازمایش خون نشان داده نشود!!! و تست مطمین نباشد.در صورتی که تو وبسایت شما و سایت های دیگر حداکثر 6 ماه تعیین شده. میخواهم مطمینم کنید که چنین چیزی امکان ندارد و تا حالا موردی دیده اید که آزمایش کسی منفی باشد اما ویروس را داشته باشد؟ و ممکن است من نیز این گونه باشم یا خیالم را راحت کنم و اقدام به بارداریه مجدد کنم؟

پاسخ: از اینکه تا این اندازه به من مهر دارید بسیار سپاسگزارم. خرسندم از اینکه توانسته ام تا حدی از نگرانیها و پرسشهای هم میهنان پاسخگو و فردی موثری در این زمینه باشم
بانوی گرامی من بیش از بیست سال است که در این زمینه و همینطور تستهای اچ آی وی تجربه دارم. نمیدونم چطور به شما بگم که باورتان شود. هیچ تستی مانند تستهای الیزا کاملا مطمئن نیستند و حتی تست بزاق دهانی

خیر در بزاق دهان تست اچ آی وی امکانپذیر نیست. چون برای تست اچ آی وی از طریق دهان و بزاق دهان نیاز به 4 لیتر بزاق دهان لازمست. گول کلاهبرداران پول مردم کیسه کن را نخورید. دست از تستهای متفرقه ای که خارج از معیارهای استاندارد پزشکی و علمی دارند بردارید. خیر شما حتی یک درصد هم به اچ آی وی مبتلا نیستید. با مهر

پاسخ بانوی گرامی: واقعا متشکرم از جواب های شما. شما نمیدونید من تو این مدت چه فشارهای روحی را که تحمل نکردم چه استرس هایی که نکشیدم اوضاع روحیم بهم خورده بود. خواهر شوهرم دبیر هستند. چند روز پیش یکی از همکارانشون فردی مبتلا به این بیماری را تعریف کرده بود که نا خواسته و تنها از راهه اندوسکوپی مبتلا شده بود. واقعا در عجبم که چطور نمیخواهیم آموزش صحیح را با مردم شروع کنیم. امروز به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری رفتم و برخورد بسیار بد آنها تمام انرژیم را گرفت. واقعا راه به جابی نداشتم. تا این که وب سایت شما را دیدم و باخواندن پرسش و پاسخ های مطرح شده توسط مردم و جواب های ارزشمند شما ارامشی در دلم به وجود امد. دوباره حس خوبه زندگی در من ریشه دواند. الان با تمام وجود شادم. شما بعد از خدای متعال روزنه ای از امید در دلم روشن کردید. بسیار بسیار ممنونم

باز هم سپاس از محبتهای شما. اینک دارم بیشتر می فهمم که چرا مردم ما سرگردون و بی اطلاع در باره اچ آی وی و ایدز هستند. آزمایشگاهی که از همه بیشتر آگاه باید باشه اینطوری به شما گفته که تا 5 سال ممکنه ویروس در بدن شما نشان داده بشه ولی حقشون اینه که از طرف من بهشون بگین شما نه تنها به مراجعین خدمت نمی کنید بلکه نوعی خیانت به نا آگاهی مردم می کنید . چون دانش و تجربه درستی ندارید و بدرد اینکار و مشاوره هم نمی خورید. نه بانوی گرامی اینطوری نیست تست اچ آی وی 12 هفته تا حداکثر 6 ماه ابتلای اچ آی وی شخص را معلوم میکنه

آقای کیومرث سوالهایی در ذهنم هستند که دوست دارم جوابش را از شما دریافت کنم. اگر برایتان مقدور نیست سایتی را معرفی کنید تا جواب بگیرم. شخصی در ازمایشگاه گفت من 3 سال پیش رابطه داشتم اما تمام ازمایشاتم منفی بود. الان که ازدواج کردم همسرم علایم اچ ای وی گرفته و خود ان شخص هم گفت غده ای در زیر سینه اش است. گفت دکترم به من گفته ممکنه بدنه تو انتی بادی نساخته باشد!!! ایا چنین چیزی صحت دارد؟

پاسخ: بانوی گرامی آن شخصی که در آزمایشگاه به شما چنین گفته که در طی آزمایشهای متعددی که پیش از رابطه جنسی خود داشته همواره جواب آزمایشات منفی بوده دلیل بر این نیست که به شوهرشان شک کنند و مهر اچ آی وی به ایشون آویزان کنند. بله امکان اینکه یکی از دو شریک جنسی دارای اچ ای وی باشد و دیگری منفی باشد وجود دارد. برخی اوقات این امکان وجود دارد. اما موضوع غده در سینه این خانم هیچ ربطی به موضوع اچ آی وی ندارد. ایشون باید بروند دکنتر زنان و خودشون را معاینه کنند

پرسش: باسلام. 70 روز پیش باخانوم خودفروش نزدیکی محافظت شده داشتم .بعد از 12 روز رفتم آزمایش الیزا دادم. منفی بود. طی این مدت همش احساس مریضی میکنم. یک بار هم سرما خوردم. 10 تا آمپول سفازولین 5 تا آمپول دگزامتازون زدم. 2 بار آزمایش چکاپ دادم. دکتر گفت مشکلی نداری… پیش خودم میگم صددرصد ایدز گرفتم. الان میترسم دوباره برم آزمایش بدم. ناگفته نمونه شبها سر و گردنم عرق میکنه. احساس ضعف و خستگی هم دارم. خیلی نگرانم

پاسخ : با درود .دوست گرامی پیش از هر چیز باید بطور آشکار و مستقیم به شما بگم که مشکل شما با تاسف بسیار مانند بسیاری از مردم سرزمین ما مقداریش مربوط به سردر گمی و و سواس های فکری و روحی است که از نداشتن آگاهی های لازم در باره راههای اچ آی وی و بیماری ایدز سر چشمه می گیرد. به اعتقاد من نیز به مانند سایر پزشکان و نتیجه آزمایشهایی خوبی که نشانگر مبتلا نبودن به ویروس اچ آی وی می باشد هست. شما به ویروس اچ آی وی مبتلا نیستید برای اینکه فاکتهای لازم را در باره این مسئله انجام داده اید. بطور مثال شما نوشته اید که رفتار جنسی با محافظت داشته اید پس چگونه میشود که شما هنوز نگران هستید. موضوع دیگر اینستکه پس از 12 روز تست الیزا برای اچ آی وی کاملا اشتباه و از نظر علمی هم نادرست است. تست الیزا در اروپا و بسیاری از کشورهای پیشرفته هنوز هم پیش از 12 هفته درست یا کامل نیست. در این باره میتوانید در بخش پرسش و پاسخ وبسایتم و همچنین مقالاتی که در وبسایتم وجود دارد مطالعه کنید

مشکل شما نداشتن آگاهی در باره راههای انتقال اچ آی ویست. شما خود در نوشته هایتان اشاره کردید که آزمایش دادید و جواب آزمایش منفی بود و بعد هم اشاره کردید که یکبار هم سرماخورده اید و با خود می گویید که حتما ایدز گرفته اید. هیچ شخصی فوری با مبتلا شدن به ویروس اچ آی وی به ایدز بیمار نمیشود. یعنی اچ آی و ی تا ایدز مراحلی را باید سپری کند که زمان بسیار لازم دارد

به بیان دیگر اچ آی وی با ایدز تفاوت دارد. من معتقدم که شما اطلاعاتتان بطور کلی در باره اچ آی وی و ایدز بسیار کمست. برای همین در پایان لینک دفترچه ای که در این باره تدوین کرده ام را به شما معرفی میکنم که مطالعه بفرمایید. چرا هنوز بدن شما خسته و ضعیف و دائم از ناحیه سر و گردن عرق میکنید. یک دلیل بزرگی دارد. دلیلش همان اثرات جانبی آمپولهای دگزامتازون و سفازولین می باشد. این مقدار زیاد آمپولها اونهم برای سرماخوردگی و باز هم دارویی همچون دگزامتازون خوب دوست عزیز جای هیچ تعجبی ندارد که بدن شما ضعیف و خسته شده و دائم عرق می ریزید. این داروهای قوی و خشک کننده سیستم ایمنی بدن شما را بسیار به هم ریخته است

من در اینجا میخواهم پرسش شما را برای همگان جهت آگاهی برای مطالعه بگذارم. چون موضوع شما موردیست که بارها و بارها از سوی هم میهنان مطرح میشود و بسیاری همین مشکل را دارند. داروی دگزامتازون که از سوی پزشکان در ایران متاسفانه به مانند آسپرین بسیار ساده و آسان در دسترس مردم گذاشته و تجویز می شود, دارویست که بسیار نادر تجویز میشود. چون قویتر از آنتی بیوتیکها هستند که دارای کورتیزون است و آنهم هنگامیکه اشخاص جراحیهای سختی داشته و یا عفونتهایی در بدنشان دارند که به آسانی نتوان با آنتی بیوتیکها درمان کرد از داروهای کورتیزون به مانند دگزامتازون استفاده می کنند. دگزامتازون به هیچ وجه در اروپا و سایر کشورهای پیشرفته غربی برای جلوکگیری یا درمان سرماخوردگی و اینگونه عفونتها بکار برده نمیشود و اجازه تجویز هم ندارد ولی بارها و چند سالیست که این دارو در ایران بین پزشکان زیاد رایج شده و برای هر گونه بیماری عفونی تجویز میشود. این دارو می تواند عوارض جانبی خطرناکی برای برخی از انسانها به ارمغان داشته باشد. با کمال تاسف از سوی بسیاری از پزشکان توجه و یا در این باره توضیحی به بیمار داده نمی شود

بطور کلی هیچ نوع آمپولی برای سرماخوردگی های شدید هم در کشورهای پیشرفته پزشکی بکار برده نمیشود و پزشکان معمولا به بیماران داروهای گیاهی و خانگی و یا در شرایط بسیار وخیم مانند عفونتهای ریوی و دیگر آنتی بیوتیکهایی که بطور قرص یا کپسول تولید شده تجویز می کنند که اگر آن دارو در همان روزهای اول علائمی بد و نامناسبی برای بیمار بوجود آورد فوری درمان را با آن دارو قطع کنند. بنابرین میخوام سریع به شما و تمامی هم میهنان عرض و نیز خواهش کنم که بدن و تندرستی شما مال شماست و اجازه ندهید که بدون اطلاعات قبلی و توضیحات کامل پزشک شما به شما هر دارویی را تجویز کنند. این ایمیلهای شما و بسیاری گزارشات دیگر هم میهنان در باره تجویز و اثرات شفا و مرگبار آمپول دگزامتازون موجب شد که بزودی مقاله ای در اینباره خدمت هم میهنان جهت آگاهی ارائه دهم. با مهر روی لینک زیر کلیک کنید و در باره بیماریهای آمیزشی بویژه اچ آی و ی و ایدز بیشتر بدانید

دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما

پرسش دوم دیگر دوستمان پس از 7 روز: با عرض سلام و درود…من بعد از 80 روز هنوز احساس سرماخوردگی و روزها احساس خواب آلودگی میکنم.. نمیدونم چرا خوب نمیشم؟

پاسخ : دوست گرامی همانطوریکه چند روز پیش خدمتتون توضیح دادم به احتمال بسیار زیاد ضعف و خستگی شما مربوط به همان داروهای زیادی است که استفاده کردید. اگر تست الیزایی که مربوط به تست اچ آی وی میباشد انجام داده اید می بایست بعد از 12 هفته از تاریخ آخرین آمیزش جنسی یا رفتار پر خطر انجام گرفته باشد. بنابرین اگر شما این تستها را قبل 3 ماه انجام داده باشید درست و قابل تشخیص نیست و می بایست بعد از این 3 ماه دوباره ایتن تست را تکرار کنید . اگر پاسخ تست شما اینبار هم منفی بود در نتیجه شما به اچ آی وی مبتلا نیستید و باید پزشک شما آزمایشات ذدیگری از شما به عمل بیاورد. با سپاس


پرسش: خسته نباشید اقای سراج میخوام بدونم آیا کسانی که مبتلا به بیماری خاصی نیستن میتونن از ویتامین دیاستفاده کنن یا مولتی ویتامین های دیگه برای مقاومت بهتر بدن!

پاسخ: با درود. معمولا تغذیه خوب سرشار از ویتامینها هستند و بنظر من و بسیاری دیگر از پزشکان تا زمانیکه هر فرد کمبودی به یکی از ویتامینها نداشته باشد نیازی به مولتی ویتامینها هم ندارد. اما در ایران و کشورهای اسلامی برای بانوان بدلیل حجاب ها و پوشانیدن سر و صورت و کل بدن با تحقیقات و آزمایشات علمی که تاکنون انجام شده معمولا بانوانی که بسیار کم و یا هیچگاه از نور خورشید استفاده نمی کنند و مواد غذایی مانند شیر تخم مرغ کمتر استفاده میکنند دارای کمبود ویتامین دی هستند. نور خورشید موجب ساخت ویتامین دی در خود بدن هر فرد میشود. در نتیجه ما در اروپا هم که از نور خورشید کمتر از کشورهای شرقی و… برخورداریم به بانوان در ایران ویتامین دی پیشنهاد میکنیم و در اروپا هم به هر دو یعنی مردان و زنان استفاده از ویتامین دی را حتما پیشنهاد میکنیم. در ضمن بر حسب محاسبات علمی کمبود ویتامین دی بطور کلی در انسانها موجب افسردگی نیز می شود بویژه در ماهای زمستان.

پرسش: درود برآقای سراج و خسته نباشید یه سوال داشتم شاید احمقانه به نظر برسه! اما سوالی هست که مدتهاست توذهنمه! میخواستم بدونم وقتی گفته میشه رابطه جنسی با فردی که مشکوک به اچ آی وی هست! منظورچیه!؟ مگه قابل تشخیص هست این موضوع!؟ پس چرا گفته میشه که فقط با آزمایش قابل تشخیص هست بیماری!؟ با سپاس

پاسخ: درود بر شما . نه هیچ پرسشی احمقانه نیست. زیرا که دانش و آگاهی که از همان پاسخ پرسشها نیز نتیجه می یابد حق آدمیست و نشانه شجاعت و یادگیری انسانهاست. و اما در مورد پرسش شما. رابطه جنسی با فرد مشکوک به اچ آی وی یعنی آمیزش جنسی با فرد یا افرادی هست که شرکای جنسی متعدد و بدون کاندوم دارند و یا رابطه جنسی با فردی که میتواند به آچ آی وی مبتلا باشد بطور مثال بیماران معتادی که از سرنگ مشترک برای تزریق مواد مخدر استفاده میکنند. چون مقداری از خون هریک از آنها وارد سرنگ شده و بطور زنجیره ای به همدیگر منتقل میکنند. رابطه جنسی مشکوک به فرد اچ آی وی اشاره به مردان و زنان روسپی است که بدون کاندوم و محافظت رابطه جنسی با مشتریانشان دارند. با آزمایش فقط میتوان افراد مبتلا به اچ آی وی را تست کرد. وگرنه فرد مشکوک به اچ آی وی به آن معنا نیست که اچ آی وی دارد. در کل افراد مشکوک به آچ آی وی کسانی هستند که راههای پیشگیری به ویروس اچ آی وی را دقت و یا رعایت نمیکنند و انتظار می رود که اینگونه افراد میتوانند مبتلا باشند. حال از طریق آمیزش جنسی یا از طریق اعتیاد اصول بهداشت و پیشگیری را رعایت نمیکنند.


پرسش: خداوند شما رو حفظ کنه برای این مردم و ما و سپاس…اما ما که نمیدونیم شریک جنسیمون به ما خیانت میکنه یا نه! یا روابط نادرست و پرخطر داره یا نه…اونموقع باید چیکار کرد با توجه به اینکه الان دیگه متاسفانه 90% مردان و زنان ایران حداقل یک بار تجربه رابطه نامشروع رو دارن و اصلا مد شده این موضوع متاسفانه!

پاسخ: سپاس فراوان برای پرسشهای بسیار خوب و بجا و همینطور دلیرانه شما که مطمئنم برای دیگران هم بحث خوبی هست. درسته دوست عزیز روابط جنسی بین مرد و زن در ایران هم قبل از ازدواج سال به سال رایج تر میشه. البته در مورد مسائل فقهی و سنتی و اعتقادی نمیخوام وارد بحثش بشم که حال این روابط مشروع یا غیر مشروع و درست یا نادرست هستند. زیرا که من مسئولیت و حقی در این باره ندارم که قضاوت کنم. چون وظیفه من اینجا درس اخلاق و دینی نیست بلکه آموزش و راهنمایی برای پیشگیری اچ آی وی و ایدز و بیماریهای آمیزشی دیگر که در رابطه با اچ آی وی و ایدز هستند. همچنین هر گونه اطلاعات و پرسشی در باره بیماریهای آمیزشی و درمان آنها و همچنین اعتیاد و مسائل حول وحوش اعتیاد به مواد مخدر. همانطوریکه شما فرمودید 90 درصد زنان و مردان و همینطور نوجوانان و جوانان هم میهن ما رابطه جنسی قبل از ازدواج دارند پس چگونه میتوان به سلامتی و یا سلامت نبودن جسمی و جنسی یکدیگر مطمئن بود؟

پاسخ شما کاملا روشن و آسانست. میتوان چنین گفت که هر شخص چه مرد و چه زن می بایست برای هر گونه روابط جنسی چه مشروع و چه غیر مشروع می بایست خود آن شخص پیش از هر چیز به تندرستی خودش فکر کند و سپس به شریک جنسی خود. یعنی راههای پیشگیری بیماریهای آمیزشی را بیاموزد و به آنها جامه عمل بپوشاند و درست عمل کند. یکی از کم هزینه ترین و محافظترین پیشگیری از تمامی بیماریهای آمیزشی همان پوششی بنام کاندوم می باشد. در مورد زنان و مردان متاهل خواهش و پیشنهاد من به هریک از هم میهنان ارجمند اینستکه اگر در رابطه با رابطه جنسی تان وفا دار نیستید و یا نمی توانید باشید لااقل تا حد امکان به شرکای جنسی خودتان بویژه همسرتان که در آینده فرزندان مشترک شما را بدنیا خواهند آورد حقیقت را بگویید. گرچه حقیقت همواره تلخ است و درد آور. اما حداقل همسر شما و یا فرزندی که قرار است بدنیا بیاید در برابر بیماری و یا بیماریها محفوظ خواهند بود. این عمل کردار نیک شما را بازدهی می کند. از سوی دیگر حقیقتگویی شما را قوی و انسانی والا مقام نگاه میدارد تا پنهان کاری که نشان آدمیان بزدل و خودستاست. به نظر من هر شخص پیش از ازدواج و بهتر است در خلوت درونی خود اندیشه کند که این عمل گرچه شیرینست ولی آسان نیست. ازدواج خرید کالا نیست و مسئولیت سنگینی هم دارد. به زندگی و تندرستی همسر و فرزندانتان هم بیاندیشید. مریم جان ازدواج با مردان و زنانیکه وفادار نیستند طبیعتا ریسک به همراه دارد و چاره ای هم جز این ندارد. باز هم سپاسگزارم


پرسش: سلام
سوالی داشتم از محضرتون
آیا با آزمایش آنتی بادیHIV AB
همه ی انواع ویروس شناسایی میشوتد؟با توجه به اینکه خود ویروس نوع 1و2 بیش از 10نوع تایپ و ساب تایپ دارد؟
یعنی ممکنه شخصی مبلا به نوعی ویروس باشد که مثلا زیرگروه 8 از ویروس نوع 1 باشد و آزمایش قادر به شناسایی این زیر گروه نباشد؟
آیا در ساخت کیت ها همه ی انواع ویروس ها را در نظر میگیرند؟

پاسخ : با درود دوست گرامی

چون اچ آی وی آ یا یک 1 بیش از 99 درصد آن در کشورهای اروپایی و آمریکا و همچنین در آسیا دیده میشود. به همین دلیل آزمایشهای تست آنتی بادی معمولا در این کشورها با نوع اچ آی وی آ یا یک انجام میشود و زیر مجموعه های آنها نیز برای تشخیص نوع اول و دوم آنچنان نقش مهمی هم ندارند

اچ آی وی نوع دوم یا بی در غرب آفریقا وجود دارد که در کشورهای آسیایی و اروپا و یا آمریکا معمولا نیاز به تست جداگانه دارد و آن هم به این شرط در سراسر کشورهای دنیا انجام خواهد گرفت که این شخص به آفریقا سفر کرده باشد همچنین رفتار پر خطر جنسی هم داشته باشد و یا خود شخص مشکوک به نوع دوم آن باشد. به بیانی بطور مثال شخص مشکوک زمانیکه با یک مرد یا زن آفریقایی تماس جنسی داشته باشد میتوان علاوه بر تست نوع اول درخواست تست نوع دوم یا بی هم بدهد. با سپاس از برای پرسش بسیار آموزنده شما


پرسش: سلام.پسری هستم 15 ساله.حدود 3-4 ماه پیش خودارضایی کردم و منی به داخل نافم رفت.آیا ممکنه من ایدز گرفته ام؟؟؟

پاسخ: نه دوست عزیز با خودارضایی که نمیشه مبتلا به اچ آی وی شد. برای ابتلا به اچ آی وی نیاز به نزدیکی جنسی با شخص دیگری حال مرد یا زن می باشد. در ضمن اگر شخص دوم مبتلا به اچ آی وی باشد و این نزدیکی با ریسک خطرناک مواجه باشد امکان پذیرست. پیشنهاد میکنم که شما بروشور من را بخوانید. لینک بروشور را در پایان قید میکنم. دانلود کنید و مطالعه کنید. حتما راههای ابتلا به اچ آی وی را بخوانید. موضوع دوم که شما باید بدانید اینست که ابتلا به اچ آی وی فوری برابر بیماری ایدز نیست. هیچکس با ابتلا به اچ آی وی فوری ایدز نمی گیرد. و واژه ایدزی را تلاش کنید از ذهن تون بیرون کنید. چون خود این واژه توهین امیز و ایجاد انگ برای مبتلایان می باشد. متاسفانه در ایران این اصطلاح بسیار بکار برده میشود. تا کسی مبتلا به ویروس اچ ای وی میشود فوری گفته میشود که اون شخص ایدز گرفته. اصلا واژه ویروس ایدز غلط و کهنه است. ما چیزی بنام ویروس ایدز نداریم بلکه ویروس اچ ای وی. اگر شخص مبتلا به اچ آی وی با داروهای ضد ویروس درمان نسبی شود بنابرین از بیماری و آنهم بیماری ایدز که در واقع نشانه تخریب سیستم ایمنی بدن باشد جلوگیری خواهد شد. پس میتوان نتیجه گرفت که نام این ویروس اچ آی وی نام دارد و نه ویروس ایدز. در صورت نبود یا فقدان درمان اچ آی وی شخص سیستم دفاعی بدن خود را از دست می دهد که در این دوره امکان بیناریهای فرصت طلب شخص را سخت بیمار میکند که به این مرحله از بیماری ایدز گفته میشود. خواهشمندم روی این لینک کلیک کنید: دفترچه راهنمای تندرستی شما و حقوق شما


پرسش: سلام
آقای دکتر
در ایران برخی سایت ها اقدام به فروش تست رپید ایدز میکنند
ABON
اسم برند هست
لطفا بگید این تست ها ارزش تشخیصی آنها چقدر است؟
آیا ای برند معتبر است؟چگونه میشه فهمید که این کیت ها تقلبی نیستند؟

شما در جایی فرمودید که برای آلودگی با بزاق باید5لیتر بزاق وجود داشته باشد لطفا منبع این حرف را برایم ایمیل کنید؟
من دانشجوی پرستاری دانشگاه آزاد هستم و برای تحقیقم لازم دارم

پاسخ: با درود. دوست گرامی با سپاس از مهر شما. من یک مشاور سیستم بهداشت و درمان در آلمان و تخصص من بر حسب تجربه 21 سال کارم در بخش بیماریهای آمیزشی بویژه اچ آی وی و ایدز و هپاتیتهاست. من پزشک نیستم و لی بدلیل تجربه و شرکت فعالم در سمینارهایی که بطور مرتب از سوی وزارت بهداشت آلمان توسط پزشکان بسیار با تجربه بخش عفونی و جدیدترین اطلاعات از سوی بزرگترین و معتبرترین آزمایشگاه روبرت کخ انیستیتو آموزش و بهره میگیریم آشنایی بسیار خوب و بقول خودم گنجی بسیار گرانبها برخوردارم

البته امیدوارم که این را به حساب جاه طلبی من نگذارید بلکه از آنچه که در بالا اظهار کردم تنها به سبب اعتماد بنفسی که در این مدت کسب کرده ام بود. برای همین علاقه ای هم ندارم که خود را جای پزشک جا بزنم. زیرا که شایسته من نیست

واما همانطوریکه نوشته بودید طبق آخرین آموزش و اخباری که در یکی از سمینارهای سال گذشته به ما اطلاع داده شد این بود که چون سرایت اچ آی وی از طریق خون و اسپرم و شیر مادر بدلیل اینکه آن هم گاهی به خون اغشته است امکان پذیر ست. همینطور مایعات درون رحم و یا مقعد که آنها نیز بدلیل اینکه باز هم با خون سر و کار دارند امکان پذیرست. و لی در این جلسه باز هم یاد آوری شد که بوسه های دهانی و زبانی اشخاصی که دندانها و لثه های سالم دارند حتی اگر یکی از آنها به اچ آی وی مبتلا باشد از طریق بزاق یا آب دهان این سرایت امکان پذیر نیست. مگر شخص مبتلا به اچ آی وی 5 لیتر آب دهان یا بزاق به فرد که منفی یا سالمست از طریق بوسه و یا آب دهان برساند. زیرا در این مقدار حدودی که گفته شده که احتمال میدم جنبه سمبلیک داشته باشد حال شاید بتواند 4 لیتر هم این سرایت امکان پذیر باشد. یعنی این مقدار آب دهان لازمست که آن مقدار ویروسی که لازمه مبتلا کردن به دیگران باشد وجود داشته باشد. 2 منبع را برایتان در اینجا می فرستم اولین آن لینکی است که به زبان آلمانی می باشد. و دومی که آنهم بزبان آلمانیست ولی به انگلیسی ترجمه کردم که هر دو را براتون می فرستم

در مورد این تستهایی که نوشتید برخی معتبرند و برخی نه. من این تست ابون رو نمی شناسم و راستش ما دقیقترین تست را هنوز هم همان تست آزمایش الیزا را کاملا معتبر میدانیم. خیلیها هم با این تستها حسابی پول به جیب می زنند و باز هم افراد نگران هستند . بیشتر این تستها فوری هم درست هستند و لی هیچکدام صد در صد نیستند . بنابرین شخص مجبور ست که آخرش باز هم تست دقیق خونی و الیزا را بدهد.پس این چکاریست که خود را باز هم مشوش کنیم و پول اضافی خرج کنیم. امیدوارم که توانسته باشم راهنمای خوبی براتون بوده باشم . با مهر

خواهشمندم روی همین لینک آبی رنگ کلیک کنید

Wird AIDS beim Küssen übertragen?

Die Befürchtung, AIDS könne beim Küssen übertragen werden, wird häufig von Jugendlichen geäußert. Einen solchen Übertragungsweg kann man heute eindeutig verneinen. Im Speichel können bei einer HIV-Infektion zwar Viren nachgewiesen werden, die äußerst geringe Virus-Konzentration im Speichel reicht aber für eine Infektion nicht aus.
Ein in Schulveranstaltungen gerne angeführtes Beispiel zur Verdeutlichung: Erfahrungswerten und Berechnungen zufolge müssten pro Kuss ca. 5 Liter Speichel ausgetauscht werden, damit ein Kuss überhaupt ein geringes Übertragungsrisiko darstellen würde.

Is AIDS transmitted by kissing?

The fear that AIDS could be transmitted by kissing, is often expressed by young people.
Such transmission can clearly deny today. In saliva viruses can be detected with HIV infection, although the extremely low virus concentration in saliva is not enough for an infection.
A welcome quoted example in school events to illustrate:
According to experiences and calculations per Kiss about 5 liters of saliva need to be replaced, so that a kiss would ever represent a low risk of transmission.


پرسش: کجا می توان برای انجام یک آزمایش اچ ی وی مراجعه کرد؟

پاسخ: در ایران به کلینیکهای مثلثی و مراکز انتقال خون مراجعه شود
در بیشتر این مراکز آزمایش و مشاوره بصورت مجانی و ناشناس (محفوظ نگاه داشتن نام و دریافت یک شماره کد) انجام می شود

پاسخ: در اروپا و آمریکای شمالی به پزشک خانواده خود مراجعه کرده و درخواست آزمایش اچ ای وی کنید. در صورتی که پزشک٬ شما را به آزمایشگاه فرستاده باشد، در تمامی آزمایشگاه ها، این تست انجام می گیرد. ضمناً دربسیاری از کشورها ی اروپایی به طور مثال اتریش و آلمان مراکز امداد ایدز نیز وجود دارد که شما می توانید با محفوظ نگاه داشتن نام خود و به صورت ناشناس برای انجام این تست مراجعه کنید


پرسش: درصورت انجام “چک آپ” و آزمایشهای صحت مزاج ، آیا آزمایش اچ ای وی نیز انجام می

پاسخ: آزمایش اچ آی وی به جز در موارد خاص، جزو آزمایشات متداول پزشکی جهت چک اپ نمی باشد. بنابر این باید دقیقاً نام آزمایش اچ ای وی در برگه ذکر شود تا آزمایشگاه آن را انجام بدهد. پس در صورتی که تمایل به انجام آرمایش ایدز دارید باید دقیقاً قضیه را با پزشک خود در میان بگذارید


پرسش: درصورت اهدای خون در سازمان انتقال خون ایران، آیا آزمایش اچ آی وی روی آن انجام می گیرد؟
آیا نتیجه آن قابل استفاده و معتبر است؟

پاسخ: بله و نتیجه آن معتبر است


پرسش: درصورت خود ارضایی (زن و یا مرد)، آیا خطر انتقال اچ آی وی و دیگر بیماری های مقاربتی وجود دارد؟

پاسخ: شما از طریق خود ارضایی به ویروس ایدز (اچ ای وی) مبتلا نخواهید شد. اچ آی وی تنها در صورتی انتقال خواهد یافت که دو نفر دارای ارتباطی باشند که به تماس خونی یا ترشحات جنسی آنان منجر شود، (رابطه جنسی – استفاده از سرنگ مشترک و…) و یکی ازآن دونفر، قبلاً به اچ آی وی مبتلا شده باشد.


پرسش: درصورت بوسیدن شخصی، آیا خطر انتقال HIV و دیگربیماری های مقاربتی وجود دارد؟

پاسخ: روبوسی و بوسیدن عادی باعث انتقال ویروس نمی شود ولی اگر بوسیدن عمیق و درون دهان در صورتی که زخمی باز داشته باشد و یا لثه ها خونریزی داشته یا لب ها با خون آغشته باشند، احتمال انتقال اچ آی وی وجود دارد که البته میزان خطر پایین است. در مورد انتقال ویروس اچ آی وی از طریق آب دهان یا تف طبق آخرین گزارشات علمی از آزمایشگاه معتبر روبرت کخ انیستیتوت آلمان, این گونه سرایت بسیار پایین یا غیر ممکن است. زیرا در آب دهان انسان مبتلا به اچ ای وی مقدار بسیار بسیار کمی ویروس موجودست که برای مبتلا شدن شخص سالم به اچ ای وی نیاز به بیش از 5 لیتر آب دهان می باشد. به همین دلیل میتوان نتیجه گرفت از راه آب دهان و تف امکان پذیر نیست. از سویی دیگر متخصصین گاهی اعلام میدارند که چون بدن شخص سالم با سیستم ایمنی خوب مقدار بسیار کمی در برابر ویروس اچ آی وی مقاوم می باشد.


پرسش: درصورت داشتن آمیزش دهانی، آیا خطر انتقال اچ ای وی و دیگر بیماری های مقاربتی وجود دارد؟

پاسخ: در مورد انتقال و سرایت اچ آی وی به شخص مفعول تا زمانیکه شخص فاعل در دهان انزال نشود خیر امکانپذیر نیست, زیرا همانطوریکه میدانیم انتقال ویروس اچ آی وی از طریق خون و منی یا اسپرم و مایعات درون رحم و مقعد و همچنین شیر مادر می باشد. بنابرین تنها اگر با هر یک از جهار عامل نامبرده در تماس مستقیم باشیم ابتلا این ویروس امکانپذیرست چه راه آمیزشی و یا تزریق مواد مخدر و… ولی در مورد سایر بیماریهای آمیزشی احتمال خطر بیماریهای زگیل تناسلی یا اچ پی وی و سیفلیس و یا سوزاک و همچنین کلامودیا بسیار زیادست. در مورد انتقال یا ابتلا به هپاتیتهای بی و سی تنها زمانی از طریق آمیزش دهانی میسر است که شخص چه فاعل و چه مفعول با خون آلت یا دهان شخص مفعول به خون آغشته باشد. هپاتیتها تنها از راه خون انتقال پذیرند و نه اسپرم یا منی


پرسش:

Salam man chand vaghte pish ba pesari doos budam k cheshmash kheyli zard bud machan bar rabete faghat dar hade lab o bus dashtim man nemidunestam k hepatit az tarighe bozagh ham montaghel mishe taze fahmidam alan kheyli mitarsam k gerefte basham to ro khoda komak konid inam begam alan 6 mahe k dge bash cut kardam

پاسخ:

دوست گرامی با درود برشما از اینکه با شهامت پرسش خوب و بجایی رو مطرح کردی. موضوعی که شرح دادی کامل خواندم و متوجه شدم. حال جسمی خودتان توی این مدت چطوراست؟ بطور مثال زردی چشم یا خستگی بی اندازه زیاد و یا ادرارتون زرد و تیره هست؟ یا بی اشتها هم هستید؟ این اولین و ساده ترین نشانه هپاتیت هست
قدم دوم و مهمتری که میخواهید مطمئن باشید که به هپاتیت مبتلا شده اید یا نه
بروید نزد پزشک عمومی وازش بخواهید که تست هپاتیت بکنه. در این تست خون آزمایشهای مربوط به کبد از شما گرفته میشود که اگراز حد نرمال بیشتر باشند نشانه هپاتیت است
آزمایشهای مهم برای کبد و نوع ویروس هپاتیت باید بدهید
(GOT, GPT, GGT) آزمایشهای مربوط به کبد, (HBV/HCV RNA) آزمایشهای مربوط به هپاتیت بی و سی
خواهشا بعد از انجام آزمایشات از وضع خودتون مرا باخبر کنید. اول آزمایشهای کبد را بدهید اگر از حد طبیعی بسیار بودند بعد پزشک هپاتولوگ آزمایش مخصوص ویروسهای هپاتیتها را انجام خواهد داد

به امید تندرستی شما و خبر خوش از شما. ارادتمند شما بانوی گرامی کیومرث


پرسش: در صورت تماس جنسی سطحی یا پوستی ، آیا خطر انتقال اچ ای وی و دیگر بیماری های مقاربتی وجود دارد؟

پاسخ: تماس ترشحات جنسی با پوست سالم٬ باعث انتقال اچ ای وی نمی شود


پرسش: در صورت ارتباط جنسی با اشخاص روسپی یا خود فروش، میزان خطر آلوده شدن به اچ آی وی و بیماری های مقاربتی به چه میزان است؟

پاسخ: به طور طبیعی میزان درصد خطرانتقال بیماری های مقاربتی و اچ آی وی در بین این گروه (برای هر دو، شخص مشتری و شخص خود فروش) به دلیل داشتن شرکای جنسی متعدد و عدم آشنایی هر کدام از آنها با سابقه خونی شریک جنسی و همچنین سابقه شرکای جنسی قبلی، بسیار بالا می باشد

فاکتور بسیار مهم در این مورد کنترل می باشد
در صورتی که شما در کشوری هستید که این کار شکلی قانونی دارد، (مانند بعضی کشورهای اروپایی) و شما با اشخاص دارای شناسنامه بهداشتی به شیوه ” ارتباط جنسی مطمئن تر” رابطه برقرار می کنید، میزان خطری که متوجه شما می باشد به آن شدت و میزان بالایی نیست که در شیوه های به اصطلاح زیرزمینی و مخفی وجود دارد، که دلیل آن کنترل بهداشتی این افراد به شکل منظم می باشد

به عنوان نمونه در ایران، در صورت برقراری تماس جنسی بین این افراد (شخص مشتری و شخص خود فروش)، میزان درصد خطری که متوجه این گروه است، بسیار بالا می باشد. از دلایل بسیار مهم آن می توان به سه مشکل مهم موجود در بین افرادی که به این کار به عنوان شغل روی آورده اند، اشاره کرد

٫ عدم دسترسی به سرویس های بهداشتی کافی و مناسب،
٫ عدم کنترل بهداشتی و انجام معاینات منظم سلامتی،
٫ عدم انجام آزمایشهای اجباری سلامتی در طی دوره های زمانی منظم


پرسش: آیا زگیل تناسلی از توالت فرنگی انتقال میابد؟

پاسخ: خیر دوست گرامی. انتقال ویروس زگیل تناسلی از طریق توالت فرنگی تقریبا ناممکن است. سرایت یا انتقال این بیماری زمانی از طریقی که شما نوشتید میسر است که شخص یا اشخاصی که روی توالت فرنگی می نشینند محل تماس بدنشان زخمی باز داشته باشد. اگر این چنین بود که تمام سایر مردم کشورهای جهان که فقط توالت فرنگی دارند می بایست به زگیل تناسلی مبتلا باشند.بطور مثال چون خود من سالهای بسیاریست که ساکن آلمان می باشم بسیاری از مردم آلمان در توالتهای عمومی و حتی شخصی شان نظافت بهداشتی را بسیارخوب رعایت میکنند. اینجا برای توالت هاشان که همه فرنگی هستند مرتب وسایل بهداشتی بویژه با الکل در صد بالا و مواد ضدعفونی استفاده میکنند. پهلوی توالتهایشان بخصوص خانه های شخصی و بیمارستانها و کلینیکها انواع و اقسام مواد ضد عفونی وجود دارد. اما این زگیل تناسلی بیشتر از طریق تماس مستقیم جنسی و مخاط پوست از جمله بوسه های عمیق دهانی و زبانی و آمیزش دهانی و لیسیدن به نقاطی از بدن از جمله واگینال و …. کسانی که آمیزش جنسی با افراد متعتدد و بسیاری دارند بطور مثال روسپی هایی که خوب بهداشت رو رعایت نمی کنند و گاهی هم از طریق حمامهای مشترک یا عمومی و سونا بدون استفاده از حوله امکان پذیرست بشرطیکه این اشخاص قسمتی از بدنشان زخمی باز و یا بنوعی از طریق شیارهای پوستی وارد بدنشان شود که حقیقتا درصد این موارد بسیار نادرست


پرسش: سلام وقتتون بخیر چند تا سوال داشتم : اول اینکه کاندوم واقعا میتونه در جلوگیری از ابتلا به ایدز موثر باشه؟ و دوم اینکه استفاده از روان کننده های غیر روغنی هم باعث پاره شدن کاندوم میشه؟ و سوم اینکه قانونی برای مهار کردن افرادی که از ابتلای خودشون به این بیماری خبر دارن وعمدا دیگران رو هم مبتلا میکنن هست؟ ممنون میشم

پاسخ: روز شما هم بخیر. کاندوم اگر از نوع استاندارد که در داروخانه ها بفروش میرسه برای همخوابگی استفاده بشه کاملا و صد در صد بدون هیچ نگرانی برای سرایت ممکن نمی باشد. کاندوم نه تنها برای پیشگیری از ویروس اچ آی وی بهترین راهست, بلکه برای پیشگیری از هر نوع ویروس دیگر به مانند ویروسهای هپاتیت و هرپس یا زگیلهای جنسی یا باکتریهای سیفلیس و سوزاک شخص در امانست. استفاده از روان کننده های ژلی بهترین است و امکان پارگی کاندوم نداره. اندازه کاندوم به درازی آلت نیست بلکه برحسب قطر آلت میباشند . بنابرین کسی که کاندوم کوچک میخره چون قطر این نوع کمه باعث فشار بر روی آلت میشه که به همین علت بسیاری از مردان طبیعتا از کاندوم استفاده نمیکنند. در مورد قانونی که اشخاص دیگران رو عمدا به ویروس اچ آی وی مبتلا میکنند چیست؟ در مورد این مطلب در ایران اطلاعی ندارم. اما در اروپا و بخصوص در آلمان در صورتیکه بتوان مبتلا کردن شخص یا اشخاص را با ویروس بطور عمدی ثابت کرد درقوانینی وجود داره که باعث جرائم مالی و حتی حبس اینگونه اشخاص خواهد شد. البته ثابت کردنش آسان نیست


پرسش: آزمایش یا تست اچ آی وی چگونه انجام میشود؟

پاسخ: به طور کلی با سه نوع آزمایش می‌توان به ابتلای اشخاص و تعداد ویروس اچ آی وی پی برد.ابتلا به اچ آی وی از طریق خون یا ارتباط مستقیم جنسی و محافظت نشده به افراد منتقل می‌شود و ابتلای افراد به آن را با انجام

آزمایش‌های آنتی‌بادی به دو روش الیزا (Elisa) و وسترن بلات (Western blot) سه نوع آزمایش آنتی‌ژن نیز به دو دسته تقسیم تقسیم شده‌ است.: Rt-Pcr و P24..

HIV antibodi آزمون آنتی‌بادی یا

P24 antigen آزمون آنتی‌ژن یا

HIV load سنجش مقدار یا

اساس آزمایش‌های ‌آنتی‌بادی، پیدا کردن ماده‌ای شیمیایی به همین نام در خون افراد است که وقتی اچ‌آی‌وی به بدن راه می‌یابد، سیستم ایمنی آن را برای مقابله با عفونت، تولید می‌کند. اساس آزمایش‌های آنتی‌ژن نیز جست‌وجوی خود ویروس در خون است

از هنگام ورود یا همان ویروس اچ آی وی به بدن کسی، تا زمان تشخیص آن در نتایج آزمایش، دو هفته تا شش ماه ممکن است طول بکشد که به آن دوره پنجره گفته می‌شود. همان‌طور که دوره پنجره یا ظهور علائم در افراد متفاوت است، ممکن است به سبب تفاوت مقدار و سرعت تولید پادتن در هر شخص، علائم بالینی نیز در برخی افراد دیده نشود یا در نتایج آزمایش دیرتر ظاهر شود. بنابراین، آزمایشها حداقل باید در دو نوبت (موسوم به رپید تست) پس از احتمال آلودگی خونی یا رفتار محافظت‌ نشده جنسی صورت گیرد تا اطلاع از بیماری یا سلامت فرد و ارائه جواب قطعی ممکن شود

آزمایش الیزا، آزمونی کمابیش دقیق و ارزان است. پس از دَوَرانِ نمونه خون فرد در دور بالا، ماده معرف الیزا را به سرم خون جدا شده اضافه می‌کنند، اگر طی آزمایش محلول رنگی شود نشانه وجود پادتن اچ‌آی‌وی و ابتلا به ویروس اچ ای وی است. تولید پادتن حداقل از دو تا سه هفته طول می‌کشد.

آزمایش وسترن که گران‌تر و مشکل‌تر است معمولا وقتی کارآیی دارد که نتیجه آزمایش اول مثبت بوده و به نوعی حکم تستی تائیدی را دارد

در آزمایش پی‌سی‌آر، ژن یا دی‌ان‌ای ویروس شناسایی می‌شود. میزان اطمینان به نتیجه آن تا حدود زیادی بالا، اما هزینه آن اندکی گران‌تر است؛ هر چند در این روش نیز امکان جواب مثبت یا منفی کاذب وجود دارد. البته نتایج مثبت این تست با آزمونی موسوم به سرولوژیک ثابت می‌شود


پرسش: در صورت ارتباط جنسی با شخص آلوده (مرد با زن – مرد با مرد)، احتمال آلوده شدن کدام یک بیشتر است؟

پاسخ: همواره خطر انتقال اچ آی وی در مورد مردان همجنسگرا بالاتر و تقریباً دو برابر مردان غیر همجنسگرا است. خطر دریافت ویروس در بین مردان همجنسگرا در فرد مفعول بیشتر است


پرسش: در صورت فاعل بودن در ارتباط جنسی بین دومرد، آیا احتمال آلوده شدن شخص فاعل نیز به اچ آی وی و دیگر بیماری های مقاربتی وجود دارد؟

پاسخ: بله این احتمال وجود دارد ولی کمتر از فردی است که مفعول است. همواره باید به خاطر داشت که احتمال انتقال در مردان همجنسگرا رقم بالایی است

جالب توجه این است که گاه در بین گروه هایی افراد در ایران نوعی نگاه خاص وجود دارد که تنها مردانی را که در رابطه جنسی مرد با مرد، مفعول هستند را همجنس گرا به شمار می آورند و مردانی را که در رابطه مرد با مرد فاعل هستند را به عنوان همجنس گرا نمی شناسند. بنابراین گمان می کنند که خطر تنها شخص مفعول را تهدید می کند. در حالی که از نظر علمی و هم در بیشتر فرهنگ ها، هر مرد و زنی– فاعل یا مفعول – را که به نوع همجنس گرایش دارد، همجنسگرا می شناسند


پرسش: سرایت بیماری از راه آرایشگاه یا لوازم دندان پزشکی هم امکان داره؟

پاسخ: بله سرایت ویروس آچ آی وی با هر گونه ابزار برنده مثل تیغ یا چاقو هنگامیکه با خونی که به ویروس اچ آی وی مثبت آغشته باشد و این ابزار را بلافاصله و بدون ضدعفونی برای شخص دیگری بکار برده شود تنها به این شرط میتواند به فرد دیگر سرایت کند که او با همان ابزار آغشته به خون ویروس اچ آی وی با قسمتی از بدن او در تماس باشد که زخمی باز داشته باشد. ویروس اچ آی وی نمیتواند تنها از راه پوست سالمی که بریده و آغشته به خون نباشد به کسی سرایت کند. حال این ابزار میخواهند مربوط به آرایشگاه باشند و یا مربوط به پزشک و دندانپزشک و یا ابزاری مثل پنس در بیمارستانها و کلینیکها.

بنابرین در کل باید چنین خلاصه کنم تنها از طریق تماس ابزار ها با بدن بشرطیکه شخص سالم زخمی شده باشد و یا تماس دو شخصی که حال به هر شیوه ای زخمی باشند و آنهم زخم باز اگر این تماسها در همان مقطع باشد امکانپذیرست. در ضمن لازمست که دوستان مطلع باشند که ویروس اچ آی وی در محیط باز یعنی در هوای آزاد یا خارج از بدن حداکثر یک دقیقه زنده است و همچنین فعالست و سرایت دهنده و نه بیشتر.

دوستان توجه کنید. طبق آخرین گزارشات پزشکی و مشاوره ای در آلمان ویروس اچ آی وی بطور مثال با ایزاری که با خون اچ آی وی اغشته باشند و لی بطور مثال 20 دقیقه از زمان آغشتگی آنها گذشته باشد و اگر پزشکی یا آرایشگری آن ابزار را در شخص سالمی بکار برد امکان سرایت ویروس اچ آی وی وجود ندارد. ولی این توضیحات تنها مربوط به چگونگی سرایت ویروس آچ آی و میباشد. مسلما پس از استفاده ابزارها برای هر فرد میبایست برای پیشگیری از سرایت ویروسها و باکتریها و قارچها و حتی پارازیتهای دیگر تمامی ابزاری که تماس مستقیم با خون دارند شستشو و با الکل ضدعفونی شوند. پزشکان توصیه میکنند که برای از بین بردن برخی ویروسها لازمست که ابزار بمدت 20 دقیقه در آب جوشنده شستشو شوند.


پرسش: چطور می توانم بفهمم که حامل ویروس اچ آی وی هستم؟

پاسخ: دارا بودن ویروس اچ آی وی از ظاهر و یا حال جسمی فرد قابل تشخیص نمی باشد. نمی توان با نگاه کردن به یک فرد تشخیص داد که آیا او ناقل ویروس اچ آی وی می باشد و یا خیر. افرادی که حامل ویروس اچ آی وی هستند می توانند برای سالیان سال ظاهری کاملا سالم داشته باشند. تنها راه تشخیص آزمایش خون است که به تست اچ آی وی شهرت پیدا کرده است. شاید بعضی آن را تست ایدز نیز بنامند اما این آزمایش نمی تواند بگوید که آیا شما مبتلا به ایدز شده اید و یا خواهید شد. این آزمایش تنها مشخص می کند که آیا ویروس اچ آی وی در بدن وجود دارد و یا خیر

در این آزمایش به تعداد گلبول های سفید خاصی که سیستم ایمنی بدن تولید می کند توجه می شود که در صورت وجود ویروس اچ آی وی در خون دیده می شوند. این یک تست بسیار دقیق است. چنانچه آنتی بادی های مخصوص ویروس اچ آی وی در خون دیده شوند جواب آزمایش مثبت خواهد بود و به آن فرد اچ آی وی مثبت یا یازیتیو می گویند یعنی او حامل ویروس اچ آی وی است

چنانچه آن آنتی بادی ها در خون یافت نشوند جواب آزمایش منفی است و به آن شخص اچ آی وی منفی یا نگتیو می گویند و به این معنی است که فرد حامل ویروس اچ آی وی نمی باشد

از زمانی که ویروس به بدن شخص وارد می شود تا زمانی که آنتی بادی ها در خون مشاهده شوند معمولا یک فاصله ی زمانی وجود دارد. این دوره ی زمانی می تواند بین سه تا دوازده هفته باشد. به این دوره در اصطلاح دوره ی پنجره می گویند و بنابراین توصیه می شود که شخص از زمان آخرین رفتار پر خطر خود تا انجام آزمایش به مدت دوازده هفته صبر کند. این باعث اطمینان بیشتر به جواب آزمایش خواهد بود


پرسش: دوستان کسی میدونه که کیتهای تشخیص سریع ایدز از چه روشی برای ردیابی ویروس استفاده میکنه و آیا کلا این کیت ها که از اونها معمولا در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری استفاده میشه دقت مناسبی در تشخیص این بیماری دارند؟

پاسخ: برای تشخیص و تستهای سریع ویروس اچ آی وی و نه ایدز بلکه فرد ابتدا به ویروس اچ آی وی حامل یا مبتلا میشود و نه به ایدز. بدینگونه است که در این نوع تست (فوری) بجای اینکه به مانند روش های معمولی تست اج آی وی از خون گرفتن با سرنگ استفاده میشود چنین نیست بلکه در این روش ( به مانند بیماران دیابتی یا قندی که برای تعیین میزان قند خونشان استفاده میکنند) میباشد. بدین معنا که با گرفتن چند قطره خون از سر انگشت فرد مورد تست روی ورقه باریک تست داده میشود (دقیقا مثل تست قندخون) و جواب آن پس چند دقیقه نتیجه مشخص میشود که شخص اچ آی وی مثبت است با خیر. دوست گرامی خواهشمندم خوب دقت کنید که تست فوری بدین معنا نیست که اگر کسی چند ساعت و یا چند روز قبل رفتار پر خطر جنسی و یا از هر طریقی دیگر مثال استعمال مواد مخدر و الکل و…. در معرض خطر سرایت ویروس اچ آی وی قرار گرفته باشد این تست را میتواند و یا باید انجام دهد.

خیر در چنین شرایطی انجام تست اچ آی وی هرگز درست نیست. تست فوری یعنی که شما دیگر نیاز ندارید که به مانند گذشته ها و روش تست معمولی که حتما 7 تا 10 روز زمان نیاز دارد که منتظر پاسخ و نتیجه تست شد بلکه در عرض چند دقیقه جواب تست شما حاضرست. حال برای اینکه مطمئن شد که این تست صد در صد مطمئن است باید حتما تست دومی هم پس از آن گرفت که روش دوم میبایست از طریق برداشتن خون از طریق سرنگ باشد که این تست همانطوریکه در بالا اشاره کردم اگر هیچ مغایرتی با تست اولیه نداشته باشد یعنی پاسخ هر دو تست یکی باشد جواب تست اچ آی وی آن فرد کاملا همین خواهد بود. در مورد پرسش دوم شما که آیا تست فوری به مانند تست معمولی از روش گرفتن خون مطمئن میباشد یا نه . باید بگویم که معمولا ما در اروپا و خارج از ایران تست فوری را به مانند تست معمولی یکسان و مطمئن میشناسیم و این تجربه کرده ایم.

گاهی (بسیار بسیار بندرت) تست اچ آی وی بدلیل حساس بودن و دقیق بودنش البته در مورد تست فوری چنین پیش آمده که به اشتباه جواب تست فردی اچ آی وی مثبت نشان داده شده. باز هم تکرار میکنم به همین سبب همواره در همه جای دنیا پیشنهاد میشود که برای تست صد در صد مورد اطمینان اچ آی وی میبایست برای تائید تست اول حتما تست دومی نیز انجام پذیرد. در آخر باید بگویم که دوستان زمانی میتوانند به هر دو تستشان کاملا مطمئن باشند که 12 هفته از رفتار پر خطر شان در معرض ویروس اچ آی وی گرفتنشان گذشته باشد. هر گونه تست اچ آی وی بلافاصله پس از رفتار پر خطر بدون گذشت 12 هفته بی معناست و جواب تست تست پیش از گذشت این زمان دقیق نیست.


پرسش: برای جلوگیری از بیماریهای آمیزشی چه راههایی وجود دارند؟ چه بیماریهایی از راه آمیزش دهانی امکانپذیرست؟

پاسخ: تنها راه و روش کاملا و صد 100 در صد مطمئن برای پیشگیری از تمام بیماریهای آمیزشی کاندوم یا پوشش میباشد. دوستان آمیزش دهانی آلت مرد بدون کاندوم میتواند بیماری سوزاک و سیفلیس را به دهان و بدن شخص انتقال دهد بدون اینکه شخص فاعل ارگاسم شود. ولی ویروس اچ آی وی فقط در صورتی میتواند به دهان شخص مفعول وارد شود که آلت جنسی مرد به ارگاسم رسیده و منی و اسپرم وارد دهان فرد دیگر شود. درغیر اینصورت با لیسیدن و یا آمیزش دهانی امکانپذیر نیست و ترس و یا جای نگرانی وجود ندارد

بیماریهایی که از طریق آمیزش دهانی وجود دارند عبارتند از

لیسیدن رحم و دهانه رحم بعلت مایعات درونی رحم خطر انتقال بیماریهای زیر رادارد. انتقال بیماریهای قارچی که در رحم خانمها رشد قارچها زیادست. باکتری سوزاک و سیفلیس و ازهمه مهمتر و آسانتر خطر انتقال ویروس هپاتیت سی HCV و ویروس اچ آی وی HIV وهمچنین ویروس پاپیلوما HPV که میتواند به سرطان دهان منجر شود بسیارزیادست. زیرا در دهانه ودر درون رحم خانمها همیشه مقداری مایعات و خون تازه میباشد که مقدار کمی از آن کافیست که این ویروسها وارد دهان شود. در مورد لیسیدن مقعد هم برای مردان و هم بانوان امکان بیمارهای هپاتیت بی و سی و پاپیلوما HPV فراوانست


پرسش: چرا بسیاری از ما انسانها مرد و زن از کاندم لذت نمیبریم و آیا میتوان تغییراتی بوجود آورد و با کاندوم در حین سکس از لذت خوبی برخوردار شد؟

پاسخ: بلی میتوان از کاندوم درست در هنگام سکس کاملا لذت برد. اکثریت مردان از کاندومهای غیر استاندارد و یا غلط استفاده میکنند. زیرا برخی کاندم ها قطر بیشتری نسبت به بقیه دارند. سعی کنید از کاندم های زیاد ضخیم استفاده نکنید. اگر از کاندم هایی که بزرگ تر از سایز شما می باشد استفاده کنید مسلما راحت تر در می آیند. اگر طول آلت شما زیاد است، بدین معنی نیست که باید از کاندم های سایز بزرگ استفاده کنید زیرا سایز کاندم ها با توجه به قطر آن در نظر گرفته شده است نه بلندی آن. کاندم های متفاوت را امتحان کنید تا سایز مناسب تان را پیدا کنید

این عقیده که میگوید، من و دوستم یا همسرم هر دو اچ آی وی مثبت هستیم پس دیگر نیازی نیست که از کاندم استفاده کنیم. شاید این فکر شما منطقی به نظر برسد اما توجه داشته باشید که دیگرعفونت ها همانند سیفلیس و یا سوزاک نیز وجود دارند که بعلاوه، موقعیت سلامتی شما را بدتر میکنند و از سوی دیگر چون ویروسهای اچ.ای.وی متفاوت هستند، آمیزش جنسی بدون کاندم باعث میشود که این دو فرد اگر حامل ویروس های متفاوتی باشند، دوباره ویروسهای جدیدی به یکدیگر منتقل کنند

آمیزش جنسی مطمئن به هر شیوه آن، چه از راه رحم ، مقعد ویا دهان بدون آنکه هیچیک ازمایعات بدن ویا خون وارد بدن فرد دیگری نشود تنها با پوششی بنام کاندم امکان پذیر میباشد


پرسش: تست اچ آی وی چه فوایدی دارد؟ و آیا اچ آی وی و ایدز درمان دارند؟

پاسخ: برای خیلی از مردم تست اچ آی وی اهمیت خاصی دارد چون مایل هستند که از وضعیت سلامت خود آگاه باشند. اهمیت این موضوع در اینجاست که اگر فردی ا چ آی وی مثبت باشد می تواند برنامه ریزی کند که چطور سالم بماند

تصمیم به انجام این تست مستلزم داشتن درک درستی از تست و نتیجه ی آن است. صرفنظر از تصمیم شما برای انجام آزمایش، مهم این است که همواره روابط جنسی سالمی داشته باشید و چنانچه از مواد مخدر استفاده می کنید به موارد سلامتی آن نیز توجه کنید تا نه تنها خود بلکه دیگران را در خطر عفونت های آمیزشی حفظ کنید. اگرجواب منفی‌ بود در آینده بیشتر مواظب خود خواهید بود تا به این ویروس مبتلا نشوید

بسیار مهم است که شما پیش از دوران بارداری یا دیر دیر در زمان بارداری تست اچ‌ ﺁی وی ‌را بدهید. چون هرچه زودتر تشخیص ویروس در بدن داده شود زودتر میتوان درمان مادررا آغاز کرد تا ویروس به نوزاد منتقل نشود. هر چند که کاوشگران و دانشمندان در تلاش برای تهیه ی داروهایی هستند که کاملا ویروس اچ آی وی را از بین ببرد اما در حال حاضر می دانیم که وقتی فردی حامل ویروس اچ آی وی باشد نمی توان ویروس را به کلی از بین برد

علاوه بر داروهایی که در حال حاضر به مقابله با بیماری های فرصت طلب می پردازند، اکنون داروهایی تهیه شده که می توانند مستقیما به ویروس اچ آی وی حمله ور شوند. این داروها که به درمان ترکیبی معروف شده اند تاثیر ویروس اچ آی وی بر سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهند و از تکثیر ویروس جلوگیری می کنند

در ضمن راههای دیگری هم وجود دارند بطور مثال گاهی بعضی افراد حامل ویروس اچ آی وی از روش های درمانی مکمل نیز استفاده می کنند که شامل طب سوزنی، ویتامین های جایگزین، ماساژ و غیره می باشد. این روش های درمانی مکمل نیز برای افرادی که ازدارواستفاده می کنند مفید می باشد و در کاهش استرس و تقویت قدرت بدنی آنها کمک می کند. تاکنون واکسن کاملا موفقی برای ویروس اچ آی وی وجود ندارد


پرسش: آیا مصرف مشروبات الکلی می تواند عامل ابتلا به ویروس اچ ای وی باشد؟

پاسخ: مشروبات الکلی باعث اختلال در قدرت تصمیم گیری می شود و هم میل جنسی فرد افزایش پیدا می کند و قادر به تصمیم گیری صحیح جهت حفظ سلامت خودش نمی باشد. اکثر تماس های جنسی همراه با استفاده از مشروبات الکلی بدون استفاده از کاندم است


پرسش: چرا احتمال انتقال اچ ای وی در همجنسگرا بیشتر است ؟

پاسخ: این مربوط به نوع تماس جنسی است

مخاط روده ظریفتر از مخاط دستگاه تناسلی زنان (واژن ) است

مویرگهای زیر مخاط روده بیشتر از مویرگهای زیر مخاط دستگاه تناسلی است

احتمال آسیب و زخم شدن در روده بیشتر است

مدت زمان تماس ترشحات آلوده با مخاط روده بیشتر است

علاوه بر این فاکتور های اندامی افراد همجنس گرا٬ دارای شرکاء جنسی و فعالیت آمیزشی بیشتر هستند و این عوامل احتمال ابتلا را افزایش می دهد


پرسش: آیا زنان همجنسگرا نیز متیوانند از طریق آمیزش جنسی با یکدیگر به اچ ای وی و یا سایر بیماریهای جنسی مبتلا شوند؟

پاسخ: هیچ زنی از سابقه جنسی شریک جنسی زن خود کاملاً آگاه نبوده و نمی داند که سابقاً با چه مردی بوده است و یا شاید قبلاً مواد مخدر تزریقی استفاده کرده و آیا شاید هنوز هم استفاده می کند. همچنین ممکنست که زنی که با او رابطه دارد در گذشته با مردی رابطه داشته است
با توجه به این امر که معمولا زنان همجنسگرا از وسایل مصنوعی استفاده می کنند و قادر به انتقال ترشحات جنسی بطور مستقیم نمی باشند، ولی اگر یکی از شرکا به اچ ای وی مبتلا باشد از طریق استفاده مشترک همین آلات مصنوعی در هنگام آمیزش جنسی میتوانند ویروس اچ ای وی و یا هر گونه بیماری آمیزشی از جمله هپاتیتها را نیز به یکدیگر انتقال دهند. راه های دیگر انتقال جنسی در میان زنان همجنسگرا آمیزش دهانی از طریق تماس زبان و دهان به واژن و مقعد می باشد

پرسش: آیا بهتر نیست که مبتلایان به ویروس اچ آی وی و ایدز برای درمان قرنطینه شوند تا افراد سالم جامعه از آلودگی در امان بمانند؟

پاسخ: به نظر من قرنطینه و مورد تبعیض قرار دادن فرد به علت بیماری ایدز که به هر دلیلی که باشد غیر قابل پذیرشست. موجب افسرده شدن شخص و از لحاظ روانی تاثیرات غیر قابل برگشتی ایجاد میکند مثلا شخصی از دوستان من مبتلا هست من به طور کامل از او قطع رابطه میکنم که این باعث یک بار منفی در ذهن او میشود. از سویی دیگر این افراد در صورت قرنطینه شدن از جامعه وحقوق طبیعی انسانی و شرکت در زندگی عادی و روزمره به مانند دیگر بیماران را از دست خواهند داد. زیرا که این بیماری به مانند بیماریهای دیگر دردیست مشترک و متعلق به جامعه ما به همین دلیل ما همه با هم میبایست متحد شویم تا با بیماری مبارزه کنیم و نه با بیمار. با سپاس


پرسش: چطور یک آمیزش سالم و بدون هیچ رفتار خطر ناکی داشته باشیم؟ وآیا رابطه جنسی یک فردی که حامل و نیز ناقل ویروس اچ آی وی میباشد با فرد یا افرادی که فاقد این ویروس هستند بدون هیچ تهدیدی که به دیگران این ویروس را انتقال دهد امکان پذیرست؟

پاسخ: از پوششی بنام کاندم استفاده کنیم و حتی المقدور از مواد مخدر و الکل در هنگام سکس استفاده نکنیم.

بله این هم امکانپذیرست. بشرطیکه با از پوششی بنام کاندم در حین سکس استفاده شود چه این افراد ی که با آنها سکس داریم دارای ویروس اچ آی وی باشند و چه منفی باشند یعنی فاقد این ویروس باشند بدون هیچ تهدید و نگرانی امکانپذیرست.


پرسش: سلام من دانشجوی رشته فیزیولوژی ورزشی هستم و قصد دارم از یک سیستم تمرینی جدید برای افراد مبتلا به ایدز استفاده نمایم که هدف ازین تمرینات کاهش از دست رفتن عضلات و همچنین افزایش توده عضلانی با استفاده از شدت های تمرینی به مراتب کمتر از شدت هایی که تمرینات سنتی استفاده میشود در افراد مبتلا به این تمرین میباشد حال سوالی که از خدمت شما داشتم این هست که برای ازمودنی چه دسته از بیماران و در چه استیجی از بیماری را میتوان انتخاب کرد که منع تمرین نداشته باشند و یا احیانا تمرین تاثیر منفی بر شمار cd4 این افراد نداشته باشد ؟یک سوال دیگر هم خدمتتون داشتم و ان هم اینکه چون هدف از تمرین کاهش اتروفی عضلانی و افزایش توده عضلانی این بیماران هست در کدام مرحله بیماری کاهش وزن و توده عضلانی اتفاق میفتد تا برای ازمودنی از این دسته افراد استفاده نمایم؟اگر راهنمایی نمایید ممنون میشوم

پاسخ:با درود بر شما دوست گرامی. در مورد پرسشهایی که مطرح فرمودید, در باره پرسش اول و دوم شما که بطور سیستماتیک به هم مربوطند میتوان چنین پاسخ داد که تمرینهای فیزیولژی ورزشی و هرگونه ورزشهای نرم بویژه شنا و یوگا و تمر ینهای فیزیکی برای ساخت عضلات … بطور کلی برای هرگونه از مراحل مبتلایان چه از نظر افزایش سیستم ایمنی بدن و هم از نظر پیشگیری از کاسته شدن عضلات و یا ماهیچه های سالم و از سوی دیگر تقویت آنها در مبتلایان عمل مفیدی است. موضوع مهمی که باید توجه کرد اینست که بین تازه مبتلایان به ویروس اچ ای وی و مرحله پیشرفته آن یعنی بیماری ایدز می باشد. ورزشها و تمرینهای بدنی و نگهداری از ماهیچه و عضلات در فاز اولیه اچ آی وی تا زمانی که شخص به ایدز بیمار نشده طبیعتا تا حد معمول 45 دقیقه عملا اشکالی ندارد. اما در مورد مبتلایان به ایدز زمانیکه بیمار سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد و از سوی دیگر ضعف عمومی بدن بیمار بالا باشد, بطور مثال سلولهای کمکی یا CD4 اشخاص زیر 300 باشد با ورزشهای سنگین و طولانی از جمله تمرینهای سنگین بدنسازی و ورزشهای سنگین و طولانی مدت می بایست بطور کل قطع و یا با احتیاط و سبکتر صورت گیرد تا استرس بیشتری به وضع جسمانی بیمار وارد نشود. تعداد سلولهای کمکی مبتلایان به اچ آی وی نقش عمده ای برای ورزش و یا حتی تمرینهای فیزیکی ندارد. بلکه آنچکه مهم است تفاوت وضع جسمانی بیمار با بیمار دیگری می باشد. یعنی وضع جسمانی هر شخص با شخص دیگر فرق می کند. باید دید که بیمار تا چه توانایی جسمی دارد؟ که این را خود بیمار از هر کس بهتر در حین فعالیت بدنی خود متوجه خواهد شد. فیزیوتراپی طولانی مدت و سنگین برای بیمارانی که کاهش وزن زیادی دارند موجب کاهش و سوخت بیشتر عضلات زیان آورست و همچنین فشار به سیستم ایمنی بیمار ایجاد می کند که در نتیجه اصولا کار اشتباهی است. ولی تمرینهای بدنی و نرمشهای هدفمند در کل در هر مرحله از ابتلا به ویروس تا مرحله شدید بیماری ایدز بسیار مفید و حتی لازمست. بهترین تمرینها و فعالیتهای بدنی برای مبتلایان به اچ آی وی و ایدز برای بالا بردن سیستم دفاعی بدنشان شنا و یو گا ژیمناستک و دو چرخه سواری چه در خانه و یا بیرون از منزل قدم زدن ولی دویدن بهترست که در شرایط ضعف جسمی صورت نگیرد. برای بیمارانی که به مرحله ایدز رسیده اند هم مواد غذایی برای پشتیبانی و تقویت عضلات همچنین هم زمان با ورزش و فیزیو تراپی و حتی ماساژ خیلی کارساز و پشتیبانی کننده هم هست پیشنهاد می کنیم. از جمله گوشت به اندازه کافی ولی ماهی بسیار بیشتر بدلیل امگا و کاهش کلسترل خون بیمارانی که با داروهای ضد ویروس درمان می شوند و هم چنین مواد غذایی که در آنها نشاسته جات بیشتری دارد مانند سیب زمینی بیشتر و برنج کمتر انواع رشته های ماکارونی شکل که از آردهای سبوس و جو و غلات مفید در رشد و فعل و انفعالات ماهیچه ها و عضلات کمک می باشند تا بجای آردهای سفید گندم. البته در مورد تغذیه با مواد نشاسته جات باید حتما تاکید کرد که اگر بیمار به بیماری دیابت هم مبتلاست خوب مواظبت کنند. امیدوارم که توانسته باشم پرسشهای شما را پاسخگو بوده باشم. با مهر


پرسش: آیا فردی که حامل ویروس اچ آی وی بوده در صورتیکه از داروهای مکمل معروف به آنتی رترو ویرال یا ضد ویروس اچ آی وی استفاده میکند و یا در حال درمانست میتواند با فرد یا افرادی که فاقد این ویروس و یا سالم هستند بدون پوششی بنام کاندم همخوابگی کند؟ به بیانی دیگر فرد حامل ویروس اچ آی وی در حال درمان میتواند بدون ریسک و بدون کاندم با فرد یا افراد سالم سکس کرده و بدون اینکه ویروسی به بدن افراد سالم منتقل کند؟

پاسخ : بله این هم امکانپذیرست. دوستان خوب دقت کنید. بشرطیکه فرد حامل ویروس اچ آی وی در حال درمان با داروهای آنتی ویروس بوده و تعداد ویروسهای آن در معیارها و سنجشهای آزمایشگاهی قابل روئیت یا قابل مشاهده نباشد یعنی ویروسی در خون این شخص در حال درمان یافت نباشد و در صورتیکه پارتنر یا شریک جنسی او هم با وجود اینکه همیشه سالم بوده و یا فاقد ویروس اچ آی وی بوده از دارویی بنام ترو وادا که یکسال پیش از سازمان جهانی ایدز و تحت نظر و پزشکان و محققان آمریکایی و اروپایی برای پیشگیری از ویروس اچ آی وی به جهان معرفی شد, استفاده کند برای شخص سالمی که بدون کاندم و یا پوشش با همسر و یا پارتنر و یا شریک جنسی خود که حامل ویروس اچ آی وی بوده و در حال درمانست همخوابگی داشته باشد خطر و ریسک سرایت بسیار ضعیف است. در حال حاضر بسیاری از مبتلایان برای داشتن فرزند با همسرشان که سالمست از داروهای ترکیبی رترو ویرس استفاده میکنند که در صد احتمال سرایت به مادر و فرزند را به زیر 2 درصد میبرد.


پرسش: اگر شخصی یک رفتار پر خطر جنسی داشته بطور مثال فردی که فاقد ویروس اچ آی وی بوده و سالم است با فردی که حامل ویروس اچ آی وی است در زمانیکه این شخص مبتلا به اچ آی وی تحت هیچگونه درمانی هم نباشد و سکس پر خطری با فرد سالمی کند آیا شخص سالم پس از چنین رابطه پرخطری امکان اینکه به ویروس اچ آی وی مبتلا شده باشد, میتوان ویروس اچ آی وی را از بدن او حذف کامل کرد؟ تا دوباره شخصی سالم شود؟

پاسخ : رفتار پر خطر یعنی بطور مثال استفاده نکردن از کاندم برای پیشگیری از بیماریهای آمیزشی و یا سکس همراه با داروها و مواد مخدر مانند آمفی تامین ها یعنی کوکائین. اسپید و شیشه و هروئین و…. و حتی الکل

اگرشخصی در طی 48 ساعت اولیه حال ازهر طریقی به ویروس اچ ﺁی وی حامل شود، پزشکان میتوانند بیش از 99 درصد این فرد را کمک کرده تا تکثیر ویروس درخون او جلوگیری شود و حتی ویروسها کاملا منحل شوندسیستم ایمنی فرد تازه آلوده به ویروس اچ ﺁی وی، توانایی کاملا مناسبی دارد.

آ نها براین باورند که در ساعات اولیه فرد مبتلا به ویروس را همزمان با استفاده از داروهای ترکیبی پروفیلاکس یا پیشگیری برای جلوگیری از تکثیر ویروس میتوان نجات داد. تجاوزجنسی و بریدگیهای عمیق بدن، استفاده ازمواد مخد ر والکل آمیخته با سکس، مواردی بسیارخطرناک و پرریسکی برای ابتلا به اچ ﺁی وی محسوب میشوند


پرسش: آیا درمانی برای اشخاصی که دچار دو نوع ویروس اچ آی وی و نیز ویروس هپاتیت سی هستند وجود دارد؟ و آیا کسانیکه دارای هر دو ویروس هستند سریعتر بیمار میشوند تا کسانیکه تنها حامل یک نوع ویروس هستند؟

پاسخ :برای درمان اچ آی وی یعنی تنها جلوگیری از تکثیر ویروس اچ آی وی و نه درمان کامل آن میتوان نیز میتوان از داروهای مکمل دیگری که مربوط به درمان هپاتیت سی میشود استفاده کرد که یکی از این داروها آمپول اینترفرون است که عوارض جانبی بسیار بدی هم میتواند برای برخی داشته باشد نام دارد اکنون بیش از 90 درصد این بیماران بطور کل از ویروس هپاتیت سی شفای کامل میبابند ولی امکان اینکه اگر روزی دوباره رفتار پر خطری داشته باشند مثلا در هنگام سکس و یا استفاده از سرنگهای دسته جمعی که بیماران معتاد به مواد مخدر بطور دسته جمعی استفاده میکنند از اینکه دوباره به این ویروس مبتلا شوند وجود دارد. اگر شخصی دارای ویروس اچ ای وی باشد و همزمان هم به ویروس هپاتیت سی مبتلا باشد امکان اینکه زودتر بیمار از پای در آید بسیار زیاد و چند برابرست. محققین و پزشکان برحسب تجربه معتقدند که ویروس هپاتیت سی سرعت بیماری ایدز در مبتلایان همزمان به ویروس اچ آی را چند برابر سریعتر میکند. پس بنابرین اینگونه بیماران باید با درمان دو بیماری دست و پنجه نرم کنند.


پرسش: ویروس ایدز در محیط تا چند روز زنده هست؟؟ مثلا اگه خون فرد مبتلا به ایدز جایی پاشبده باشه؟ در محیط مرطوب چطور؟

پاسخ: ویروس اچ ای وی مدت فعال بودنش در محیط خارج از بدن حداکثر یک دقیقه میباشد و بیش از این زمان فعال نیست ویروس اچ آی وی در خارج از بدن بسیار حساس است و حتی در محیط مرطوب نیز چون در معرض هوا و حرارت قرار میگیرد, حداکثر زمان زنده بودن این ویروس در محیط خارج از بدن چه محیط خشک باشد و چه مرطوب بیش از یک دقیقه نیست. چیزی بنام ویروس ضعیف هم وجود ندارد


پرسش: من یک سوال دارم از دوستانی که اطلاع دقیق دارند تقاضا میکنم جواب بدن: اگه کسی ازمایش اچ ای وی بده و جواب منفی باشه چقدر میشه مطمئن بود که همسرش هم سالم هست؟

پاسخ : جواب آزمایش تست اچ آی وی هر شخصی تنها با خود آن شخص در ارتباط میباشد. زیرا که همسر او چه مرد یا چه زن باشد بهر صورت یک انسان دیگری محسوب میشود و همانطور که میدانیم ویروس اچ آی وی بجز آمیزش جنسی هر چقدر هم که همسرش به او وفادار بوده باشد با این وجود ویروس میتواند از راههای متفاوتی به بدن همسر او وارد شود . بطور مثال یک پرستار میتواند در حین خدمت پرستاری از یک بیماری دیگر مبتلا بشود و اگر این همسر شغلش پزشک باشد این امکان هم برای او وجود دارد. و یا نیزاگر او دیالیزی بوده یا باشد در حین دیالیز شدن ویروس میتواند به خون او وارد شود . همچنین همان همسر اگر به مواد مخدر بویژه نوع تزریقی معتاد باشد و … این امکان وجود دارد. این موضوع بسیار پیچیده و کمپلکس است. بنابراین به بیانی بسیار ساده تر میتوان گفت که جواب تست منفی یا مثبت کسی هیچگونه ربطی به پارتنر یا همسرش ندارد. چون فاکتهای زیادی از جمله نوع زندگی هر یک انسان در این موضوع نقش دارند


پرسش: دوستان به نظر شما در حال حاضر چه کسانی باید حتما آزمایش ایدز بدهند؟

پاسخ : بنظر من هیچکس و هیچ ارگانی نباید به خودش اجازه بدهد که دیگران را مجبور به دادن تست ویروس اچ آی بکند. و من مخالف بیان این کلمه باید حتما آزمایش داد هستم. زیرا این خلاف آزادیهای اجتماعی و حمله مستقیم به حریم زندگی خصوصی افراد جامعه میباشد. این امر یک نوع تبعیض اجتماعی ببار میاورد. البته متاسفانه کلمه باید در فرهنگ ما سالهاست که بسیار به اشتباه سخت گنجانده شده. بلکه میتوان اینطور بیان کرد که تمامی کسانیکه رفتار پر خطر دارند از جمله بیماران معتاد به مواد مخدر و الکل و یا کسانیکه خارج از زندگی زناشویی آمیزش جنسی بدون پوشش دارند و یا داشته اند و یا کسانیکه در معرض ابتلای ویروس قرار گرفته اند از جمله بیماران تالاسمی و هموفیلی و نیز کسانیکه به آنها خون اهدا شده اینگونه افراد برای حفظ تندرستی خود و احساس مسئولیت نسبت به دیگران بهتر است که خود را در معرض تست ویروس اچ آی وی و نه تست ویروس ایدز بگذارند


پرسش: آیا این مقاله که نوشته 65 نوزاد مبتلا به ایدز در ایران درمان شدند واقعییت داره؟

سلامت نیوز (تندرستی): درمان:65 نوزاد مبتلا به ایدز در ایران درمان شدند

پاسخ : این تنها یک پیشگیری است و آنهم بروش کاملا صحیح. ولی آیا تمامی این نوزادان همگی به ویروس اچ آی وی مبتلا بوده اند را شک دارم و نمیپذیرم . چون این نوزادان که پس از تولد تست نشده بودند که ثابت شود از بدو تولد حامل ویروس هستند. ولی درمان نوزادانی که مادرانشان حامل و ناقل ویروس هستند برای پیشگیری انتقال ویروس به نوزادنشان با استفاده از داروهای آنتی رترو ویرال کاملا امکانپذیراست


پرسش : آیا درمان کامل ایدز کودکی که چندی پیش در رسانه ها اعلام شد صحت دارد؟

پاسخ : کودکی که چند روز پیش شفای او در رسانه ها اعلام شد تنها اولین موردی بوده که فقط تنها با استفاده از داروهای ضد اچ آی وی پیش آمده. باید گفت که این کودک همانطوری که بارها از سوی پزشکان و مشاوران پیشگیری برای انتقال اچ آی وی گفته میشود پس از 30 ساعت اولیه ای که به ویروس حامل شد تا مدت 18 ماهگی از داروهای ضد ویروس استفاده کرده بود. سپس پزشک او درمان را قطع میکند. وبعد از 8 ماه دیگر یعنی در سن 26 ماهگی در خون این کودک هرگزویروسی یافت نشده است

مورد دیگر اینکه با استفاده از داروهای رترو ویروس میتوان در طی مدتی کوتاه مقدار ویروس در خون را تا حد غیر قابل تشخیص به زیر رسانید ولی این دلیل بر شفای کامل و یا نابود کردن کامل ویروس نیست. زیرا حتی اگر تعداد ویروس ها در خون به صفر هم برسند و مقداری از این ویروسها در بافتهای دیگر بدن بویژه درغدد لنفاوی نیز پنهان هستند که به آسانی نمیتوان آنها را نابود کرد. اما نکته بسیار قابل توجه در مورد این کودک اینست که پس از قطع درمان این کودک با این داروها پس از ماههای بسیار و آزمایش خون او باز هم ویروسی یافته نشده است و اینجاست که میتوان از شفای کامل این کودک از ویروس اچ آی وی سخن گفت. البته میتوان گفت که این موضوع در باره بزرگسالان هم صادق است. برای همین هم تذکر داده میشود که هر فردی چه کودک و چه بزرگسال حتما تا حداکثر 72 ساعت پس از حامل شدن ویروس اچ آی وی و یا رفتار پر خطر جنسی بویژه با یک شخص حامل اچ آی وی و یا با استفاده از آمپول مشترک فرد یا افرادی که حامل اچ آی وی هستند ویا برای استعمال مواد مخدر با درمان شروع کنند، شانس بسیار بالایی برای زدودن یا نابود کردن و یا شفای کامل ازویروس اچ آی وی را دارند

اما هنوزروشن نیست که آیا تنها درمان با داروهای ضد ویروس است که میزان پاتوژن ایدز را آنقدر کاهش داده است؟ که ویروس دیگر قابل تشخیص نیست، و این که آیا این را می توان در نوزادان دیگر تکرارکرده و به اجرا درآورد؟

من براین باورم که باید تحقیقات بیشتری بر روی اینگونه نوزادان و کودکان حامل اچ آی وی کرد و نمیتوان برای شفای کامل نوزادان تازه بدنیا آمده و یا حتی بزرگسالانی که تازه به ویروس اچ آی وی حامل شده اند را تنها با استفاده از قرصهای ضد ویروس شمارد. زیرا این فرضیه هنوز مدت زمانی به تحقیق نیاز دارد. بهترین و مطمئن ترین و ساده ترین راه اینست که به روشهای پیشنهاد شده برای پیشگیری از ویروس از جمله استفاده از کاندوم در هنگام آمیزش جنسی و نیز آمپول شخصی در هنگام تزریق برای بیماران به مواد مخدرمیباشد


پرسشهای فراوان و چند باره دوستان ازاین چند مورد مرا برآن داشت که مطالب زیررا بشکل پاسخی مفصلتر بدینگونه بیان کنم

اولین موضوع بکار بردن واژه ای نظیر ویروس ایدز

که دیگر سالهاست در دنیا بکار برده نمیشود زیرا که چیزی به نام ویروس ایدز وجود ندارد، بلکه ویروس اچ آی وی. زیرا اگر جلوی ویروسی که باعث نقض سیستم ایمنی بدن را میشود، با دسترسی و داشتن امکانات درمانی، استفاده از داروهای ترکیبی موجود قابل درمان، جلوی پیشروی تکثیرویروس را بگیریم، از بوجود آمدن نقض سیستم ایمنی بدن نیز جلوگیری شده و فرد تا زمانیکه با دارو درمان میشود به ایدز بیمارنمیشود.
بنابرین چنین باید گفت که برای تشخیص و تستهای ویروس اچ آی وی و نه ایدز ، زیرا اشخاص ابتدا به ویروس اچ آی وی حامل یا مبتلا میشوند و نه به بیماری ایدز.

مورد دوم واژه آلوده شدن به ایدز، آلوده شدن موجب تشدید استیگما یا بدبینی در ذهنهاست

کلمه آلودگی همانطور که همه میدانیم زمانی بکار میبریم که ما از آن چیز نا خود آگاه احساس تنفر و بدبینی و انزجار یا کثیف شدن به آن را میکنیم. این خود توهین یا انگ زدن و نیز نوعی تبعیض و بدبینی است که ذهن ما را نا خود آگاه نسبت به افراد مبتلا و یا حامل به ویروس اچ آی وی برمی انگیزد. استیگما یعنی با چشم بد نگریستن به چیزی و یا میتوان آنرا بدبین بودن تفسیر کرد. استیگما یا بد بینی ناشی از عدم آشنایی به پدیده ها سرچشمه میگیرد. آلودگی یعنی کثیف شدن. ولی اچ آی وی نام یک ویروسی است که باعث نقض سیستم ایمنی بدن میشود و ایدز زمانی پدید میاید که سیستم ایمنی بدن شخصی مخدوش شده و یا آسیب دیده باشد

این شامل تمام ویروسهای دیگرهم میشود ولی هر ویروسی اثر مخرب ویژه ای را بر ارگانی از بدن میگذارد. بطور مثال ویروسهای هپاتیتها، حال هر نوع آن، کبد را مخدوش و منفعل میکنند. آگاه نبودن و نداشتن شناخت از پدیده های طبیعی و همچنین فقدان آگاهی برای شناخت راههای مبارزه با بیماریها نداشتن امکانات پیشگیری و درمان آنها دلایل اصلی ایجاد انگ و ترس و تبعیض در میان انسانها را ایجاد کرده و سرانجام سبب از هم گسستگی افراد جامعه، انزوا، انزجار، و همچنین سلب حقوق اجتماعی شده و همین موضوع سالهاست که در مقابل افراد مبتلا به ویروس یا حامل اچ آی وی متاسفانه هنوز در جامعه ما آشکارست.

بسیاری از ما که از اعضای خانواده، حامیان، و دوستان، مربیان و پزشکان اینگونه افراد هستیم، باید در بیان چنین واژه ها یی خوب دقت کرده و آگاهانه با آنان برخورد کبیم تا تاثیر منفی و توهین آمیز روی این عزیزان نمان نگذارد. تا افراد بدون نگرانی با مراجعه به مراکز تست و مشاوره، برای آگاه شدن از وضعییت تندرستی خود و همچنین بدون هیچ نگرانی و ترسی از انگ، در زمان نیاز به دریافت خدماتی برای درمان نزد پزشک و دندانپزشک، بیمارستان، کارفرما و همکار ، همکلاسی، وضعیت ابتلا ی خود را اعلام کنند

مطلب سوم در مورد تست اچ آی وی است

تست اچ آی و ی پس از هر گونه رفتار پر خطر حداقل برای آگاهی و اطمینان کامل که آیا این شخص به اچ آی وی مبتلا شده یا نه 12 هفته به زمان نیاز دارد. پس از گذشت این زمان اگر جواب تست او مثبت بود بلافاصله پس از جواب مثبت تست دومی برای تائید آن از آن شخص گرفته میشود و سپس با تایید مثبت بودن تست دوم، بی شک میتوان گفت که این فرد صد درصد حامل یا مبتلا به ویروس اچ آی وی است. هرگونه تست بیدرنگ پس ازرفتار پرخطر مفهوم درستی ندارد


پرسش : آیا سوزاک بدون دخول فقط با آمیخته شدن ترشحات منتقل میشه؟

پاسخ : بجز تماس مایعات و نیز ترشحات درون بدن که اگر حاوی باکتری سوزاک باشند میتوان از مایعات آلوده به باکتری سوزاک یا گونو رو خارج از بدن نیز مانند مایعات زرد رنگ عفونی که از درون مجرای آلت تناسلی مرد ترشح میشود, میتوان از طریق بدهان گرفتن آلت این بیماری را گرفت. یا مردان نیز با زبان زدن به آلت زن آغشته به باکتری سوزاک هم به همین شکل ساده پس از ورود باکتری سوزاک به دهانش مسری میشود. به این معنا که برای حامل شدن و یا انتقال این باکتری تماس خارج از بدن هم امکانپذیر است


پرسش : چرا نباید همه آزمایش اچ ای وی بدهند مگرچه ایرادی دارد؟

پاسخ : دوست گرامی آزمایش تست اچ آی وی بنظر من برای همه کسانیکه خود داوطلبانه برای آگاه شدن از تندرستی خود نیاز مبرم میدانند عملی بسیار خوب و بجایی میباشد ولی اگر قرارباشد این تست بشیوه امری و اجباری انجام بگیرد دخالتیست به حریم خصوصی زندگی شخصی و حقوق انسانها. متاسفانه این موضوع اچ آی وی هنوز در بسیاری از جوامع و در بین ملتها بدلیل نداشتن آگاهیهای لازم و هضم سنگین آن و یا تابو بودنش با این بیماری و بیماران ایدز همانطور که در بالا نیز اشاره شد لطمه ایست به حقوق شخصی انسانها. با مهر


پرسش: باعرض معذرت که پیام میذارم با اینکه آشنایی هم نداریم
اما میشه در مورد تست جدید اچ ای وی معلومات بیشتر پست کنید
و آیا در باره تستهای که قبلا شناخته شده بود یا تو دسترس بود کمی معلومات دهید البته توپیچ. مرسی

پاسخ : با درود و خسته نباشید. خانم امیری گرامی بسیار خوشنودم از اینکه مقالات من مورد توجه و پسند شما قرار گرفته است. در مورد مطلب تست جدید برای مبارزه با ویروس اچ آی وی باید خدمتتون عرض کنم که این تست در واقع یک آزمایشی جدید است که با ساختن آنتی بادیهای در بدن برای از بین ویروس اچ آی وی در بدن افراد یست که به آن مبتلا هستند میباشد. ولی اگر پرسش شما در مورد تست اچ آی وی برای افرادی که هنوز به وضع نا معلوم خود به ویروس اچ آی وی بی اطلاعند میباشد چگونگی این تستها چنین است که در اکثر افرادمبتلا به HIV، در طول سه تا دوازده هفته پس از عفونت اولیه، یک سری آنتی‌بادی‌های خاص ایجاد می‌گردد. تشخیص اولیه HIV قبل از تغییر آنتی‌بادی، با اندازه‌گیری اچ‌آی‌وی-آران‌ای یا آنتی‌ژن P24 انجام می‌شود. نتایج مثبت به دست آمده توسط آنتی‌بادی یا آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR)، توسط PCR و یا توسط آنتی‌بادی دیگری تأیید می‌شوند

این تست اچ ای وی کاملا دقیق الیزا نام دارد. به تست الیزا معروف میباشد. تست الیزا یک آزمایش استاندارد برای کشف ویروس در خون است و استانداردی جهانی برای استفاده در بیمارستان‌ها٬ بانک خون و سازمان‌های انتقال خون بویژه در تشخیص ایدز می‌باشد. در الیزا خود ویروس جستجو نمی‌شود بلکه اندازه پادتن(آنتی‌بادی) که در بدن شخص آلوده به یک ویروس(مانند اچ‌آی‌وی) تولید شده٬ اندازه گرفته می شود

تست الیزا یک آزمایش ارزان و نسبتاً دقیق است و در آن یک نمونه خونی گرفته شده و در دور بالا سانتریفوژ می‌شود. پس از جداسازی سرم خون از ذرات٬ یک ماده معرف(بسته به ویروس مورد ردیابی) به سرم خون اضافه می‌شود که محلول را رنگی می‌کند و وجود پادتن‌های ضد ویروس موردنظر را مشخص می سازد. با امید به اینکه توانسته باشم پاسخ جامعی به پرسشهای شما داده باشم. با مهر


پرسش: چرا آزمایش تشخیص قبل از ازدواج اجباری نمی شود ؟

پاسخ : داشتن یك پاسخ منفی دلیلی بر اینكه فرد آلوده نمی باشد، نیست. و ممكن است فرد در چند ماه اخیر آلوده شده باشد و هنوز جواب ایشان مثبت نشده باشد . از طرفی فردی كه دارای رفتارهای پر خطر مانند اعتیاد تزریقی و داشتن آمیزش با شركاء جنسی متعدد باشد می تواند در هر زمان آلوده شود و داشتن سلامت قبل از ازدواج ضامن پایداری و سلامت خانواده نخواهد شدگر چه انجام این آزمایش قبل از ازدواج هیچ اشکالی ندارد


پرسش: سلام خسته نباشید
من 2 هفته پیش یا یه خانم سکس داشتم..وسط رابطه کاندوم پاره شد..اولین سکسم هم بود..حالا میترسم که مبتلا به اچ ای وی شده باشم..اولین سکسم هم بوده..بعد از یک هفته تست دادم منفی بود..میشه راهنماییم کنید

پاسخ : پیش از هر چیز از صداقت و بی باکی شما بسیار سپاسگزارم. دوست گرامی اگر این رابطه دو هفته پیش بوده برای پاسخ دقیق تست اچ آی وی متاسفانه هنوز خیلی زود میباشد. در مورد این پرسش شما چنین میتوانم پاسخ دهم که تست اچ آی و ی پس از هر گونه رفتار پر خطر حداقل برای آگاهی و اطمینان کامل که آیا این شخص به اچ آی وی مبتلا شده یا نه 12 هفته به زمان نیاز دارد. پس از گذشت این زمان اگر جواب تست او مثبت بود بلافاصله پس از جواب مثبت, تست دومی برای تائید تست اول از آن شخص گرفته میشود. سپس با تایید مثبت بودن تست دوم، بی شک میتوان گفت که این فرد صد درصد مبتلا به ویروس اچ آی وی است. هرگونه تست بیدرنگ پس از هر گونه رفتار پر خطر مفهوم درستی ندارد
اگرشخصی در طی 48 تا حداکثر 72 ساعت اولیه حال ازهر طریقی به ویروس اچ ﺁی وی حامل شود، پزشکان میتوانند بیش از 99 درصد این فرد را کمک کرده تا تکثیر ویروس در خون او جلوگیری شود و حتی ویروسها کاملا منحل شوند. سیستم ایمنی فرد تازه آلوده به ویروس اچ ﺁی وی، توانایی کاملا مناسبی دارد

آ نها براین باورند که در ساعات اولیه فرد مبتلا به ویروس را همزمان با استفاده از داروهای ترکیبی پروفیلاکس برای جلوگیری از تکثیر ویروس میتوان نجات داد. تجاوزجنسی و بریدگیهای عمیق بدن، استفاده ازمواد مخد ر والکل آمیخته با سکس، مواردی بسیار خطرناک و پرریسکی برای ابتلا به اچ ﺁی وی محسوب میشوند
برای مطالعه بخش پرسش و پاسخ به لینک زیر مراجعه کنید


پرسش: سلام
بنده حدود 70 روز پیش چند بار با یه خانم رابطه پر خطر داشتم.بدون حفاظ.بعد 17 روز ازمایش پی سی ار کیفی دادم منفی شد. 53 روز بعد رابطه هم همینطور پی سی ار دادم که اونم منفی شد. بعد 70 روز بعد از رابطه تست اچ آی وی دادم اونم منفی شد .ولی همه علایم رو داشتم سر ما خوردگی خستگی والان هم تو دهنم احساس میکنم
Oral Hairy Leukoplakia
وجود داره لطفا راهنمایی کنین این تست های من چه قد اطمینان داره

تو مرکز تحقیقات به فاصله های متفاوت این تستها را دادم منفی شدند

pcr کمی و p24 روز 17 منفی ازمایشگاه کیوان
elisa روز 30 منفی ازمایشگاه خصوصی
pcr کیفی و p24 روز 53 منفی ازمایشگاه کیوان
elisa روز 50 منفی مرکز مشاوره کیت نسل 3
hiv ab/ag روز 65 منفی مرکز تحقیقات امام خمینی

دکتر چقد احتمال داره مبتلا باشم؟

پاسخ: پیش از هر چیز مایلم بدونید که من پزشک نیستم بلکه یک مددکار اجتماعی از سوی اداره بهداشت و همچنین مشاور بیماریهای آمیزشی بویژه در رابطه با اچ آی وی و ایدز و هپاتیت سی از سازمان کمکرسانی یا امداد ایدز در آلمان برای بیماران و بیشتر برای مهاجرین. با تمام این تفاسیر باید اضافه کنم که ما مشاورین بطور مرتب علاوه بر دوره های آموزشی چند ساله و با تجربه های بسیار زیادی با این اینگونه موارد بطور مرتب در سمینارها و جلسات مربوط به بیماریهای ایدز و هپاتیت شرکت میکنیم که در این سمینارها جدیدترین گزارشات و اخباری کاملا تائید شده جهان بخصوص در اروپا و آمریکا و کانادا را آموزش میبینیم تا خود آگاهیهای لازم و تازه را داشته باشیم. بنابرین آنچکه من به شما پاسخ میدهم کاملا یقین داشته باشید که موثق است و در صورتیکه به پرسشی اطمینان و یا آگاهی کافی نداشته باشم بسادگی خواهم گفت که اطلاعات کافی ندارم و میتوانم برایتان پرسش کنم. این توضیحات برای این است که از خودم و کارم به شما آگاهی داده باشم. در باره پرسشهای شما در دو ایمیلی که پشت سر هم فرستادید من آنها را کاملا مطالعه کردم و پاسخ من به پرسشهای شما چنین است

دوست گرامی همانطوریکه شما نوشته اید حدود 70 روز پیش رفتار پر خطری داشتید و در این فاصله از آنجا که بسیار نگران تندرستی خودتون هستید که نشانه مسئولیت پذیری شما و نگرانی تان نسبت خودتان میباشد جایی بسی شکر و همچنین قابل تشویق است زیرا که نگرانی شما بیهوده هم نیست. آنچکه خود نیز نوشتید در این فاصله چند تست دادید که همگی خوشبختانه منفی بودند ولی براستی باید بگویم که این تستها تمامی زیر 12 هفته و یا 3 ماه بوده اند که البته برخی پزشکان و مشاورین بر این عقیده اند که از 6 هفته هم پاسخ تست اچ آی وی تا 95 درصد هر آنچکه جواب آزمایش نشان دهد درست است

برخی هم معتقدند که برحسب تجربیات آزمایشگاهی آنتی بادی ویروس پس از 9 هفته با درصد 99 درصد خود را نشان میدهد ولی چون از این دو موردی که نام بردم یعنی 95 درصد و 99 درصد هیچکدام پاسخ 100 درصد و کامل و قابل اعتمادی نیستند, بنابرین هنوز ما در اروپا به تمامی کسانیکه حال به هر دلیلی مایل به تست اچ آی وی هستند توصیه میکنیم که 12 هفته یا سه ماه پس از رابطه پر خطر برای این تست بردباری داشته باشند و پس از اینمدت تست بدهند

پرسش بعدی شما در مورد اینستکه بنظر خودتان با وجود اینکه چند بار تست دادید و منفی بوده ولی علائم آن را از جمله سرماخوردگی، بیحالی، ضعف و حتی بیماری دهانی، زبانی که موهای بصورت ریشه ریشه و به رنگ سفید بر روی زبان و گوشه های درون دهان یعنی
Oral Hairy Leukoplakia
بوجود آمده آیا این نشانه ها که معولا نشانه های بیماری ایدز میباشد نیست؟

دوست گرامی در پاسخ شما براحتی و بسادگی باید چنین پاسخ دهم که شما اگر سرما خورده باشید که طبیعتا علائم آن ضعف و بیحالی و… هم هست ولی بیماریی دهانی و زبانی هار لوی کوپلاکی که در بالا به آن اشاره کردید. بلی این میتواند یکی از نشانه های بیماری ایدز و آنهم فاز پیشرفته ایدز باشد . همانطوریکه یقینا میدانید یکی از علائم و بیماریهای اپورتونیستی ایدز همان بیماریست که در بالا اشاره کردید، ولی این بیماری در مورد شما بهیچوجه نمیتواند صادق باشد زیرا که بیماری ایدز و آنهم فاز این چنین پیشرفته اش در اینمدت بسیار کوتاه و فشرده تاکنون برای کسی پیش نیامده و نمی آید. و یقین داشته باشید که شما اگر هم به اچ آی وی مبتلا شده باشید هنوز و هرگز به ایدز بیمار نشده اید. اما من با توضیحاتی که شما دادید در مورد بیماری دهانی اگر هم تشخیصتان در مورد این بیماری زبانی درست باشد که به شما توصیه میکنم حتما نزد پزشک پوست هم بروید مربوط به ویروس اچ آی وی نمیباشد. سیستم ایمنی بدن هیچ انسان سالمی در عرض چند هفته به این سرعت تخریب نمیشود. بنابرین این بیماری دهانی شما دلایل دیگری میتواند داشته باشد و نه بدلیل ایدز. من گمان میکنم که شما قارچ دهانی یا زبانی دارید. پیشنهاد من اینستکه شما پس از 45 تا 50 روز دیگر هم یک تست حتما بدهید. در این فاصله خودتان را از نظر روحی تضعیف نکنید


پرسش: دوستان توی یه سایت پرسش و پاسخ خارجی خوندم که یه نفر با شریک جنسیش 4 سال رابطه داشته و توی این مدت از کاندوم هم استفاده نمیکردن و بعد مشخص میشه که شریک جنسیش اچ آی وی مثبت بوده و این شخص هم 4 نوبت و در زمانهای مختلف آزمایش میده و جوابش منفی میشه. میخواستم بدونم چطر چنین چیزی ممکنه؟ میشه انسان ار فرد مثبت این بیماری رو نگیره یا یه جور معجزه بوده؟!!!

پاسخ: بله درسته دوست عزیز. اما شما و بقیه دوستان به این مورد های استثنایی دل خوش نبندید. خیر هیچ معجزه ای هم در مورد پارتنر شخصی که سالها سکس بدون کاندوم داشته اتفاق نیفتاده.

البته دو مورد استثنایی در مورد رابطه انسانها با ویروس اچ آی وی وجود دارد.1 – دانشمندان بر اساس تجربیات آزمایشگاهی به این نتیجه دست یافته اند که از هر 200 نفر اشخاصی که دارای ویروس اچ آی وی هستند یکی از آنها خود حامل و همچنین ناقل ویروس اچ آی وی میباشد ولی چون این افراد استثنایی دارای ژن ویژه ای میباشند ویروس اچ آی وی آنان تعداد بسیار ناچیز وکمی میباشد تا حدی که یا خیلی دیر و زمانی بسیار طولانی این افراد را به سمت ایدز سوق میدهد و یا اینکه تعدادی از این افراد کاملا در مقابل این ویروس سیستم ایمنی دارند به حدی که هرگز این افراد به ایدز مبتلا نمیشوند. که در واقع این اشخاص دارای ژن ایمنی HLA-B57 میباشند.

مورد دوم 2 اینستکه اشخاصی هم هستند که دارای همین ژن میباشند بطوریکه هرگاه باکترهایی یا ویروسی به مانند اچ آی وی وارد بدن این افراد شود سلولهای کشنده بدن سلولهایی که باکتریها و ویروسهایی به مانند اچ آی وی را شناسایی کرده و همزمان ودر جا با این ویروسها و باکتریها مبارزه میکند. نا گفته نماند که این افرادی که جزو ژن HLA-B57 میباشند آمادگی بیشتری هم برای بیماریهای خود ایمنی خراب کن به مانند ام اس و بیماریهایی که سیستم بدن را خود بخود بهم ریخته و موجب مرگ این افراد میشود.


پرسش: آیا خالکوبی و سوراخ کردن گوش موجب انتقال آلودگی می شود؟

پاسخ بله. خالکوبی و سوراخ نمودن گوش بوسیله سوزن و وسایل آلوده سبب انتقال بیماری ایدز می گردد


با سلام
می خواستم بدونم اگر شخصی از راه مقعد دخول انجام دهد (اما نه بطور کامل)می توانسته شخص مفعول را دچار هرگونه بیماری کند؟ حتی اگر ترشحی نداشته باشد در زمان دخول؟ ویا با بوسیدن دهانی؟ آیا برای اطمینان از سلامتی باید آزمایشی انجام داد؟ چه آزمایشی؟
با تشکر از راهنمایی و پاسخ شما

پاسخ : با درود

آمیزش مقعدی حتی اگر دخول بطور کامل هم صورت نگیرد با وجود اینکه شما ترشحات را با چشم هم نبینید باز هم احتمال سرایت بیماریهای آمیرزشی به مانند سوزاک و یا سیفلیس متاسفانه وجود دارد. زیرا آنچکه حائز اهمییت است اینستکه سر آلت مرد که یعنی مجاری ادرار او میتواند ترشحات بسیار کمی از جمله باکتریها و یا ویروسها را منتقل کند که انسان با چشم هم نمیبیند
اما احتمال سرایت ویروس اچ آی وی هم بسیار کمست چون اچ آی وی تنها از طریق منی یا اسپرم و خون امکانپذیرست و نه مایعات و ترشحات دیگر از آلت مرد
بوسیدن دهانی و زبانی هم امکان سرایت اچ آی وی وجود ندارد ولی آمیزش دهانی یعنی اگر مردی آلتش را دهان وارد شخص دیگری کند احتمال اینکه باکتریهای سوزاک و یا سیفلیس را دهان شخص دیگر کند وجود دارد. والی با بوسه دهانی و زبانی خیر
برای اطمینان شما نزد پزشک اورولژ میتوانید آزمایش سوزاک و سیفلیس و هپاتیت بدهید که برای سوزاک نمونه برداری میشود کرد از مقعد یا دهان و برای سیفلیس هم ازمایش خون داد. خجالت نکشید بروید با شهامت نزد دکتر. سلامتی از شرم مهمترست. آمیزش جنسی موضوع طبیعی انسانهاست و خجالت ندارد. شما برای خودتان و سلامتی خودتون زندگی کنید و نه برای مردم
اگر شما تعدد شرکای جنسی تان زیاد و یا آمیزش بدون کاندوم انجام میدهید حتما هر چند یکبار آزمایشهای سوزاک و سیفلیس را بدهید چه با کاندوم و چه بی کاندوم. ولی اگر با کاندوم سکس میکنید نگران اچ آی وی و هپاتیت نباشید

متشکرم از پاسخ کامل و راهنمایی شما و از اینکه برای شخصیت انسانی تا این اندازه ارزش قائل هستید سپاسگزارم. اگر این اتفاق فقط یک بار افتاده باشد و از آن زمان 11 ماه گذشته باشد بازهم احتمال بیماری های سوزاک و سیفلیس
وجود دارد؟ آیا این بیماریها هیچ نشانه ای ندارد؟و اینکه اگر شخص آزمایش خون کامل داده باشد (اما نه برای آن موضوع) و مشکلی نبوده بازهم باید نگران بود؟

خواهش میکنم سپاس از مهر شما

خوشحالم از اینکه میتونم کمکتون باشم. اگر اتفاق فقط یکبار افتاده باشه یا صد بار در مورد بیماریهای آمیزشی بیماریها متفاوتند

بطور مثال سوزاک در عرض یکهفته خودش رو نشون میده علائمش در مردان عفونت چرک زرد رنگ از آلتشون است و در بانوان سوزش و ترشحات مایعی و سوزش مقعد یا رحم. حتی اگر آمیزش دهانی یعنی آلت مرد در دهان صورت شریک جنسی انجام گرفته شده باشد میتونه موجب گلو درد و ورم کردن لوزه های دهان شود

در مورد سیفلیس در مرحله اول جوشهای زیاد روی بدن و آلت مردانه یا زنانه صورت میگیرد بیشتر با خارش بدن و یا آن محیط همراه می باشد که گاهی خود بخود خوب میشود و بیمار فراموش میکند. ولی در دراز مدت در فاز دوم بیماریهای جانبی دیگر و در فاز سوم یا آخر بعدها حتی میتواند جنون و یا بحد دیوانگی شخص پایان بیانجامد. یعنی صدمه به مغز هم میزند . شما بهتره یک آزمایش هم شده بدی و در مورد سیفلیس خیلی بیماری زیرکانه است چون گاهی علائم اولش که ساده است شخص مبتلا شده رو فریب میدهد که 50 درصد اشخاص متوجه نمیشوند

هپاتیتها هم تقریبا ساده و آسان سرایت میکنند حتی با مقدار کمی خون ولی تنها راهش ارتباط با خون است. ولی سیفلیس و سوزاک از همه آسانتر هستند . فقط کافی است که مایعات ترشحی که از آلت مردانه و یا زنانه به شریک جنسی اش برخورد و تماس پوستی برقرار کند هر دو مبتلا میشوند و یا دومی که نداشته هم مبتلا میشود. سوزاک فوری خودش رو نشون میده و لی سیفلیس سالها میتونه توی بدن بمونه و یکباره بد جوری خودش رو نشون میده. هپاتیتها هم علائم زرد شدن پوست صورت بخصوص و چشم و تیرگی ادرار دارند و در دراز مدت موجب از بین رفتن کبد یا جگر میشوند که گاهی نیاز به پیوند کبد منجر میشود.